Ottawa – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 2:1 (kon.) | Anaheim – NY Islanders 5:2 (kon.)
Vancouver – Carolina 2:0 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Úterý 10.12.2013, 01:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sedmapadesát vteřin přichází Marc-Andre Fleury o čisté konto a utkání se dramatizuje. Engelland přišel za brankou zbytečně o puk díky šikovné práci holí Letestua. Přihrál puk za sebe, který se dostal k MATTU CALVERTOVI a ten se prosazuje z bezprostřední blízkosti u pravé tyče domácí klece. Asistence: Mark Letestu, Ryan Johansen.
     
    58:24
    Columbus v šesti.
     
    53:11
    Je to neuvěřitelné, ale téměř sedm minut před koncem zápasu vidíme první přesilovou hru Columbusu. Chuck Kobasew (PIT) dostává dvě minuty za podražení.
     
    48:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens zvyšují na rozdíl dvou gólů a s akciemi Columbusu to rázem vypadá mnohem hůře. Při rychlém přechodu do útoku ztratil Columbus puk, Pascal Dupuis ho po pravé straně zavezl do útočného pásma a přihrál před branku, kde ho SIDNEY CROSBY doťukl bruslí za záda McElhinneyho. Rozhodčí se ani neradili, o úmysl kanadského útočníka nešlo. Asistence: Pascal Dupuis, Olli Maatta.
     
    48:18
    Chvilku se hrálo před McElhinneym, ale Columbus získal puk a už se chystá opět rozehrát akci. Nutno podotknout, že při předchozí hře před gólmanem hostů se krásně uvolnil po přejetí útočné modré Malkin a stahovačkou oklamal beka, ale na McElhinneyho si nepřišel.
     
    47:18
    Šikula Matt Calvert dostal za brankou Fleuryho puk a vybruslil si k levé tyči, ale místo na zasunutí puku nenašel.
     
    46:33
    V situaci jeden na jednoho se prosadil Sidney Crosby přes Jacka Johnsona, ale zblízka u levé tyče McElhinneyho nepřekonal.
     
    44:39
    Brandon Dubinsky se ranou z mezikruží neprosadil.
     
    43:01
    Oba dva za svůj pěstní souboj dostávají pětiminutový trest – Zach Sill (PIT) a Corey Tropp (CBJ).
     
    43:01
    A nakonec svoji převahu potvrzuje, když povalil Coreyho Troppa na led. Následně si užívá zasloužených ovací haly.
     
    41:29
    Nejprve to vypadalo, že bude střílet Murray. Ten ale posunul na střed na Comeaua, který se ale také ke střele neodhodlal. Poslal puk na pravý kruh, kde z první zakončoval Jenner, ale netrefil branku. Nicméně to byla pohledná akce hostů.
     
    35:33
    Hned po buly se ke střele mezi modrou a levým kruhem dostává Dalton Prout, ale Fleury vyráží, když předvádí dobrou práci se svojí lapačkou.
     
    34:40
    Střela Dupuise, který byl na levém kruhu zcela volný, se zastavila na vyrážečce McElhinneyho. To byl dobrý zákrok hostujícího gólmana.
     
    27:05
    Tohle byla obrovská šance, ve které byl Sidney Crosby. Ten měl po odraženém puku na levé straně před sebou už jen zpola opuštěnou klec, ale McElhinney jeho pokus lapí!
     
    26:13
    Druhé vyloučení v zápase a opět na straně Columbusu. Na dvě minuty odchází na trestnou lavici Blake Comeau (CBJ) – podražení. Na vyloučení: 0-2. Ještě předtím ale bude komerční přestávka.
     
    24:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN se ujal na útočné modré po pasu Jokinena puku, dostal se svým mohutným tělem a silou před obránce, natlačil se až před McElhinneyho a po 164 minutách a 59 vteřinách Columbus Blue Jackets opět inkasuje. Asistence: Jussi Jokinen, Deryk Engelland.
     
    22:29
    Comeau následně vystřelil a jeho střelu dorážel zblízka před Fleurym Anisimov, jenže puk prošel snad patnáct centimetrů vedle levé tyče domácí klece.
     
    16:57
    Brandon Dubinsky (CBJ) se hodně zlobí, ale je prvním vyloučenýmhráčem dnešního zápasu. Dvě minuty, hákování.
     
    16:03
    Ve stroprocentní šanci byl na levém kruhu Sidney Crosby, ale svojí střelou netrefil tři tyče – těsně minul pravý horní roh McElhinneyho.
     
    14:49
    Brandon Dubinsky pokusem z mezikruží minul branku.
     
    11:42
    Hosté sice přetlačovanou vyhráli, jenže vyhození Nikitina našel na modré Letang, vystřelil a McElhinney i přes lehce zakrytý výhled dokázal puk chytit.
     
    10:16
    V situaci tři na dva vystřelil z pravé strany Kobasew, který vzal odpovědnost na sebe, ale McElhinney vyráží!
     
    07:17
    Z protiútoku se řítil na branku Columbusu Sidney Crosby, ale bekhendem z mezikruží nepřekonal McElhinneyho, který vyráží.
     
    01:28
    Columbus je v tlaku, který zakončuje střelou zápěstím Nikita Nikitin. Marc-Ander Fleury opět lapí puk, počtvrté během půlminuty!

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 25. Malkin (Jokinen, Engelland), 49. Crosby (Dupuis, Maatta) – 60. Calvert (Letestu, Johansen)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Maatta, Letang, Engelland, Niskanen, Despres, Bortuzzo – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Malkin, Megna – Conner, Sutter, Vitale – Adams, Sill, Kobasew. Trenér: Dan Bylsma.
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (McKenna) – Johnson, Tjutin, Murray, Savard, Prout, Nikitin – Foligno, Johansen, Umberger – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Jenner, Anisimov, Comeau – Letestu, MacKenzie, Tropp. Trenér: Todd Richards.

    Rozhodčí: 32 Tom Kowal, 34 Brad Meier – 90 Andy McElman, 89 Steve Miller

    Diváci: 18520
    bahis siteleri