Nominační TK Rakouska před OH v Soči (kon.) | Nominační TK Finska před OH v Soči (kon.)
Tlač. konferencia SZĽH pred ZOH (kon.) | Nominační TK Švédska před OH v Soči (kon.)
Nominační TK Kanady před OH v Soči (kon.)
konec
Nominační tisková konference Kanady před OH v Soči

Úterý 07.01.2014, 17:00Tiskové konference
     
    Nominace Kanady na OH v Soči:

    Gólmani: Roberto Luongo (Vancouver), Carey Price (Montreal) a Mike Smith (Phoenix).

    Obránci: Jay Bouwmeester (St. Louis), Drew Doughty (Los Angeles), Dan Hamhuis (Vancouver), Duncan Keith (Chicago), Alex Pietrangelo (St. Louis), P.K. Subban (Montreal), Marc-Edouard Vlasic (San Jose) a Shea Weber (Nashville)

    Útočníci: Jamie Benn (Dallas), Patrice Bergeron (Boston), Jeff Carter (Los Angeles), Sidney Crosby (Pittsburgh), Matt Duchene (Colorado), Ryan Getzlaf (Anaheim), Chris Kunitz (Pittsburgh), Patrick Marleau (San Jose), Rick Nash (New York Rangers), Corey Perry (Anaheim), Patrick Sharp (Chicago), Steven Stamkos (Tampa Bay), John Tavares (New York Islanders) a Jonathan Toews (Chicago).

    Z onlajnu u nominační tiskové konference Kanady na olympijský hokejový turnaj v Soči se loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý (18:23:52)
     
    Tisková konference byla ukončena.
     
    Jak bylo řečeno, velké vysvětlování bude mít Mike Babcock s tím, že na olympijský turnaj nenominoval hvězdu Philadelphie Clauda Girouxe, který zřejmě bude hodně zklamaný. Stejně je na tom také Logan Couture v živém rozhovoru pro televizi. Je třeba si ale uvědomit, že šikula ze San Jose musí na operaci s rukou a do hry se vrátí až za 3-4 týdny.
     
    Pojďme se ještě podívat, kteří z nominovaných Kanaďanů budou obhajovat olympijské zlato z roku 2010 ve Vancouveru:

    Gólman: Roberto Loungo.
    Obránci: Duncan Keith, Shea Weber, Drew Doughty
    Útočníci: Patrice Bergeron, Sidney Crosby, Ryan Getzlaf, Corey Perry, Jonathan Toews, Patricl Marleau a Rick Nash.

    Dohromady to je 11 hráčů.
     
    Pojďme se ještě na pětadvacet kanadských jmen podívat statisticky. Tři hráče do nominace dodá Chicago Blackhawks. Po dvou hokejistech budou mít na olympijských hrách Vancouver Canucks, Montreal Canadiens, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, San Jose Sharks, Pittsburgh Penguins a Anaheim Ducks. Pod pěti kruhy bude mít jedhoho zástupce také Phoenix Coyotes, Nashville Predators, Dallas Stars, Boston Bruins, Colorado Avalanche, NY Rangers, Tampa Bay Lightning a NY Islanders (samozřejmě z řad kanadských hokejistů).
     
    Mám tu čest mít možnost reprezentovat Kanadu, kanadský hokej a rodné město Haliburton v Soči 2014, toť např. vzkaz Matta Ducheneho z Colorada.
     
    Nominovaní hráč postupně zveřejňují své vzkazy na Twitteru. Alex Pietrangelo se nechal slyšet, že shledává velkou ctí reprezentovat svou zemi. Sen jeho jako každého kanadského dítěte se stal skutečností.
     
    Velký smutek bude asi v rodině Staalů. Na olympijské hry do Ruska se totiž nepodívá ani jeden ze tří bratrů. Do nominace se nedostal obránce Marc Staal ani jeho bratři hrající v Carolině Eric Staal a Jordan Staal.
     
    Nesmím zapomenout ani na spoluhráče z jednoho útoku z Anaheimu. S centrem Ryanem Getzlafem bude pod pěti kruhy bojovat také jeho křídlo z týmu Kačerů Corey Perry.
     
    Naopak jak bylo zmíněno, Mike Babcock nebude rozpojovat fungující spolupráci z Pittsburghu. Spolu se Sidneym Crosbym pojede do Soči také Chris Kunitz.
     
    Vedle Logana Coutura, který jde na operaci s nohou a přišel tak o nominaci, si ze San Jose pod olympijskými kruhy nezahraje ani Joe Thornton.
     
    Další z hvězdných útočníků, který není v nominaci, navíc nezažívá příliš dobrou sezonu, je útočník Philadelphie Claude Giroux.
     
    Co to znamená? Nedostalo se např. na taková jména, jako jsou obránci Brent Seabrook, Kris Letang či Dion Phaneuf. Na olympiádu ani nepojednou Milan Lucic či Logan Couture.
     
    Jamie Benn, Patrice Bergeron, Jeff Carter, Sidney Crosby, Matt Duchene, Ryan Getzlaf, Chris Kunitz, Patrick Marleau, Rich Nash, Corey Perry, Patrick Sharp, Steven Stamkos, John Tavares, Jonathan Toews.
     
    Pojďme se podívat, jaké útočníky Mike Babcock nominoval na olympiádu do ruského Soči.
     
    V předběžné nominaci by se dalo říct, že co hráč, to pojem, a na řadu dalších hvězd se nedostalo.
     
    Asi největší otázky bude vzbuzovat kanadský útok.
     
    Do Soči pojede osm kanadských beků. Zde jsou vyvolení:

    Jay Bouwmeester, Drew Doughty, Dan Hamhuis, Duncan Keith, Alex Pietrangelo, P.K. Subban, Marc-Edouard Vlasic, Shea Weber.
     
    Pokračovat se bude hráči do obrany.
     
    Je známa trojice gólmanů:
    Roberto Luongo – který je nominován i přes zranění kotníku, které se však nejeví příliš vážně, Carey Price a Mike Smith. To znamená, že Corey Crawford a Braden Holtby si budou muset na start pod pěti kruhy počkat minimálně do další olympiády.
     
    Tisková konference porbíhá v Torontu.
     
    Tisková konference začala.
     
    Kouč Mike Babcock má tedy z čeho vybírat!
     
    Předběžná nominace Kanady:

    Brankáři: Corey Crawford (Chicago), Braden Holtby (Washington), Roberto Luongo (Vancouver), Carey Price (Montreal), Mike Smith (Phoenix).

    Obránci: Karl Alzner, Mike Green (oba Washington), Jay Bouwmeester, Alex Pietrangelo (oba St. Louis), Dan Boyle, Marc-Edouard Vlasic (oba San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Dan Hamhuis (Vancouver), Travis Hamonic (NY Islanders), Duncan Keith, Brent Seabrook (oba Chicago), Kris Letang (Pittsburgh), Marc Methot (Ottawa), Dion Phaneuf (Toronto), Marc Staal (NY Rangers), P.K. Subban (Montreal), Shea Weber (Nashville).

    Útočníci: Patrice Bergeron, Milan Lucic, Brad Marchand (všichni Boston), Jeff Carter, Mike Richards (oba Los Angeles), Logan Couture, Joe Thornton (oba San Jose), Sidney Crosby, Chris Kunitz, James Neal (všichni Pittsburgh), Matt Duchene (Colorado), Jordan Eberle, Taylor Hall (oba Edmonton), Ryan Getzlaf, Corey Perry (oba Anaheim), Claude Giroux (Philadelphia), Andrew Ladd (Winnipeg), Rick Nash (NY Rangers), Patrick Sharp, Jonathan Toews (oba Chicago), Eric Staal, Jordan Staal (oba Carolina), Martin St. Louis, Steven Stamkos (oba Tampa Bay), John Tavares (NY Islanders).
     
    Tisková konference začíná v 17:00 a dá se čekat, že nejen celá Kanada bude na nohou. Mike Babcock má k dispozici nesčetné množství hokejových hvězd a dnes podvečer bude jasné, kteří jsou ti vyvolení.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nominační tiskové konference kanadského hokejového týmu, na které kouč Kanady Mike Babcock zveřejní hokejisty, kteří si zahrají olympijský turnaj v ruském Soči.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Tomáš Lysý