Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:3 (1:0 po s.n.) | Ufa – Barys 6:3 (kon.)
Nižněkamsk – Omsk 0:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Traktor Čeljabinsk
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Sobota 07.12.2013, 12:00 • Traktor-Arena (7 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    ČESKOSLOVENSKÉ ZASTOUPENÍ V ZÁPASE:
    Jan Bulis (Ú) – Čeljabinsk (CZE)
    Radek Smoleňák (Ú) – Jugra (CZE)
    Marek Trončinský (O) – Jugra (CZE)
    Tomáš Starosta (O) – Jugra (SVK)
     
    JUGRA CHANTY-MANSIJSK:
    Pokud se Čeljabinsk trápí, jak na tom potom můžou být hráči Jugry, kteří nevyhráli sedmkrát po sobě? Jugra patří mezi nejhorší celky KHL. Se 34 body se nachází 12. místě Východní konference, a pokud chce mužstvo z města Chanty-Mansijsk pomýšlet na play-off, musí začít hrát o poznání jinak. Ztráta na osmé místo už totiž činí 11 bodů. Podaří se svěřencům trenéra Olega Davydova ukončit proti Traktoru nelichotivou sérii?

    Poslední tři utkání Jugry:
    Nižněkamsk – Jugra 0.4
    UFA – Jugra 3:2 pr.
    Magnitogorsk – Jugra 5:4 pr.

    Nejproduktivnější hráči Jugry:
    Vitalij Sitnikov (Ú) – 17 bodů (9+8), 34 zápasů
    Jonas Andresson (Ú) – 12 bodů (7+5), 22 zápasů
    Marek Trončinský (O) – 12 bodů (6+6), 32 zápasů
     
    TRAKTOR ČELJABINSK:
    Loňští finalisté marně hledají formu z minulé sezóny. Traktor se sice drží na pozici zajišťující vyřazovací boje, ovšem balancuje na tenkém ledu, i když je pravdou, že do konce ligového ročníku přeci jenom zbývá dost utkání. Se 45 body se Čeljabinsk nachází na osmém místě Východní konference se dvoubodovým náskokem na devátý Vladivostok. Traktor bude chtít proti Jugře zastavit sérii porážek, která se dostala na čtyři utkání. Naposledy vyhrál Čeljabinsk 26. listopadu proti Spartaku Moskva.

    Poslední tři utkání Traktoru:
    Čeljabinsk – Jekatěrinburg 2:3 s.n.
    Čeljabinsk – Astana 0:4
    Čeljabinsk – Omsk 1:2

    Nejproduktivnější hráči Traktoru:
    Petri Kontiola (Ú) – 23 bodů (7+16), 33 zápasů
    Anton Glinkin (Ú) – 18 bodů (6+12), 33 zápasů
    Andrej Kosticyn (Ú) – 17 bodů (8+9), 33 zápasů
     
    Přeji příjemné odpoledne, vítejte u sledování textového online přenosu z Kontinentální hokejové ligy, která i dnes nabízí velice nabitý program. Na pořadu dne je i souboj mezi Traktorem Čeljabinsk a Jugrou Chanty-Mansijsk. Utkání startuje od 12:00 .Přeji příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Bondarev, Kondratěv, Rjabykin, Vasilčenko, Borodkin, Katičev, Artamonov, Chlystov – Čistov, Bulis, Kuzněcov E. – Dugin, Kontiola, Kosticyn – Popov, Glinkin, Kokujov – Osnovin, Mokin, Valejev. Trenér: Valerij Bělousov.

    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuzněcov A. (Kukin) – Šefer, Chvostov, Djakov, Starosta, Trončinský, Sokolov, Tjuljapkin, Šviděnko – Buljanskij, Sitnikov, Magogin – Plotnikov, Dixon, Savinainen – Chlyncev, Jakubov, Kňazev – Žukov, Jacenko, Gusev. Trenér: Oleg Davydov.

    Rozhodčí: Sergejev, Komarov – Koršak, Černyšov.
     
    Už jsou představovány úvodní pětky obou celků. Vypadá to, že by atmosféra v Traktor-Areně mohla být hodně bouřlivá.
     
    Ještě předtím, než bude vhozeno první buly, si poslechneme ruskou národní hymnu.
     
    Už by nic nemělo bránit tomu, aby se obě mužstva pustila do hry.
     
    I když přeci jenom ještě jeden problém. V psámu Čeljabinsku se nechází nerovnost v ledu, kterou musí jeden z čárovch sudí vyřešit jednoduchým způsobem. Nalitím vody a zarovnání pukem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Domácí první formace se snažila ihned po buly natlačit před Alexeje Kuzněcova, obrana Jugry se ale nenechala zaskočit. Po vyhození puku z ledové plochy se bude vhazovat ve střední zóně.
     
    00:52
    Do útočného pásma poprvé v utkání nahlédli také hosté, ovšem jejich počínání bylo zhruba stejně špatné jako to v podání domácí první pětky.
     
    01:38
    Zakázané uvolnění Čeljabinksu, proto se bude vhazovat po levé ruce Michaela Garnetta.
     
    01:42
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe, i tak by se dalo charakterizovat tato dělová rána IVANA CHLYNCEVA, který se dostal k puku hned po vhazování a přestnou střelou mezi betony Michaela Garnetta poslal svůj celek do jednobrankového vedení. Asistence: Michail Jakubov.
     
    02:41
    Traktor nezačal příliš dobře a nyní se navíc bude muset bránit. Na trestnou lavici ochází za hrubost Maxim Kondratěv (CLJ).
     
    03:30
    Domácí ale paradoxně mohli ve svém oslabení rychle srovnat, jenže přihrávka Dugina na Kosticyna se nepovedla, proto mohl zůstat Alexej Kuzněcov v klidu.
     
    04:41
    Jugře se početní výhoda vůbec nepovedla, Garnett si dokonce nepřipsal ani jeden zákrok. Kondratěv je na ledě, a opět se tak hraje v plném počtu na obou stranách.
     
    05:25
    Alexej Kuzněcov se zatím může spolehnout na dobrou práci svých zadáků, kteří si stráží ta největší esa soupeře. Jmenovec Jevgenij Kuzněcov, Jan Bulis či Petri Kontiola zatím příliš prostoru ke kombinaci nedostávají.
     
    05:52
    Naopak měl na druhé straně plné ruce práce Kanaďan Michael Garnett, který musel zasahovat proti střele zápěstím v podání Nikity Guseva.
     
    06:06
    Sotva jsem zmínil Jana Bulise, dostal se český útočník do dobré příležitosti, jenže kvůli vysoké holi Vitalije Sitnikova (JUG) se nemohl dostat do zakončení, proto si i Čeljabinsk vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    06:36
    Jevgenij Kuzněcov dostal kotouč na pravý kruh, odkud už klidně mohl zakončovat, vyšperkoval však celou akci ještě nahrávkou přes celou šíři, kde už čekal Bondarev. Jeho ránu ale chytil Alexej Kuzněcov do své lapačky.
     
    07:09
    Jugra s teď na chvíli dokázala osvobodit s tlaku domácího celku, dvakrát poslala kotouč až ke Garnettovi.
     
    07:44
    Borodkin se po přihrávce Kontioly dostal ke kotouči, jenže při snaze vypálit švihem mu puk sjel z čepele hole, což se hostujícím hokejistům náramně hodilo.
     
    08:06
    Hostující mužstvo už hraje v pěti mužích, ani první přesilovka v podání Čeljabinsku nepřinesla gólové okořenění.
     
    09:09
    Žukovovu ránu z pravé strany vyrazil Garnett pouze před sebe, tam se snažil dorážet Jacenko, díky dobré práci jednoho z obránců v černém se ale ke kotouči nedostal.
     
    10:10
    Osnovinovi ve správné chvíli, kdy se mohl Alexej Kuzněcov už hodně strachovat, odskočil puk od hokejky. V rohu kluziště se sice tentýž hráč opět k puku dosatl, ovšem do žádné další šance už se nedostal.
     
    11:04
    Naopak do mohlo být už o dvě branky! Parádní práce Plotnikova obelstila domácího kapitána Rjabykina, útočník Jugry si dokonce položil Garnetta, přehodit jeho beton už se mu ale nepodařilo!
     
    11:15
    Vzápětí na to se kotouče chopil Jan Bulis, jeho rána z mezikruží ale trefila Kuzněcova pouze do hrudi, proto neměl strážce hostující svatyně v tomto momentu takovou práci.
     
    12:03
    Jegor Dugin se snažil procpat kotouč kolem pravé tyčky hostující klece, ovšem Kuzněcov si vše dobře pohlídal. Zezadu byl však Dugin zřejmě krosčekován, hlavním sudím to ale uniklo, proto se bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    12:19
    Traktor jako kdyby zařadil vyšší rychlostní stupeň, rozdíl mezi hrou obou mužstev je ale zatím v tom, že vyloženější gólové šance si dokáže vytvořit pouze Jugra.
     
    13:10
    Další akce Čeljabinsku musí začít až od branky kanadského brankáře Michaela Garnetta.
     
    13:44
    Šeferova individální akce úspšch neslavila, přes dva obránce sice dokázal vypálit, jenže střela byla zblokována do rohu kluziště, proto Garnett zasahovat nemusel.
     
    14:36
    Bulis od mantinelu nabil na modrou čáru na obránce Rjabykina, jeho dělovka se ale mezi tři tyče Kuzněcovovy branky nevlezla. Puku se zmocnili hosté, kteří už míří směr Garnettova klec.
     
    15:16
    Kapitán týmu z města Chanty-Mansijsk Jakubov si s trochou štěstí mohl připsat druhý bod v dnešním utkání. Jeho rána zápěstím ale o pár centimetrl minula levou tyčku domácí svatyně.
     
    16:15
    Hosté výborně forčekují, nyní se téměř ukázkovým napadáním prezentoval Jacenko, který znepříjemňoval život domácím zadákům v jejich obranném pásmu.
     
    16:27
    Andrej Kosticyn (CLJ) srazil k ledu Igora Magogina, který dokonce chvíli ležel na ledě. Jugra tak má šanci dostat se před koncem úvodního dějství do dvoubrankového vedení.
     
    17:01
    Ovšem přesilovka Jugry téměř hned končí, Michail Jakubov (JUG) se totiž ve snaze odebrat jednomu z domácích kotouč od hole provinil podražením.
     
    17:55
    Jevgenij Kuzněcov se vrátil do vlastního pásma, kde zabránil slibné šanci soupeře, naopak sám míří k brance svého jmenovce.
     
    18:04
    Jevgenij Kuzněcov se před brankou dostal ke střeleckému pokusu, Alexej Kuzněcov ale nakonec nalezl černou gumu ve své výstroji. Jevgejin Kuzněcov si poté ještě stěžoval, že byl faulován.
     
    18:27
    Kosticyn už je zpátky na ledové ploše, Čeljabinsk si zahraje zkrácenou přesilovku.
     
    19:01
    V čase, kdy už hostující kapitán opustil trestnou lavici, se právě Kosticyn dostal ke střele, ani tento projektil ale hostujícího gólmana nepřekvapil.
     
    19:16
    Domácí hokejisté chtějí udělat vše pro to, aby ještě před první sirénou srovnali, zatím to však vypadá, že Alexej Kuzněcov nulu po první třetině udrží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině tak vede hostujcí Jugra ne ledě favorizovaného Traktoru Čeljabinsk 1:0, když se nečekanou střelou po buly už ve druhé minutě prezentoval Chlyncev. Alexej Kuzněcov všechny střely, které na něj šli, zlikvidoval.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 4:7
    Vhazování: 12:6
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ Alexej Bondarev – 6:36
    JUG: Andrej Šefer – 7:56
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:50.
     
    Hokejisté obou celků už nastoupili na ledovou plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Bulis předal ještě před modrou čáru na Jevgenije Kuzněcova, tomu se ale nepodařilo přejít do útočného pásma.
     
    20:47
    Další akce se Čeljabinsku se už vůbec nepovedla, přechod přes modrou byl zastaven hvizdem čárového sudího, který píská ofsajdové postavení.
     
    22:10
    Ani jednomu z celků se zatím v durhé třetině nedaří se v pásmu soupeře usadit na delší časový úsek.
     
    23:28
    Poté, co Garnett přikryl kotouč ve své výstroji se bude vhazovat právě v pásmu domácího mužstva.
     
    23:47
    Buljanskij se prodíral za brankou Garnetta, ovšem k zakončení ho domácího obránce Vasilčenko nepustil. Následně byla ale hra domácím brankářem zastavena, a tak se bude zase vhazovat v pásmu Traktoru.
     
    24:35
    Mezi kruhy si najel Savinainen, jenž následně také tvrdou střelou zápěstím dost vystrašil Garnetta, ten si ale nadvakrát dokázal s neposedným kotoučem poradit.
     
    25:03
    Druhá hostující formace si dokázala vytvořit v poledních vteřinách slušný tlak, Garnett si musel další zákrok připsat po střele Dixona.
     
    25:45
    Čeljabinsk se ke Kuzněcovovi stále nemůže dostat, je až obdivuhodné, jak obětavě hráči Jugry hrají. Za žádnou cenu už nechtějí, aby jejich sedmizápasová série proher měla pokračování.
     
    26:43
    Ani rychlonohý mladíček Jevgenij Kuzněcov se teď nedokázal protlačit podél pravého hrazení až před branku Jugry.
     
    27:18
    Na ledě je čtvrtá formace Traktoru, která se jeví hodně sympaticky. O střelecký pokus se snažil Mokin, ten se mu také podařilo vyprodukovat, ovšem jeho přesnost nevyla dobrá.
     
    28:02
    Zřejmě nejhorší chvilky v průběhu druhé části má teď Alexej Kuzněcov za sebou. Puk se povaloval před jeho brankovištěm, ale ani dva protivníci ho nedokázali dostat do sítě, a to i přesto, že byl už Kuzněcov v jedné chvíli položený na ledu.
     
    28:41
    Domácí jsou klasickým příkladem týmu, kterému se příliš nedaří v koncovce. Místo jednoduchosti se snaží Traktor vymýšlet přehnané kombinace. Až Bondarev se odhodlal ke střele, jenže do té mu obětavě lehl Savinainen.
     
    29:40
    Na ledě druhá formace Traktoru, ten v posledních chvílich začíná přebírat otěže zápasu. Alexej Kuzněcov ale i nadále drží čisté konto, a vypadá to tak, že pokud chce Jugra na ledě Čeljabinsku uspět, bude ho muset udržet ještě pěkných pár minut.
     
    30:08
    Tlak domácího celku sílí, nyní nezbývalo Jugře nic jiného, než jen vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Hra se tak opět přesune před Kuzněcova.
     
    30:40
    Dobré šance na obou stranách. Na jedné se ke střele dostal Šviděnko, Garnett nakonec zasahovat nemusel, a tak se kotouče chopili domácí. Na konci celé akce byl Kosticyn, Kuzněcov ale bývalému hráči Montrealu či Nashvillu dokázal zmenšit střelcký úhel.
     
    31:45
    Domácí si dokázali vydobit na hostujících hráčích vyloučení. Vitali Sitnikov (JUG) podruhé v utkání usedá na trestnou lavici, Traktor si tak zahraje potřetí v zápase přesilovou hru.
     
    32:09
    Kuzněcov bude v ohni střel! Marek Trončinský (JUG) podrazil jednoho z hráčů Traktoru, a to znamená jediné – přesilová hra Čeljabinksu pět na tři, a to pěkně dlouho!
     
    32:25
    Kondratěv si od modré čáry sjel až do prostoru mezi kruhy, odtud napřáhl v skoro až ke stropu haly, ale Kuzněcov v brance Jugry nepropustil kotouč za svá záda.
     
    32:56
    Domácí hokejisté hodně kombinují, střel však moc nepřichází, což je dle mého názoru chyba. Jedna střela z hole Čistova byla zblokována, následně se hostující celek osvobodil vyhozením až ke Garnettovi.
     
    33:52
    Jugra už je ve čtyřech, ještě předtím ale musel Kuzněcov likvidovat obrovskou šanci Čistova. Který Kuzněcov je dnes větší hvězdou? O tom snad nemusí být ani řeč.
     
    34:09
    Čeljabinsk promarnil velkou šanci na vyrovnání, dvojnásobná přesilovka nebyla využita a Marek Trončinský je zpět na ledové ploše.
     
    34:26
    Jugra se ale také příliš nepoučila, v pěti si hosté příliš dlouho nezahráli. O chvíli později totiž putuje za katr Buljanskij (JUG), který bude pykat za to, že Jugra hrála v šesti.
     
    35:30
    Čeljabinsku se ale ani v této přesilovce nedaří, jeho útoky jsou doslova bezzubé.
     
    36:26
    Traktoru to dnes v přesilových hrách opravdu nejde, Jugra několikrát za sebou vyhodila přes celé kluziště. Vypadalo to, jakoby se domácí vyčerpali dlouho dvojnásobnou přesilovkou a nyní už síly neměli vůbec.
     
    37:42
    Druhá útočná pětka Jugry se dostala do útočného pásma a podařilo se jí dokonce vybojovat přesilovou hru. Savinainen byl podražen Jevgenijev Katičevem (CLJ).
     
    38:04
    Jan Bulis ale téměř okamžitě po buly odpálil kotouč až ke Kuzněcovovi, od něj budou muset hostující hokejisté začínat další přesilovkové snažení.
     
    38:49
    Hra v přesilové hře dnes zatím nesvědčí ani jednomu z celků, Jugra dosud neohrozila Garnetta ani jedou střelou.
     
    39:42
    Katičev opustil trestnou lavici, ve druhé třetině tak zřejmě branku vůbec neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství zápasu, kdy oba celky bojují o to, aby přerušily sérii proher, jsme branku neviděli. Díky většímu času v přesilovkách byli o něco aktivnější hráči Traktoru, těm se ale v početních výhodách vůbec nedařilo. Nevyužili dokonce ani dlouho přesilovku pěti proti třem. Jugra tak vede o jednu branku i po čtyřiceti minutách.

    Třetí perioda startuje přibližně v 13:39.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 15:6 (19:13)
    Vhazování: 13:8 (25:14)
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Maxim Kondratěv – 8:58 (15:24)
    JUG: Igor Magogin – 7:44 (13:48)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Andrej Kosticyn (CLJ) hned v první minutě třetí části oslabuje svůj celek, když se hrubostí provinil proti Djakovovi.
     
    41:59
    Jugra pokračuje v trápení, které zatím provází přesilových hrách oba celky. Naopak se do zakončení hrnul Jevgenij Kuzněcov, po něm pálil i Kontiola.
     
    42:45
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Hokejisté Jugry dokázali ale nakonec tuto početní výhodu zužitkovat! Tjuljapkinova rána se od levého betonu Michaela Garnetta odrazila jen k volnému IGORU MAGOGINOVI, který neměl problém trefit odkrytou klec! Asistence: Michail Tjuljapkin, Vitalij Sitnikov.
     
    43:10
    Ovšem hned pár vteřin nato, byl v samostatném úniku faulován Semjov Kokujov. Je nařízeno trestné střílení!
     
    43:10
    To ale nedokázal domácí útočník proměnit, Kuzněcov Kokujova poarádně vybruslil a nakonec nenechal volnou ani mezírku.
     
    43:10
    Protože domácí forvard neproměnil trestné střílení, bude Traktor hrát alespoň přesilovou hru. Na trestné lavici bude trnout Kirill Kňazev (JUG)
     
    44:26
    V dobré šanci se ocitl Kontiola, Alexej Kuzněcov ale dnes působí jako zeď.
     
    45:10
    Čeljabinsku se ani tato přesilovka nepodařila proměnit, Knažev je zpět na ledové ploše.
     
    46:09
    Na střelu od modré čáry Alexej Kuzněcov dobře viděl, proto puk celkem v klidu zachytil do své lapačky.
     
    46:47
    Hráči Traktoru pochopitelně nebudou chtít ještě nic vzdát, ovšem proti dobře fungující defenzívě hostujího mužstvo to budou mít těžké. Jugra se už navíc nemusí nikam hnát, a co víc? Vzadu má zatím nepokořeného Alexeje Kuzněcova.
     
    47:57
    Marné dobývání hostující klece ze strany domácích pokračuje.
     
    48:02
    Poté, co kotouč opustil ledovou plochu, se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    48:49
    Hostující mužstvo se provinilo zakázaným uvolněním, proto si třetí formace Jugry příliš neodpočine a zase bude muset čelit náporu ze strany Traktoru.
     
    49:10
    Bekhenové zakončení v podání Vjačeslava Osnovina se s úspěchem nesetkalo, následně jeden z hostujících zadáků poslal kotouč ven z hrací plochy, naštěstí pro něj však za pomoci plexiskla.
     
    50:08
    Obrázek se v posledních minutách nemění, v pásmu, které stráží Michael Garnett, se prakticky vůbec nehraje. Domácí jsou nastěhování před Alexejem Kuzněcovem, ale stejně jako celý zápas se snaží vymýšlet zbytečné kombinace okolo hrazení. Tento styl hry ale mají svěřenci Olega Davydova dávno přečtený.
     
    50:43
    Tvrdá střela z levého kruhu, kterou vyslal Chlyncev, proletěla těsně vedle branky. Myslím, že v případě, že by šel puk na branku, by ani Garnett příliš šancí neměl.
     
    51:37
    Domácí pomalu začínají tušit, že je tlačí čas, i když všichni víme, že se dají dvě branky vstřelit i během minuty nebo dokonce méně, ovšem v případě Traktoru, který se v dnešním zápase trápí, to na podobný zázrak nevypadá.
     
    52:46
    Bondarev se pokusil vyslat jednoho z útočníků do protiútoku, ovšem kotouč byl ztečován do hlediště. Kotouč se stal suvenýrem jednoho šťastného fanouška.
     
    53:32
    Další rozehrávka ze strany Čeljabinsku dokonce končí icingem. Útočné hvězdy domácího Traktoru dnes opravdu moc nezáří a vše nasvědčuje tomu, že se příznivci Čeljabinsku nedočkají výhry popáté za sebou.
     
    54:14
    Mohlo být definitvně rozhodnuto! Do obrovské příležitosti se prodral Arťom Buljanskij, proti jeho pokusu se ale kanadský brankář v barvách Traktoru dokázal včas přesunout.
     
    55:26
    Jugra hraje přesně tak, jak potřebuje. Pokud získá kotouč, posune jej do středního popřípadě do útočného pásma. Obranná modrá čára Jugry zdá se být až skoro neprostupná.
     
    56:09
    Střeleckým pokusem se připomněl i český zadák Marek Trončinský, jeho ránu ale domácí brankář zkontroloval pouze pohledem.
     
    56:28
    A situace se pro domácí celek výrazně komplikuje, na trestné lavici už totiž sedí mladičká hvězda Čeljabinsku Jevgenij Kuzněcov (CLJ).
     
    56:58
    Hosté se drží v útočném pásmu, což jim v jejich situace naprosto stačí. Domácí ještě zbraně nesložili, ale jejich pozice už bude ve zbývajících okamžicích hodně složitá.
     
    58:10
    Kokujov objel branku Alexeje Kuzněcova, díky dobré práci hostujícíhc beků byl ale vytlačen z ideální střelcké pozice. Brankář Jugry nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    58:28
    Vyloučený Jevgenij Kuzněcov opustil testnou lavici, může začít závěrečná snaha Traktoru.
     
    59:18
    Je tu poslední minuta třetí třetiny a s největší pravděpodobností i zápasu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:15
    U puku jsou hosté, proto nemůže Valerij Bělousov zatím odvolat Garnetta z klece.
     
    59:40
    Zakázané uvolnění Jugry. Traktor neužil tohoto momentu k oddechovému času, naopak to udělal trenér Davydov, který chce, aby si už tak vyčerpaná pětice odpočinula.
     
    59:40
    Trochu zvláštní, Traktor už nemá co ztratit, přesto se domácí kouč neodhodlal ke hře bez brankáře.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu! Jugra Chanty-Mansijsk dokázala po sedmi zápasech zvítězit, a to na ledě Traktoru Čeljabinsk v poměru 2:0. O vítěznou trefu se už v druhé minutě zápasu postaral Chlyncev, ve třetí periodě přidal druhý gól Jugry Magogin. Hvězdou utkání byl ale jednoznačně Alexej Kuzněcov, brankář hostujícího mužstva, který zastavil všech 26 střeleckých pokusů Čeljabinsku! Kuzněcov si tak připsal druhý shutout v letošní sezóně.
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely na branku: 7:6 (26:19)
    Vhazování: 14:5 (39:19)
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Alexej Bondarev – 7:57 (20:35)
    JUG: Igor Magogin – 8:34 (22:22)
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    CLJ: Maxim Kondratěv – 22:58
    JUG: Andrej Šefer – 22:34
     
    Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek dne. (14:22:15)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 2. Chlyncev (Jakubov), 43. Magogin (Tjuljapkin, Sitnikov)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Bondarev, Kondratěv, Rjabykin (C), Vasilčenko, Borodkin, Katičev, Artamonov, Chlystov – Čistov, Bulis, Kuzněcov E. – Dugin, Kontiola, Kosticyn – Popov, Glinkin, Kokujov – Osnovin, Mokin, Valejev. Trenér: Valerij Bělousov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuzněcov A. (Kukin) – Šefer, Chvostov, Djakov, Starosta, Trončinský, Sokolov, Tjuljapkin, Šviděnko – Buljanskij, Sitnikov, Magogin – Plotnikov, Dixon, Savinainen – Chlyncev, Jakubov (C), Kňazev – Žukov, Jacenko, Gusev. Trenér: Oleg Davydov.

    Rozhodčí: Sergejev, Komarov – Koršak, Černyšov

    Diváci: 7 200
    bahis siteleri