Dopolední program mužů (kon.) | Dopolední program žen (kon.)
Odpolední program mužů (kon.)
konec
Dopolední program mužů

(RUS - GBR 4:7, SUI - SWE 5:7, DEN - CHI 4:7, GER - CAN 8:11)

Pondělí 10.02.2014, 06:00 • Leďanoj kub, Soči • Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, udalších on-line přenosů brzy nashledanou. (08:50:10)
     
    Pořádně vyrovnaná byla úvodní hrací pasáž mužského curlingového turnaje, a to i u duelů Velké Británie s Ruskem a Německa s Kanadou, u kterých se to vlastně ani neočekávalo. Švédsko nakonec rovněž potvrdilo roli favorita proti Švýcarsku, i když vítězství si na své konto připsalo rovněž s notnými problémy. Dánsko především díky vlastním chybám prohrálo s daleko lépe hrající Čínou.
     
    Dopolední program mužů skončil.
     
    10
    Kanada nakonec uhlídala dobře vytvořenou pozici, v 10. endu uhrála dvojku a porazila na úvod olympijského turnaje Němce divokým skóre 11:8.
     
    10
    Německo si bere time-out, ale v tuhle chvíli je to podle mého názoru zbytečné. Kanada je v takové situaci, že jen pořádná dávka smůly nebo vlastní chyba jí může o vítězství připravit.
     
    10
    Fantastická kombinace, po které přišel na řadu kanadský double take-out! Tohle byl zajisté rozhodující moment tohoto střetnutí, tři žluté kameny Kanady jsou totiž blíže ke středu.
     
    10
    Jahr teď udělal chybu. Vyhnul se sice guardu, nicméně nedokázal vyrazit kanadský kámen z kruhů. Situace začíná být pro Němce kritická.
     
    10
    Kanada si již rozhodující end hlídá. V současné chvíli má tři kameny v kruzích, které by potřebovaly ze strany Německa double take-out, možná i triple take-out. Kanaďané navíc disponují výhodou posledního kamene.
     
    Zatímco Rusové vzdali rozhodující desátý end (museli by uhrát minimálně trojku při soupeřově výhodě posledního kamene) a podlehli na úvod olympijské premiéry s Velkou Británií 4:7, Němci souboj s Kanadou nezvdávají. Uhranou dvojkou z 9. endu snižují na rozdíl jednoho bodu!
     
    Zbývají nám ještě dohrát dvě utkání. Kanada a Velká Británie již prakticky směřují za předpokládanými vítězstvími, mají totiž na sklonku devátého a desátého endu poměrně slušný náskok.
     
    10
    Niklas Edin sice udělal s kolegy poradu, pak ale udělal, co potřeboval – vyrazil soupeřův kámen do bezpečí a Švédsko uhrálo v posledním endu jedničku. V prvním utkání v Soči si tak připisuje na své konto vítězství 7:5 nad Švýcarskem.
     
    10
    Pokud Niklas Edin vyrazí švýcarský kámen u tee-line, zvítězí Švédsko o dva body. V opačném případě by nastal katastrofální scénář. Nicméně situace je poměrně jednoduchá, švédský skip by si s ní měl bez problémů poradit.
     
    10
    Utkání Dánska a Číny je u konce. Asijský celek uhrál v rozhodujícím endu při výhodě vlastního kamene jedničku a pojistil si vítězství 7:4.
     
    Devátý end skončil i u utkání Velké Británie a Ruska. Pokud chce favorit tohoto utkání zvítězit, neměl by polevovat. Domácí reprezentace uhrála dvojku a opět snižuje.
     
    10
    V souboji Švédska a Švýcarska zbývají už jen dva kameny na každé straně. Situace se nemění, guardy Švýcarů jsou Švédskem bez problémů vyráženy.
     
    10
    Čína by si jinak již vítězství nad Dánskem měla pohlídat. Výhodu posedního kamene má totiž v tuto chvíli ona. Soupeř by přitom musel uhrát dvojku.
     
    10
    Švýcarsko stále staví guardy, Švédové se je budou snažit za každou cenu vyrážet. V současné chvíli má jeden kámen v kruzích severská země.
     
    10
    Švýcaři měli 10. end rozehraný slušně, jenže čtvrtý kámen v pořadí jim vůbec nevyšel. Potřebovali ho mít blíže u středu, jenže zamířil hodně tee-line.
     
    Výsledky po 9. endu:

    Rusko – Velká Británie 4:7
    Švýcarsko – Švédsko 5:6
    Dánsko – Čína 4:6
    Německo – Kanada 8:9

    Patrik Sandev

    bahis siteleri