Omsk – Magnitogorsk 2:5 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 1:5 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Ufa 4:5 (kon.)
Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 2:1 (kon.) | Čerepovec – Lev 2:1 (kon.)
Mytišči – Riga 1:2 (1:2 po s.n.) | Petrohrad – CSKA Moskva 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Novokuzněck 5:4 (kon.)
Dynamo Moskva – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Minsk – Novosibirsk 2:4 (kon.) | Doněck – Vladivostok 2:1 (kon.)
Záhřeb – Chabarovsk 2:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Pondělí 28.10.2013, 16:00 • Arena-2000 Lokomotiv (9 000) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    ČESKÁ STOPA V UTKÁNÍ:
    Miroslav Kopřiva (B) – SBA
    Tomáš Mojžíš (O) – SBA
    Martin Škoula (O) – SBA
    Zdeněk Kutlák (O) – SBA
    Michal Vondrka (U) – SBA
    Tomáš Netík (U) – SBA
     
    SLOVAN BRATISLAVA:
    Mančaft z hlavního slovenského města je zatím jedním z velkých zklamání sezóny 2013/14. Po loňském šestém místě se zatím mužstvo českého trenéra Rostislava Čady krčí na posledním 14. místě Západní konference. V 19 zápasech totiž Slovan dokázal urvat jen 20 bodů.

    V desáté měsíci roku se z dosavadních devíti utkání podařilo Bratislavě vybojovat 13 bodů. Naposledy však jediný slovenský zástupce v KHL nestačil na Severstal Čerepovec. Kromě utkání s Lokomotivem zbývá Slovanu odehrát ještě střetnutí na ledě Atlantu Mytišči.

    Tři nejproduktivnější hráči:
    Milan Bartovič (U) – 15 bodů (6+9), 19 zápasů
    Michel Miklík (U) – 15 bodů (6+9), 19 zápasů
    Michal Vondrka (U) – 11 bodů (5+6), 19 zápasů
     
    LOKOMOTIV JAROSLAVL:
    V první sezóně po tragické nehodě se Lokomotiv umístil po základní části na čtvrtém místě Západní konference, letos se však začátek ligového ročníku Jaroslavli tolik nepovedl. Přesto však nemusí ztrácet optimismus. Na 11. místě ve své konferenci má 28 bodů a na postupovou osmičku chybí Lokomotivu jen dva body.

    Měsíc říjen mužstvo kouče Pjotra Vorobjova načalo ve velkém stylu, dokázalo totiž vyhrát první čtyři zápasy. Z následujících sedmi střetnutí však vyšel Lokomotiv jako vítězný celek jen ve dvou případech. Naposledy si na svém ledě neporadil s pražským Lvem, který ho zdolal v poměru 2:0.

    Tři nejproduktivnější hráči:
    Sergej Plotnikov (U) – 10 bodů (2+8), 21 zápasů
    Jegor Averin (U) – 9 bodů (5+4), 21 zápasů
    Daniil Apalkov (U) – 8 bodů (5+3), 21 zápasů
     
    Vítejte u sledování on-line textového přenosu z Kontinentálná hokejové ligy. Jedním z dnešních zápasů bude i souboj mezi Lokomotivem Jaroslavl a Slovan Bratislava, tedy celky, které by se v tabulce rády viděly na vyšších pozicích. Jestli jste zvědavý, komu se podaří zvítězit, buďte u našeho přenosu, jenž začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Sanford) – Ljubuškin, Gorochov, Holøs, Jakovlev, Višněvskij, Pašnin, Vasiljev, Zotov – Plotnikov, Averin, Apalkov – Černikov, Ullström, Petrov – Redlihs, Kapustin, Kručinin – Avcin, Chlopotov, Galimov. Trenér: Pjotr Vorobjov.

    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Janus) – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, Kutlák – Bartovič, Mikúš J., Radivojevič – Miklík, Bližňák, Vondrka – Kukumberg, Netík, Šťastný – Hudáček, Daňo, Mikúš T. – Matoušek, Mráz. Trenér: Rostislav Čada.

    Rozhodčí: Čerenkov, Karabanov – Strelcov, Tarasov..
     
    První pětky obou celků už jsou představovány, za několik okamžiků začneme.
     
    Ještě předtím si však poslechneme nejpreve slovenskou a pak ruskou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Ještě se oba celky ani nestačily na ledě rozkoukat a už vidíme první branku utkání! Domácí první formace se chopila ve středním pásmu puku a namířila si to rovnou před branku Miroslava Kopřivy. Jegor Averin posunul kotouč za branku na SERGEJE PLOTNIKOVA, který se obtočil kolem vzdálenější tyče a poslal puk za českého brankáře! Asistence: Jegor Averin.
     
    01:12
    Před Kolesnikem se chtěla prosadit druhá pětka bratislavského Slovanu. Kotouč však z hole Michala Vondrky byl zblokován do ochranné sítě.
     
    01:58
    Vasiljev dlouho hledá komu by poslal puk na hokejku, žádný ze spoluhráčů mu zatím nenajel do výhodné pozice.
     
    03:26
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv slaví druhou branku! O tu se znovu postarala první formace domácího mužstva. Daniil Apalkov přiťukl na Sergeje Plotnikova, který zpoza branky našel najetého ILJU GOROCHOVA, jenž střelou z první nedal Kopřivovi šanci zasáhnout. Asistence: Sergej Plotnikov.
     
    04:34
    Trápení Slovanu nekončí, Lokomotiv má šanci odskočit už na rozdíl tří branek. Zdeněk Kutlák (SBA) totiž dostává menší trest za držení.
     
    05:00
    Bratislava dlouho dobře bránila obrannou modrou čáru, zničehonic však vzal puk na svou hůl Plotnikov, který se vydal dopředu s Gorochovem. Nechybělo mnoho a kapitán Jaroslavle mohl přidat svou druhou branku.
     
    05:30
    Černikovova rána od modré čáry se odrazila od břevna Kopřivovy zpět do hry! Na dorážku už však nebyl nikdo v červeném připraven. To už by bylo pro Slovan opravdu na ručník.
     
    06:34
    Slovan nakonec první oslabení v zápase přežil, nechybělo však mnoho a mohlo být pro celek Rostislava Čady ještě hůř než je tomu nyní.
     
    06:58
    Sloveský tým se zatím nemůže vůbec dostat do hry. O kombinaci v útočném pásmu se teď snažil Šťastný, ovšem přihrávka na Kukumberga nebyla přesná, proto nemusle Kolesnik zasahovat.
     
    07:40
    Marko Daňo se prodral až mezi kruhy, odkud donutil domácího brankáře zasáhnout. Pro něj to však znamenalo udělat jen jeden ze svých tuctových zákroků.
     
    08:30
    Branko Radivoječ, který po svém příchodu do Slovanu odehrál zatím jeden západ, posunul po buly puk na Sigaleta, který se opřel do puku a vypálil. Kotouč byl zablokován, odrazil se však k Juraji Mikúšovi, který byl však tísněn a k dorážce se nedostal.
     
    09:28
    Krosček teď v souboji použil český zadák Tomáš Mojžíš (SBA), což neuniklo pozornosti hlavního sudího Čerenkova. Ten posílá hostujícího beka na trestnou lavici.
     
    09:55
    Slovan se snaží aktivně napadat domácí rozehrávku. I přesto se však Lokomotivu povedlo usadit se před Miroslavem Kopřivou, jenž musí být opět ve střehu.
     
    10:18
    Sergej Plotnikov chtěl z rohu kluziště dávat kotouč před branku na Averina. Přes několik hokejek však puk do brankoviště Slovanu neproletěl.
     
    10:25
    Poté, co puk opustil ledovou plochu, vykazuje jeden z hlavních arbitrů dnešního utkání, hru do středního pásma.
     
    11:28
    Bratislavští neinkasovali ani ve druhé početní výhodě domácího Lokomotivu, Tomáš Mojžíš už opouští trestnou lavici a zapojuje se do hry.
     
    12:01
    Tomáš Netík se prodral až před brankáře Kolesnika, ten však včas zasáhl svou širokou holí, čímž zabránil českému forvardovi ve skórování!
     
    12:35
    Marko Daňo ukazuje, že Columbus Blue Jackets určitě neprohloupili, když si slovenského mladíka vybrali v posledním draftu NHL. Daňo poslal puk mezi kruhy na Matouška, ten ale namířil svůj pokus do rukavice Kolesnika.
     
    12:57
    Čtvrtá formace Slovanu však dokázala vybojovat přesilovku pro své barvy. Za držení usedá za katr Alexej Kručinin (JAR).
     
    13:26
    Slovan se dokázal dlouho udržet v útočném pásmu. Vše nakonec vygradovalo střelou Michala Vondrky z pravého kruhu. Ta mu však ideálně nesedla, proto neměl Kolesnik žádné starosti.
     
    14:57
    Slovanu sel ale druhá část početní výhody vůbec nepovedla a Lokomotiv už je v plné počtu. Navíc se do šance dostal Kručinin, jenž opustil trestnou lavici.
     
    15:59
    Na trestnou lavici usedá třetí hráč Slovanu, tentokrát je to Marko Daňo (SBA).
     
    16:58
    Velká šance Plotnikova, která jen se štěstím neskončila brankou. Kopřiva se teď ve svém brankoviště musí otáčet!
     
    17:28
    Lokomotiv svého soupeře hodně tlačí, v další dobré příležitosti byl Petrov. Jeho střela z levého kruhu ale byla hodně nepřesná.
     
    17:59
    I přes velký press domácí Jaroslavle Slovan přežil i třetí oslabení v zápase. Marko Daňo opouští trestnou lavici a prchá na střídačku.
     
    18:35
    Štajnoch si to teď příliš nevypočítal. Jeho nahození do pásma Jaroslavle bylo ještě před červenou čárou, což znamená jediné, a to zakázané uvolnění a přesunutí hry před Kopřivu.
     
    19:01
    Na světelné tabuli se odpočítává poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:11
    Ještě předtím však dostane Slovan výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici byl vykázán Ilja Ljubiškin (JAR), který se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí.
     
    19:35
    Přesilovka Slovanu však rychle končí. Za nedovolené bránění dostal dvě minuty kapitán bratislavského celku Milan Bartovič (SBA). Navíc dostává deseti minutový osobní trest.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí za stavu 2:0 pro domácí Lokomotiv. První branka padla už po 19 vteřinách hry, kdy procpal puk za Kopřivu Plotnikov. Na něj o tři minuty později navázal kapitán Jaroslavle Gorochov.

    Druhý třetina začne přibližně v 16:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Ve hře čtyři na čtyři se zatím více daří Lokomotivu, který se drží v útočném pásmu.
     
    21:11
    Jaroslav už je v plném počtu.
     
    21:35
    Stejně tak už i slovenský celek, kapitán Milan Bartovič opustil trestnou lavici.
     
    23:00
    Lokomotiv motá hokejisty Slovanu v jejich obranném pásmu.
     
    23:35
    Zdeněk Kutlák se dostal ke střele mezi kruhy, kam na něj adresoval kotouč Hudáček. Střela českého beka proletěla těsně vedle levé tyčky Kolesnikovy branky.
     
    24:37
    David Ullström a jeho velká šance, když se dostal až ke střele z levého kruhu. Obrovskou příležitost, jak odskočit na rozdíl tří branek ale domácí forvard neproměnil.
     
    26:50
    Kukumberg se proháčkoval až do útočného pásma, odkud nechal vyniknout své zápěstí. Puk ale nakonec proletěl vedle domácí branky.
     
    27:05
    Plotnikov se dostal do samostatného nájezdu proti Kopřivovi, ten však dokázal se štěstím zasáhnout lapačkou, čímž zabránil třetí brance ve své síti.
     
    28:33
    Po nahrávce Bližníka se dokázal střelecky prezentovat Libor Hudáček, hostujícím hokejistům ale schází přesnost v zakončení.
     
    29:02
    Další ránu měl na svědomí Branko Radivojevič, ovšem ani jeho projektil se nezapíše do statistik, protože pouze minul pravou tyčku.
     
    29:55
    Potřetí v dnešním utkání zvoní branková konstrukce za Miroslavou Kopřivou! Tentokrát tomu tak bylo po střele Pašnina!
     
    30:18
    Na druhé straně se ale prvotřídním zákrokem zaskvěl Vitalij Kolesnik, který zlikvidoval stoprocentní šanci Romana Kukumberga.
     
    30:49
    Nebezpečná situace! Apalkov napálil svou střelou od modré čáry Sergeje Plotnikova přímo do hlavy. Domácí útočník zůstal chvíli ležet na ledě, po několika vteřinách se ale naštěstí zvedl a odešel za pomoci spoluhráčů do šaten.
     
    31:35
    Libor Hudáček mezi kruhy minul letící kotouč, kdyby se však trefil, mohl mít Kolesnik nemalé potíže.
     
    32:15
    Na ledě se objevu i Richard Mráz, který figuroval na soupisce Slovanu pouze jako náhradník.
     
    33:14
    Slovan se v posledních minutách dokáže na puku držet více než Lokomotiv. Přibývají i šance, ovšem za Vitalije Kolesnika zatím ani jeden puk nepropadl.
     
    34:00
    Roman Kukumberg si vzal nyní velké sousto. Nahodil kotouč do pásma Jaroslavle, ovšem proti třem borcům Lokomotivu neměl moc šancí na úspěch.
     
    34:28
    Tomáš Netík byl ve svém úniku faulován Jegor Averin (JAR), který už sedí na trestné lavici.
     
    35:02
    Radivojevič poslal kotouč na modrou čáru, kde už měl napřáhnuto Martin Škoula. Jeho dělovka však pouze zaduněla o Kolesnikovy betony.
     
    36:28
    Nic víc však svěřenci trenéra Rostislava Čady nedokázali v přesilové hře vyprodukovat. Jaroslavl se bez větších potíží dokázala přesilovce Slovanu ubránit.
     
    37:10
    Mikelis Redlihs se dostával do úniku, když dohnal kotouč, který směřoval ke Kopřivovi. Stíhal ho však také Mojžíš a z branky navíc vyjel Kopřiva. Lotyšský útočník se pokusil o dloubáček, tím ale branku Bratislavy netrefil!
     
    37:50
    Slovan si přihrává kotouč ve vlastním pásmu, hráči Lokomotivu dobře napadají.
     
    38:36
    Černikovova střela nadělala Kopřivovi nepříjemnosti, bývalý gólman Kladna či Slavie si ale nakonec dokázal poradit.
     
    39:31
    Vitalij Kolesnik přikryl kotouč, před dotírajícím Netíkem. Tomu se předtím dvakrát nepodařilo obstřelit bránícího hokejistu před sebou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut ze zápasu mezi Lokomotivem Jaroslavl a Slovanem Bratislava je za námi. Ve druhé třetině jsme branku neviděli, ovšem dvakrát se puk otřel o brankovou konstrukci. Pokaždé měl zalehlé uši Kopřiva. Jeho Slovan se ale s postupem času začínal zlepšovat, ke snižujícímu gólu to ale zatím nestačilo.

    Třetí třetina startuje přibližně v 17:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    V první minutě třetí periody se domácí hokejisté nastěhovali do pásma Slovanu, ten se po chvíli musel osvobodit za cenu zakázaného uvolnění.
     
    41:11
    Petrov se pokusil vydat po samostatné cestě, ta však nevedla příliš daleko. Útočník Jaroslavle se sice dostal do pásma soupeře, ovšem u mantinelu měl proti dvojnásobné přesile málo šancí na úspěch.
     
    41:48
    Ve slibné šanci se objevil Roman Kukumberg, který obdržel přihrávku od Tomáše Netíka. Na poslední chvíli ale dokázal zasáhnout brankáře Lokomotivu Vitalij Kolesnik.
     
    42:35
    Daňo s Hubáčkem byli sice za brankou Kolesnika zastaveni, puk se ale dostal na modrou čáru k Sersenovi, jenž svou skrytou střelou donutil domácího gólmana k zákroku.
     
    42:59
    Jegor Jakovlev (JAR) dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za zákrok do oblasti hlavy a krku.
     
    43:45
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan snižuje na rozdíl jedné branky, tentokrát už byl i brankář Kolesnik krátký. MICHEL MIKLÍK dlouho přemýšlel, co udělá s pukem. Když se mu však neukázal žádný spoluhráč v lepší pozici, než ve které byl on, rozhodl se vypálit. Střela proletěla Kolesnikovi skrz tělo a ruku! Asistence: Michal Vondrka, Tomáš Mojžíš.
     
    44:54
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno! Nejprve nebezpečně pálil Bartovič a po něm Škoula, ani jeden ale nedokázali překonat Kolesnika, který neměl o situaci před sebou příliš dobrý přehled.
     
    45:43
    Branko Radivojevič si všiml na levé straně najíždějícího Kutláka, který ale následnou střelou švihem nalezl pouze připravenou lapačku domácího strážce svatyně.
     
    46:09
    Po delší době se děj hry odehrává taky před Miroslavem Kopřivou. Obrana Slovanu ale nyní funguje dobře, proto zatím neměl český gólman žádnou práci.
     
    46:32
    Až teď vypálil Redlihs, jeho rána ale mířila jen do míst, kde měl Kopřiva připravenou vyrážečku. Následně ale hosté poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    47:10
    Tím se po několika vteřinách provinili i hokejisté v červených dresech, proto se teď bude vhazovat před Kolesnikem.
     
    48:30
    Klid na hokejky mohl Jaroslavli přidat Kapustin, který se prodral až před Kopřivu. V zakončení se mu ale nepodařilo puk usměrnit správným směrem.
     
    49:37
    Tempo hry však i nadále diktuje Slovan, ten však má v posledních vteřinách potíže dostat se dál než k červené čáře.
     
    50:49
    Vondrkovu přihrávku na Bližňáka zblokovala domácí obrana do bezpečného místa, odkud se sama chopila puku.
     
    51:48
    Po Sersenově přihrávce se Daňovi podařilo obejít dva hráče soupeře, následně se dostal ke střele také Hudáček. Pálil také Škoula, Kolesnik však podruhé neinkasoval, alespoň zatím.
     
    52:59
    Ullström se snaží šetřit cenné vteřiny v útočném pásmu.
     
    53:27
    Michal Vondrka (SBA) značně stěžuje situaci pro svůj celek. Dostává totiž dvě minuty za podražení. V ponechané výhodě prověřil Kopřivu tvrdou střelou Redlihs.
     
    54:17
    Lokomotivu se tato početní výhoda nedaří, Slovan už dvakrát dokázal dostat puk za branku Vitalije Kolesnika.
     
    54:47
    Kutlák teď dokonce v oslabení prověřil domácího brankáře střelou příklepem, v tomto souboji byl úspěšnější Kolesnik.
     
    55:27
    Michal Vondrka si může oddechnout, jeho celek oslabení přežil. Slovan může střádat plány na vyrovnání.
     
    56:25
    Vondrkova rána byla odražena k Petrovovi, který s pukem proplul až do útočného pásma, kde předal na Ullströma, jenž dobře mířenou střelou prověřil pozornost Kopřivy.
     
    57:00
    Vypadá to, že se Jaroslavl stáhne a bude už jen bránit, popřípadě útočit z brejků. Daniil Apalkov vyhazuje puk do středního pásma.
     
    57:50
    Kukumberg měl dobrou rychlost, klička na modré čáře se mu ale nepovedla, proto je u puku zase domácí mužstvo.
     
    58:34
    Slovanu už moc času nezbývá, navíc je u puku domácí kapitán Gorochov, jenž jej posílá do pásma Bratislavských.
     
    58:54
    Chlopotov odvedl dobrou práci, když dokázal vypálit a donutit Kopřivu přerušit hru.
     
    58:54
    Rostislav Čada si vybral moment pro oddechový čas.
     
    59:10
    Hosté se po buly zmocnili puku a Kopřiva prchá na střídačku!
     
    59:19
    Nyní bude buly před obrannou modrou čárou Lokomotivu. Kouč domácího mužstva Vorobjov si také vybírá time-out.
     
    59:40
    Posledních pár vteřin pro Slovan, ten se navíc zatím neusadil do pásma Lokomotivu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Slovan už nedokázal vyrovnat, i když se o to snažil s šesti muži na ledě. Ve třetím dějství jsme viděli jen branku z hole Michela Miklíka, který v 44. minutě vykřesal pro slovenský celek slušnou naději na vyrovnání. Kolesnik už ale za svá záda další kotouč nepustil, proto Lokomotiv Jaroslavl poráží Slovan Bratislava na svém ledě 2:1.
     
    Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek dne. (18:15:14)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Plotnikov (Averin), 4. Gorochov (Plotnikov) – 44. Miklík (Vondrka, Mojžíš)


    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Sanford) – Ljubuškin, Gorochov (C), Holøs, Jakovlev, Višněvskij, Pašnin, Vasiljev, Zotov – Plotnikov, Averin, Apalkov – Černikov, Ullström, Petrov – Redlihs, Kapustin, Kručinin – Avcin, Chlopotov, Galimov. Trenér: Pjotr Vorobjov.
    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Janus) – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, Kutlák – Bartovič (C), Mikúš J., Radivojevič – Miklík, Bližňák, Vondrka – Kukumberg, Netík, Šťastný – Hudáček, Daňo, Mikúš T. – Matoušek, Mráz. Trenér: Rostislav Čada.

    Rozhodčí: Čerenkov, Karabanov – Strelcov, Tarasov.

    Diváci: 8500
    bahis siteleri