Zlín – Třinec 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.) | Pardubice – Slavia 3:1 (kon.)
Chomutov – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:0 (kon.) | Liberec – Litvínov 3:2 (po pr.)
po s.n. (0:2)
Mountfield HK
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 26.01.2014, 16:30Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Rozhodující nájezd proměnil MARTIN ZAŤOVIČ, jenž se prezentoval precizně povedenou kličkou do bekhendu.
     
    Ten se před Kantorem téměř zastavil a prostřelil ho mezi betony! – 0:2
     
    A ten ho bekhendovým blafákem proměňuje. – 0:1
     
    62:47
    Kudrna se ocitl s kotoučem zcela osamocený před Závorkou, nachilku se zastavil, zamíchal s pukem a poslal puk mezi betony karlovarského gólmana! Černá pryž však projela těsně kolem pravé tyče!
     
    61:52
    Trenér Mountfieldu si bere oddechový čas a společně se svými svěřencí spřádá plány na závěr zápasu.
     
    61:52
    Hradec si zahraje přesilovku 4 na 3! Kudrna byl zastaven před brankou Závorky nedovoleným bráněním a na trestnou lavic odchází Dresler.
     
    60:56
    Pláněk pálil od modré, po něm dorážel Dej, ale oba zneškodnil Závorka.
     
    59:32
    Šimánek střílel z vrcholu kruhů a Závorka měl s jeho ostrým projektilem nemalé problémy.
     
    58:48
    Hradečtí vysílají na Závorku jednu střelu za druhou a ten si musí připadat jako na kolotoči!
     
    58:04
    Červený promáchl před brankou Závorky nahrávku Pospíšila!
     
    57:02
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradci se zkrácenou přesilovku podařilo využít! Od modré čáry nejprve napřáhl skoro až ke stropu Frühauf, jehož tvrdou pumelici, která se odrazila od Závorky, dorazil do karlovarské svatyně JAROSLAV KUDRNA a stav je rázem znovu vyrovnaný – 3:3. Asistence: Peter Frühauf, René Vydarený.
     
    55:46
    Počet hráčů se na obou stranách vyrovná. Za katr míří Marek Hovorka za sekání. za 52 sekund si Hradec zahraje přesilovku 5 na 4.
     
    54:38
    Peter Mikuš si na útočné modré čáře počínal nedovoleným bráněním a odchází na lavici hanby, kde si odsedí dvě minuty a nabízí tak hostům ze západu Čech možnost další početní výhody.
     
    53:26
    Micka se dere před Kantora a nakonec ho prověřil střelou z bezprostřední blízkosti. Hradecký gólman se však vytasil zákrokem lapačkou.
     
    50:37
    Karlovy Vary jsou očividně na koni a pomůže jim ještě vyloučení Lukáše Květoně, který si odsedí dvě minuty za hákování. Další přesilovka pro Energii!
     
    47:13
    Pohl mířil se Zaťovičem dva na jednoho. Zaťovičova přihrávka k levé tyči však hůl Pohla nenašla.
     
    45:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš. Přesně tohle pravidlo se nyní potvrdilo. Hradec neskutečným způsobem svého soka zatlačil, ten se však z ničeho nic dostal do rychlého protiútoku, ze kterého se po skvělé zadovce Balána prosadil z vrcholu kruhů střílející PETR POHL a jeho přízemní střela si našla místo až za zády beznadějně se ohlížejícího Kantora. Asistence: Stanislav Balán.
     
    45:05
    Šimánek se ocitl zcela osamocený před Závorkou, ale trefil pouze jeho levý beton, od kterého se černá pryž odrazila do rohu kluziště.
     
    40:23
    Šimánek se protáhl z levé strany až před Závorku, kde našel na pravé straně si najíždějícího Kudrnu a ten střelou z první orazítkoval levou tyč karlovarské klece!
     
    37:42
    Kantor musel vyjet ven z brány, aby odpálil puk, za kterým uháněl Hovorka!
     
    36:23
    Tam si ale nedovoleně počínal David Zucker, kterého sudí odesílají na lavici hanby za faul loktem. Na Hradec tak čeká v krátké době další přesilová hra.
     
    34:18
    Micka uháněl po pravé straně na Kantora, ale hradecký gólman včas vytáhl zákrok vyrážečkou!
     
    33:25
    A domácí si vykoledovali svojí akční hrou přesilovku! Na trestnou lavici usedá Gulaši za hákování. Po komerční pauze se tak bude vhazovat před Závorkou.
     
    32:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je znovu vyrovnáno! Energie zahrála přesilovku jako z učebnice a mezi tři tyče hradecké svatyně přesně zacílil MARTIN ZAŤOVIČ, jehož našel mezi kruhy Balán a karlovarský ostrostřelec už se nemohl do odkryté hradecké klece mýlit. Asistence: Stanislav Balán.
     
    31:31
    Karlovy Vary si zahrají přesilovou hru. Škoda si v útoku počínal až moc razantně a teď ho čekají dvě minuty za katrem za sekání.
     
    31:14
    Knotek zavezl puk do útočného pásma, kde našel Pospíšila, který posunul černou pryž na Škodu, jenž měl před sebou poloodkrytou klec Energie, ale mířil jen těsně mimo!
     
    24:39
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradeckým se hru v početní převaze nakonec i přes nechvalný začátek podařilo využít, a to zásluhou JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který si nabruslil na vrchol kruhů a odtud propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: René Vydarený.
     
    23:51
    V tom ho nenechal ani jeho kolega z útoku Tomeček, který si však počínal na rozdíl od Koblasy nedovoleně a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    22:40
    Knotek se natlačil až před Závroku, kterého přízemní střelou ale neobalamutil.
     
    19:17
    Micka se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči a mířil mezi betony Kantora, ten je ale včas secvakl a do útoku míří domácí.
     
    13:15
    Kudrna střílel do poloodkryté Závrokovy klece, ale trefil jen natahující se lapačku západočeského gólmana.
     
    12:49
    Pláněk se neohroženě dral přímo k Závorkovy, ale při jeho finesách byl podražen obráncem Energie Branislavem Kubkou a ten si tak odsedí dvě minuty za podražení.
     
    11:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Z rychlého protiútoku se prosadil MAREK HOVORKA, kterému od pravého mantinelu přihrával Tomáš Micka. Prvně jmenovaný pak napálil kotouč z první a trefil se přesně k bližší tyči hradecké klece. Asistence: Tomáš Micka, Roman Vlach.
     
    10:08
    Koblasa dostal nahrávku mezi kruhy a střelou z otočky trefil boční tyč hradecké branky.
     
    08:34
    Micka vypálil od mantinelu a Kantor měl s tímto skákajícím kotoučem nemalé problémy. Před hradeckým fantomem pak dorážel ještě Hovorka, ale ani on nedokázal černou pryž dostat za brankovou čáru hradecké svatyně.
     
    08:22
    Kudrna našel mezi kruhy si najíždějícího Mertla, který střílel z první avšak trefil jen hruď připraveného Závorky! Hledištěm to jen zašumělo.
     
    06:07
    Aha, tak po komerční pauze se počet hráčů na ledě vyrovná. Dvě minuty "slávy" si na lavici hanby prožije domácí kapitán Jiří Šimánek a verdikt mužů v pruhovaném zní jasně – napadení.
     
    05:32
    Hradečtí si dnes zahrají první přesilovku. Za katr míří Bičánek (KVA) a odsedí si dvě minuty za držení.
     
    01:14
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový vstup do utkání v podání hradeckého mančaftu! Květoň nejdříve dostal mezi kruhy nabito ke střele, kterou opřel pouze o pravou tyč Závorkovy svatyně, ten si však myslel že má kotouč ve své moci, a to se šeredně mýlil. Ke kotouči se dostal dravec RASTISLAV DEJ a černou pryž dotlačil za brankovou čáru karlovarské kasy. Asistence: Lukáš Květoň.
    Marken.cz

    Filip Červinka

    Branky a nahrávky: 2. Dej (Květoň), 25. Šimánek (Vydarený, Kantor), 58. Kudrna (Frühauf, Vydarený) – 12. Hovorka (Micka, Vlach), 33. Zaťovič (Balán), 46. Pohl (Balán), rozh. náj. Zaťovič


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Marha, Květoň – Pospíšil, Knotek, Škoda – Švihálek, Červený, Marek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Šmach, Bičánek, Kubka, Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser – Pohl, Balán, Zaťovič "C" – Hovorka, Vlach, Micka – Zucker, Vachovec, Rohan – Tomeček, Hruška, Koblasa. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodčí: Minář, Čech – Gebauer, Lederer.

    Diváci: 4 835
    bahis siteleri