Targu Mures – Barcelona 1:10 (kon.) | Chrudim – Charkov 2:3 (kon.)
konec
City US Targu Mures
1:10 (0:4)
Barcelona
Čtvrtek 21.11.2013, 17:30 • ČEZ Arena, Pardubice • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Druhý hrací den elitní části UEFA Futsal Cupu je dnes na programu ve východočeských Pardubicích! Jako první se v ČEZ Arene podruhé představí celky španělské Barcelony a rumunského City US Targu Mures. Favorizován je tým z Katalánska, který si chce připsat druhé vítězství a znovu se trochu přiblížit do Final Four.
     
    Včerejší zápasy:

    FC Barcelona – MFK Lokomotiv Charkov 6:1 (2:1)

    Branky: 9. Torras (Ari), 16. Aicardo, 25. Kameko (vla.), 26. Lin (Saad), 31. Fernandao (Lin), 38. Igor – 1. Bilocerkivec

    FC Barcelona: Paco Sedano (Cristian, Chema) – Aicardo, Torras (C), Ari, Gabriel, Fernandao, Lin, Igor, Saad, Wilde, Fran Conde, Adrian Ortego

    MFK Lokomotiv Charkov: Ivanjak (27. Lytvyněnko (C)) – Klochko I., Fedorčenko, Bilocerkivec, Žurba, Siryj, Kontraťjuk, Sorokin D., Kameko, Sorokin O., Špygar, Klochko D., Kiseljov

    Španělský stroj se proti celku z Ukrajiny rozjížděl hodně pomalu a hned v první minutě hry inkasoval, což mu jistě do pohody nepřidalo. Barcelonští ale postupem času oklepali nervozitu a ještě do poločasové přestávky otočili skóre zásluhou Torrase a Aicarda na svoji stranu.

    Lokomotiv chtěl ve druhém poločase opět trochu potrápit favorita, jenže dvě branky v rozmezí dvou minut mu definitivně srazily šanci na úspěch. Do konce zápasu se prosadil ještě Fernandao a Igor, Barcelona tedy porazila Charkov 6:1!
     
    FK ERA-PACK Chrudim – Targu Mures 9:1 (3:0)

    Branky a nahrávky: 4. Max (Douglas), 7. vlastní Stoica, 13. R. Mareš (Douglas), 23. Rešetár, 24. Douglas, 33. Rešetár (Felipe), 35. Felipe (Slováček), 35. Max, 38. Chmelík (Felipe) – 33. Csoma (Florin).

    ERA-PACK Chrudim: Olinha (Meller, Žďánský) – R. Mareš, Douglas, Rešetár, Max – Slováček, Popelka, Kopecký, Dentinho, Koudelka, Chmelík, Felipe.

    Targu Mures: Pallai (Moldovan) – Florin, Al-Ioani, Stoica, Gherman – Covaci, Daniel, Moldova, Muntean, Csoma, Nicusan, Oltean.

    Svěřenci trenéra Daniela se velmi dlouho připravovali na trojici soupeřů, které v pardubické skupině potkají a hned první prověrka na výbornou. Do zápasu nakonec nezasáhl chrudimský Michal Mareš, kterého ještě do hry nepustilo zranění z pohárového utkání s Ústí nad Labem. Jeho spoluhráči ale úvodní mač zvládli bravurně i bez něho. Hned od úvodní minuty šli jednoznačně za svým cílem a velmi rychle si vypracovali slušný náskok.

    Do vedení Chrudimské poslal Max, který procpal do sítě míč a využil přesné přihrávky kolegy Douglase. Druhý gól si Rumuné dali sami a poločasové skóre 3:0 stanovil ve třinácté minutě Roman Mareš. Od této chvíle hrálo Targu Mures s prázdnou brankou a pěti hráči v poli, ani dlouho power-play jim ale úspěch přinést nechtěla. Když tři minuty po přestávce Lukáš Rešetár využil protiútok a definitivně zlomil odpor rumunského mužstva.

    Targu Mures se prosadilo až za stavu 5:0 pro Era-Pack, na branku Csomy ale bleskově odpověděl znovu Rešetár. Poté již Chrudimští sázeli do branky soupeře jeden míč za druhým, do prázdné branky zakončili Felipe a podruhé také Brazilec Max. Poslední gól utkání si na sebe vzal Zdeněk Chmelík, který krásnou střelou z ostrého úhlu stanovil konečné skóre na 9:1. Musíme také připomenout, že brankář Olinha předvedl několik vynikajících zákroků a byl svému týmu jednoznačnou oporou.
     
    Úvodní sestavy:

    City US Targu Mures: Pallai (Moldovan) – Florin, Al-Ioani, Stoica, Gherman – Covaci, Daniel, Moldova, Muntean, Csoma, Nicusan, Olteanu

    FC Barcelona: Cristian (Paco Sedano, Chema) – Aicardo, Torras (C), Ari, Gabriel, Fernandao, Lin, Igor, Saad, Wilde, Fran Conde, Adrian Ortego

    Rozhodčí: Onatsu (Finsko), Coelho (Portugalsko) – Kammerer (Německo).
     
    - 15
    Oba celky právě ukončují svoji rozcvičku, do úvodního výkopu zbývá pouhých patnáct minut. Napodobí Barcelona chrudimský Era-Pack a potvrdí roli favorita, nebo nás čeká nějaké drama, třeba i s překvapivým koncem?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Favorit duelu hned v prvních okamžicích kombinoval na polovině soupeře, po nepřesné přihrávce Ariho ale k ohrožení branky Targu Mures nepřišlo.
     
    00:56
    První střelecký pokus v dnešním zápase si do svých statistik připsal Igor, který ale poslal míč pouze do boční sítě.
     
    01:07
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Na začátku druhé minuty zde máme vedoucí branku španělského favorita! Rumuni nejprve neproměnili nadějnou příležitost a Barcelona vzápětí trestá! Průnik IGOR zakončil hráč španělského klubu přesnou střelou, kterou překonal Pallaie a otevřel skóre dnešního mače – 0:1!
     
    02:02
    Rumunské mužstvo se snaží odpovědět, obrana katalánského týmu ale působí v úvodních minutách hodně kompaktně.
     
    02:45
    Aicardo dostal na pravé straně poměrně hodně prostoru a rozhodl se vypálit. Míč zapadl do náruče rumunského gólmana.
     
    03:25
    O několik sekund později měl Aicardo na noze druhou branku svého týmu, zjevil se úplně sám před Pallaiem, ale ve skluzu ho nedokázal propálit! Targu Mures nyní mělo velké štěstí!
     
    03:26
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Vzápětí však došlo na faul Covaciho, následnou standardní situaci rozehrával WILDE přesnou střelou k tyči a navýšil tím vedení favorizovaného mužstva – 0:2!
     
    03:50
    Snížení mohlo přijít od Bogdana Covaciho, který se po samostatné akci prodral až před brankáře. Cristian mu ale vpadl pod nohy a zabránil tím kontaktnímu gólu Rumunů!
     
    04:23
    Po rohovém kopu se do míče opřel Saad, ale silně přestřelil. Balon se málem dotkl střechy pardubické arény.
     
    04:47
    Targu Mures jen stěží hledá skulinky do obrany Barcelony, ostatně velmi podobně to vypadalo i ve včerejším zápase s Era-Packem. Katalánský klub je zatím jednoznačně lepší a již od první minuty kráčí za vítězstvím.
     
    05:28
    Stoica nezpracoval přihrávku a ukončil tím postupnou akci outsidera. Šanci udeřit má pro změnu Barcelona.
     
    06:10
    I Barcelona moc dobře ví, že v tuto chvíli hraje roli také skóre. Pokud by Era-Pack vyhrál večerní zápas a s Barcelonou by remizoval, mohl by právě kvůli skóre do další fáze proklouznout právě on. Chrudimský tým má nyní jeden gól náskok.
     
    06:48
    Ignat Florin měl nyní před sebou poloprázdnou branku, stačilo pouze zvednout míč do horní poloviny svatyně! Cristian ale neuvěřitelným skokem zachránil Barcelonu!
     
    07:27
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Ač dělal brankář Pallai, co mohl, třem dorážkám barcelonského týmu prostě nestačil. Nejprve reflexivně vyrazil na tyč střelu Aicarda, poté ho ale nadvakrát propálil WILDE, který se podruhé v dnešním zápase zapisuje do střelecké listiny – 0:3!
     
    08:02
    Barcelona si se svým soupeřem doslova hraje, sledujeme souboj kočky s myší. Rumuni spoléhají na protiútoky, nicméně velmi se trápí v koncovce.
     
    08:47
    Rumunský reprezentant Stoica táhl protiakci Targu Mures ve dvou proti jednomu, nakonec se rozhodl vystřelit a ani nadvakrát skvělého Cristiana neprostřelil!
     
    09:12
    Další obrovská šance Targu Mures opět nekončí gólem! Skvělou práci předvedl Bogdan Covaci, který se v úniku jeden na jednoho uvolnil a postupoval sám na branku! Tvrdou střelou ale těsně minul levou tyč Cristianovy klece!
     
    09:31
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Řekl bych, že máme založeno na slušný debakl. Ani ne v polovině prvního poločasu vede katalánský tým již o čtyři branky, kombinaci na jeden dotek zakončil do prázdné branky FERNANDAO – 0:4!
     
    10:19
    Tibor Moldovan chytře vypálil z otočky ze slušné pozice, balon prosvištěl kousek od levé tyče branky Barcelony. Targu Mures se ani dnes nemůže prosadit, nepřeje mu štěstí.
     
    11:11
    Lin se také chce zapsat do střelecké listiny, radost mu ale po střele z pravé strany zkazil Pallai.
     
    11:59
    Dalším, kdo chtěl dokonat bůra, byl Fernandao, z ostrého úhlu ale rozvlnil pouze boční sí´t Pallaiovy branky.
     
    12:29
    Noční můrou Rumunů již není pouze chrudimský Olinha, nyní také španělský Cristian! Tentokrát vychytal stoprocentní šanci Al-Ioaniho!
     
    13:29
    Brankář Targu Mures Pallai si na nedostatek práce také rozhodně stěžovat nemůže. Španělé hrají v pohodě a snaží se navýšit již tak vysoké vedení.
     
    13:39
    Nyní se však nedovoleným zákrokem provinil Ari, na akumulované fauly je srovnáno 1:1.
     
    14:20
    Nyní jsme viděli dva rychlé protiútoky na obou stranách, ani jeden se ale kloudně nedokázalo zakončit.
     
    14:33
    Torras si nyní po rohovém kopu chytře vyběhl před branku, dostal přihrávku, ale z voleje z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil!
     
    14:35
    Kouč Targu Mures si vybral oddechový čas a pokusí se hráčům naordinovat na zbývající čas v první půli tu správnou taktiku!
     
    15:29
    Brankostroj Barcelony se poněkud zasekl, rumunský brankář Pallai drží čtyřbrankovou ztrátu.
     
    16:02
    Proti Pallaiovi neuspěl ani Igor, který se po chytré přihrávce vrhl mezi dva protihráče. Bohužel pro Španěly ale trefil pouze místo, kde byl postavený rumunský brankář, který míč reflexivně vyškrábl mimo!
     
    16:29
    Po rohovém kopu zůstal Gabriel úplně osamocený před brankou, střela mu nesedla, a tak trefil pouze tyč! Barcelonští si dělají s defenzívou Targu Mures opravdu co chtějí!
     
    17:06
    Stále sledujeme nespočet šancí Barcelony, nestíhám je ani všechny popisovat. Katalánci si zápas jednoznačně užívají a svého soupeře drtí na celé čáře.
     
    17:49
    Torras napálil z velké dálky levou tyč Pallaiovy branky!
     
    17:57
    Barcelona hraje jako na tréninku a spíše to vypadá jako nácvik určitých kombinací, než oficiální zápas.
     
    19:05
    První půle se nám chýlí ke svému konci, Targu Mures se mazlí s balonem a v dnešním duelu si ho opravdu musí užívat, protože se k němu mockrát nedostává.
     
    19:32
    Nepřesná přihrávka Saada na Torrase vrací balon pro hráče Targu Mures, ti se ho zřejmě budou snažit udržet až do závěrečné sirény.
     
    19:51
    V samotném závěru přibyl ještě jeden akumulovaný faul na konto Barcelony, zaznamenal ho Adrian Ortego.
     
    První poločas skončil.
     
    Španělská Barcelona i ve svém druhém zápasu v Pardubicích předvádí jednoznačnou jízdu a rumunského soka bez větších problémů přehrává. Náskok mohl být daleko vyšší než čtyřgólový, Targu Mures může děkovat dobře postaveným tyčím a brankáři Pallaiovi. Nutno však poznamenat, že i Cristian zlikvidoval několik kvalitních příležitostí. Druhá půle odstartuje asi v 18:21.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 11:30
    střely na branku: 6:18
    rohy: 3:10
    fauly: 1:2
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    20:15
    Targu Mures to stejně jako proti Chrudimi zkouší od první minuty druhého poločasu s pěti a s prázdnou brankou. Včera to pro ně dopadlo katastrofálně, co dnes?
     
    21:03
    Rumunům se sice daří držet balon, proti semknuté obraně Barcelony si ale žádnou šanci nevytvářejí.
     
    22:13
    Brankář Cristian zachytil balon, výkopem ale udělal díru do spodní části kostky v pardubické ČEZ Areně. Majitel haly rozhodně radost mít nebude.
     
    23:36
    Zatím příliš pohledných kombinací jako v prvním poločase nesledujeme, zejména Barcelona se brání velmi pozorně.
     
    24:17
    Pátý hráč v poli Al-Ioani nyní vychytal stoprocentní šanci Wildeho, následná dorážka zamířila nad branku!
     
    24:27
    Gherman dostává za faul po právu žlutou kartu.
     
    25:30
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Rumunští hráči stejně jako ve včerejším mači chybují v rozehrávce a Barcelonští to pochopitelně bleskově trestají. Do prázdné branky zamířil bez problémů LIN – 0:5!
     
    27:13
    Targu Mures stále pokračuje ve hře bez brankáře a snaží se alespoň o čestný úspěch. Gólman Cristian ale podává mezi svými tyčemi bravurní výkon.
     
    28:40
    Atraktivita je nyní na bodu mrazu, Katalánci se pouze brání a po zisku balonu se snaží o něj nepřijít.
     
    29:15
    Čeká nás penalta, zahrávat ji bude Barcelona!
     
    29:15
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil WILDE a nekompromisní ranou pod břevno dokonává svůj hattrick – 0:6!
     
    29:36
    Na akumulované fauly je to již 3:0, ani bychom se nedivili, kdyby se nejednalo o penaltu poslední.
     
    30:11
    Pěknou individuální akci směrem dopředu předvedl Tibor Moldovan, rána bodlem skončila dalším úspěšným zákrokem neomylného a neprůstřelného Cristiana.
     
    30:27
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme zde sedmý gól v síti Targu Mures. Hra bez brankáře ani dnes rumunskému týmu nevychází, přes celé hřiště pojišťuje vedení Barcelony IGOR – 0:7!
     
    30:45
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Brankář Pallai se sice již vrátil mezi tři tyče, ani to ale nezabránilo Barceloně navýšit svůj náskok. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Wilde přihrávkou na AICARDA, který po zemi propálil rumunského gólmana – 0:8!
     
    31:42
    Rumuni už to pochopitelně v pěti nezkouší a snaží se překonat soupeřovu obranu s tradičním počtem hráčů. Španělský velkoklub se ale na dnešní zápas připravil velmi pečlivě.
     
    32:23
    Fernandao dostal balon téměř před prázdnou branku, míč mu šel ale na paty, a tak jeho zakončení smolně zamířilo mimo tři tyče! Barcelonský hráč se drží za hlavu, v tuto chvíli mu to ale jistě tolik nevadí.
     
    32:58
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Stejně jako ve včerejším zápasu i dnes inkasuje Targu Mures devět branek. FERNANDAO se tentokrát dostal do podobné pozice, na rozdíl od předchozí akce ale nyní již zamířil mezi tři tyče a překonal Pallaie. Rumuni jsou evidentně na ručník – 0:9!
     
    33:25
    I dnes se potvrzuje, že v sobotu nečeká Era-Pack nic lehkého. Targu Mures toho již příliš nevymyslí, i přesto si jejich trenér vybral time-out.
     
    33:31
    Po rohovém kopu vypálil Stoica, rána z voleje ale branku Cristiana tentokrát neohrozila.
     
    34:08
    Barcelona silně forčekuje a chce rozhodně zakulatit výsledek. Rumunští hráči se ani s balonem na noze nedokáží dostat pryč od vlastní svatyně.
     
    35:10
    Rumunské mužstvo již vyhlíží závěrečnou sirénu a do poslední pětiminutovky si nese cíl neinkasovat. Sám ale nevím, zda se jim to podaří.
     
    35:12
    Za špatné střídání dostává žlutou kartu rumunský Ferenc Csoma, zatím jediný střelec svého týmu na tomto turnaji.
     
    36:23
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Desátou branku střílí WILDE, který se dnes prosazuje již počtvrté. Rohový kop skončil milimetrovou přihrávku na již zmíněného hráče, který po zemi bez problémů překonal bezmocného Pallaie – 0:10!
     
    37:11
    Nadějně vyhlížející protiútok Targu Mures odvrátil před Covacim hlavou Aicardo.
     
    37:49
    Targu Mures se snaží o vstřelení alespoň čestné branky, hráči Barcelony raději odkopávají balony co nejdále od své svatyně.
     
    38:10
    Targu Mures právě vstřelilo branku!
    Přece jen se rumunské mužstvo dočkalo a musíme říci, že to byla branka naprosto výstavní! Bleskurychlá kombinace na jeden dotek skončila v síti po doklepnutí BOGDANA COVACIHO – 1:10!
     
    38:49
    Barceloně se současný stav nelíbí a chce mít v zápase poslední slovo. Na svůj úder má již pouze minutu.
     
    39:11
    Dva skvělé zákroky v krátké době si připsal brankář Pallai, který nejprve vyrazil ránu Fernandaa k Igorovi, jeho prudkou dorážku již ale ze své náruče nevydal!
     
    39:58
    Střelu Ortega Lopeze reflexivně vyrazil Pallai.
     
    Konec zápasu.
     
    První utkání dnešního dne v pardubické skupině končí podobným výsledkem jako včera u Era-Packu. Barcelona vítězí 10:1 a nyní již může čekat na výsledek utkání mezi Chrudimí a Charkovem. To startuje ve 20 hodin, sledujte na onlajny.com!
     
    Zde nás ještě čeká onlajn přenos z tiskové konference, která začíná zhruba deset minut po skončení utkání. Nenechte si ujít názory trenéra a hráčů na dnešní zápas.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 23:54
    střely na branku: 12:29
    rohy: 6:11
    fauly: 5:4
     
    Tak obávám se, že tisková konference neproběhne, zástupci ani jednoho z týmů se nedostavili.
     
    Tudíž vás mohu přesměrovat na utkání Era-Packu Chrudim, které začíná úderem osmé hodiny večerní. (19:20:20)

    Petr Dejnožka

    Branky: 38. Covaci (Csoma) – 1. Igor (Wilde), 3. Wilde, 7. Wilde, 9. Fernandao (Gabriel), 25. Lin, 29. Wilde (pen.), 30. Igor, 30. Aicardo (Wilde), 32. Fernandao (Saad), 36. Wilde (Igor)

    Karty:   24. Gherman (MUR), 35. Csoma (MUR)


    City US Targu Mures: Pallai (Moldovan) – Florin, Al-Ioani, Stoica, Gherman – Covaci, Daniel, Moldova, Muntean, Csoma, Nicusan, Olteanu
    Barcelona: Cristian (Paco Sedano, Chema) – Aicardo, Torras (C), Ari, Gabriel, Fernandao, Lin, Igor, Saad, Wilde, Fran Conde, Adrian Ortego

    Rozhodčí: Onatsu (Finsko), Coelho (Portugalsko) – Kammerer (Německo)
    bahis siteleri