Rusko – Finsko 3:4 (kon.) | Švédsko – Česko 6:0 (kon.)
konec
Rusko
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Finsko
Čtvrtek 07.11.2013, 17:30 • Hartwall Aréna, Helsinky (kapacita 13506 míst) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Je to tak, Barulin zůstává na střídačce, Rusové zkoušejí štěstí v šesti hráčích!
     
    58:50
    Rusové budou mít cestu za vyrovnání lehce usnadněnou, za zdržování hry je vyloučen Petri Kontiola, který trochu nešťastně vyhodil kotouč z obranného pásma až na tribunu.
     
    55:05
    Finové ale i po vstřelení vedoucí branky zůstávají v tlaku, ve velké šanci se ocitl Pihlström, Barulin jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale dokázal vyrazit!
     
    53:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Burmistrov se sice už stihl vrátit z trestné lavice do obranné třetiny, Mäntylä ale předal puk na levou stranu, odkud se tvrdou ranou z první prosazuje SAKARI SALMINEN! Asistence: Tuukka Mäntylä a Jere Karalahti.
     
    51:46
    Tlak domácích nakonec přináší faul v podání Alexandera Burmistrova, který už neunesl své nervy a za krosček míří zaslouženě na trestnou lavici.
     
    45:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se Rusové prosazují! Při nabízené výhodě se puku ujal JEGOR AVERIN a z velkého úhlu se trefil parádně do šibenice! Bez asistence.
     
    38:05
    Rynnäs nyní s problémy zastavil střelecký pokus Alexeje Těreščenka z pravé strany!
     
    32:10
    Finové si svým hýřivým pohybem vybojovali faul, na trestnou lavici za držení míří Jevgenij Rjasenskij.
     
    28:22
    Nikulin dostal parádní přihrávku, zívala na něj téměř prázdná branka, zkušený ruský obránce ale netrefil pořádně puk!
     
    27:31
    Další přesilovku si zahrají Rusové, za hákování je vyloučen Niklas Hagman.
     
    26:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou podruhé v zápase do vedení, ze souboje u mantinelu vyjel jako vítěz Pihlström, který předal puk před branku LEU KOMAROVOVI, který dokázal procedit kotouč za Barulinova záda! Asistence: Antti Pihlström a Teemu Laakso.
     
    22:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí ale rychle srovnávají, po vhazování v útočném pásmu se puku za brankou ujal Hartikainen, vyjel s ním před branku, kde jeho pokus ještě Barulin zastavil, na následnou dorážku OSKARA OSALY už ale byl krátký! Asistence: Teemu Hartikainen.
     
    20:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Burmistrov si tak dlouho pohrával s pukem až nalákal všechny protihráče na sebe, puk rychle předal na modrou čáru Medvěděvovi, který jej poslal na druhou stranu Čudinovovi, který tvrdou střelou trefil přesně hokejku MICHAJLA VARNAKOVA! Asistence: Maxim Čudinov a Jevgenij Medvěděv.
     
    18:57
    Karalahti si za vlastní brankou opět dlouho pohrával s pukem až o něj přišel, Averina, který ho obral o puk, tak následně musel podrazit, za což v krátk édobě míří opět na trestnou lavici.
     
    15:47
    Jere Karalahti přehnal svou agresivitu a míří na trestnou lavici za držení.
     
    14:07
    Michajl Gluchov se dostal za obranu Finů a řítil se sám na Rynnäse, bekhendovou kličkou si ale na domácího strážce svatyně nepřišel!
     
    10:54
    Dvě slibné příležitosti nyní prováhal Ilja Chablukov, nejdříve Rynnäs zastavil jeho střelu mezi betony, poté ruský útočník osamocen před brankou nedokázal puk zvednout přes beton finského brankáře!
     
    09:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další obléhání Rynnäsovy branky v podání ruských hokejistů končí brankou! Popov zpoza branky přihrál na vrchol levého kruhu JURIMU ALEXANDROVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Alexander Popov a Ilja Nikulin.
     
    03:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dokázali první přesilovku v zápase využít! Petri Kontiola se svým zakončením ještě neuspěl, z následného závaru před Jerjomenkem se ale prosazuje JUUSO HIETANEN! Bez asistence.
     
    03:07
    Uvidíme první přesilovou hru Finů, za podražení je vyloučen ruský obránce Bogdan Kiselevič.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 10. Alexandrov (Popov, Nikulin), 21. Varnakov (Čudinov, Medvěděv), 46. Averin – 4. Hietanen, 23. Osala (Hartikainen), 27. Komarov (Pihlström, Laakso), 54. Salminen (Mäntylä, Karalahti)


    Rusko: Jerjomenko (od 4. Barulin) – Alexandrov, Nikulin, Čudinov, Medvěděv, Zubarev, Birjukov, Kiselevič, Rjasenskij – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Lisin, Tichonov, Šipačjov – Varnakov, Burmistrov, Panarin – Chablukov, Gluchov, Averin – Prochorkin
    Trenér: Zinetulja Biljaletdinov.

    Finsko: Rynnäs (Hovinen) – Jaakola, Kukkonen, Hietanen, Lepistö, Karalahti, Mäntylä, Väänänen, Laakso – Komarov, Pihlström, Immonen – Aaltonen, Kontiola, Hagman – Enlund, Salminen, Lehterä – Hartikainen, Osala, Wirtanen – Pyörälä
    Trenér: Erkka Westerlund.

    Rozhodčí: Linde, Björk – Neva, Nieminen

    Diváci: 9883
    bahis siteleri