Machačkala – Tomsk 0:2 (kon.) | Rostov – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
Kazaň – Perm 3:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
3:0 (1:0)
FK Amkar Perm
Pondělí 02.12.2013, 16:30 • Centralnyj Stadion, Kazaň Centralnyj Stadion, Kazaň Centralnyj Stadion, Kazaň Centralnyj Stadion, • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u fotbalových přenosů zase někdy nashledanou. (18:22:06)
     
    Souboj dvou celků s nejlepšími defenzívami v lize nakonec dopadl lépe pro Rubin. Rozhodla zřejmě první vstřelená branka, na níž soupeř pak odpovědět nedokázal. Ačkoli Amkar vstoupil do druhé půle dobře, v jejím dalším průběhu se mu nedařilo a nakonec odjede domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bohužel, návštěva domácí rozhodně těšit nemůže. Dosud nejmenší počet 3073 diváků si našel cestu na stadion. V té zimě zkrátka fotbal opravdu moc neláká.
     
    90+1
    O vítězi je již prakticky rozhodnuto. Běží nám první z celkových tří nastavených minut.
     
    89
    Rondón ještě stačil vyslat svým centrem Kvirkveliu, jeho hlavička však skončila pouze nad brankou.
     
    86
    Amkar přitom po celý zápas držel více míč na svých kopačkách, přesně v 52% hry, zatímco soupeř ve 48% případů. I to ukazuje, že Rubin po taktické stránce zvládl utkání na jedničku.
     
    84
    I stoper Kvirkvelia se dostal v závěru zápasu ke střele, mířil ovšem jen mimo.
     
    83
    Jakubko se snaží zabojovat o míč v pokutovém území, jeho snaha je ovšem marná. Ani slovenský forvard nepředvedl vepředu nic světoborného.
     
    81
    Rubin i nadále brání kompaktně tak, aby se Ryžikov cítil naprosto v bezpečí. Nebylo by od věci pomoci mu udržet čisté konto.
     
    79
    Kazaň kontroluje bez problémů hru. Ačkoli Amkar nepředvedl úplně špatný výkon ve druhé půli, hloupé góly ho prakticky dostaly na kolena.
     
    77
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Tohle je zřejmě poslední hřebíček do rakve Amkaru. Dnes má trenér Kurban Berdyev prostě šťastnou ruku. I OLEG KUZMIN totiž ani ne minutu po svém střídání přidává třetí zásah svého týmu.
     
    76
    Ještě jedno střídání na straně Rubinu. Ze hry je stažen tvořivý záložník Rjazancev, do hry za něj nastupuje Kuzmin.
     
    75
    I Rubin zároveň střídá. Eremnko se rovněž podívá na posledních patnáct minut na hřiště, nahrazuje Torbinského.
     
    75
    Lotyš Kamešs nahrazuje v sestavě na poslední čtvrthodinu Peeva.
     
    73
    Mezitím oba trenéři připravují další změny v sestavě. Uvidíme, co vymyslí hlavně hosté, aby s nepříznivým stavem ještě něco udělali.
     
    71
    Domácí publikum si nyní užívá fotbal se vším všudy. Jejich tým předvádí opět kompaktní výkon a má nakročeno k vítězství.
     
    69
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Tak to je skvělý návrat venezuelského útočníka JOSÉHO SALOMÓNA RONDÓNA GIMÉNEZE do sestavy. Na hřišti nepobyl ani minutu a už vstřelil nádherný důležitý gól na 2:0. Jeho oblouček krásně zapadl za záda bezmocného Narubina.
     
    68
    I Amkra sahá po střídání. Na hřiště přichází Picusceac, z hry odchází Kolomejcev.
     
    68
    První změna na straně domácího celku. Již uzdravený Rondón nahrazuje vepředu Azmouna.
     
    66
    Hostující trenér Stanislav Čerčesov je pořádně nazlobený na výkon sudího Eskova. Už v první půli mu bylo domlouváno, klidně může jít za své chování na tribunu.
     
    63
    Natcho se nyní pokusil vystřelit z dálky, jeho pokus ovšem skončil jen mimo tři tyče.
     
    62
    Pořád se ani jeden z manažerů neodhodlal poslat do hry novou tvář. Ačkoli se u obouč laviček rozcvičuje hned několik hráčů.
     
    60
    Obrovská možnost pro hostujícího Peeva, mohl v klidu vyrovnat. Rohový kop propadl na zadní tyč až k němu, před ním zívala poloprázdná branka, jenže míč napálil pouze do Azmouna, který u ní stál. Následně bulharský rodák zahrál rukou.
     
    59
    Kulik zase zkoušel střelu z dálky, ta ovšem letěla jen po zemi a navíc vedle. Odkopávat od branky bude Narubin.
     
    57
    Hosté nyní obléhali branku soupeře, tu měli domácí skvěle ohlídanou. Ani Sirakovův centr se ujmout nemohl přes hradbu několika hráčích v červených dresech.
     
    55
    Georgiev rozehrál standardku přihrávkou doprava, odtud následná střela jeho spoluhráče trefila pouze prvního obránce, který proti němu vyběhl.
     
    53
    Peeův centr z pravé strany nebyl vůbec špatný, Ryžikov včas dokázal včas vyběhnout a před dotírajícím protihráčem ho sebrat do rukavic.
     
    51
    Azmoun v další dobré možnosti! Na malém vápně se dostal k přihrávce, vypálil, ovšem střela byla tečovaná Semjonovem, a tak nakonec skončila těsně vedle.
     
    50
    Perm je v úvodních pěti minutách druhého dějství o něco lepším týmem, soupeř se zatím nedostal pomalu ani za svou polovinu.
     
    48
    Gerogiev rozehrál standardku z pravé strany od lajny, centr letěl na zadní tyč, odkud Phibel hlavičkoval jen nad branku.
     
    46
    Po třiceti sekundách hry druhého poločasu se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Peev, jeho pokus byl tečovaný na roh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl to, co se dalo čekat – oba týmy mají skvěle propracované obrany, které soupeři moc šancí nenabídly. Tu jednu přece jenom domácí zužitkovali zásluhou Natcha, který poslal svůj tým do vedení sedm minut před přestávkou. Z obou stran ale jinak vidíme hodně vyrovnanou partii.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jakubko se položil do centru z voleje, a ačkoli jeho střela neměla špatné parametry, skončil nad levou šibenicí Ryžikovovy svatyně.
     
    45
    Dlouhý nákop Semjonova do vápna neměl šanci na úspěch. Defenzíva Rubinu zůstala naprosto v klidu. Rozhodčí Eskov první půli nastavuje o jednu minutu.
     
    43
    Azmounův centr z pravé strany do vápna nenašel vůbec nikoho. O pár chvil později vystřelil Kulik, ale zase jen hodně na bránu Narubina.
     
    42
    Rjzancev se dostával do další dobré možnosti. Naběhl si na kolmici, z úhlu vypálil levačkou, ale z pěkné pozice pálil jen nad. Obrana Permu je nyní děravá jako ementál.
     
    41
    Další velká možnost Kazaně! Azmoun si naskočil na centr z levé strany, hlavou poslal míč obloučkem na bránu, střela ale nakonec skončila pouze na břevně.
     
    40
    Hostující lavička má s některými výroky rozhodčího problémy. Eskov tak k ní přiběhl a vše se snažil vysvětlit.
     
    38
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Domácí z ničeho nic skórují, z prakticky své první větší šance zápasu. Torbinskij využil odraženého míče a napálil ho z voleje. Narubin jeho pokus nezachytil, ten se odrazil od tyčky k úplně volnému BIBRASU NATCHOVI, který uklidil do prázdné brány.
     
    36
    Azmoun a jeho další ofsajd. Prozatím vidíme opravdu hodně mizernou oprvní půli, která nenabídla jedinou vážnější šanci.
     
    35
    Domácí podnikali jakýsi útok, Rjazancev kombinoval s Azmounem. A tak Georgiev pro jistotu odkopl do bezpečí, přičemž ani následný rohový kop hostům k ničemu nepomohl.
     
    33
    Bělorukov (AMP) dostává žtvrtou žlutou kartu této sezóny a příští zápas bude musel vynechat. Faulů jako byl tento na Rjazanceva napáchal už dost.
     
    31
    Rjazancev pálil z voleje, ale hodně slabě a ještě navíc nepřesně. Tohle nemohlo Narubina v žádném případě ohrozit.
     
    30
    Kulik versus Peev, souboj dvou sedmiček na place. Úspěšnější byl bulharský hráč, který svého protivníka projít nenechal.
     
    28
    ... centr letěl na bližší tyč, kde si Amkar bez problémů poradil.
     
    27
    Bělorukov se nyní zlobí na své spoluhráče, musel totiž faulovat. A Rubin bude mít k dispozici dobrou standardku...
     
    26
    Azmoun byl v lehkém ofsajdu, praporek asistenta rozhodčího vylétl nekompromisně. Amkar tak zůstane u míče.
     
    25
    Golova rána zpoza vápna byla tečovaná na rohový kop. Centr následně dobře odvrátil Marcano, jenž byl i faulovaný.
     
    23
    Kapitán Bělorukov ostře zajel ve skluzu do Azmouna, ten se na zemi chvilku svíjel v bolestech. Naštěstí pro Rubin je nakonec v pořádku.
     
    22
    Gerogiev byl možná lehce faulovaný, rozhodčí Eskov ovšem nechal hru pokračovat. Rubin ale vlastně následně vůbec nezahrozil.
     
    20
    Kanunnikov se dokázal prosadit na levé straně po chybě Kvirkvelii, vběhl do vápna a střílel z úhlu na Ryžikova. Ten měl prostor u tyčky pohlídaný.
     
    18
    Sirakov nepřesně přihrál na levé straně, a domácí se tak hnali do brejku. Jenže na druhé straně stejně snadno přišel o míč i Azmoun.
     
    17
    Rjazancev dostal přihrávku do středu, pod tlakem se snažil najít vepředu Azmouna a neuspěl. I obrana Amkaru zapracovala dobře.
     
    15
    Další neúspěšný pokus o útok ze strany domácího mužstvo. Míč opět skončil jen za brankovou čáru, a tak se odkopu od branky ujme Narubin.
     
    13
    Kanunnikov dostal míč na levou stranu, měl dostatek času, aby odcentroval, ve vápně se však nacházela jen ksrumáž domácích hráčů.
     
    12
    Oba týmy se sice snaží vymyslet něco směrem dopředu, jenže obrany zatím pracují na jedničku. V úvodních minutách je jinak více u míče Perm.
     
    10
    Jakubko se snaýil ohržovat branku Ryžikova, k balónu to měl ovšem daleko. A tak domácí gólman bude odkopávat od své branky.
     
    8
    Kanunnikov bojoval u míč u lajny, ale jeho snaha byla zbytečná. Hrací zařízení bylo už mimo hrací plochu, Rubin zůstane u vhazování.
     
    6
    Jakubko se chtěl prosadit na pravé straně, obehrál jednoho protihráče, následně se však míči nedostal.
     
    4
    Rjazancev byl nyní faulován ve středu hřiště, domácí zůstali u míče, ale nepřesný cente Marcana skončil jen v zámezí.
     
    3
    Gerogiev tentokráte posílal balón do vápna, tam si ale zase poradil bez problémů jistý Ryžikov.
     
    2
    Semjonov centroval do vápna, k hlavičce však nedostal žádný z jeho spoluhráčů, a tak Ryžikov sebral míč do rukavic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kisljak, Kvirkvelia, Marcano, Šaronov – Rjazancev, M'Vila, Natcho, Kulik, Torbinskij – Azmoun
    Náhradníci: Kuzmin, Prudnikov, Eremenko, Arlauskis, Karadeniz, Džalilov, Muchamecin, Abisov, Rondón, Katcharava

    FK Amkar Perm: Narubin – Sirakov, Bělorukov, Phibel, Semjonov – Peev, Gol, Kanunnikov, Georgiev, Kolomejcev – Jakubko
    Náhradníci: Novakovič, Kamešs, Vassiljev, Kajumov, Čerenčikov, Nijholt, Fadějev, Rjabokobilenko, Picusceac, Konovalov

    Rozhodčí: Eskov – Semjonov, Bogdanov.
     
    Utkání bude řídit trojice arbitrů v čele s Eskovem, jemuž na čarách budou pomáhat Semjonov a Bogdanov. Čtvrtým rozhodčím byl delegován pan Nizovcev.
     
    Amkar je příjemným překvapením ruské ligy, letos prohrál jen třikrát. Takovou bilancí se může chlubit už jenom vedoucí duo Zenit Petrohrad a Lokomotiv Moskva. I Perm sází především na pevnou defenzívu, kterou perfektně řídí stoper Dmitrij Bělorukov. Ten je pro hosty klíčovou postavou, až na utkání na půdy Volgy totiž odehrál vždy celých 90 minut.
     
    Kazaň disponuje vůbec nejlepší obranou v lize, alespoň co se týče statistiky obdržených gólů. Jenže směrem dopředu hodně tápe – a to má přitom v záloze ofenzivně laděné typy hráčů jakými jsou Roman Eremenko, Gökdeniz Karadeniz, Bebars Natcho nebo Aleksandr Rjazancev. Tým bohužel uhrál už osm remíz, neumí prostě zvítězit několikrát v řadě. Narozdíl od soupeře navíc bude mít v nohách čtvrteční zápas s Mariborem.
     
    Rubinu se v Evropské lize daří skvěle, jenže na domácí frontě i nadále tápe. Jedenáctá příčka není určitě ta, kterou si před začátkem sezóny vytyčil. Poslední výhru v Tomsku tak bude chtít potvrdit i doma s Permem, aby se tabulkou začal šplhat výše. Soupeř je šestý a formu má velmi dobrou, takže domácí nečeká nic jednoduchého.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Patrik Sandev

    Branky: 38. Natcho, 69. Rondón, 77. Kuzmin

    Karty:   33. Bělorukov (AMP)


    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kisljak, Kvirkvelia, Marcano, Šaronov – Rjazancev (76. Kuzmin), M'Vila, Natcho, Kulik, Torbinskij (75. Eremenko) – Azmoun (68. Rondón)
    Náhradníci: Kuzmin, Prudnikov, Eremenko, Arlauskis, Karadeniz, Džalilov, Muchamecin, Abisov, Rondón, Katcharava

    FK Amkar Perm: Narubin – Sirakov, Bělorukov, Phibel, Semjonov – Peev (75. Kamešs), Gol, Kanunnikov, Georgiev, Kolomejcev (68. Picuscea) – Jakubko
    Náhradníci: Novakovič, Kamešs, Vassiljev, Kajumov, Čerenčikov, Nijholt, Fadějev, Rjabokobilenko, Picusceac, Konovalov

    Rozhodčí: Eskov – Semjonov, Bogdanov

    Diváci: 3073
    bahis siteleri