SP skokanů na lyžích, Neustadt - HS 140 K. Stoch (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích, Neustadt - HS 140

K. Stoch

Neděle 15.12.2013, 14:00Skoky na lyžích
     
    Za týden skáčeme v Engelbergu, tak si to nenechte ujít! (15:55:53)
     
    Vítězem závodu se stal naprosto po zásluze Kamil Stoch. Byl nejlepší v obou kolech a potvrdil veliký výkonnostní vzestup před olympijskými hrami v Soči. Druhý skončil Simon Ammann a třetí místo bral japonský veterán Noriaki Kasai. Nejlepším Čechem se stal Jan Matura na 26. místě.
     
    Závod skončil.
     
    1
    Kamil Stoch vyhrává! Nebyl to sice nejdelší skok, ale Polák předvedl 138,5 metru, dostal hodně bodů za vítr do zad a také výborné stylové známky. Ammanna porazil o necelých osm bodů!
     
    2
    Noriaki Kasai potvrdil, že formu má aktuálně výbornou. 137,5 metru pro japonského veterána aktuálně stačí na druhé místo. Tam ho dostala vysoká bodová náhrada za vítr.
     
    3
    Piotr Žyla tlak neustál a měl ve vzduchu velké problémy. Dopadl pouze na 131 metrů a pořadím se výrazně propadne. Simon Ammann je na stupních vítězů! Žyla jde na třináctou pozici.
     
    4
    Anders Bardal útočí na Ammanna! Za 142 metrů by ho měl za jistých okolností přeskočit, ale měl o tři body lepší podmínky než Ammann. Kvůli tomu jde až za něj na druhé místo.
     
    5
    Simon Ammann už ovšem finského veterána na čele závodu přeskočí. čtyřnásobný olympijský vítěz předvedl 141,5 metru, dostává super body za styl a také dobrou bodovou náhradu! Vede o osm bodů před Ahonenem.
     
    6
    Ahonen odolá i tlaku ze strany Severina Freunda! Toho sice domácí publikum mocně tlačilo, leč nebylo to moc platné. Freund je zatím na děleném čtvrtém místě se Schlierenzauerem.
     
    7
    Taku Takeuči rovněž svedl s Janne Ahonenem neúspěšný souboj. Za 138 metrů a nižší bodovou náhradu za vítr jde místo Ito na druhou pozici. Ztráta přes dva body na Janneho.
     
    8
    Daiki Ito už šel lépe a dosedl na 137 metrů. Měl také velmi slušnou bodovou náhradu za vítr a jde na druhou pozici. Stále však ztrácí nějaké čtyři body na Janneho.
     
    9
    Freitag skočil jen 134,5 metru a rozhodně Ahonena neohrozí.
     
    10
    Gregor Schlierenzauer výborně! Rakušan dal 138,5 metru v lehkém protivětru a dostává se na druhé místo za Janne Ahonena.
     
    11
    Marinus Kraus zaznamenal pokus dlouhý 134,5 metru a s postavením Ahonena určitě nepohne. Kraus se dělí o čtvrté místo s Neumayerem.
     
    12
    Janne Ahonen se vrací ve velkém stylu! Finský orel dává 140,5 metru, které zároveň představují útok na elitní desítku. Zatím je tento finský mazák první s náskokem necelých osmi bodů před Maciejem Kotem.
     
    13
    Kot zůstane na čele. Nesesadí ho z této pozice ani Robert Kranjec. 135 metrů opravdu není moc a stačí jen na čtvrtou pozici.
     
    14
    Peter Prevc fantasticky. Prolétl se na 137,5 metru a jde na druhé místo za Kota.
     
    15
    Maciej Kot letěl parádně a útočí na Neumayera! Parádní let na hranici 138,5 metru a je před ním první o čtyři body.
     
    16
    Gregor Deschwanden porazí všechny české závodníky. Dal 133 metrů a měl horší vítr. Je šestý.

    Radek Barkman