Helas Brno – Rádio Krokodýl Brno 6:5 (kon.) | Vysoké Mýto – Chrudim 1:4 (kon.) | Hradec Králové – Interobal Plzeň 5:4 (kon.)
konec
Helas Brno
6:5 (4:2)
FC Rádio Krokodýl Brno
Pátek 24.01.2014, 19:30 • MSH Brno, Vodova • 1. Futsal liga
     
    Ode mne je to pro dnešek z Brna vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se těšit při dalších onlajn přenosech. Pěkný večer, dobrou noc. (21:07:17)
     
    Je tu konec hodně vypjatého utkání, které až do samotného konce bylo otevřené. Hlavně v posledních sekundách na hřišti převládaly především emoce, které se rozhodčím jen velice těžko dařily krotit. Helas nakonec se štěstím potvrdil roli favorita a bere tři body. Nebyl to však ideální výkon ani od jednoho z týmů.
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Posledních třináct sekund. Hosté rozehrávají z vlastní půlky.
     
    40
    Lidmila znovu získává míč pro svoje mužstvo...
     
    40
    Helas posílá míč až k brance hostí. Ti musí znovu rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    40
    A hosté zahajují power-play.
     
    40
    Začala poslední minutá druhého poločasu.
     
    39
    Lerch drží míč daleko od brány Šimona a to teď domácím hodně vyhovuje.
     
    38
    Další žlutou kartu vytahuje sudí Bělovský. Tentokráte pro hostující kapitána Outratu, který na něj sprostě pokřikoval, když odpískal jeho spoluhráči útočný faul.
     
    38
    Hosté kombinují na útočné polovině, ale Helas je zatím nepouští k žádné střele.
     
    38
    Oddechový čas si bere i hostující trenér. Koncovku zápasu provází velké emoce, dočkáme se vyrovnání?
     
    38
    Na starost si ho vzal David Cupák, který trefuje z dobré pozice pouze z boku tyč.
     
    38
    Cupák našel Lacka, který si místo střely došel pro faul a brněnský lodivod bere time-out, aby se domácí poradili, jak přímák z hranice vápna dobře rozehrát.
     
    37
    A to stejné sledujeme znovu. Domácí jsou však i nadále u balonu.
     
    37
    Domácí se pokoušeli o pěknou kombinaci, ale druhou přihrávku si hosté už pohlídali a zastavili tak akci vedenou Cupákem.
     
    36
    Mica byl faulovaný na útočné polovině a sám rozehraje nařízený přímák. Je však na přímou střelu ve velkém úhlu.
     
    35
    Lacko se uvolil k parádní střele, kterou Sýkora viděl až na poslední chvíli. Přesto ji dokázal v poslední chvíli zalehnout a nevyrazit před sebe, což bylo hodně důležité. Kolem něj byla hned dvojice hráčů Helasu.
     
    34
    Helas však dále nepůsobí nijak jistě a hosté cítí velkou šanci na nějaké body.
     
    33
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Hostům se to ale daří a ukazují, že Helasu nic neponechají jen tak bez boje. Jeden z hostů posílal míč před bránu, kde po několika záludných odrazech míč do brány dopravil snad břichem MARTIN NOSKO. Dnešní derby tedy má naprosto vše. Uvidíme, co všechno nás dnes ještě čeká. Bez asistence.
     
    32
    Hosté by potřebovali opět snížit, pokud dnes ještě chtějí bodovat. ale jediný jejich střelec je nyní Mica, který však pálí z poloviny hřiště. Tohle nejsou nijak nebezpečné střely pro Šimona.
     
    32
    Ani domácím se následná akce nepovedlo a rozehrávat tedy bude zase Sýkora.
     
    31
    Mica střílel z velké dálky a míč letí až do desáté řady.
     
    30
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí opět odskakují o dvě branky. Helas zahrál rychlé střídaní, kdy na jedné straně lavičky odešel střídat Lacko a na druhé naskočil MILAN KLIMEŠ, který se tak dostal k individuální akci. Posledního hráče si obehrál a pohrál si i se Sýkorou, kterému nedal šanci. Asistence: David Cupák.
     
    29
    Domácí si se svým vedením nebezpečně pohrávají, přesto se jim teď daří držet balon daleko od své branky.
     
    28
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté opět velice rychle odpovídají. Nebýt přesilovky domácích, bylo by pravděpodobně srovnáno. Po velkém tlaku se míč odrazil na nohu MARTINU KALINOVI, jenž už zamířil přesně. Připisuje si druhý gól v zápasu a hosté jsou opět na dostřel. Asistence: Pavel Outrata.
     
    28
    Hosté už jsou ve hře zase ve čtyřech a kombinují před Šimonem.
     
    27
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Helas po jedenácti vteřinách přesilovku využívá. Lacko si několikrát vyměnil balon s DAVIDEM CUPÁKEM, který se po jedné z těchto přihrávek odhodlal ke střele, kterou zamířil přesně k pravé tyčce. Hosté ve třech vůbec nezvládali pohyb mezi hráči Helasu. Asistence: Ivan Lacko.
     
    26
    Lerch se hnal do přečíslení, ale byl stažen k zemi. Dornay dostává druhou žlutou kartu a jde ze hry ven. Brno bude hrát přesilovku dvě minuty.
     
    26
    Do zápasu už daleko více promlouvají emoce, než tomu bylo v prvním poločasu. Časté přerušování, překřikování laviček. Pro rozhodčí to není jednoduchý zápas.
     
    25
    Lidmila dostává žlutou kartu, která je jeho čtvrtou a znamená to, že si příští zápas nezahraje.
     
    24
    Helas začal cítit, že mu teče do bot a snaží se o zodpovědnější a rychlejší přístup k hráčům.
     
    23
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Mrzet ho to ale nijak nemusí a naopak Helas by se měl začít obávat o své vedení. Hosté vstoupili velice aktivně do druhého poločasu a po třech minutách toho i využívají. TOMÁŠ MICA střílel téměr ze stejné pozice, jako před ním Nosko. Šimon na jeho dělovku po zemi nedosáhl. Bez asistence.
     
    23
    ne ale na dlouho, místo toho dobře pálil Nosko. Minul však branku.
     
    23
    Domácí si dobrým pohybem vybojovali míč nazpět.
     
    22
    Cupák se snažil projít mezi třemi protihráči, ale to se mu nepodařilo a naopak hrozilo, že hosté půjdou ve třech proti jednomu. Kombinace se jim však ani trochu nepovedla.
     
    21
    Ani domácí však nechtějí zůstat pozadu. Dnes výborný Havel už mohl slavit hattrick, trefil však pouze z boku brankovou konstrukci.
     
    21
    Veselovský se hned v desáté sekundě druhého poločasu ocitl zcela sám před Šimonem a jen těsně míjí branku.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme viděli hned šest branek. Aktivnější Helas zaslouženě vede, byť si nepohlídal koncovku. Nejlepším hráčem je prozatím rozhodně Josef Havel z Helasu, který se podílel na všech brankách svého týmu. Na dvě branky přihrál a dvě dokonce sám vsítil. Uvidíme, zda si tedy dnešní favorit Helas udrží náskok a pohodlně si dokráčí pro tři body nebo nás dnes ještě čeká nějaké drama.
     
    První poločas skončil.
     
    20
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné. Zdálo se, že Helas už má vše pod kontrolou, ale nakonec inkasuje. Outrata nastřelil míč do vápna a než si toho všiml Šimon, tak stihl MARTIN KALINA balon ve vzduchu tečovat a dostat jej mimo dosah brněnského gólmana. Gól padl sedm vteřin před koncem prvního poločasu. Asistence: Pavel Outrata.
     
    20
    Hostům se nezdařilo kombinace a vypadá to, že Helas má poslední možnost na útok v první polovině.
     
    19
    Brněnský trenér Loup si bere oddechový čas.
     
    19
    Ševčík měl ve středu hřiště dost času, aby si připravil míč na střelu, ale ani tak ji neposlal přesně.
     
    18
    Je tu druhá žlutá karta a opět pro hráče Agromeli. Dornayovi se zdálo zahrání Cupáka jako nepovolená hra na zemi a hodně si stěžoval, když to rozhodčí nezapískali.
     
    17
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Teď už to však domácím vyšlo. Bylo to znovu velice pohledná akce, která by se v hokeji určitě ucházela o zlatou helmu. Celý ťukes zakončoval u levé tyče do prázdné branky David Cupák. Helas je nyní mnohem aktivnější a hosty nepouští k balonu. Asistence: Josef Havel.
     
    16
    Lerch krásnou asistencí hledal v situaci dva na jednoho mladíka Helasu Šplíchala. Ten chtěl jeho rychlou přihrávku stihnout alespoň ve skluzu, ale o pár centimetrů mu jeho snaha přišla vniveč.
     
    16
    Znovu to bylo Lacko, kdo tvrdě pálil, ale ani teď nemusel hostující brankář zasahovat. Vše vyřešil Mica, který schytal jeho ránu.
     
    15
    Cupák z rohu našel volného Lacka, který ani chvíli neváhal a z první míč napálil na Sýkoru. Jeho rána byla několikrát tečovaná a nakonec skončila zase v rohu, tentokrát však na druhé straně.
     
    14
    Mica a Outrata se snaží být hodně aktivní před Šimonem, ale Helas je nepouští k žádné výraznější šanci.
     
    13
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí míč rozehráli na Cupáka, který přenechal míč JOSEFU HAVLOVI, jenž se podíval, že má před sebou dost místa a vypálil dalekonosnou střelu. Ta se ve vzduchu zavrtěla a zapadla až za Sýkorova záda. Nádherná střela Havla a jeho druhý gól v zápasu! Helas vede znovu o dva. Asistence: David Cupák.
     
    12
    Hosté v útoku faulují a hrát budou domácí.
     
    11
    Na konci jedenácté minuty se do velké příležitosti na vyrovnání dostal Veselovský, ale zblízka netrefil bránu. Hostující lavička jen zahučela.
     
    11
    Sýkora našel nástřelem přesně nohu Cupáka, který však sestřelil prvního hráče před sebou. Helas však stále u míče.
     
    10
    David Cupák dostal přihrávku od Lidmily a běžel do velké šance, ale byl při ní poslán k zemi a hostující Kalina vidí prví žlutou kartu v zápasu.
     
    10
    Brněnské derby tak hned získává na bojovnosti a rychlosti. Hra se přelívá z jedné strany na druhou.
     
    9
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté však na tuto branku domácích velice rychle našli odpověď. Byť se během devíti minut nedostali prakticky k ničemu, tak teď to sehráli parádně. Po rozehrávce ve středovém kruhu našel Nosko MICHALA ŠEVČÍKA, který z levé strany našel mezeru mezi Šimonem a jeho bližší tyči. Rozdíl už je tedy zase pouze jednobrankový. Asistence: Martin Nosko.
     
    8
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí zvyšují vedení! Nejprve poslal výbornou střelu Klimeš, jehož pokus si do břevna srazil Outrata, ale ihned potom si míč vzal JOSEF HAVEL, jenž už byl úspěšný. Helas tedy vede o dvě branky. Bez asistence.
     
    8
    Šimon nakopával balon pro jednoho ze spoluhráčů až do vápna před Sýkorou, ale ten míč vyboxoval do zámezí.
     
    7
    Po dlouho době registrujeme také střelu, kterou musí řešit Šimon. Mica se odhodlal k pokusu z velké dálky a brněnský gólman na něj po celou dobu letu viděl, takže nic složitého.
     
    6
    Domácí dál svírají Agromeli, které zatím ze hry nic nemělo.
     
    5
    Cupák se sám probojoval do velké šance, ale snažil se zakončit efektivně, což mu nevyšlo. Místo potřebné střely chtěl hostujícího brankáře přelobovat, a to se mu nepovedlo. Míč skončil na bráně.
     
    5
    Sýkora krásně našel střílenou přihrávku nohu Lidmily, ale ten prudký balon usměrnit mezi tři tyče.
     
    4
    Helas je dál lepším mužstvem a připravuje si dobré pozice. Sýkora má ale zatím štěstí a neinkasoval ještě podruhé. Hodně pořvává na své spoluhráče, kteří zapomínají na hráče Helasu před svou bránou.
     
    3
    Lidmila hledal svého kapitána vepředu, ale poslal míč daleko od něj a Cupák tedy nemohl pokračovat v akci.
     
    2
    Lacko se dostal do protiútoku, při kterém velice nebezpečně pálil, Sýkora však chytá.
     
    2
    Hosté se snaží o kombinaci, ale Helas pozorně brání a nedává jim moc prostoru.
     
    2
    Helas Brno právě vstřelilo branku!
    Druhá střela zápasu už znamená první gól. Havel si dokázal udělat hodně prostoru na pravé straně hřiště, odkud poslal na milimetr přesnou přihrávku STANISLAVU LERCHOVI, který už bez problému střílel do odkryté brány. Agromeli tedy od samého začátku musejí dotahovat. Asistence: Josef Havel.
     
    1
    První střelu zápasu poslal jeden z hostí, ale Šimon neměl mnoho práce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Helas Brno: Šimon (Tuháček, Večeřa) – Cupák (C), Lacko, R. Sýkora, Havel, Lidmila, Šplíchal, Vlach, Lerch, Klimeš, Presl.
    Trenér: Jan Loup

    FC Agromeli Brno: R. Sýkora (Sára) – Outrata (C), Mica, Dornay, Herbon, Kalina, Ševčík, Nosko, Vrána, Veselovský, Procházka.
    Trenér: Zdeněk Táborský

    Rozhodčí: Jan Bělovský, Martin Ježek, D: Jiří Stix.
     
    FC Agromeli Brno

    Agromeli zažije atmosféru brněnského derby podruhé během posledního týdne. Před sedmi dny totiž na domácí palubovce přivítal nejúspěšnější tým z města pod Špilberkem – Tango. Když v 6. minutě vyrovnával Outrata na 1:1 vypadalo to s nimi dobře, ale poté přišlo šest gólů Tanga v řadě a naděje na slušný výsledek byla pryč. Bohunický celek nakonec tedy prohrál 1:7 a svůj bodový účet nerozšířil. Se 7 body tak na 11. místě má stále náskok pouhých tří na poslední Plzeň.
     
    Helas Brno

    Přesně před týdnem se Helas doma představil proti mužstvu z Hradce Králové, a přestože nepředvedl nejlepší výkon, zvítězil 2:1 a připsal si do tabulky důležité body. Výraznou měrou k tomuto úspěchu přispěl především Josef Havel, který gólem a nahrávkou nasměroval domácí správným směrem. Tým, který svá domácí utkání hraje v Králově Poli, má díky tomu na kontě 24 bodů, ale to neznamená, že by měl vystaráno. Jeho odstup na 9. nepostupovou pozici činí pouhé dva body, takže domácí nesmí usnout na vavřínech.
     
    Vzájemná střetnutí

    Když se mužstva v 6. kole potkala naposledy, tak zápasu jasně vládnul Helas. Zvítězil tehdy 0:6, přičemž o osudu utkání rozhodl hned v prvním poločase, ve kterém dokázal vsítit 4 branky.
     
    Po týdnu se znovu scházíme, abychom mohli sledovat domácí zápas Helasu. Tentokrát ovšem před obecenstvem ze svého města budou hrát oba soupeři. Uvidíme totiž brněnské derby, které snad přitáhne i větší počet diváků. Dnešní protivníci jsou v dost odlišných situacích. Agromeli drží prozatím předposlední příčku s tím, že na poslední celek má náskok tří bodů, zato Helas je v tabulce na 6. místě a výhra by se mu hodila k tomu, aby si před týmy za sebou vytvořil výraznější náskok.
     
    Hezký páteční večer z brněnské haly Vodova. Vítám Vás u sledování přenosu zápasu 17. kola Chance Futsal ligy mezi Helasem Brno a FC Agromeli Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Adam Havel

    Branky: 2. Lerch (Havel), 8. Havel, 13. Havel (Cupák), 17. Cupák (Havel), 27. Cupák (Lacko), 30. Klimeš (Cupák) – 9. Ševčík (Nosko), 20. Kalina (Outrata), 23. Mica, 28. Kalina (Outrata), 33. Nosko

    Karty:   25. Lidmila (HEL) – 10. Kalina (AGB), 18. Dornay (AGB), 38. Outrata (AGB)   26. Dornay (AGB)


    Helas Brno: Šimon (Tuháček, Večeřa) – Cupák (C), Lacko, R. Sýkora, Havel, Lidmila, Šplíchal, Vlach, Lerch, Klimeš, Presl.
    Trenér: Jan Loup

    FC Rádio Krokodýl Brno: R. Sýkora (Sára) – Outrata (C), Mica, Dornay, Herbon, Kalina, Ševčík, Nosko, Vrána, Veselovský, Procházka.
    Trenér: Zdeněk Táborský

    Rozhodčí: Jan Bělovský, Martin Ježek, D: Jiří Stix