Řisuty – Jablonec n/N 5:2 (kon.) | Orlová – Prostějov 2:1 (po pr.) | Břeclav – Opava 2:0 (kon.)
Technika Brno – Val. Meziříčí 5:1 (kon.) | Poruba 2011 – Nový Jičín 6:1 (kon.) | SHK Hodonín – Přerov 2:3 (po pr.)
Nymburk – Klatovy 1:3 (kon.) | Milevsko – Děčín 6:4 (kon.) | Kolín – Vrchlabí 2:3 (kon.)
Vsetín – Frýdek-M. 2:3 (kon.) | Bílina – Tábor 1:2 (kon.) | Žďár n/S – Sokolov 2:3 (0:1 po s.n.)
Kobra – Klášterec nO 7:1 (kon.) | Mor. Budějovice – Jindř. Hradec 3:6 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
HC Frýdek-Místek
Sobota 04.01.2014, 17:30 • Zimní stadion na Lapači, Vsetín (5400 míst) • 2. liga skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    HC Frýdek-Místek Hokejisté Frýdku o vánoční pauze nepilovali pouze formu do nového roku, nýbrž odehráli také ligové utkání. K dohrávce zajížděli svěřenci trenéra Nečase na půdu Valašského Meziříčí a zde dokázali v poslední minutě utkání srovnat jednobrankové manko, aby v prodloužení rozhodli o bodu navíc. Podobně jako Vsetín i Frýdek si v prosinci prošel nelichotivou bilancí, oba dnešní soupeři však v závěru roku zaznamenali vzestup formy. Navíc Frýdek to letos na Valachy umí, vděčí za to především Marku Ivanovi (15+10), ten potvrzuje roli zkušeného borce právě ve vzájemných duelech. Mimo něj se o úspěchy proti Valachům letos zasloužil také brankář Daniel Chvostek, právě jeho skvělá forma byla hlavní příčinou posledního vzájemného měření sil hrané zde Na Lapači. Frýdek se proti Vsetínu postaví jako sedmý celek tabulky, ale svou pozici bude muset před svým soupeřem hájit, v případě porážky by totiž před sebe pustil právě zelenožluté borce. Podaří se červenobílým i potřetí v sezoně zdolat Vsetín?
     
    VHK Vsetín Také ve Vsetíně se v prosinci oklepávali ze série porážek, impulsem ke změně byla trenérská rošáda, když Juraje Jakubíka nahradilo duo Hlobil – Weintritt. Pod novým tandemem odehráli Valaši čtyři duely a ve všech dokázali bodovat, z toho třikrát opouštěli led jako vítězové. Naposledy se tak stalo těsně před vánočními svátky, když zelenožlutí uspěli na ledě regionálního rivala z Valašské Meziříčí. Vánoční pauza mohla přijít Vsetínu vhod, především v uzdravování marodů, na Lapači všichni věří, že již do utkání s Frýdkem bude moci zasáhnout nejzkušenější muž Valachů Martin Ambruz. Trenéři se však mohou opřít i o Daniela Vaňka (8+25) a také o nejlepšího střelce týmu Reného Kajabu (17+8). Tři tyče Vsetína bude střežit Petr Hromada s průměrem 2,82 branky na zápas. Valaši touží poprvé v sezoně zdolat Frýdek – Místek, o motivaci je rozhodně postaráno, neboť v utkání sousedů půjde o šest bodů. Podaří se Valachům zlomit nepříznivou bilanci s Frýdkem a připsat si důležité vítězství na domácí půdě?
     
    Hezké odpoledne ze vsetínského Lapače. Již za malou chvíli se ve Vsetíně odehraje první utkání nového roku 2014. A hned půjde o velmi důležité utkání jak z pohledu domácího, tak i hostujícího celku, jedná se totiž o souboj sousedů v tabulce. Domácí Vsetín touží poskočit o pár stupínku výše v tabulce, v cestě však bude stát Frýdek-Místek, který na Lapači bude hájit sedmou příčku. Komu se povede lépe vstoupit do nového roku?
     
    Úvodní sestavy:

    VHK Vsetín: Hromada (Plšek) – Hurtík, L. Vrba, Farda, F. Vrba, Žák, Tichý, Báchor – Kajaba, Vaněk, Ambruz – Kubo, Ševčík, Mikšovský – Vítek, Daněk, Pokorný – Kývala, Podešva, Hruška.

    HC Frýdek-Místek: Kubáň (Chvostek) – Gajda, Měkýš, O. Podešva, Ovšák, Čintala, Franek, Ivan, Mach, O. Sluštík, J. Sluštík, Samiec, Stránský, Gogolka, Kopun, Vacula, Richter, Mamula.

    Rozhodčí: Kika – Kašík, Vožda.
     
    K začátku utkání je již vše připraveno, po ledové ploše již krouží rozhodčí a čeká se na nástup hráčů.
     
    Z kabiny nastupuje hostující celek.
     
    Za zvuku vsetínské hymny nastupují domácí hokejisté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Vsetín se ihned po úvodním vhazování snažil dostat do útočného pásma, ale rozhodčí jejich snahu přerušil pro postavení mimo hru.
     
    01:14
    Z levého křídla se nyní řítil osamocen Ševčík, kličkou do bekhendu však na Kubáně nevyzrál.
     
    01:52
    Vsetínští jsou v úvodu více na puku, ale jejich hra je zatím plná nepřesností a je z toho zakázané uvolnění.
     
    02:37
    David Vítek nabil na modrou Lukáši Vrbovi, ten ohrozil Kubáně, hostující brankář vyrazil, z následného závaru zahrozil ještě Kajaba, ale úvodní branka z toho není.
     
    03:04
    Ihned po buly se ke střele dostal Hurtík, Kubáň jeho střelu lapil.
     
    03:23
    Frýdečti se zatím marně snaží dostat do útočného pásma, Vsetín kontroluje rozehrávku hostů.
     
    04:38
    Domácí hráči ujížděli v přečíslení dva na jednoho, Mikšovský mohl nabídnout Ševčíkovi, nakonec však zvolil střelu, kterou Kubáň zlikvidoval.
     
    05:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná přihrávka Michala Žáka, ten zpoza brány našel na modré čáře DOMINIKA POKORNÉHO, jenž se osamocen dostal ke Kubáňovi a kličkou do bekhendu vstřelil úvodní branku utkání. Asistence: Michal Žák.
     
    06:02
    S hosty mohlo být ještě hůře, Daniel Vaněk elegantně přenechal kotouč Kajabovi, ten zcela osamocen před Kubáňem přestřelil.
     
    06:37
    Vsetín je po úvodní brance při chuti, nyní ovšem jeho další tažení přerušilo postavení mimo hru.
     
    06:55
    Hosté se nyní dostali ke střeleckému ohrožení Hromady, střelu Macha však vsetínský brankář vyrazil.
     
    07:30
    Vsetínské je nyní znepokojeno ostrým zákrokem na vsetínského obránce Lukáše Vrbu, hlavní rozhodčí ovšem vylučovat nebude.
     
    08:26
    Domácí hráči nadále přehrávají svého soupeře, tentokrát se k zakončení dostal Ambruz, skákavý kotouč ovšem netrefil ideálně a Kubáň jej přikryl pod rukavici.
     
    09:24
    Frýdek se nyní dostal ze vsetínského sevření, v útočném pásmu však červení hráči zatím nepřebývají.
     
    09:54
    Daněk se nyní prodral z pravé strany před brankáře hostí, kotouč však za jeho záda neprocedil.
     
    10:40
    Hra se momentálně odehrává ve středním pásmu.
     
    11:22
    Chyby v rozehrávce vsetínských obránců teď mohl využít Marek Ivan, domácí brankář však včas sklepl své betony a nepřipustil vyrovnání.
     
    12:02
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    12:18
    Hostující obránce nyní namazal vsetínskému Filipu Vrbovi, jeho bombu od modré Kubáň vyrazil.
     
    12:21
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tentokrát už se Vsetín raduje. Adam Mikšovský vyhrál buly a poslal kotouč na Filipa Vrbu, jeho bombu dokázal těsně před Kubáněm tečovat MARTIN KUBO a posílá svůj tým do dvoubrankového vedení. Reklamace hostí pro vysokou hůl byly marné. Asistence: Filip Vrba, Adam Mikšovský.
     
    13:19
    Vsetín stále okupuje útočnou třetinu, hosté se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:39
    Vaněk nyní našel v mezikruží Kajabu, ten měl nejprve problémy se zpracování, nakonec však přeci jen vystřelil, Kubáň vyráží.
     
    13:59
    Na druhé straně uvolnil Marek Ivan Stránského, ten zcela osamocen na Hromadu nevyzrál.
     
    14:54
    Před Kubáně se nyní zpoza branky procpal Pokorný, totéž se mu ovšem nepovedlo s kotoučem, po menší šarvátce se bude vhazovat před Kubáněm.
     
    16:04
    Domácí se nyní potýkají s problémy v rozehrávce, hosté však těchto chyb nevyužili.
     
    16:40
    Individuální akce hostujícího Franeka, ten dokázal projít sám skrz střední pásmo a dostal se i k zakončení, branku ovšem přestřelil.
     
    17:06
    Na ledě zůstává ležet otřesený obránce Vsetína – Hurtík, toho trefil tečovaný kotouč a za doprovodu lékaře opouští ledovou plochu. Hra se nyní bude muset přerušit, pořadatelé musí z ledu uklidit stopy krve.
     
    17:37
    Vsetín se znovu snaží dobýt útočné pásmo hostí.
     
    18:18
    Máme tady první vyloučení utkání. Přesilovou hru si zahrají hosté, dvě minuty za hákování dostává Martin Ambruz. Frýdek má možnost dostat se do kontaktu.
     
    18:44
    Vsetín se osvobozuje.
     
    19:03
    Domácí se i v oslabení dokázali dostat k ohrožení Kubáňovy brány, ten však navýšení skóre nepřipustil.
     
    19:26
    Snahu hostů dostat se do útočného pásma nyní zkomplikovalo postavení mimo hru.
     
    19:58
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté to ještě stihli a využívají přesilovou hru. Zmatku před brankou dokázal nejlépe využít KAREL RICHTER, hosté se tak dostávají na dostřel. Asistence: Jakub Mach, Milan Ovšák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byla větší aktivita znát na straně domácího Vsetína, domácí se do kýženého vedení dostali zásluhou Dominika Pokorného. Valaši pokračovali v náporu a přidali i druhou branku, tu obstaral Martin Kubo, když usměrnil za Kubáňova záda ránu Filipa Vrby. Hosté se jen s těží dostávali do útočného pásma, ale v závěru první periody získali početní výhodu a dvě vteřiny před koncem první části se dokázal prosadit Karel Richter. Druhá třetina započne na Lapači přibližně v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hned v úvodu druhé části zahráli domácí zakázané uvolnění.
     
    20:14
    A znovu zakázané uvolnění zelenožlutých.
     
    20:43
    Domácí Vaněk nyní zavezl kotouč hluboko do útočného pásma a zpoza branky dokázal ohrozit Kubáně, tomu kotouč propadl, ale za brankovou čáru nedoklouzal.
     
    21:05
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají stav utkání. Frýdečti se dokázali dostat do útočného pásma a konkrétně MILAN OVŠAK zpoza branky zasunul kotouč za záda přesunujícího se Hromady. Asistence: Jakub Mach.
     
    22:03
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    22:30
    Nahozený kotouč Žáka Kubáň vyrazil na hůl Ševčíka, domácí útočník jej však nedokázal procedit do branky.
     
    23:37
    Hosté protahovali svou rozehrávku tak dlouho až ztratili kotouč a Vsetín krouží v útočném pásmu.
     
    24:34
    David Vítek odzbrojil Marka Kopuna, jeho počínání však bylo vyhodnoceno v rozporu s pravidly a hosté mají tak možnost druhé přesilové hry.
     
    24:57
    Rozehrávka hostů však zcela postrádá přesnost a hraje se v jejich obranné třetině.
     
    25:24
    Vsetín se znovu osvobozuje.
     
    25:49
    Poměr sil na ledě se srovná. Marek Ivan odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    26:34
    Začíná zkrácená přesilovka Vsetína.
     
    26:44
    Tichý vypálil kotouč od modré čáry, před brankou se snažil dorážet Pokorný, Kubáň hasí nebezpečí.
     
    26:57
    Frýdecký Gogolka vyvezl kotouč až do útočného pásma, kde jej však poslal do ochranné sítě, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    27:38
    Hosté se znovu osvobozují.
     
    27:49
    Ivan na ledě, hraje se znovu pět na pět.
     
    28:37
    Hra v kompletním počtu však neměla dlouhého trvání. Filip Vrba se dopustil hákování. Frýdek se tedy pokusí dostat do vedení v početní výhodě.
     
    29:17
    Frýdek svou přesilovou hru znovu nedohraje, Ondřej Sluštík se provinil sekáním a je zde opět hra čtyři na čtyři.
     
    29:51
    Hurtík nyní přihrávkou přes celé hřiště poslal kotouč na Daniela Vaňka, ten se osamocen řítil ke Kubáňovi, na poslední chvíli byl však odzbrojen hostujícím obráncem.
     
    30:34
    Hostující Gajda vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a dostává dvě minuty za zdržování hry. Valaši budou mít zanedlouho možnost přesilové hry pěti proti třem!
     
    31:04
    Již ve dvojnásobné přesilové hře pálil od modré Hurtík, bombu k tyči Kubáň zlikvidoval.
     
    31:27
    Hurtík napálil tentokrát prvního hráče a od něj se kotouč odrazil na hůl Ondřeje Sluštíka, který se vracel z trestné lavice, Ambruz však zatáhl za záchrannou brzdu a jede se trestné střílení!
     
    31:27
    Ondřej Sluštík Hromadu překonal, ale Vsetín zachránila tyč!!
     
    31:45
    Frýdek stále v oslabení, ovšem Vsetín musí začínat znovu od vlastní branky.
     
    32:20
    Frýdek-Místek znovu potrestán za zdržování hry, tentokrát se provinil Ovšák. Vsetín má čtrnáct vteřin přesilovou hru pěti proti třem!
     
    32:34
    Frýdek ve čtyřech!
     
    33:14
    Žákovou střelu Kubáň vyrazil a hosté se osvobozují!
     
    34:06
    V mezikruží se nyní dobře zorientoval Kajaba, jeho bomba v sítí nekončí!
     
    34:20
    Po delší době máme oba celky kompletní.
     
    35:18
    Filip Vrba nahodil kotouč ze středního pásma na Kubáně a získal vhazování v útočném pásmu.
     
    36:48
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    38:13
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí průběh zápasu! Frýdek trpělivě čekal na chyby vsetínských a nyní toho dokázal využít, Ovšák přenechal kotouč MARKU IVANOVI a ten se z předbrankového prostoru nemýlil. Asistence: Milan Ovšák, Vít Stránský.
     
    38:58
    Bylo nařízeno trestné střílení. Na branku se řítil osamocený David Vítek, Vsetín má jedinečnou příležitost srovnat stav utkání!
     
    38:58
    David Vítek se svým nájezdem neuspěl, trefil pouze tyč!
     
    39:51
    Ještě před koncem prostřední periody se bude vhazovat před Hromadou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky obratu ve skóre. V samotném úvodu druhé periody obstaral vyrovnání Ovšák. Následovalo období vyloučení, ve kterém se do dvojnásobné početní výhody dostali domácí celkem dvakrát, ani jednou však nedokázali překonat defenzívu Frýdku. Naopak hosté přečkali krizové období bez úhony a z brejkové situace se prosadil Marek Ivan, čímž strhl vedení na stranu svého týmu. Vsetín mohl vzápětí odpovědět trestným střílením, v tom však Vítek neuspěl. Třetí třetina tak slibuje dramatickou podívanou a započne přibližně v 19:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Kajaba v útočném pásmu našel zcela volného Ambruze, ten ihned z první zakončoval, Kubáň však vytáhl svůj beton a podržel svůj tým!
     
    40:47
    Dnešní utkání sleduje 989 platících diváků.
     
    41:25
    Pokorný se dostal do mezikruží, jeho zakončení však bylo zablokováno hostujícím obráncem.
     
    42:41
    Farda napřáhl z modré čáry, Kubáň zasahuje svou vyrážečkou.
     
    43:17
    V obranné třetině hostů nyní probíhají tvrdé souboje o kotouč a orazítkován byl i strop místního stadionu, vhazuje se v obranné třetině Frýdku.
     
    43:47
    Vsetín si zahraje přesilovou hru, Ondřej Sluštík opouští ledovou plochu za držení hole.
     
    44:05
    Nahození Lukáše Vrby usměrňoval do branky Kajaba, kotouč si však našel dráhu, která za brankovou čáru nevede.
     
    45:02
    Vsetín řádí v přesilové hře, zejména Pavel Hurtík se dostal k několika střeleckým pokusům, frýdecká obrana zatím drží.
     
    45:26
    Frýdek se v závěru oslabení dobře brání, Vsetín začíná od vlastní branky.
     
    45:47
    Hosté v plném počtu.
     
    46:29
    Jan Podešva se nyní s kotoučem probil až do zakončení z levého kruhu, na lapačku Kubáně však nevyzrál.
     
    47:34
    K vidění je nyní neatraktivní hokej, snahu Vsetína přerušilo postavení mimo hru.
     
    47:58
    Daniel Vaněk nyní mohl srovnat, zívala na něj prázdná branka, ovšem domácí kapitán kotouč promáchl!
     
    48:54
    Přesilová hra pro Frýdek-Místek, vyloučen Daněk za sekání.
     
    50:06
    Daniel Vaněk v oslabení namazal Pavlu Hurtíkovi, ten trefil beton hostujícího brankáře, podobná situace se opakovala, tentokrát pálil Kajaba, Kubáň se nyní vyznamenal důležitými zákroky!
     
    50:54
    Domácí v plném počtu.
     
    51:57
    Vsetín se snaží dostat do útočného pásma a vytvořit tlak k vyrovnání, ovšem Frýdek nyní své pásmo dobře brání.
     
    53:32
    K vidění je nyní neatraktivní hra, snahy vsetínských protiútoku jsou v zárodku zmařeny a hosté se do ničeho nepouštějí.
     
    54:57
    Vsetín už kombinoval v útočném pásmu, na modré však propadl kotouč Filipu Vrbovi a Valaši tak znovu zakládají protiútok.
     
    56:14
    Vsetínu se vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, zkouší to jedním protiútokem za druhým, ale defenzíva hostí brání hubený náskok zatím úspěšně.
     
    56:30
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    57:07
    Střelu Podešvy Kubáň kryje, vhazuje se po jeho pravici.
     
    57:30
    Podešva nabil Fardovi, jeho bombu z první Kubáň vyrazil do bezpečí.
     
    58:20
    Ostřelování Kubáně pokračuje, další jedovatý projektil vyslal Hustík, i tentokrát je Frýdecký brankář úspěšný.
     
    58:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Vsetín to zkusí v šesti!
     
    58:28
    Hned po buly se kotouč dostal na hůl Hurtíka, Kubáň si však na kotouč vyjel a ukryl je ve hrudi.
     
    58:58
    Frýdek oddechne díky zakázanému uvolnění.
     
    58:59
    Vsetínská početní výhoda je u konce, vyloučen Martin Ambruz za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    59:07
    Vhazuje se v obranném pásmu Frýdku a Hromada je znovu na střídačce!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Frýdek-Místek i potřetí v sezoně poráží Vsetín. Děkovat mohou hosté především svému brankáři Kubáňovi, který ve třetí třetině zlikvidoval několik slibných šancí vsetínského celku. Ode mne je to ze Vsetína pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek sobotního večera. (19:56:55)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 6. Pokorný (Žák), 13. Kubo (Vrba F., Mikšovský) – 20. Richter (Mach, Ovšák), 22. Ovšák (Mach), 39. Ivan (Ovšák, Stránský)


    VHK ROBE Vsetín: Hromada (Plšek) – Hurtík, L. Vrba, Farda, F. Vrba, Žák, Tichý, Báchor – Kajaba, Vaněk, Ambruz – Kubo, Ševčík, Mikšovský – Vítek, Daněk, Pokorný – Kývala, Podešva, Hruška.
    HC Frýdek-Místek: Kubáň (Chvostek) – Gajda, Měkýš, O. Podešva, Ovšák, Čintala, Franek, Ivan, Mach, O. Sluštík, J. Sluštík, Samiec, Stránský, Gogolka, Kopun, Vacula, Richter, Mamula.

    Rozhodčí: Kika – Kašík, Vožda

    Diváci: 989
    bahis siteleri