Pittsburgh – Toronto 3:1 (kon.) | Columbus – Winnipeg 2:3 (kon.) | Ottawa – St. Louis 3:2 (po pr.)
Colorado – Dallas 6:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Toronto Maple Leafs
Úterý 17.12.2013, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Hosté se sice napotřetí dokázali usadit v útočném pásmu, na modré čáře ale o puk zabojoval BRANDON SUTTER, obral o něj hostujícího kapitána a následně ze středního pásma se do prázdné brány nemýlil. Bez asistence.
     
    58:55
    Komplikace pro domácí Pittsburgh. Kunitz (PIT) je vyloučen za podražení.
     
    58:45
    Bernier míří ven z brány, hosté to zkusí v šesti.
     
    57:18
    A klidně mohlo být srovnáno! Kapitán hostí Phaneuf zavezl po levém křídle puk do útočného pásma, nahodil ho před bránu, kde ho Kulemin tečoval jen do levé tyče domácí brány.
     
    53:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velké šance hostí využity nebyly, o slovo se tak přihlásili domácí! Po vyhraném buly v útočném pásmu se ke střele z mezikruží dostal domácí kapitán SIDNEY CROSBY a přesně umístěnou střelou posílá domácí šest minut před koncem do vedení! Povede tahle důležitá branka Pens k vítězství domácího mančaftu? Asistence: Pascal Dupuis, Robert Bortuzzo.
     
    52:58
    Smith ve velké šanci před domácí bránou, z pravého křídla na něj zívala prázdná brána, hostující útočník ale trefil snad jen hůl domácího brankáře!
     
    50:19
    Bortuzzo poslal nekompromisně k ledu hostujícího D’Amiga, který se nakonec otřesen zvedá z ledu. Domácí obránce dostává trest dvě minuty za napadení.
     
    45:57
    Megna se hnal za vyhozeným pukem, u něj byl ale dříve hostující brankář, který si více než hráče všímal puku. I díky tomu domácí útočník do brankáře v plné rychlosti narazil a odletěl tak o dva metry opodál. Jednalo se tak o čistý bodyček hostujícího brankáře Berniera.
     
    42:07
    Hostující Gardinier je vyloučen za hákování, první přesilovka pro Pens v zápase!
     
    41:57
    Kessel se obtočil kolem domácí brány, obránci Pens mu navíc nechali až překvapivě více prostoru, hostující útočník si tedy vybruslil až před domácího brankáře, střelou ale trefil jen Fleuryho náruč.
     
    38:27
    Domácí Zolnierczyk a hostující Phaneuf jsou vyloučeni na dvě minuty za nesportovní chování. Hraje se 4 na 4.
     
    34:29
    Domácí kapitán Crosby je vyloučen za hrubost, další přesilovka pro Toronto.
     
    30:45
    Oba kohouti tak vidí pětiminutový trest za bitku.
     
    30:45
    Sill se dostal do pěstní výměny s hostujícím Bodiem – ten v dnešním zápase shodil rukavice již podruhé v zápase. Ani tentokrát nebyl v bitce úspěšnější.
     
    30:33
    Raymond dostal přihrávku za záda domácí obrany, z levého křídla se rozjel zcela osamocen na domácího brankáře. Chtěl vyzkoušet střelu ke vzdálenější tyči, puk však po parádním zákroku končí v lapačce domácího brankáře Fleuryho. Budiž to pro domácí Pens varování.
     
    26:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a srovnávají brankový účet dnešního duelu. MORGAN RIELLY dostal ve středu útočného pásma přihrávku, najel si na levý kruh, odkud se trefil švihem přesně k tyči domácí brány. Pro devatenáctiletého hostujícího obránce se jedná o jeho první NHL gól v kariéře. Asistence: Cody Franson, Jonathan Bernier.
     
    24:38
    Druhá přesilová hra pro hostující celek. Vyloučen je obránce Niskanen za hrubost.
     
    15:06
    Oba dva jsou tak vyloučeni na 5 minut za zápasení. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    15:06
    Hostující Bodie a domácí Bertuzzo se do sebe pustili pěst na pěst, souboj nakonec skončil bez jasného vítěze. Poté co oba hráči spadli, více nahoře byl ovšem hostující bijec.
     
    11:35
    Po zajímavé šanci hostí ze středu útočného pásma se do přečíslení dva na jednoho utrhli domácí. Dupuis vzal zodpovědnost na sebe, pálil z levého křídla, gólman Bernier ale jistým zásahem ničí další šanci domácího celku.
     
    11:03
    Po vyražené ráně od hostujícího brankáře se k puku mezi kruhy dostal Dupuis, nemířil ale v jasné šanci přesně.
     
    10:13
    Jokinen si sjel z druhé vlny na skrytou přihrávku z levého křídla, zpoza hostující obrany ale zamířil jen do brankáře Maple Leafs.
     
    07:33
    Pokus Riellyho z pravého křídla, sudí si myslel, že má domácí Fleury puk pod kontrolou a tak přerušil hru. Brankář Pens ovšem moc netušil, kde puk má, ten mu tak s hvizdem vypadl na led a pomalu se šinul do brány. Hra ale již byla přerušena.
     
    06:31
    Bude se ale vylučovat. Prvním potrestaným hráčem je domácí Dumoulin, který se provinil podražením.
     
    00:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí ihned od úvodního vhazování vtrhli do útočného pásma a rozpoutali před hostujícím brankářem Bernierem pořádný ofenzivní kolotoč. První dvě střely dokázal brankář Toronta pokrýt, na dorážku CHRISSE CONNERA z bezprostřední blízkosti byl ale krátký. Asistence: Brian Dumoulin, Joe Vitale.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 1. Conner (Dumoulin, Vitale), 54. Crosby (Dupuis, Bortuzzo), 60. Sutter – 27. Rielly (Franson, Bernier)


    Pittsburgh Penguins: Fleury – Maatta, Niskanen, Dumoulin, Bortuzzo, Samuelsson, Despres – Kunitz, Crosby, Dupuis – Zolnierczyk, Jokinen, Megna – Conner, Sutter, Vitale – Adams, Sill, Kobasew.
    Toronto Maple Leafs: Bernier – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Liles – Riemsdyk, Kadri, Kessel – Raymond, Holland, Lupul – D’Amigo, McClement, Kulemin – McLaren, Smith, Bodie.

    Rozhodčí: Leggo, Luxmore – Barton, Murray
    bahis siteleri