Karlovy Vary – HC Sparta Praha Sledge 2:0 (kon.) | SHK Mustangové – Zlín sledge 3:4 (kon.) | SOHO Olomouc – Studénka Sledge 8:0 (kon.)
konec
SOHO Olomoučtí Kohouti
8:0 (3:0, 2:0, 3:0)
HC Sledge Studénka
Sobota 04.01.2014, 19:25 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Česká para hokejová liga
Partner:
     
    Utkání mezi Olomoucí a Studénkou končí jednoznačným vítězstvím domácích, kteří soupeře přestříleli 8:0. Hanáci si tak tímto vítězstvím zajistili místo v semifinále play-off, ve kterém se střetnou s prvním Zlínem.

    Poslední zápasy základní části jsou na programu v neděli, Kohouti budou hrát opět doma, a to od 17:00 právě se Zlínem. (21:05:36)
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:10
    Domácí se již nikam neženou a poslední vteřiny zápasu stráví nejspíše s kotoučem na své polovině.
     
    43:05
    Probíhají poslední dvě minuty střetnutí a Kudela raději při každé příležitosti přerušuje hru.
     
    42:32
    Hosté si vzali oddechový čas.
     
    42:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Podobná akce jako před chvílí, jen vedená z levé strany. Stodola nalezl před brankou soupeře BERNHARDA HERINGA, který napoprvé mířil jen do gólmana, na druhý pokus už ale puk za brankovou čáru dostal. Asistence: Jan Stodola.
     
    41:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    V době, kdy do konce zápasu zbývá něco málo přes tři minuty, střílí domácí sedmou branku a zvyšují své vedení. Hering parádní přihrávkou vybídl ke skórování PETRA BEJVLA, který se nemýlil. Asistence: Bernhard Hering.
     
    41:23
    Hering poslal kotouč do brankoviště. Dlouho se poté nevědělo, kde vlastně puk skončil, rozhodčí tak byli nuceni přerušit hru. Kudela jej měl ve výstroji.
     
    39:21
    Hra se převážně na polovině Studénky, která se z vypětím všech sil brání, aby již více neinkasovala. Kohouti hrají svým tempem.
     
    37:45
    Gesto fair-play, které bych rád ocenil, nyní předvedl hostující Kudrna. Hostující hráč i přesto, že se domácí hnali do útočné akce, poslal spadenou hokejku jednomu ze svých protivníků, a to i za cenu, že se nestihl vrátit.
     
    36:32
    Jednu z mála střel večera musel likvidovat Hulín, proti kterému zkusil štěstí Kudrna. Střelu po ledě gólman Kohoutů zablokoval holí.
     
    35:04
    Staněk se hnal, co mu síly stačily, za dalekým pasem do vnitra domácí třetiny. Bohužel pro něj jej ani přes heroický výkon nedostihl včas.
     
    35:01
    Olomoučtí opět dělají svému soupeři velké problémy. Kudela tak raději přerušuje hru.
     
    34:12
    Stodola přečkal celé dvě minuty na trestné lavici a nyní se již připojil ke svému mužstvu.
     
    33:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci ve vlastním oslabení dostali svého soupeře pod tlak. Proti ráně Bejvla zakročil sice Kudela pohledný zákrokem, na dorážku z hole MARTINA BRIXE, už ale nestačil. Kotouč mu projel pod tělem. Asistence: Petr Bejvl.
     
    32:54
    Kapitán hostujícího celku se vrátil do hry, začíná zkrácená početní výhoda hostů.
     
    32:12
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Ve středním pásmu se "téčkem" provinil Stodola (OLO).
     
    31:22
    Hering nejprve nikým nehlídaný tečoval letící puk, mezi tři tyče jej ale neusměrnil. O pár vteřin později mohl své zaváhání napravit, trefil ale jen boční síťku.
     
    30:54
    Vůbec první vyloučení večera. Dvě minuty za hrubost odpyká Staněk (STU).
     
    30:36
    Novák se z ničeho nic dostal ke kotouči mezi kruhy, jeho nepříliš povedená střela ale skončila jen u Kudely.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá patnáctiminutovka je minulostí a stav zápasu se během ní stačil opět změnit. Domácí sledge hokejisté se ihned v jejím úvodu ujali již pětibrankového vedení, které dosud drží. Nyní proběhne úprava ledové plochy, třetí třetina bude na programu zhruba v 20:34.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    27:53
    Stodola zamíchal s kotoučem mezi kruhy, jeho následná střela zaplula do připravené lapačky brankáře.
     
    27:25
    Hering zkusil překvapit Kudely z těžkého úhlu. Gólman hostí byl na střelu ale připravený a nenechal se zaskočit.
     
    26:32
    Za vlastní brankou zůstal po souboji ležet Keller, který následně raději odjíždí na střídačku.
     
    26:06
    Hering našel přesným pasem Brixe, jehož tvrdý projektil skončil nad brankou soupeře.
     
    24:58
    Olomoučtí zahrozili z hole Stodoly, jehož pokus neudržel brankář Studénky ve výstroji. Volný kotouč před brankovištěm tak mohl dopravit mezi tři tyče Prášil, ale ten se zakončením příliš dlouho vyčkával.
     
    23:24
    Stodola přenechal puk Heringovi, který zkusil obstřelit bránící hráče soupeře lobem mířícím do růžku branky. Kudelova lapačka včas vylétla, aby letící střelu zastavila.
     
    22:21
    Hosté se dostali na chvíli ke slovu, v útočné třetině si několikrát dokázali vyměnit puk. K žádnému střeleckému zakončení to však nevedlo.
     
    20:25
    Stodolova teč skončila jen těsně vedle branky Studénky. Kohouti pokračují v tlaku.
     
    19:08
    Bejvl získal kotouč po vhazování a z otočky vypálil. Letící puk byl dost možná tečován ještě před samotným brankářem, a tak skončil vedle hostující svatyně.
     
    17:35
    Po buly v útočném pásmu se vůbec v první šanci svého mužstva v zápase ocitl Staněk, který pálil z bezprostřední blízkosti. Nerozchytaný Hulín vymrštil lapačku a puk lapil.
     
    17:28
    Kohoutům se nepodařilo rozehrát. Hra se tak po zakázaném uvolnění stěhuje před domácí branku.
     
    16:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a hokejista německé národnosti zkompletoval hattrick. BERNHARD HERING tak využil skvěle načasované přihrávky Bejvla. Asistence: Petr Bejvl.
     
    16:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po několika desítkách vteřin si to ale hráč Kohoutů vynahradit. BERNHARD HERING si připsal již druhou branku v utkání. Asistence: Jaromír Veselý.
     
    15:39
    Hering díky šťastnému odrazu kotouče dostal možnost zahrozit, jehož střela po ledě skončila na betonech Kudely.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce a na výsledkové tabuli svítí stav 3:0 ve prospěch domácích. Hanáci svého soka přehrávají ve všech činnostech, ať už se jedná o střílení branek, rychlosti či efektivity napadání. Druhá část začne po krátké pauze.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:20
    Famózními zákroky se nyní prezentoval Kudela. Z mezikruží pálil Hering, jehož střelu do horního růžku zneškodnil gólman vyrážečkou. Ihned poté se ke kotouči dostal Stodola, jehož rána skončila v nastavené lapačce.
     
    13:47
    Hering si ve středním pásmu dovolil ostřeji zajet do Kellera, který zůstal ležet na ledové ploše. Sudí tak raději hru přerušili. Hráč Kohoutů se soupeři, který vypadá v pořádku, přijel omluvit.
     
    12:31
    Po úmyslném ofsajdu v podání domácích se hra dostala po delším časovém úseku před Hulínovu klec. Ne však na dlouho.
     
    12:16
    Hering získal puk za soupeřovou klecí, Kudela se ale stihl včas přesunou ke své levé tyči, kde německý reprezentant hledal skulinku.
     
    11:34
    Nahozený kotouč skončil někde pod gólmanem Kudelou. Olomoučtí hráči se k němu okamžitě sjeli, ovšem dostrkat jej za brankovou čáru už nemohli, neboť byla hra přerušena.
     
    10:08
    Novák sjíždějící si z pravého křídla měl několik možností, jak celou situaci vyřešit. Nakonec se domácí hráč rozhodl pro střelu, který se mezi tři tyče nevešla.
     
    09:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Heringovu střelu neudržel hostující gólman ve výstroji, čehož využil pozorný JAN STODOLA. Volně ležící kotouč domácí útočník bez problémů doklepl za brankovou čáru. Asistence: Bernhard Hering.
     
    08:58
    Olomoučtí sledge hokejisté svého soupeře k ničemu nepouští a hru drží buď v útočném, nebo středním pásmu.
     
    07:45
    Hering se přes pravou stranu dostal až před branku soupeře, Klec Kudely ale bekhendem přestřelil.
     
    07:11
    Keller se hnal za odraženým pukem, který mířil do útočného pásma. K jeho smůle se ale kotouč zastavil o náhradníky Kohoutů, hra tak musela být přerušena.
     
    05:55
    Bejvl vyhrál v útočné třetině buly pro Heringa, který z první vyslal schovanou střelu mezi obránci. Gólman Studénky ale dokázal pohotovým zákrokem zabránit další brance.
     
    05:20
    Kohouti okupují soupeřovo pásmo. K velmi aktivnímu Heringovi se připojují do kombinační hry i ostatní hráči formace.
     
    04:30
    Velká příležitost Hanáků zůstala nevyužitá. Studénka nechala za svou obranou linií hned tři hráče soupeře, přičemž dva z nich vyrazili k brance. Hering vybídl ke skórování Nováka. Bekhendový pokus z hole domácího hokejisty ale skončila ve výstroji Kudely.
     
    03:28
    Průnik hostujícího celku do třetiny jejich soupeře skončil neúspěšně. Rozhodčí přerušili hru kvůli postavení mimo hru.
     
    02:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je to o dvě branky. Tlak Hanáků vygradoval přesným střeleckým pokusem JAROMÍRA VESELÉHO, jehož rána skončila za zády gólmana. Asistence: Petr Bejvl.
     
    02:05
    Povedená kombinace domácího celku. Heringův pas zpoza branky zachytil na levém kruhu Brix, který ještě vylepšil střeleckou pozici pro Stodolu. Jeho rána byla sražena mimo.
     
    01:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se po necelých dvou minutách ujímají vedení. Ve středním pásmu se dostal ke kotouči BERNHARD HERING, který se zbavil obránců a tváří v tvář brankáři neměl problém zakončit do správného místa. Asistence: Jaromír Veselý.
     
    00:52
    Olomoučtí hokejisté vlétli do utkání ve svižném tempu. Jejich první útočnou akci vedl německý reprezentant Hering, který po objetí soupeřovy klece hledal marně spoluhráče před brankou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je přichystáno na vhození úvodního buly. Utkání za malý moment začne.
     
    Úvodní sestavy:

    SOHO Olomoučtí Kohouti: Hulín – Gergely, Bejvl, J. Veselý, Mi. Černoch, Novák (C), Rozkopal, Hering, Brix, Prášil, Stodola.

    HC Sledge Studénka: M. Kudela – Kudrna, Mlčák, Staněk (C), Keller, Filipovský, Chodurek, V. Kudela.

    Rozhodčí: Cik, Novotná.
     
    Utkání mělo podle původního plánu začít v 19:15. Přestože jsou obě mužstva již na ledové ploše, stále chybí rozhodčí.
     
    Po odpoledním výsledku duelu mezi Pardubicemi a Zlínem, ve kterém získali tři body hosté, stačí nyní Kohoutům k jistotě postupu do vyřazovací části jeden bod. V případě rovnosti bodů po nedělním skončení základní části, by totiž o další účasti rozhodovala bilance vzájemných zápasů, kterou má Olomouc lepší.
     
    Už jen poslední dvě kola základní část sledge hokejové ligy zbývají odehrát, než se soutěž přehoupne do vyřazovací části. Tu si zahrají čtyři nejlepší kluby. Zatímco první tři místa jsou již nyní obsazena, o to čtvrté se o prvním lednovém víkendu na dálku poperou mužstva Olomouce a Pardubic.

    Olomoučtí sledge hokejisté se jako první střetnou s dosud nejslabším týmem celé soutěže Studénkou. Zatímco Hanáci mají na svém kontě devět bodů, jejich sobotní soupeř nezískal žádný a jako jediný celek soutěž již nyní má jistotu, že mu v neděli končí sezóna.

    Předchozí vzájemné utkání skončilo vysokým vítězstvím Kohoutů 5:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 2. Hering (J. Veselý), 3. J. Veselý (Bejvl), 10. Stodola (Hering), 17. Hering (J. Veselý), 17. Hering (Bejvl), 34. Brix (Bejvl), 42. Bejvl (Hering), 43. Hering (Stodola)


    SOHO Olomoučtí Kohouti: Hulín – Gergely, Bejvl, J. Veselý, Mi. Černoch, Novák (C), Rozkopal, Hering, Brix, Prášil, Stodola.
    HC Sledge Studénka: M. Kudela – Kudrna, Mlčák, Staněk (C), Keller, Filipovský, Chodurek, V. Kudela.

    Rozhodčí: Cik, Novotná
    bahis siteleri