Havlíčkův Brod – Jihlava 0:4 (kon.) | Slavia – Žďár n/S 0:3 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 3:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | HC Litvínov – Sparta 4:5 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 3:5 (kon.)
HC Plzeň – Ústí n/L 6:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Neděle 16.02.2014, 10:00 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Dukla především díky skvěle odehrané třetí třetině, v níž vstřelila 3 góly, rozhodla o svém triumfu. Mladí Rebelové předvedli sympatický výkon, když s papírovým favoritem dlouho drželi krok a bojovali až do konce. Ode mě je to vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Dovoluji si vás ještě pozvat na utkání juniorky, jež v Kotlině hraje od 16:45 s Třebíčí. Na shledanou. (12:09:33)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Michal Němec vystřelil od modré čáry, ale našel jen betony gólmana Kořenáře, který před hrozícími dorážkami rychle přikryl puk a přerušil hru.
     
    59:25
    Skvělý David Marek v brankovišti Rebelů! Tvrdá rána na něj vyletěla z hole Michala Smutného, jenž byl úplně volný mezi kruhy, ale trefil jen Markův mrštný beton!
     
    58:55
    Útok střídá útok, oba týmy ještě chtějí v závěru vstřelit branku.
     
    58:10
    Rebelové po vyhraném vhazování před brankářem Markem vyvezli puk a nyní už dobývají branku gólmana Kořenáře.
     
    57:55
    Jiří Vlach tvrdou ranou z pravého kruhu vyprášil Kořenářovy betony, od nichž se odrazil puk před bránu k Davidu Michálkovi, jenže ten z dorážky těsně minul bránu!
     
    57:46
    Havlíčkův Brod pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    57:25
    Bojovníci z Kotliny jsou pod tlakem, který ale Dukla zatím nedokázala přetavit v žádný střelecký projektil. Daří se jí však dobře kombinovat v Markově blízkosti.
     
    57:00
    Dukla dobře zahušťuje střední pásmo a svého soupeře vůbec nepouští ke své bráně. Naopak sama dotírá na útočnou modrou čáru.
     
    56:34
    Havlíčkův Brod se snaží v závěru utkání vstřelit alespoň čestný úspěch, ale obrana Dukly si počíná zodpovědně. A když už ji mladí Rebelové překonají, v cestě jim stojí spolehlivý gólman Kořenář.
     
    56:00
    Jihlava se probila k několika rychlým střelám z mezikruží, jenže ty byly brodskými hráči zblokovány a gólman Marek tentokrát do akce zasahovat nemusel.
     
    55:40
    Dukla je stále nastěhována u brány gólmana Marka, který zatím nemusel zasahovat.
     
    55:25
    Hráči obou táborů svádějí dlouhý a urputný souboj o puk za havlíčkobrodskou bránou.
     
    55:10
    Hosté drží po většinu času puk na svých holích.
     
    54:59
    Hosté jsou vykázáni z útočného pásma kvůli přihrávce rukou.
     
    54:39
    David Čermák vypálil z mezikruží, ale puk mu sjel z hole a pomalu se doklouzal do Markovy lapačky. Jihlavský útočník byl po odpískaní hodně nešetrně sražen na led a domácí mohou být rádi, že je nečeká oslabení.
     
    54:10
    Domácím se rozhodně nedá upřít snaha, ale kvalita je v závěrečném dějství na straně Dukly, která si jde cílevědomě za tříbodovým ziskem.
     
    53:48
    Střela z levého kruhu vyletěla na jihlavskou bránu chvíli po vhazování, ale brankář Kořenář si pohlídal přední tyčku, a i nadále tak drží čisté konto.
     
    53:27
    Hosté poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    53:07
    Dukla je na koni a i nadále diktuje tempo hry, přičemž havlíčkobrodská obrana má spoustu práce s tím, aby pokrývala její aktivní a rozjeté střelce.
     
    52:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ukázkovou práci v útočném pásmu teď předvedla Jihlava a zvyšuje z havlíčkobrodského pohledu už na hrozivých 4:0! Z mezikruží sice Kryštof Chylík nastřelil jen Markovy betony, ale kotouč se odrazil k Michalovi Smutnému , jenž přihrál mezi kruhy volnému PAVLU KOUSALOVI, jenž umístěnou ranou zápěstím nedal brankáři Markovi šanci a završil hattrick! Asistence: Michal Smutný, Kryštof Chylík
     
    52:16
    Havlíčkův Brod vyhnal Duklu ze svého pásma a ta se při rychlém pokusu návrat do Markovy blízkosti dopustila postavení mimo hru.
     
    51:58
    Povedlo se to nakonec až Rebelům, jenže jejich útok měl doslova jepičí život. Hosté se brzy zmocnili kotouče a přesunuli hru k bráně Davida Marka.
     
    51:37
    Ani jednomu z týmů se stále nedaří přejít do útočného pásma.
     
    51:05
    Sledujeme teď hlavně tuhý boj o střed hrací plochy.
     
    50:40
    Rebelové sehráli přesilovku prach bídně a vidina na vyrovnání se jim ještě více vzdálila. Vůbec se nedostali na dostřel gólmana Kořenáře, Jihlava jim nic nedovolila.
     
    50:30
    A znovu se Dukla osvobozuje.
     
    50:10
    Dění na ledě se nemění, stále sledujeme marnou útočnou snahu Rebelů, kteří si vůbec neví rady s kompaktním obranným blokem svého soupeře.
     
    49:45
    Teď dokonce ohrozila brodskou bránu, když při vlastním oslabení vystřelila od levého mantinelu, ale puk minul Markovu svatyni.
     
    49:29
    Havlíčkův Brod se zatím při přesilovce trápí, Dukla hraje ve velké pohodě.
     
    49:15
    A znovu odstřelila puk od své modré čáry.
     
    49:00
    Jihlava se osvobodila dlouhým vyhozením.
     
    48:40
    Rebelové měli ponechanou výhodu a pořádně protáhli gólmana Kořenáře, jenž musel likvidovat projektil z bezprostřední blízkosti. Na lavici hanby usedl Richard Habermann (JIH) za podražení.
     
    48:11
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    48:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    S havlíčkobrodskými nadějemi na bodový zisk už to vypadá hodně špatně, celek z metropole Vysočiny odskakuje na tříbrankový rozdíl! Skvělou práci odvedl hlavně Josef Berka, jenž napoprvé sice neprotlačil puk k přední tyčce, jenže zpoza brány našel před brodským brankovištěm volného VLADIMÍRA OŠČÁDALA, jenž ranou bez přípravy propasíroval puk skulinkou mezi betony brankáře Marka, který se ve svém brankovišti přesouval! Asistence: Josef Berka, Tomáš Mejzlík.
     
    47:34
    Šance na obou stranách. Patrik Hrabaň z mohutného nápřahu na modré čáře vyprášil jen Kořenářovy betony, vzápětí Pavel Kousal vystřelil z mezikruží jen do Markovy lapačky.
     
    46:55
    Jeho spoluhráči situaci zvládli a míří do rychlého protiútoku.
     
    46:38
    Jihlava získala kotouč a přenesla hru na opačnou stranu ledové plochy, kombinuje teď v blízkosti brankáře Marka, který musí být znovu ve střehu.
     
    46:05
    Havlíčkův Brod se stále drží v útočném pásmu.
     
    45:48
    Havlíčkobrodská družina si vynutila na svém soupeři souvislý tlak, jenže při něm nedokázala přesně zakončit. Hrát může Dukla.
     
    45:15
    Rebelové se tlačili do zakončení před brankou, ale ani tentokrát je neopustila střelecká smůla. Hosté si pohlídali předbrankový prostor a mohou vyrazit vpřed.
     
    44:45
    Dukla je na koni, pokračuje v útočné aktivitě a Havlíčkův Brod se i nadále musí soustředit na hlídání svých zadních vrátek.
     
    43:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle už bude mít parta z Kotliny těžké, hosté vedou o dvě branky! Ondřej Najman při rychlém útoku vypálil z pravého kruhu a gólman Marek udržel puk pod betonem, jenže k tomu dojel důrazný PAVEL KOUSAL a důrazně vyšťouchal puk, který skončil až v brance, mladý brankář Rebelů se zlobí marně! Asistence: Ondřej Najman.
     
    43:19
    Viktor Michalička se pokusil propasírovat puk k přední tyčce, ale brankář Kořenář zaklekl u své pravé tyčky a ukryl puk ve výstroji.
     
    43:05
    Sledujeme i nadále útočnou a vyrovnanou partii, nyní útočí domácí soubor.
     
    42:40
    David Čermák si srovnal v levém kruhu puk na hůl a zkoušel poslat puk nad levý Markův beton, což se mu povedlo, ale strážce havlíčkobrodské svatyně zasáhl lapačkou.
     
    42:27
    Tentokrát je hvizdem sudího zastaven i útok Havlíčkova Brodu, znovu šlo o postavení mimo hru.
     
    42:05
    Nyní už přihlížíme útoku mladých Rebelů.
     
    41:53
    Hosté se pokoušeli prokousat přes brodskou obranu do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    41:27
    Domácí vyvezli puk a ještě stihli ohrozit při vlastním oslabení gólmana Kořenáře, který si s dalekonosnou střelou dokázal poradit. Oslabení by už měli Rebelové dohrát v klidu.
     
    40:50
    Teď si do něj ale po několika kličkách najel Vojtěch Pražák a svižnou ranou hledal místo u tyčky. Gólman Marek předvedl skvělý zákrok a betonem vykopl puk za svou bránu!
     
    40:39
    Havlíčkův Brod si zatím dobře hlídá předbrankový prostor.
     
    40:25
    Dukla už kombinuje v útočném pásmu.
     
    40:05
    Rebelové nahodili do útočného pásma. Stále dohrávají ještě zbytek svého oslabení, jehož část úspěšně zvládli už ve 2. třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už se řadí k vhazování ve středovém kruhu.
     
    Druhá třetina vyzněla lépe pro hosty z Jihlavy, kteří se po trefě Pavla Kousala chopili nejtěsnějšího vedení. Rebelové mohli vyrovnat, měli k tomu spoustu vyložených šancí, ale vylámali si zuby na skvěle chytajícím brankáři Kořenářovi, jindy jim pro změnu stála v cestě nepřesná muška. Třetí dějství začne zhruba v 11:34.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Hosté mají puk až u své brány, tohle už by měli mladí Rebelové zvládnout.
     
    39:44
    Havlíčkův Brod podél hrazení vyhodil.
     
    39:32
    Domácí soubor se v závěru 2. třetiny dostal pod tlak, který vyústil ve dvouminutový trest Jiřího Kopice (HBR) za podražení.
     
    39:10
    Stanislav Huňáček se ujal kotouče v útočném snažení svého týmu a od modré čáry tvrdě zakonči. Jeho rána o kousek minula brodskou bránu!
     
    38:25
    A střelecká příležitost i na druhé straně ledové plochy. Z velkého úhlu na levé straně zkusil brankáře Kořenáře překvapit k přední tyčce Josef Pilný, jenže neúspěšně.
     
    38:06
    Brodský muž s maskou David Marek se nenechal nachytat na švestkách a kotouč vykopl svým připraveným betonem od přední tyčky, když na něj puk vyletěl z pravého kruhu.
     
    37:50
    Po neúspěšném útoku Rebelů už zkouší něco nebezpečného předvést v Markově blízkosti Jihlava.
     
    37:10
    Přihlížíme hodně vyrovnanému a útočnému hokeji, oba soupeři se takřka s železnou pravidelností střídají v útočení.
     
    36:28
    Jihlava je opět zatlačena hluboko do svého obranného pásma, jenže Rebelové nemají puk zcela pod kontrolou a nahánění jej hlavně u mantinelů.
     
    36:00
    Utěšená rána z prostoru pravého kruhu, jíž gólman Marek navíc dobře viděl, nemohla přinést větší hrozbu, maskovaný muž Rebelů si s ní hravě poradil.
     
    35:25
    Zahanbit se nechce nechat svým krajským rivalem ani Dukla a kombinuje kolem gólmana Marka, zatím bez přesnější střelby. Sledujeme hodně hezké a útočné utkání.
     
    34:48
    Jiří Benák je dnes hodně střelecky aktivní, znovu se probil ke střele, tentokrát z vrcholu kruhů, ale puk si našel jen Kořenářovu náruč.
     
    34:11
    Dukla dokázala havlíčkobrodskou územní převahu trochu utlumit, puk se zdržuje mnohem více v blízkosti středového kruhu.
     
    33:45
    Obrázek hry se nemění, stále přihlížíme aktivní hře Rebelů, kteří aktivním pohybem a přesnou kombinací přidělávají jihlavské obraně vrásky na čele.
     
    33:10
    Havlíčkův Brod se díky skvěle sehrané přesilovce dostal do tempa a neustále doráží na jihlavskou bránu, v níž má gólman Kořenář o práci postaráno.
     
    32:40
    Dukla je kompletní, k udržení nejtěsnějšího náskoku jí pomohlo hodně štěstí a fantasticky chytající gólman Kořenář. Puk se zdržuje ve středu hrací plochy.
     
    32:25
    Další tvrdá rána od modré čáry, jíž však i tentokrát chyběla k úspěchu trochu větší přesnost. Autorem byl Jiří Kopic.
     
    32:00
    Patrik Hrabaň se dvakrát v krátkém časovém sledu opřel do puku na modré čáře a v obou případech z toho byly dělovky, které jen o kousek minuly pravou Kořenářovu tyč!
     
    31:26
    Hostům se povedlo vyhodit, ale Rebelové už jsou zpět v pásmu.
     
    30:50
    Havlíčkův Brod je teď mnohem lepší, nyní znovu zasypal gólmana Kořenáře nepříjemnou sprškou střel, ze strany dorážel těsně nad horní tyč Vojtěch Veverka.
     
    30:30
    Rebelům zatím není v koncovce přáno! Michal Němec trefil z kruhů beton gólmana Kořenáře a k dorážce se probil David Michálek, ale zblízka těsně minul! David Čermák (JIH) vyloučen na 2 minuty za držení protihráče.
     
    29:37
    Viktor Michalička vyslal z prostoru mezi kruhy pořádnou pumelici, s níž by gólman Kořenář horko těžko něco dělal. Puk naštěstí pro něj těsně minul pravou tyčku!
     
    29:20
    Domácí hokejisté dvakrát v krátkém časovém sledu odpálili puk ze svého pásma, ale Jihlava se vždy probila zpět, i když nic nebezpečnějšího z toho nevzešlo.
     
    28:55
    Jihlavané pokračují v útočné aktivitě.
     
    28:34
    Tomáš Mejzlík nic složitého nevymýšlel a okamžitě po převzetí kotouče vystřelil z pravého kruhu. Brankář Marek u bližší tyčky dobře zasáhl, když puk přidržel na hrudi.
     
    28:07
    Dukla se nechce nechat zahanbit a rozjela teď v útočném pásmu rychlou kombinaci. Zatím se jí nepodařilo zakončit.
     
    27:46
    Před Pavlem Hendrychem se otevřela na levém křídle spousta volného prostoru, čehož využil k tomu, aby si sjel blíže bráně a z mírného úhlu z mohutného nápřahu udeřil do puku. Ten se od Kořenářových betonů odrazil před bránu, ale sražená dorážka Jana Petržílka skončila v ochranné sítě.
     
    27:30
    A zaskočit se nenechal ani nahozeným pukem od modré čáry, kus černé gumy schoval v rukavici a přerušil hru.
     
    27:16
    Lukáš Beran byl nakonec tím, kdo vzal zodpovědnost na sebe a při dlouhé kombinaci vystřelil. Z úhlu neměl moc šancí na úspěch, brankář Kořenář si první tyč pohlídal.
     
    26:46
    A karta se nám otáčí na druhou stranu, nyní už v Kotlině přihlížíme útočnému snažení mladých Rebelů, kteří si kolem jihlavské brány nahrávají.
     
    26:14
    Před havlíčkobrodskou bránou se vytvořilo několik nepřehledných skrumáží, ale brodští obránci si poradili na výbornou.
     
    25:55
    Jihlava přečkala u své branky perné chvíle a nyní už míří kupředu.
     
    25:27
    Jiří Benák to ještě při pokračování akce zkusil z těžkého úhlu na pravé straně, ale gólman Kořenář byl na přední tyčce dobře přimáčknutý a nepustil puk za záda.
     
    25:10
    Viktor Michalička vypálil zblízka jen do Kořenářových betonů a jeho důrazní spoluhráči se vehementně tlačili k dorážkám. Aktivní byl hlavně Jiří Vlach a gólman Kořenář jen tak tak udržel puk před brankovou čarou!
     
    24:35
    Havlíčkův Brod má stále více ze hry, ale zatím si moc neví rady s kompaktní a dobře bruslící obranou soupeře. Gólman Kořenář také už dnes předvedl několik skvělých zákroků.
     
    24:00
    Mladí bojovníci z Kotliny zareagovali tím nejlepším možným způsobem a tlačí se do zakončení. Jihlavská obrana pod tlakem zatím odolává.
     
    23:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je nepříjemné pro havlíčkobrodskou družinu, hosté potrestali chybu v její obraně! Od Kryštofa Chylíka se dostal kotouč k PAVLU KOUSALOVI, jenž na útočné modré čáře rozkmital své brusle, najel si blíže bráně a ze vzdálenosti několika kroků skóroval z mírného úhlu na levé straně k bližší tyčce nad Markovo rameno! Asistence: Kryštof Chylík, Ondřej Najman.
     
    23:31
    Dukla si zkusila pomoci dlouhým nahozením, jenže to skončilo na odpískaném zakázaném uvolnění. Buly po Kořenářově pravé ruce.
     
    22:55
    V prostřední části zatím sledujeme vyrovnaný hokej, obě obrany jsou hodně pozorné a nedělají žádné chyby. Gólmani mají jen minimum práce.
     
    22:28
    Rebelové rychle přenesli hru na druhou stranu a bránit se musejí hosté. Kotouč se drží hlavně za brankou, odkud gólmanu Kořenářovi nehrozí bezprostřední nebezpečí.
     
    22:10
    Jihlava se pokoušela projít zpět do útočného pásma, jenže ve svém postupu je zastavena kvůli technickému prohřešku, když se vystavila do ofsajdu.
     
    21:37
    Jejich akce ale trvala jen chviličku, protože havlíčkobrodská obrana splnila své obranné úkoly na jedničku a po ukořistění kotouče přesunula hru na druhou stranu hřiště.
     
    21:20
    Hokejisté z metropole Vysočiny dobyli útočné území, kde kombinují.
     
    20:59
    Velká šance Rebelů zůstává nevyužita! David Michálek nikým neatakovaný střílel z bezprostřední blízkosti před odkrytou bránou, ale gólman Kořenář se rychle přemístil ke své pravé tyčce a chytil puk!
     
    20:28
    Hosté se s jejich aktivním presinkem vyrovnali a nyní už si hledají v útočném pásmu cestu k ohrožení gólmana Marka.
     
    20:10
    Dukla získala kotouč a rozehrává jej od své brány. Rebelové napadají.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno na začátek 2. třetiny.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Dukla v ní naplnila pozici papírového favorita a měla o něco více gólových šancí, které však nedokázala využít. Zklamala ji koncovka a domácím pomohl skvěle chytající brankář Marek. Před prostředí částí, jež začne asi v 10:49, platí v Kotlině stále bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Domácí vyvážejí puk a ještě zkoušejí něco vymyslet v útočném pásmu.
     
    19:15
    Obrovské nebezpečí pro brankáře Marka, který nejdříve zlikvidoval ránu Ondřeje Najmana z pravého kruhu svými betony a vzápětí dorážel před odkrytou bránou ze strany Pavel Kousal, ale těsně minul vzdálenější tyčku!
     
    18:45
    Dukla opět získala kotouč a vyhodila přes celé hřiště.
     
    18:26
    Až teď se probili do útočného pásma, ale drží se především u hrazení, kde o kus černé gumy svádějí četné a urputné souboje.
     
    18:00
    Rebelům se stále nedaří získat puk.
     
    17:29
    Dukla si vede při oslabení skvěle, vyvezla puk daleko od své brány a drží jej v pásmu Rebelů, čímž šetří cenné vteřinky ze svého dvouminutového trestu.
     
    17:10
    Dobrou ránu vyslal od modré čáry Michal Němec, jenže nikdo z jeho spoluhráčů neclonil brankáři Kořenářovi, jenž ukryl puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    16:59
    Pavel Kousal (JIH) je vyloučen na 2 minuty za hákování. Předtím střílel nebezpečně mezi kruhy Ondřej Najman, ale jen do mrštného Markova betonu.
     
    16:13
    Richard Habermann nejdříve vyprášil betony gólmana Marka, vzápětí se ocitl za brodskou obranou Pavel Kousal, ale v rychlosti mu při kličce utekl kotouč z hole až za brodskou bránu.
     
    15:45
    Gólman Kořenář vypomohl své obraně, když odražený puk ukryl ve své lapačce a podržel jej zde až do přerušení hry.
     
    15:10
    Havlíčkův Brod se nemůže vymanit z pevného objetí svého soupeře z Vysočiny, jenž teď dělá v jeho obraně pořádný průvan. Hostům se však nedaří přesně zakončit.
     
    14:36
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení, více ze hry má Jihlava, jež drží častěji puk a manipuluje s ním v Markově blízkosti.
     
    14:07
    Svižná rána z prostoru mezi kruhy proletěla jen nad horní tyčkou brodské branky.
     
    13:47
    Domácí mladíci stále čelí soustavnému tlaku Dukly, gólman Marek si nemůže ve svém brankovišti ani na chvilku vydechnout.
     
    13:15
    Jihlava v plném počtu ihned dostává útočné choutky, už se drží v pásmu svého krajského rivala.
     
    12:55
    Nebezpečné nahození Jiřího Benáka od modré čáry zkoušeli hráči Rebelů před brankářem Kořenářem tečovat a maskovaná opora Dukly měla zcela zakrytý výhled. Puk za svá záda nakonec nepustila!
     
    12:25
    Razantní rána vyletěla z pravého kruhu, jenže gólman Kořenář ji dokázal vytěsnit svými betony do rohu pásma. Havlíčkův Brod zůstává u puku.
     
    12:17
    Havlíčkův Brod drží soupeře pod velkým tlakem.
     
    11:58
    Kotouč se odrážel ve skrumáži v předbrankovém prostoru a nakonec vysokým obloučkem doplachtil do připravené lapačky gólmana Marka, jenž přerušil hru.
     
    11:35
    Před Vladimírem Oščádalem uklouzl v pásmu Rebelů mezi kruhy při rozehrávce brodský bek a jihlavský forvard se dostal zadarmo do slibné šance. Z mírného úhlu na levé straně však nasměroval puk do Markovy náruče!
     
    11:07
    Rebelové vyhráli buly v útočném pásmu a štiplavou ránu vyslal od modré čáry obránce Jiří Kopic. Gólman Kořenář se však předvedl v dobrém světle a kotouč ukryl v náruči.
     
    10:57
    Vítána pomoc pro Havlíčkův Brod, který teď prožíval u své brány těžké chvilky. Poměr sil na ledě se vyrovná, protože Pavel Kousal (JIH) si pomohl před brankářem Markem krosčekem.
     
    10:40
    Jihlava ihned po vhazování rozjela svůj přesilovkový kolotoč a hledá si postupnou kombinací cestu k zakončení. Zatím bez úspěchu.
     
    10:12
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu se stal Jiří Vlach (HBR), jenž obdržel trest na 2 plus 10 minut za úder do oblasti halvy a krku. Menší trest odpyká Viktor Michalička (HBR).
     
    09:39
    Dominik Adam stál na konci jihlavské kombinace v útočném pásmu a rychle zakončil. Jeho ránu však brankář David Marek dobře viděl a schoval ji ve své lapačce.
     
    09:14
    Rebelové operují s kotoučem na dostřel gólmana Kořenáře, ale tomu zatím hodně pomáhá pečlivá a důrazná obrana.
     
    08:46
    Hosté se nahrnuli v hojném počtu do útočného pásma, ale zde si při rychlé kombinaci neporozuměli a gólman Marek tak zasahovat nemusel.
     
    08:19
    Bojuje se hlavně o střed ledového kolbiště.
     
    07:55
    Hraje se dlouho bez přerušení defenzivy obou soupeřů hrají na ledě první housle a gólmani zasahují do hry jen minimálně.
     
    07:26
    Obrovskou příležitost teď zahodili hosté z Jihlavy, kotouč se odrazil před zcela odkrytou bránu ke Kryštofu Chylíkovi, který však trestuhodně minul!
     
    07:05
    Havlíčkův Brod odrazil jihlavský útok a hnal se do rychlého přečíslení 2 na 1, ale Vojtěch Veverka při něm nejdříve nepřesně nahrál a vzápětí našel z kruhu svou střelou jen náruč brankáře Kořenáře!
     
    06:35
    Havlíčkův Brod se zabydlel v útočném pásmu a aktivním pohybem dělal jihlavským bekům problémy. Defenziva Dukly ale nakonec vše zvládla a vyváží puk do středu pole.
     
    06:18
    Jihlavané nakonec nestihli svou útočnou akci zakončit a po ztrátě kotouče musejí rychle zpět.
     
    06:00
    Pavel Kousal si udělal kolem sebe rychlými kličkami místo a z pravého kruhu zakončil. Jeho rána nebyla vůbec špatná, brankář Marek ji zachytil pod svým betonem.
     
    05:35
    Rebelové jsou teď pod tlakem, Dukla drží kotouč na dostřel gólmana Marka, který se musí mít neustále na pozoru.
     
    05:20
    Havlíčkobrodská obrana si zatím počíná hodně obětavě, spoustu střel hráčům Jihlavy blokuje.
     
    04:59
    Hra se nám hodně vyrovnala, sledujeme svižný hokej s minimem přerušení.
     
    04:24
    Mnohem více do hry už se začínají dostávat i Rebelové, gólman Kořenář musel vytasit úspěšný zákrok proti ráně za strany, když puk schoval u přední tyče ve výstroji.
     
    04:09
    Jihlavě nevyšel přechod do ofenzivní fáze, vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    03:57
    Tohle volalo po gólu! Tomáš Mejzlík vypálil na vrcholu kruhů a jeho rána byla ještě za letu sražená. Brankář Marek měl však svůj beton dobře postavený!
     
    03:37
    Hosté z krajského města jsou zatím aktivnější, Havlíčkův Brod se dostal při rozehrávce pod tlak a vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    03:15
    Nebezpečná rána vylétla ze skrumáže mezi kruhy, ale kotouč o kousek minul levou tyč gólmana Marka, při němž tentokrát stála i paní Štěstěna.
     
    03:00
    Kryštof Chylík stál na konci rychlé akce po křídle a z kruhu vypálil zápěstím k přední tyčce, u níž si však gólman Marek počíhal na puk a ukryl jj v náruči.
     
    02:45
    Nyní už se hrne vpřed Dukla.
     
    02:19
    Bojuje se teď především o střední pásmo, oba týmy velmi dobře brání své modré čáry. Defenzivy na ledě dominují a zabraňují vzniku větší šance.
     
    01:50
    Rebelové se postupným útokem probili do útočného pásma, jenže obrana soupeře jim toho zatím moc nedovoluje. Nestihli vůbec zakončit.
     
    01:25
    Už se pokračuje ve hře, oba hráči snad budou v pořádku. Michal Smutný dostal pas do útočného pásma a z kruhu trefil boční síťku u přední tyčky.
     
    01:08
    Tohle nevypadá vůbec dobře. Josef Berka se dostával za obranu Rebelů, ale brodský obránce Patrik Hrabaň mu na poslední chvíli vypíchl kotouč z hole. Byl však v tak velké rychlosti, že už nestihl zabrzdit a nechtěně sestřelil gólmana Marka. Oba zůstávají ležet na ledě.
     
    00:47
    Domácí odrazili soupeřovu útočnou akci, ale kotouč jen nahodili do útočného pásma, kde nebyl nikdo v havlíčkobrodském dresu. Jihlavští zadáci rozehrávají.
     
    00:17
    Kotouč se zdržuje stále u branky Rebelů. Hosté se tlačili do zakončení mezi kruhy, ale zde byli zablokováni.
     
    00:05
    Dukla byla o něco úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a pomohla si do útočného pásma nahozeným pukem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledě už nechybí ani trio delegovaných rozhodčích, derby Vysočiny každou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Němec, Benák, Vala, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych (A), Kadleček, Fixa, Holenda, Petržílek, Vlach, Beran (A), Chymo, Pilný, Veverka, Březina, Michálek (C), Michalička.

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Havelka, Mareš, Pražák, Habermann – Čermák, Branský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Smutný, Huňáček, Berka, Kousal, Oščádal.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Matěj Jirčík, Petr Lisa.
     
    Havlíčkův Brod se veze na vítězné vlně, po prolomení dlouhého bodového půstu vyhrál už třikrát za sebou, díky čemuž se odpoutal z posledního sestupového místa, na které místo něj spadla Mladá Boleslav. Jihlava si počíná od začátku sezony fantasticky a díky stabilní formě se pohybuje na čele tabulky. Aktuálně drží 2. příčku, ale Rebelům má co oplácet, protože v Kotlině naposledy padla 2:4.
     
    Dobrý den, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava, který se odehraje v rámci 29. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 10:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Kousal (Chylík, Najman), 44. Kousal (Najman), 49. Oščádal (Berka, Mejzlík), 53. Kousal (Smutný, Chylík)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Němec, Benák, Vala, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych (A), Kadleček, Fixa, Holenda, Petržílek, Vlach, Beran (A), Chymo, Pilný, Veverka, Březina, Michálek (C), Michalička.
    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Havelka, Mareš, Pražák, Habermann – Čermák, Branský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Smutný, Huňáček, Berka, Kousal, Oščádal.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Matěj Jirčík, Petr Lisa
    bahis siteleri