Olomouc – Jihlava 5:2 (kon.) | Zlín – Liberec 6:4 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 3:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 4:1 (kon.) | Pardubice – HC Plzeň 3:2 (kon.)
Vsetín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Vítkovice – Slavia 2:3 (po pr.)
konec
HC Olomouc
5:2 (2:1, 1:0, -:-)
HC Dukla Jihlava
Sobota 23.11.2013, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Vítejte u sledování zápasu 20. kola extraligy juniorů, ve kterém se dnes na olomouckém ziním stadionu představí týmy HC Olomouc a HC Dukla Jihlava. Domácí by měli být jasným favoritem, ovšem zdání někdy klame. Klání startuje od 12:00.

    Olomouci, obhájci loňského bronzu, se v poslední době příliš nedaří. Z posledních šesti utkání totiž zaznamenal celek kouče Kamila Přecechtěla jen jednu výhru. Naposledy nestačili Olomoučtí v domácím ledě v tu dobu na poslední mužstvo soutěže z Českých Budějovic. Kohoutům v tabulce patří osmá příčka.

    Jihlava se také nemůže pyšnit příliš oslnivou formou, z prozatímních 19 odehraných zápasů si Dukla připsala jen šest výher a s 18 body je momentálně až na samém chvostu tabulky. Jihlava naposledy prohrála v Brně, a kvůli výhře Budějovic právě na Hané, je vinou horšího skóre na posledním místě právě tým z Vysočiny. Jihlavané by však rádi napodobili Jihočechy. Podaří se jim to?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Kochta (Pospíšil) – Brančík, Nesvadba, Rašner, Kraigher, Brandýs, Soukal, Hradil – Beták, Králík, Jergl – Kocián, Hánl, Rajnoch – Bauer, Novotný (C), Konečný – Nedopil, Markl, Zezula – Kočiřík.

    HC Dukla Jihlava: Fučík (Svoboda) – Tobola (C), Čermák, Vala, Polívka, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Mahút, Němec, Jícha, Vykouk, Beran.

    Rozhodčí: Held – Kašík, Vožda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhráli Jihlavští, proto se také ihned snaží nastěhovat do útočného pásma před brankáře Kochtu.
     
    00:46
    Několik členů první útočné pětky Kohoutů už je na střídačce, první střídání strávila Mora spíše ve středním či obranném pásmu.
     
    01:20
    Až nyní se do slibné šance dostala druhá útočná letka Hanáků. Gólman Fučík si ale za pomoci svých obránců vše zvládl.
     
    01:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla potvrdila lepší vstup do utkání první brankou, kterou už ve druhé minutě vsítil DAVID VALA, jenž si vzal puk mezi kruhy, odkud propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ján Mahút, Marek Němec.
     
    02:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora však dokázala bleskurychle odpovědět! Po přesné nahrávce Dominika Novotného dotlačil v prostoru brankoviště puk za jihlavského brankáře MARTIN KONEČNÝ! Stav utkání je tedy po dvou minutách vyrovnaný 1:1. Asistence: Dominik Novotný.
     
    03:51
    Oběma celkům se teď nepodařilo rozehrát, jejich akce skončily pouze zakázanými uvolněními.
     
    04:20
    Obránce Alex Rašner, který si letos připsal už i několik startů za olomoucký A-tým, mohl během několika okamžiků otočit vývoj utkání ve prospěch Kohoutů. Fučíka ale v těsné blízkosti pokořit nedokázal.
     
    05:12
    Zákrok a lá Hašek teďp ředvedl brankář Fučík! Obránce Mory Rajnoch si sjel až od modré čáry, ale reflexivní zákrok hostujícího strážce svatyně mu zabránil ve skórování.
     
    06:03
    Martin Konečný si šikovnou kličkou udělal prostor u pravého hrazení, jeho následná přihrávka do středu útočného pásma ale nenašla adresáta.
     
    06:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zlepšená hra Mory přináší své ovoce v podobě další branky. Velkou zarputilostí se předvedl ŠIMON BETÁK, který v pádu dorazil Králíkovu střelu, jež dokázal Fučík vyrazit pouze před sebe. Olomouc tak vede o jednu branku. Asistence: Lukáš Králík, David Nesvadba.
     
    07:30
    David Březina dohnal zdánlivě ztracený puk, ale před brankou Kochty na jeho pas nikdo z jihlavských nečekal. Na druhé straně se prodíral Králík.
     
    09:22
    Je tu první vyloučení dnešního utkání. Na trestnou labici odhází domácí obránce Jan Brandýs (OLO), provinil se hákováním.
     
    10:00
    Jícha se dostal do střelecké pozice, vypadalo to, že byl i jemně zahákován, při zakončení ale netrefil branku. Po chvíli se otevřela prázdná klec před dalším hráčem Dukly, obětavě však do střely skočil Brančík, který si zřejmě přivodil i nějaké menší zranění.
     
    11:24
    Kohouti první oslabení v utkání přežili, vyloučený Brandýš už opustil vrátka trestné lavice.
     
    11:32
    Jíchova střela z otočky nenadělala Kochtovi příliš mnoho potíží, puk šel domácímu gólmanovi přímo na hruď. Bude se vhazovat v obrannén pásmu Mory.
     
    12:00
    Hánl nabral u levého hrazení velkou rychlost, po svém boku měl najíždějícího Kociána. Ten se prodral až před gólmana Fučíka, mezírku mezi betony však olomoucký junior netrefil.
     
    13:39
    Hra je vyrovnaná, oba celky si dokáží vytvořit střelecké pozice, brankáři však příliš práce nemají, puky létají většnou mimo tři tyče.
     
    14:07
    Jaroslav Sladký zůstal ležet na ledové ploše, sám však nakonec dojel na hráčskou lavici. Uvidíme, zda bude hostující forvard natolik v pořádku, aby mohl pokračovat ve hře.
     
    14:07
    Na ledové ploše zůstaly i stopy po krvavém zranění, což je práce pro místní ledaře. Sladký zřejmě odešel na šití.
     
    15:23
    Domácímu mužstvu se dvakrát nepodařilo udržet se na delší časový úsek v pásmu Jihlavy, nakonec musejí Kohouti začínat další ofenzivní akci od své branky.
     
    16:06
    Do zakončení se tlačil Rajnoch, díky dobré práci hostujících zadáků však nemusel brankář Fučík zasahovat.
     
    17:47
    Rychlá akce první domácí útočné trojice. Akce začala u Betáka, který přiťukl Králíkovi, jenž ještě do druhé vlny předal na Jergla. Rána posledního jmenovaného minula pravou tyčku Fučíkovy klece jen o chlup.
     
    18:10
    Domácí jsou v posledním minutách aktivnější, další ránou se prezentoval Rašner, ani tak však nedoputovala do cíle.
     
    19:06
    Probíhá poslední minuta prvního dějství, Jihlavští si nahozením na Kochtu vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Necelé dvě minuty po začátku druhé třetiny Mora odskakuje svému soupeři na rozdíl dvou branek. Alex Rašner se dostal do úniku dva na jednoho společně s MARTINEM HÁNLEM. Druhý jmenovaný dostal od svého spoluhráče nahrávku, vymíchal brankáře Fučíka a zasunul puk do klece. Asistence: Alex Rašner.
     
    23:09
    Lukáš Králík už nestihl kotouč v útočném pásmu, proto je odpískáno postavení mimo hru, i když se to olomoucké lavičce v čele s trenérem Přecechtělem vůbec nelíbí.
     
    23:44
    Olomoučtí jsou výrazně lepší, další dělovku vyslal směrem na Fučíka Rašner, po jeho ráně ale všichni jen slyšeli zadunění betonů jihlavského brankáře.
     
    24:54
    Po dlohé době musel být ve střehu také Kochta, Polívkovu ránu krotil na dvakrát.
     
    26:27
    Nyní měl Kochta velké štěstí! Střechova bomba z levého kruhu orazítkovala pouze břevno domácí klece.
     
    26:45
    Bauer se protlačil do útočného pásma, brankáře Fučíka se mu ale rychlou střelou zápěstím nepodařilo pokořit.
     
    28:33
    David Březina přebruslil domácí obranu, ale Kochta tváří v tvář dokázal uspět. Následně se proti stejnému hráči dokázal přemístit a vychytat další šanci!
     
    29:20
    Olomouc bude hrát první početní výhodu. Tomáš Střecha (JIH) se provinil krosčekem.
     
    30:00
    Hanákům se nedaří usadit se v pásmu, dokonce se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho. Hokejisté Dukly vše ale pokazili šaptnou nahrávkou.
     
    31:20
    Kohoutům se hra v početní výhodě vůbec nevydařila, Tomáš Střecha je zpět na ledové ploše.
     
    32:55
    První formace Hanáků je dnes zřejmě tou nejaktivnější. Aleš Jergl sjel do brankoviště, kam na něj adresoval přihrávku Lukáš Králík. Fučík ale zasáhl svým betonem.
     
    34:25
    Mora se drží v útočné třetině, dlouho se jí však nedaří se kombinačne prosadit.
     
    35:29
    Důkazem byla třeba nepřesná Konečného přihrávka, která ani zdaleka nenašla svého adresáta. Olomoučtí se ale rychle do pásma Jihlavy dostali zpět, Králík, který byl mezi kruhy zcela nehlídán ale mířil jen do brankáře Fučíka. Ten si svým zákrokem nebyl dvakrát jistý.
     
    37:30
    Hanáci se v posledních okamžicích snaží prosadit každý na vlastní osobu, tudy však cesta k dalším brankám zřejmě nepovede.
     
    38:17
    Útočné počínání svého celku ukončil nahozením od modré čáry Dalibor Soukal, brankář Fučík měl ale na jeho střelcký pokus dobrý výhled, proto pro něj nebyl problém ukrýt kotouč ve své výstroji.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí část začne přibližně v 13:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:16
    Marek Vantuch se prokličkoval až před Kochtu, jeho střela, která měla mířit do bližšího horního růžku ale nakonec lízla síť jen z boku.
     
    42:23
    Jihlava chtěla dlouhou nahrávkou přesunout hru před brankáře Kochtu, vše ale nakonec končí pouze odpískáním zakázaného uvolnění, proto bude muset být Fučík znovu v pozoru. Buly je totiž před jeho brankou.
     
    43:02
    Králík si vyjel zpoza branky až před Fučíka, ale ani několika pokusy se mu nepodařilo dotlačit kotouč do sítě.
     
    43:08
    Současně jsou vyloučeni Martin Hánl (OLO) a David Březina (JIH). Oba jsou potrestaní za hrubost.
     
    44:07
    Mora bude hrát přesilovku čtyři na tři, o které se většinou říká, že je dokonce výhodnější než přesilová hra pět na tři. Jihlavští totiž hráli několik vteřin v šesti, což čárovým rozhodčím neuniklo. Trest odpyká Lukáš Vykouk (JIH).
     
    44:50
    Kohouti dlouho kombinovali, zatím jedinou střelu vyslal Nesvadba. Ta nepostrádala tvrdost, chyběla ji však přesnost.
     
    45:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Když už se hrálo pět na čtyři, dokázala Mora odskočit na rozdíl tří branek. Proti střeleckému pokusu Hánla se Fučík ještě stihl přesunout, tím však ale nechal odkrytou branku, čehož využil LUKA KRAIGHER. Asistence: Martin Hánl.
     
    47:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že v dnešním utkání Olomouci vítězství neunikne. „Búra“ po krásné akci završil MICHAL RAJNOCH, jenž dostal z levé strany parádní pas od Betáka a svu střelou přesně zamířil do míst, kam už Fučíkovo rameno nedosáhlo. Asistence: Šimon Beták, Martin Hánl.
     
    49:03
    Králík dokázal udržet pro domácí barvy útočné pásmo, Jihlavští ale během pár vteřin vybojovali kotouč zpět na své hokejky.
     
    50:03
    Za krosček je vyloučen David Nesvadba (OLO), Mora jde tedy do čtyř mužů.
     
    51:09
    Domácí hokejisté se zatím velice dobře brání, Jihlavští se před Kochtou nemohou vůbec prosadit.
     
    52:21
    Hanáci jdou znovu do čtyř, za hákování je na trestnou lavici vykázán dnes zatím tříbodový Martin Hánl (OLO).
     
    52:49
    Alespoň zkorigovat stav utkání chtěl svou střelou kapitán hostujícího mančaftu Tobola, na jeho pokusu si však pochutnal brankář Kochta, který ze svého repertoáru vytasil parádní semafor.
     
    53:48
    Bžezinova střela po ledě nebyla pro Kochtu ničím překvapivá, domácí gólman ji zblokoval univerzálním zákrokem.
     
    54:22
    Roman Čermák a jeho obrovská šance! Po přihrávce z pravého kruhu měl před sebou úplně odkrytou klec, Kochta se ale fantasticky přemístil a šanci zlikvidoval!
     
    55:47
    Hosté se vystavili do ofsajdového postavení. Několik hráčů Jihlavy působí už hodně frustrovaným dojmem.
     
    56:30
    Je tu ještě jedno vyloučení na straně domácího celku, za katr putuje David Brančík (OLO) – nedovolené bránění.
     
    56:30
    Ve stejný moment si trenér jihlavské Dukly Štěpán Moravec bere oddechový čas.
     
    57:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    V početní výhodě hosté přeci jenom ještě upravují skóre. Mezi kruhy se puk odrazil na hůl LUKÁŠE JÍCHY, který podéů pravého Kochtova betonu poslal puk do sítě Olomouckých. Asistence: Jiří Severa, Hynek Tobola.
     
    58:10
    Martin Konečný se tlačil do samostatného úniku, na zádech měl však přilepeného obránce, tudíž jeho zakončení nedopatlo úplně podle představ.
     
    59:25
    Běží poslední vteřiny utkání, už se zřejmě nic zajímavého nestane.
     
    60:00
    Konec zápasu. (14:13:01)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 3. Konečný (Novotný), 7. Beták (Králík, Nesvadba), 22. Hánl (Rašner), 46. Kraigher (Hánl), 48. Rajnoch (Beták, Hánl) – 2. Vala (Mahút, Němec), 58. Jícha (Severa, Tobola)


    HC Olomouc: Kochta (Pospíšil) – Brančík, Nesvadba, Rašner, Kraigher, Brandýs, Soukal, Hradil – Beták, Králík, Jergl – Kocián, Hánl, Rajnoch – Bauer, Novotný (C), Konečný – Nedopil, Markl, Zezula – Kočiřík.
    HC Dukla Jihlava: Fučík (Svoboda) – Tobola (C), Čermák, Vala, Polívka, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Mahút, Němec, Jícha, Vykouk, Beran.

    Rozhodčí: Held – Kašík, Vožda
    bahis siteleri