Muži - 1500 metrů (rozjížďky) 1. N. Kerstholt (NED) (kon.) | Ženy - 500 metrů (rozjížďky) 1. Fan Kche-sin (CHN) (kon.)
Muži - 1500 metrů (semifinále) 1. Ch. Hamelin (CAN) (kon.) | Štafeta žen - 3000 metrů (semifinále) 1. Jižní Korea (kon.)
Muži - 1500 metrů (finále) Vítěz: C. Hamelin (CAN) (kon.)
konec
Muži - 1500 metrů (semifinále)

1. Ch. Hamelin (CAN)

Pondělí 10.02.2014, 12:04 • Ledový palác Ajsberg, Soči • Zimní olympijské hry - Short track
     
    Finále je na programu těsně po jedné hodině odpolední, teď na řadu přijde semifinálová štafeta žen na 3000 metrů. Proto zůstaňte s námi. (12:29:50)
     
    S konečnou platností nemůžeme říci, jak nakonec bude vypadat finále A i B, následovat totiž budou protesty trenérů. Uvidíme, zda-li rozhodčí ještě složení na poslední chvíli nezmění. Každopádně můžeme konstatovat, že o medaile nebude bojovat favorit Sin Da-Woon, jenž měl v semifinálové jízdě kolizi, ani jeden z bratrů Hamelinových – Francois – jenž pojede pouze o celkové umístění.
     
    Semifinále závodu na 1500 metrů skončilo.
     
    Hamelin potvrdil roli favorita a postoupil do finálového boje z prvního místa. Druhým postupujícím je Brit Whelbourne. Penalizován je Alvarez, finále B si zajezdí Knegt a domácí závodník Jelistratov.
     
    Domácí Jelistratov je na pátém místě, Confortola je mimo šance na finále A. Skupinku vede v tuto chvíli, tedy tři kola před cílem, Whelbourne.
     
    Niozemec Knegt je sedm kol před koncem na čele. Zatím se žádná zvláštní situace na trati neudála.
     
    Tahle rozjížďka nemá Korejce ani Číňana. Tady očekávám velkou řežbu o dvě postupová místa!
     
    3. semifinále bylo odstartováno:

    Jack Whelbourne (GBR)
    Yuri Confortola (ITA)
    Sjinkie Knegt (NED)
    Charles Hamelin (CAN)
    Semjon Jelistratov (RUS)
    Eduardo Alvarez (USA)
     
    Celski a Te-čchüan Čchen si zajistili postup do finále A, které jim tak trochu spadl do klína. Penalizován je nakonec Gilday z Kanady, díky němuž Lee Han-Bin postupuje přece jenom do boje o medaile. Finále B pojedou Sin Da-Woon a Sébastien Lepape.
     
    Short-track je opravdu nevyzpytatelný sport. Ale uvidíme, jak si s celou situací poradí rozhodčí, třeba ještě jeden z Korejců do finále díky nim postoupí.
     
    Pozor! Tři kola před koncem padají největší favoriti na zlato Lee Han-Bin a Sin Da-Woon. Těžko říci, koho to byla chyba, nicméně Jižní Korea přišla o své dvě medailové naděje.
     
    Pět kol do konce, do popředí se dostali Korejci Sin Da-Woon a Lee Han-Bin.
     
    Celski, Lepape a Gilday jsou aktuálně na čele. Ale Lee Han-Bin či Te-čchüan Čchen ví moc dobře, kdy mají zaútočit. Teď je ještě brzy.
     
    Dost opatrně se začíná tato semifinálová rozjížďka. Te-čchüan Čchen se pouze ohlíží za soupeři, kterak pomalu si najíždí do úvodního kola.
     
    2. semifinále: je připraveno:

    Sin Da-Woon (KOR)
    J. R. Celski (USA)
    Sébastien Lepape (FRA)
    Lee Han-Bin (KOR)
    Michael Gilday (CAN)
    Te-čchüan Čchen (CHI)
     
    Fauconnet je nakonec rozhodčími penalizován. Ale na složení finále A a finále B to nic nemění. O medaile se popere Chan Tchien-jü a Viktor Ahn, o 7 – 12. místo budou bojovat Park Se-Yeong a Francois Hamelin.
     
    Chan Tchien-jü se držel celou dobu na čele a dojel první, Viktor Ahn skončil nakonec druhý. Ale na konečné složení finále si budeme muset počkat, během jízdy se událo opravdu hodně situací, které musejí rozhodčí přezkoumat.
     
    Hamelin čtyři kola před koncem vystrkuje růžky. A Ahn se rovněž tlačí dopředu! Ruský reprezentant je hnán domácím publikem.
     
    Kerstholt, Fauconnet a Chan Tchien-jü se střídají na čele o první příčku. Domácí Ahn stále na zadních pozicích.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri