Německo U20 – Norsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Finsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švýcarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
konec
Finsko U20
5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Česko U20
Čtvrtek 02.01.2014, 14:38 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To e velmi smutné, seveřané definitivně rozhodují o svém vítězství a postupu do semifinále a fanoušci houfně opouštějí tribuny! Finové získali po buly kotouč, Teuvo Teräväinen přiťukl touš na hůl svého parťáka z elitního útoku SAKA MÄENALANENA, který trefil prázdnou bránu! Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    59:37
    Tak teď dostaly nervové soustavy všech Čechů hodně zabrat! Vyhozený kotouč cinkl o českou tyč!
     
    59:09
    Petr Šidlík nahodil z vrcholu levého kruhu kotouč na bránu a u přední tyčky našel pozorného gólmana Sarose, který musel čelit dorážkám důrazných útočníků!
     
    58:32
    To je přesně ono. Dominik Volek okamžitě z pravé strany vypálil k přední tyči. Gólman Saros puk schoval v náruči a přerušil hru. Marek Langhamer je na střídačce, Češi zkoušejí hru bez gólmana!
     
    51:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro české barvy, mladíci ze země jezer otáčejí vývoj zápasu! Od Juusoa Ikonena putoval kotouč k Rasmusu Kulmalovi, jenž obkroužil bránu a u přední tyče vyprášil betony gólmana Langhamera, od nichž se puk odrazil na druhou stranu brankoviště, kde doklepl kus černé gumy do sítě SAKU KINNUNEN! Asistence: Rasmus Kulmala, Juuso Ikonen.
     
    48:10
    Češi se musejí bránit obrovskému tlaku svého soupeře, který má jednoznačně navrch. Aleksi Mustonen mohl poslat Finy do vedení, ale zblízka napálil jen skvělého Marka Langhamera, jenž udržel puk před čarou!
     
    45:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na české straně vládne smutek, naopak Suomi mohutně slaví vyrovnání! Od modré čáry nahodil kotouč směrem na bránu soupeře Mikko Lehtonen, přičemž kotouč baseballovým úderem ze vzduchu tečoval mimo dosah brankáře Langhamera HENRI IKONEN a odstartoval na své střídačce gólovou radost, jíž musel ještě potvrdit videorozhodčí! Asistence: Mikko Lehtonen.
     
    45:28
    Nakonec se mu to ale málem vyplatilo! Kotouč si srovnal na svou hůl na levém křídle Henri Ikonen a hezkou střelou o kousek minul vzdálenější tyčku!
     
    38:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Halou se line gólová písnička Finů, to je velká škoda! Gólman Langhamer vyrazil ránu Rasmuse Kulmaly z bezprostřední blízkosti, ale na rychlou a přesnou dorážku do odkrytého koutu brány, jejímž autorem byl pohotový JUUSO IKONEN, už neměl nejmenší šanci! Asistence: Rasmus Kulmala.
     
    35:27
    Suomi se musí s vypětím všech sil bránit českému tlaku! Za Juusem Sarosem cinkla tyčka a vzápětí pálil z mezikruží David Pastrňák, ale puk byl sražen do ochranné sítě!
     
    34:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, čeští fanoušci se hlasitě radují a Malmö Arenou zní píseň "Dole v dole!"! Češi předvedli v útočném pásmu krásnou akci, když Vojtěch Tomeček viděl před bránu najíždějícího RADKA FAKSU, který bez přípravy skóroval přesně k pravé Sarosově tyči a Finsko si bere oddechový čas! Asistence: Vojtěch Tomeček, Dominik Volek.
     
    33:55
    Saku Kinnunen zahodil obrovskou příležitost na vyrovnání! Před zcela odkrytou bránou nepochopitelně selhal, když pálil nepřesně!
     
    31:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, Češi se ujímají těsného vedení!!! Při signalizované výhodě vyslal nepovedenou střelu z mezikruží Jakub Vrána a kotouč doputoval na hůl volného MARTINA PROCHÁZKY, který poslal kotouč do odkrytého koutu brány u přední tyčky, kam se nestihl Juuse Saros přesunout! Asistence: Jakub Vrána, Dominik Simon.
     
    24:54
    Suomi si vytvořily obrovský tlak! Saku Mäenalanen dvakrát zakončoval z mírného úhlu na levé straně, zejména ve druhém případě byl hodně nebezpečný, když bez přípravy nestihl trefit odkrytý kout u bližší tyčky přesunujícího se gólmana Langhamera. Michal Plutnar (CZE) obdržel 2 minuty.
     
    19:25
    Tohle bylo velmi nebezpečné! Po tvrdé ráně z vrcholu kruhů´, jíž brankář Langhamer vyrazil, zkoušeli zblízka pohotově dorážet Saku Mäenalanen a Artturi Lehkonen, ale český muž s maskou se znovu vyznamenal svými betony!
     
    18:04
    Ronald Knot (CZE) – 2 minuty – vysoká hůl. Češi se budou dlouho bránit ve třech.
     
    17:55
    Jan Košťálek (CZE) předvedl za českou bránou hodně okatý faul a dostal 2 minuty za sekání.
     
    13:40
    Petr Šidlík tvrdě vypálil od modré čáry do Sarosových betonů a jeho spoluhráči se díky velkému důrazu tlačili k dorážkám, ale opora Suomi si poradila na jedničku! Finsko vyhodilo.
     
    12:55
    Zahanbit se nenechala ani česká družina a za svou aktivitu je odměněna přesilovkou. Dvě minuty za obdržel vysokou hůl Mikko Vainonen (FIN). Při komerční přestávce diváky baví kiss-camera na kostce nad ledovou plochou.
     
    07:35
    Znovu při českém týmu stáli všichni svatí! Dělovku vyslal od modré čáry Esa Lindell, brankář Langhamer zabránil pohromě betony, ale z dorážky střílel zblízka Aleksi Mustonen, ale trestuhodně minul odkrytou bránu!
     
    06:30
    Obrovská šance Finů zůstala nevyužita! Od modré čáry znovu pálil Ville Pokka, tentokrát do Langhamerových betonů. Vzápětí doráželi Artturi Lehkonen a Saku Mäenalanen, ale česká opora mezi tyčemi neuvěřitelně udržela v leže kotouč před brankovou čarou!
     
    05:54
    Ronald Knot (CZE) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    03:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Češi s rychlostí blesku! Přerostova parta se nastěhovala do útočného pásma, kde kotouč putoval po ose David Pastrňák – Martin Procházka – DOMINIK SIMON, přičemž posledně jmenovaný obdržel pas do předbrankového prostoru a pohotovu ranou propálil gólmana Sarose! Asistence: Martin Procházka, David Patrňák.
     
    02:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velmi nepříjemné, Finové se ujímají rychlého vedení! Po vhazování se nahozený puk odrazil od zadního mantinelu k SAKU MÄENALANEN, který se štěstím uklidil přes výstroj Marka Langhamera k přední tyčce! Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    02:05
    Mikko Lehtonen dostal při útočné kombinaci Suomi nahrávku na modrou čáru a tvrdě vypálil. Kotouč prosvištěl kousek vedle pravé Langhamerovy tyče!
     
    00:45
    Tohle bylo velmi nebezpečné! Česká obrana nestihla pokrýt najíždějícího Aleksiho Mustonena, který zblízka tečoval nahozený puk do Langhamerových betonů!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Mäenalanen (Teräväinen), 39. J. Ikonen (Kulmala), 46. H. Ikonen (Lehtonen), 52. Kinnunen (Kulmala, J. Ikonen), 60. Mäenalanen (Teräväinen) – 4. Simon (Procházka, Pastrňák), 32. Procházka (Vrána, Simon), 35. Faksa (Tomeček, Volek)


    Finsko U20: Saros (Huuso) – Lindell (A), Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Mäenalanen, Teräväinen (C), Lehkonen (A) – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Nättinen, H. Ikonen – Rauhala.
    Česko U20: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík (C), Plutnar, Šulák, Košťálek, Němeček – Pastrňák, Simon (A), Procházka – Kämpf, Vrána, Kaše – Faksa (A), Tomeček, Volek – Sedláček, Machač, Zdráhal.

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Marc Wigand (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Joris Müller (SUI)

    Diváci: 4085
    bahis siteleri