Švédsko U20 – Rusko U20 2:1 (kon.) | Kanada U20 – Finsko U20 1:5 (kon.)
konec
Kanada U20
1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
Finsko U20
Sobota 04.01.2014, 19:08 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost. Přeji vám hezký zbytek večera a zítra se vás těším při sledování dalších on-line přenosů. Na programu je rozhodující zápas "o udržení", bitva o 3. místo a ostře sledované finále, jež bude mít příchuť prestižního skandinávského derby domácího Švédska s Finskem. Máme se tak na co těšit. Ze švédského Malmö na shledanou. (21:29:16)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Kanada – 10 (24)
    Finsko – 4 (23)
     
    Finští mladíci se chytli při státní hymně, za jejíhož znění vystoupala ke stropu Malmö Areny finská vlajka, kolem ramen.
     
    Z finského tábora oceněni Ville Pokka, Teuvo Teräväinen a Juuse Saros.
     
    Vyhlašují se tři nejlepší hráči Kanady. Jedná se o Derricka Pouliota, Anthonyho Manthu a Curtise Lazara.
     
    Nejlepším hráčem Kanady je vyhlášen Derrick Pouliot, z řad Finska přebírá ocenění Joni Nikko.
     
    Je konec, Suomi překvapivě vítězí a Kanadu odsoudily "jen" k boji o bronz, o který se javorové listy zítra utkají s Ruskem. Finsko předvedlo skvělý týmový výkon a zvítězilo přesvědčivě 5:1. Kanadští fanoušci sympaticky mávají i přes porážku svými vlajkami.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Finsko už se raduje, tohle už Kanada nestihne!
     
    59:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Někteří kanadští fanoušci už zklamaně opouštějí stadion, Finové vedou pár sekund před třetí sirénou už 5:1 a pevným krokem si jdou za finálovou účastí! Saku Mäenalanen přiťukl kotouč TEUVU TERÄVÄINENOVI, který od obranné modré čáry trefil prázdnou bránu! Asistence: Saku Mäenalanen.
     
    58:56
    A znovu, seveřanům i tentokrát nebylo přáno! Kotouč proletěl po ledě kousek od kanadské brány. Píská se zakázané uvolnění.
     
    58:48
    Finové ustáli obrovský tlak, při němž se musel několikrát vyznamenat skvěle chytající brankář Saros, a o kousek při vyhození ze svého pásma minuli prázdnou bránu soupeře!
     
    58:10
    Gólman Juuse Saros ale potvrzuje, že na nejdůležitějším turnaji sezony má fantastickou formu! Kanadští střelci jej zasypali sprškou střel, ale trefili jen jeho betony! Gólman Fucale už je na střídačce a javorové listy zkoušejí hru bez brankáře!
     
    57:37
    Ale ještě není konec, stát se může ledacos. Kanada drží útočné pásmo, ale kotouč se drží hlavně u hrazení.
     
    57:10
    Kanadští fanoušci jsou v šoku, horký papírový favorit na zisk zlaté medaile si zřejmě zahraje "jen" o třetí místo.
     
    56:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A lídr Suomi TEUVO TERÄVÄINEN se nemýlí a takřka s neochvějnou jistotou zajistil svému týmu finálovou účast! Sjel si až k brance, nalákal si gólmana Fucaleho k jeho pravé tyčce, předvedl bekhendovou blafák a krásné skóroval do horní poloviny brány! Bez asistence.
     
    56:48
    Pojede jej finský útočník Teuvo Teräväinen.
     
    56:48
    Obrovské šance na obou stranách! Z levého kruhu pálil v nápřahu bez přípravy volný Aaron Ekblad a jeho dělovka zaduněla na betony přesunujícího se gólmana Sarose. V protiútoku se ocitl jeden z Finů a byl ve vyložené pozici podražen, jede se trestné střílení!
     
    56:10
    Finsko se v přesilovce trápí. Z ochozů se ozývá pokřik "Suomi" jeho fanoušků.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 32. Drouin (Lazar) – 25. Nikko (Honka), 27. Lehkonen (Mäenalanen, Teräväinen), 36. Ristolainen (Vainonen, Haapala), 57. Teräväinen (TS), 60. Teräväinen (Mäenalanen)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba (A), Pelech, Morrissey, Bigras – Horvat, Laughton (C), S. Reinhart – Rychel, Gauthier, Anderson – Hudon, Drouin (A), Mantha – Leier, McDavid, Petan – Lazar.
    Finsko U20: Saros (Huuso) – Lindell (A), Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Mäenalanen, Teräväinen (C), Lehkonen (A) – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Nättinen, H. Ikonen – Rauhala.

    Rozhodčí: Timothy Mayer (USA), Marc Wiegand (SUI) – Andreas Kowert (GER), Eduard Metalnikov (RUS)

    Diváci: 11 544
    bahis siteleri