Vladivostok – Minsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Chabarovsk – Záhřeb 4:3 (1:0 po s.n.) | Novokuzněck – Spartak Moskva 2:1 (po pr.)
Novosibirsk – Doněck 2:3 (kon.) | Lev – Mytišči 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 6:4 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavl 5:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:3 (0:3, 2:0, 0:0)
HC Donbass Doněck
Neděle 08.12.2013, 11:00 • Sibiřský sportovní komplex (7 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Time-out si nyní vybral i domácí trenér Kvartalnov. Toto rozhodnutí asi ale pomůže hlavně bránící pětici hostujících hráčů, která by jinak nemohla vystřídat.
     
    58:42
    Právě v této chvílli Koskinen opustil svou branku, Sibir hraje power-play.
     
    57:22
    HC Donbass Doněck si bere čas k oddechu.
     
    56:20
    Michael Leighton ukradl Enlundovi hattrick a také vyrovnávací branku! Finský forvard se dostal k dorážce, ovšem beton kanadského gólmana nepřehodil.
     
    55:49
    Oleg Gubin napřáhl a vyslal na Leightona jedovou ránu, ta se však odrazila od betonů hostujícho strážce svatyně do rohu kluziště, kde už se puku chopili hráči Doněcku.
     
    51:33
    Koskinenovy dva parádní zákroky proti finskému útočníkovi Teemu Lainemu, který se se svým spoluhráčem z útoku hnal do šance v přečíslení dva na jednoho. Koskinen tak ani teď neinkasoval.
     
    48:38
    Ruslan Fedotěnko (DON) se dívá hodně nevěřícně, ovšem své vyloučení za vysokou hůl musí brát jako fakt. Domácí publikum si žádá vyrovnaní.
     
    46:58
    Kugryšev viděl před brankou najetého Ožiganova, kdyby puk prošel, tak mohl domácí zadák už jenom doklepnout do prázdné klece. Leihgton ale vše přečetl a kotouč chytil do své lapačky!
     
    44:45
    Karavejev už byl na ledě, Kašpar se však dostal do obrovské příležitosti, kdy na něj zívala alespoň polovina okryté klece. Ránou z první ale Koskinena český forvard nepřekonal!
     
    42:20
    Václav Nedorost byl zasažen do obličeje hokejkou Arťoma Karavajeva (SIB), proto mají hosté šanci zase se Novosibirsku o něco vzdálit.
     
    42:15
    Chyba v obraně Donbassu, kterou vyrobil Piganovič. Puk si tak na hokejku vzal Alexander Romanov, který však z těsné blízkosti Leightonovy branky netrefil.
     
    36:25
    Velká šance pro Sibir ještě před druhou přestávkou vyrovnat! Za podražení je vykázán z ledové plochy Oleg Piganovič (DON).
     
    33:22
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk využívá přesilovou hru a náskok Doněcku už je tak jen jednobrankový! Kugryšev si vzal kotouč na svou hůl, projel kolem pravého hrazení, nahodil do brankoviště, kde puk šikovnou tečí usměrnil nad Leightonovo rameno JONAS ENLUND, jenž se dnes sltřelecky prosadil podruhé. Byla to jeho 14. přesná trefa v sezóně. Asistence: Dmitrij Kugryšev.
     
    32:15
    Randy Robitaille (DON) odchází za nedovolené bránění na trestnou lavici, Sibir tak má šanci dostat se na rozdíl jednoho gólu. Publikum křičí "Šajbu, šajbu".
     
    31:08
    Leighton má v posledních okamžicích práce až až! Kopejkin behěm několika málo vteřin zahrozil podruhé, tentokrát unikl po pravém křídle, ale za gólmana hostujícího týmu nakonec kotouč nedostal.
     
    28:55
    Ovšem do přečíslení dva na jednoho se dostal Alexej Kopejkin společně s Kugryševem. První jmenovaný se nakonec rozhodl vzít celou situaci sám na sebe, jenže Leighton parádně zasáhl! Na druhé straně pak zahrozil Kašpar, Koskinen však také bezchybný!
     
    28:46
    Lukáš Kašpar ukázal, jak má šikovné nohy a hlavně ruce. Andrej Pljechanov (SIB) jej musel zastavit háčkem, hostující trenér Andrej Nazarov se dožaduje trestného střílení, Donbass však bude hrát v uvozovkách pouze přesilovou hru.
     
    26:21
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hráči Donbassu nedokázali dostat kotouč ven ze svého obranného pásma, čehož využil JONAS ENLUND, který z mezikruží trefil mezírku mezi betony zatím bezchybného Michaela Leightona. Bez asistence.
     
    22:43
    Kugryšev se pokusil překvapit Leightona střelou k bližší tyči, beton kanadského gólmana byl ale včas na svém místě.
     
    20:21
    Ruslan Fedotěnko byl podražel Maximem Ignatovičem (SIB), Donbass tak má šanci dostat se už do čtyřbrankového náskoku.
     
    18:14
    Teď se musel Koskinen v brance hodně ohánět. Nahození od modré čáry do velké skupiny hráčů před brankou Sibiru nadělalo domácímu brankáři vrásky na čele.
     
    17:38
    Doněck si ale přeci jenom přesilovku ještě v první třetině zahraje. Hrubostí se provinil Igor Ignatuškin (SIB).
     
    11:48
    A také se tak děje. Mikko Koskinen střídá Sergeje Gajdučenka, který inkasoval třikrát z pšti střel.
     
    11:48
    Doněck právě vstřelil branku!
    A během chvíle je tu už třetí branka Doněcku! Jan Kolář nahodil od puk směrem na Gajdučenkovu branku a skvělou tečí se prezentoval RANDY ROBITAILLE. Domácí fanoušci vyvolávají jméno finského brankáře Koskinena. Asistence: Lukáš Kašpar, Jan Kolář.
     
    10:27
    Doněck právě vstřelil branku!
    Doněck vede na ledu Novosibirsku o dvě branky! Prosazuje se kapitán Donbassu RUSLAN FEDOTĚNKO, který se opřel do puku z první a trefil mezírku mezi Gajdučenkovými betony. Bez asistence.
     
    07:00
    Maxim Jakucenja a jeho velká šance! Forvard Doněcku se dokázal prodrat z rohu kluziště až před branku Gajdučenka, jeho následná střela ale zamířila pár centimetrů vedle pravéího horního rohu.
     
    02:55
    Je tu první vyloučení dnešního zápasu. Teemu Laine (DON) je vyloučen za zdržování hry.
     
    01:12
    Doněck právě vstřelil branku!
    Rychlý kontr ukrajinského celku končí první brankou utkání! Wilson nabral velkou rychlost podíl pravého hrazení, následně předal na dalšího obránce, který se vydal do útoku, PETERA PODHRADSKÉHO. Ten napřáhl a trefil levou šibenici Gajdučenkovy klece. Asistence: Clay Wilson,

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 27. Enlund, 34. Enlund (Kugryšev) – 2. Podhradský (Wilson), 11. Fedotěnko, 12. Robitaille (Kašpar, Kolář)


    HC Sibir Novosibirsk: Gajdučenko (12. Koskinen) – Bělov, Ignatovič, Kutuzov, Ljekomcev, Pljechanov, Ožiganov, Karavajev – Kopejkin (C), Kugryšev, Enlund – Karamnov, Romanov, Ingatuškin – Monja, Gubin, Vorošilo – Šumakov, Ljemtjugov, Koskiranta – Butuzov. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.
    HC Donbass Doněck: Leighton (Jačnik) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Wirtanen, Fedotěnko (C), Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Robitaille, Kiiskinen, Kašpar – Varlamov, Ščegolkov, Torjanik. Trenér: Andrej Nazarov.

    Rozhodčí: Olenin, Ronn – Golovjoc, Nazarov

    Diváci: 7 400
    bahis siteleri