Jihočeský kraj – Karlovarský kraj 6:2 (kon.) | Kraj Vysočina – Liberecký kraj 4:2 (kon.) | Pardubický kraj – Plzeňský kraj 2:5 (kon.)
Královéhradecký kraj – Ústecký kraj 1:0 (kon.) | Olomoucký kraj – Zlínský kraj 5:2 (kon.) | Jihomoravský kraj – Středočeský kraj 0:3 (kon.)
Pardubický kraj – Liberecký kraj 6:1 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Kraj Vysočina 2:5 (kon.) | Praha – Jihočeský kraj 2:2 (kon.)
Plzeňský kraj – Olomoucký kraj 0:2 (kon.) | Královéhradecký kraj – Karlovarský kraj 2:1 (kon.) | Zlínský kraj – Moravskoslezský kraj 4:3 (kon.)
Ústecký kraj – Jihomoravský kraj 3:2 (kon.) | Středočeský kraj – Praha 2:6 (kon.)
konec
Středočeský kraj
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Hlavní město Praha
Středa 22.01.2014, 18:30 • ZS Kotlina • Olympiáda dětí a mládeže
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Derby je připraveno na poslední zápas ZODM v Havlíčkově Brodě. Praha se střetne se Středočeským krajem a i když už mají oba celky své jisté, půjde o tuhý boj. Proti sobě totiž budou stát hokejisté, kteří spolu nastupují třeba i ve společném mužstvu. Jeden příklad za všechny: Antonín Wünsch a Jiří Patera ze Slavie, či třeba Jakub Wojnar a Václav Burda z Letňan. Jde tak zcela jistě o velmi "vyhecované" střetnutí.
     
    Úvodní sestavy:

    Středočeský kraj: Zázvorka (Patera) – Šantrůček, Kryll, Šebesta, Veber, Husarik – Zelingr, Haspeklo, Dlabola, Hrabík, Dvořák, Furch "C", Hrachovec, Mocek, Foerster, Rejzek, Kučera, Rousek, Wojnar, Šiller.
    Trenér: Jaroslav Brabec.

    Hlavní město Praha: Mokrý (Hamalčík) – Steinocher, Wünsch, Horský "A", Vojtela, T. Duda, Hanuš – Burda "C", Safin, Kern "A", Martínek, Gaspar, Grim, Straka, Švarc, Biben, Marek, Pavel, Danov, Nacházel, Pika.
    Trenér: Jiří Kročák.

    Rozhodčí: Jan Doležal – Jan Blaha, David Parýzek.
     
    Pokud Pražané vyhrají, zajistí si první místo ve skupině a zítra narazí na Horáckém zimním stadionu na výběr Olomouckého kraje. Jestli naopak zvítězí Středočeši, půjdou hráči z hlavního města do semifinále ze druhého místa a narazí na suverénní Vysočinu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Středočeši vlétli do zápasu s velkou vervou a hned se na modré čáře opřel do kotouče Matyáš Zelinger, ale jeho dělovce chyběla větší přesnost.
     
    00:37
    Následně ale míří na lavici hanby středočeský hráč za nedovolené bránění. Ten, komu byl trest uložen, je Jan Dvořák (STC).
     
    01:40
    Středočeši se ale výborně bránili a dokonce stíhali podnikat i útočné výlety. Nicméně Václav Mokrý zasahovat nemusel.
     
    02:07
    Nyní už ano. Na levém kruhu se opřel do hrací gumy Tomáš Furch, ale rána kladenského hráče skončila jen na hrudi připraveného brankáře hlavního města České republiky.
     
    02:51
    Na druhé straně kombinovali Pražané a Dominik Danov už už posílal kotouč na modrou čáru, kde jej mohl pálit Antonín Wünsch, ale jeho nahrávka byla moc dlouhá.
     
    03:36
    Středočeši podnikli další útočný výpad a na levém kruhu se dostal až do zakončení Lukáš Kučera, který se z první opřel do kotouče, ale ten si našel cestu jen do lapačky brankáře Mokrého.
     
    04:14
    Na druhé straně musel být hodně rychle na ledě Kryštof Zázvorka, který vyrážel střelu Václava Burdy z pravého kruhu svými betony. Následně ještě zkoušeli pražští střelci své štěstí znovu z podobné pozice, ale kotouč se zatřepetal v ochranné síti.
     
    04:48
    Do útočné třetiny se dostával tým Středočeského kraje, ale Václav Mokrý mohl zůstat v klidu, protože na modré čáře byla šance zastavena.
     
    05:14
    Odpískáno bylo zakázané uvolnění, které měl na svědomí celek Jaroslava Brabce. Ihned po vhazování střílel Michael Švarc a Kryštof Zázvorka si nebyl se svým zákrokem betonem příliš jistý.
     
    06:38
    Václav Burda se pokoušel mezi třemi obránci uvařit z vody víno, ale to se nepovedlo a na druhou stranu mířil sám na brankáře z pravého kruhu Lukáš Rousek, jehož zakončení ale skvěle pokryl svou vyrážečkou Václav Mokrý.
     
    07:09
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Staré a léty prověřené pravidlo opět našlo své uplatnění v praxi. Téměř z brejku se povedlo pražskému mančaftu otevřít skóre. Jan Kern se dostal na pravém kruhu ke kotouči, kterým ale jen zaduněl na Zázvorkovy betony, aby pak zvedl kotouč přesně pod horní tyčku OSTAP SAFIN! Asistence: Jan Kern.
     
    08:00
    Pražané se ale budou muset bránit. Jakub Marek (PHA) byl potrestán jednominutovým trestem za hákování.
     
    08:47
    Středočeši se usadili v pásmu tak pevně, jako kořeny mladého stromku v zemi a dokonce se dostali i ke střele a Václav Mokrý musel zasahovat. Ale zvládl to s přehledem.
     
    09:41
    Do útoku se vydala i družina za hlavního města České republiky, ale na ledě přibylo nepřesností a k vidění je tak spousta nepřesných rozehrávek, díky čemuž se tým z Prahy neprosadil.
     
    10:36
    Na ledě zůstal ve velmi nepříjemné pozici ležet Jan Kern, který se už ale zvedl z ledu a odjel na střídačku. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    10:57
    Na levém bodu pro vhazování se chopil kotouče Jakub Marek, který si nabruslil více ke středu a zápěstím vystřelil, ale kotouč se otřel o obránce a skončil mimo bránu.
     
    11:23
    Nyní se vylučuje na straně středočeského výběru. Václav Veber (STC) inkasoval trest za podražení. Budou-li jeho spoluhráči šikovní, posedí si celou minutu.
     
    11:54
    Zatím se jim daří bránit celkem aktivně. Na vrcholu kruhu se ale přesto dostal ke střele Matouš Horský, ale jeho střelu vyrazil svým betonem Kryštof Zázvorka, který pak následně také schoval puk pod lapačku.
     
    12:08
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Tak nakonec si Václav Veber pobyl na trestné lavici jen 45 vteřin! Ihned po buly získal kotouč Ostap Safin, který to zkusil přímo na bránu, ale neuspěl. Lépe se vedlo dorážejícímu VÁCLAVU BURDOVI. Letňanský letec – střelec umístil kotouč přesně nad Zázvorkovo rameno a přiblížil svůj celek k prvenství ve skupině! Asistence: Ostap Safin.
     
    13:17
    Pražský celek byl zastaven ofsajdem a na druhé straně musel být v pozoru Václav Mokrý, ale zakončení z vrcholu mezikruží skončilo jen těsně vedle jeho pravé tyče.
     
    14:12
    Středočeši výborně kombinovali, ale co jim to bylo platné, když nedokázali pořádně vystřelit. Václav Mokrý by si tak mohl klidně okusovat nehty, kdyby neměl na svých rukou lapačku s vyrážečkou.
     
    14:47
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Středočechů dává souboru Jaroslava Brabce do prostřední části velkou naději na srovnání! Lukáš Kučera na pravém křídle sklepl kotouč na spodek kruhu, kde se nádhernou zadovkou zbavil beka Jakub Wojnar, jenž následně nalil kotouč na druhou tyč, kde jej uklidil za Mokrého záda LUKÁŠ ROUSEK! Tomu stačilo už jen nastavit hůl a zvednout ruce nad hlavu. Asistence: Jakub Wojnar a Lukáš Kučera.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:34
    Středočeši se snažili procpat do pásma a vytvořit si tak šanci na srovnání, ale Jan Rejzek byl společně s Lukášem Rouskem odstaven od kotouče.
     
    16:41
    Duo Lukášů nyní táhlo útok středočeského výběru. První z nich, Dvořák, se procpal do útočné třetiny a nechal puk za sebou a Rousek se do něj opřel tak, že Mokrý měl velké problémy s jeho vyražením do rohu pásma.
     
    17:32
    Tým ze středu Čech, který má svůj krajský úřad paradoxně v Praze, což atmosféru tohoto derby ještě umocňuje, se znovu snažil o útočný výpad, ale neuspěl. Vydoloval ale aspoň icing soupeře.
     
    18:24
    Dobrý obranný zákrok si připsal Tomáš Furch, který na pravém mantinelu přišpendlil pronikajícího Tomáše Nacházela.
     
    19:40
    Kryštof Hrabík se za brankou dostal ke kotouči a všiml si mezery v postoji Václava Mokrého, kudy se snažil prostrčit puk za brankovou čáru, ale pražský brankář stihl sklapnout beton a puk podržet těsně před ní.
     
    20:00
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Přesně ve dvacáté minutě nám padl gól na 2:2! A maskovaný muž hlavního města Prahy nemá svědomí zrovna dvakrát čisté jako po vyprání ve známém pracím prostředku. Jakub Wojnar se na pravém kruhu dostal k puku, který posunul na LUKÁŠE KUČERU, který nejprve trefil gólmana mezi betony a už to vypadalo, že Mokrý tam kotouč podrží, ale ještě než je sklapl, mu střelec propašoval puk za čáru. Asistence: Jakub Wojnar.
     
    20:48
    Z levého kruhu to zkusil Dominik Hrachovec, který chtěl poslat svůj celek do vedení, ale jeho ránu zneškodnil svou vyrážečkou připravený Mokrý.
     
    21:48
    Nyní se do šance cpali Pražané, ale obrana středočeského výběru jim kotouč sebrala a vyhodila jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    22:44
    Po útoku týmu, který vede jako trenér Jaroslav Brabec, se dostal kotouč mimo kluziště a je tak nařízeno vhazování na modré čáře.
     
    23:38
    Úsměvná situace se stala na střídačce Středočeského kraje. Lukáš Rousek, který jel střídat, nezvedl včas nohu a zakopl o mantinel. Následně se na něj naroloval ještě Lukáš Kučera, ale oba hráči se stihli rychle zvednout a celé situaci se zasmáli.
     
    23:59
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Tým z české metropole se dostává do vedení! VIKTOR MARTÍNEK se chopil na pravém kruhu odraženého puku, který tam nechala doklouzat nedůrazná obrana soupeře, a svou tvrdou ranou propálil bezmocně se natahujícího Kryštofa Zázvorku. Bez asistence.
     
    24:48
    Tomáš Nacházel se hned po buly dostal na pravém kruhu k zakončení, ale jeho střela proletěla kolem pravé tyče a skončila na zadním mantinelu.
     
    25:48
    Znovu to zkoušel Tomáš Nacházel. Tentokrát z opačné strany, ale ani nyní se mu nepovedlo "trefit zařízení". To pak napodobil i Tomáš Straka od modré čáry.
     
    26:40
    Na pravém kruhu se dostal ke střele Michal Biben, jeho nepříliš silná rána byla ztečovaná obráncem a tak tak že proskákala mimo. Následně kryje vyjetí zpoza branky pohotový Kryštof Zázvorka.
     
    27:33
    Po třetí vstřelené brance z holí Pražanů je na ledě výhradně jedno mužstvo. A pak taky Kryštof Zázvorka, který musel znovu zasahovat. Na levém kruhu se opřel pražský kanonýr do puku, ale ten zaletěl jen do gólmanovy lapačky.
     
    28:04
    Ale na druhé straně se procpal do šance i Středočeský kraj a Viktor Martínek (PHA) musel svým hákováním zamezit šanci na brankovišti.
     
    28:40
    Středočeši sice kombinovali, ale nedostali se k tomu, aby svou ranou ohrozili Václava Mokrého a Pražané vyhodili kotouč daleko od své klece.
     
    29:13
    A tam se také udrželi i do konce oslabení a následně zahrozili. Se střelou z levého kruhu ale neměl Kryštof Zázvorka jediný problém a schoval ji ve výstroji.
     
    29:37
    Od modré čáry pálil po hezké kombinaci svého týmu Tomáš Duda, ale svou ranou, která byla ještě tečovaná, našel jen výstroj připraveného brankáře středočeského výběru.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou dvě třetiny, po nichž vede celek z hlavního města naší země těsným výsledkem 3:2.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:40
    Nepříjemný odraz od zadního mantinelu před branku Václava Mokrého zapříčinil vzruch před jeho klecí, ale Jan Dvořák se nedostal až k dorážce a na druhé straně to zkusil přímo na bránu Jan Kern, ale neuspěl.
     
    31:48
    Pražané se znovu tlačili do šance, ale brankář Kryštof Zázvorka mohl být v klidu, protože ani jeden kotouč směrem na jeho branku neletěl.
     
    32:40
    Na druhé straně musel být v pozoru Václav Mokrý, ale podobně jako jeho protějšek ve středočeské kleci nemusel zasahovat.
     
    33:43
    Lukáš Rousek ale nyní dostal na levý kruh a tvrdou ranou vyprášil výstroj brankáře Prahy. Václav Mokrý pak podržel kotouč ve výstroji.
     
    34:42
    Také Pražané ohrozili branku soupeře, ale Kryštof Zázvorka se musel poroučet na zem a svým betonem vyrážet ránu z levého kruhu.
     
    35:42
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Pražský celek se dostává do dvougólového náskoku. Před brankou se zjevil VIKTOR MARTÍNEK, který využil nekoncentrovanosti brankáře Kryštofa Zázvorky, který si nepohlídal kotouč a pražský kanonýr tak druhou trefou v zápase zvyšuje na 4:2! Bez asistence.
     
    36:18
    Dominik Danov se procpal na pravý kruh a tvrdě vypálil. Jeho střela ale skončila jen v lapačce připraveného Kryštofa Zázvorky, který na bližší tyči podržel kotouč.
     
    37:05
    Rozhodčí se nyní rozhodl vyloučit Dominika Hrachovce (STC) za faul kolenem. Někteří diváci, zřejmě plavci s dlouhou praxí z pískání hokeje, jeho výrok kritizují.
     
    37:55
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Hlavní město Praha právě dovršuje "bůra" a je tak rozhodnuto, že dnešní zápas, poslední střetnutí v rámci ZODM v Kotlině vyhraje Praha. Ostap Safin vypálil, gólman jeho střelu pouze ztlumil a VÁCLAV BURDA pak poslal kotouč za jeho záda. Máme zde druhého dvougólového střelce. Navíc se jedná o využitou přesilovku. Asistence: Ostap Safin.
     
    38:50
    Středočeši se snažili o odpověď, ale jejich akce byla přerušená odpískaným ofsajdem, po němž bude následovat buly ve středním pásmu.
     
    39:10
    A to vyhrál tým ze středu Čech a hned se natlačil do pásma, ale Václav Mokrý si výjezd zpoza brány pohlídal a kotouč pokryl ve své výstroji.
     
    39:46
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Tak to je kanonáda! Upřímně je mi sympaticky bojujících Středočechů líto. Dominik Danov se prosmýkl obranou a nalil kotouč na modrou čáru, kde si směrem ke středu kluziště vyjel ANTONÍN WÜNSCH, jehož dělovka skončila přesně nad ramenem Kryštofa Zázvorky! Asistence: Dominik Danov.
     
    40:29
    Ale pražští hokejisté nemají dost a stále se snaží ještě skórovat. Do puku se opřel na levém kruhu Václav Burda a Kryštof Zázvorka musel rychle na led. Puk ale schoval ve výstroji.
     
    41:40
    Zápas už se jen dohrává a Středočeši se snaží o korekci skóre. Z pravého kruhu zakončil Adam Šiller, ale na připraveného Václava Mokrého nevyzrál.
     
    42:01
    A hned po buly to zkusil po kratší kombinaci z levého kruhu Matyáš Zelinger, ale ani on nedokázal pokořit výborného Mokrého.
     
    42:42
    Středočeši se drželi před kasou, jíž hájí brankář Václav Mokrý a Pražané nakonec poslali puk trochu ukvapeně přes všechny čáry.
     
    43:32
    Lukáš Rousek si s Lukášem Dvořákem několikrát vyměnili kotouč, ale nakonec se nedokázali domluvit a puku se chopili pražští hokejisté.
     
    43:34
    Na trestnou lavici musí ještě usednout za hákování hráč pražského celku Jakub Marek (PHA). Jeho tým tak ještě minimálně jednou pozná, jaké je to hrát v oslabení.
     
    44:12
    Pražský mančaft se skvěle brání a dokonce se dostal i do šance. Na pravém kruhu vystřelil rozjetý útočník, ale Kryštof Zázvorka udržel puk v klíně.
     
    44:43
    Středočeši se neudrželi u branky a na druhé straně promarnila Praha dobrou šanci. Je konec, vážení a milí.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Lukáš Rousek (JHC) – Michael Gaspar (PHA)
     
    Z Kotliny je to z programu ZODM vše, mějte se krásně a děkujeme za sledování onlajnů! (20:32:59)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 15. Rousek (Wojnar, Kučera), 20. Kučera (Wojnar) – 8. Safin (Kern), 13. Burda (Safin), 24. Martínek, 36. Martínek, 38. Burda (Safin), 40. Wünsch (Danov)


    Středočeský kraj: Zázvorka (Patera) – Šantrůček, Kryll, Šebesta, Veber, Husarik – Zelingr, Haspeklo, Dlabola, Hrabík, Dvořák, Furch "C", Hrachovec, Mocek, Foerster, Rejzek, Kučera, Rousek, Wojnar, Šiller.
    Trenér: Jaroslav Brabec.

    Hlavní město Praha: Mokrý (Hamalčík) – Steinocher, Wünsch, Horský "A", Vojtela, T. Duda, Hanuš – Burda "C", Safin, Kern "A", Martínek, Gaspar, Grim, Straka, Švarc, Biben, Marek, Pavel, Danov, Nacházel, Pika.
    Trenér: Jiří Kročák.

    Rozhodčí: Jan Doležal – Jan Blaha, David Parýzek
    bahis siteleri