Finsko – Německo 2:1 (kon.) | Rusko – Japonsko 6:3 (kon.)
konec
Rusko
6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Japonsko
Neděle 16.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Oba dva zklamaní favorité tak svůj dnešní úděl zvládli. Finky si s Ruskami zahrají v úterý o konečnou pátou příčku, naopak souboj o sedmé místo a udržení v elitní skupině světových šampionátů čeká podle očekávání Němky s Japonkami.

    Ode mě je to pro dnešek už vše, zítra nás v Šajba aréně čekají z programu ženského hokejového turnaje semifinálové zápasy. Do té doby na shledanou!
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Rusko – 13 (32)
    Japonsko – 8 (27)
     
    Rozhodně to pro ruský výběr nebylo snadné utkání! Ještě i ve třetí třetině bylo po japonském snížení o co hrát, ale outsidera připravily o šanci fauly. Gólový rozdíl mezi oběma soupeři totiž přesně určily využité ruské přesilovky, ve kterých přišly právě tři poslední góly sborné.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    A teď už asi úplně poslední vhazování po levici Leskinové, kotouč se dostal do ochranné sítě.
     
    59:48
    Ještě jedno buly, odvážný ruský pokus přes celé hřiště šel mimo.
     
    59:43
    A hned po buly Leskinová schovala do lapačky oblouček Tokové. Zákrok dokázala náležitě prodat, což domácí publikum ocenilo.
     
    59:39
    Nahození od modré čáry přece jen proskákalo až k Julii Leskinové, která ho napoprvé jen vyrazila před sebe, pak ale tygřím skokem zabránila pohromě.
     
    59:26
    Až teď se japonský tým usazuje v pásmu, domácí mu ale nedávají čuchnout.
     
    59:02
    Ani dlouhé vyhození mezi tři nehlídané tyče nemířilo, pokračujeme dál.
     
    58:24
    Rusky najížděly proti prázdné bráně, ale japonské obránkyně byly na svém místě.
     
    58:07
    Tak to je hodně zajímavé. Japonky to ještě zkoušejí v šesti bez brankářky!
     
    57:26
    Zdá se, že Rusky už pouze vyčkávají na šance k protiútokům. Napadají hodně opatrně.
     
    56:34
    Ještě jeden úder mohla zařídit Olga Sosinová. Svůj parádní výlet z rohu pásma ale gólem nezakončila, Fudžimotová se zaskvěla.
     
    55:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí ruský gól v početní výhodě a zdá se, že máme rozhodnuto! Japonská obrana trochu zaspala, když Šibanovová od červené čáry poslala puk na zadní hrazení. Od něj se odrazil přímo do jízdy TAŤÁNĚ BURINOVÉ, která ho bez váhání napálila do druhého růžku – 6:3! Asistence: Anna Šibanovová, Aljona Chomičová.
     
    55:12
    Teď to ale moc v klidu nebylo a domácí zastavuje zbytečné zakázané uvolnění.
     
    54:58
    Sborná se už nikam netlačí. Když se soupeřky osvobodí, v klidu se pokusí o nový útok.
     
    54:22
    Japonky tedy v pěti moc dlouho nepobyly a zahřáté místečko přivítá další samurajku. Rozjetou Děrgačjovovou zasáhla hokejkou Hanae Kubová (JPN), která míří k trestoměřičům za podražení.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Šukinová (Šochinová), 27. Šochinová (Smolencevová), 28. Skibová (Gavrilovová, Burinová), 32. Sosinová (Smolencevová, Šochinová), 50. Skibová (Burinová, Gavrilovová), 56. Burinová (Šibanovová, Chomičová) – 27. Jamaneová (Ukitaová), 27. Toková (Kubová), 43. Osawaová (Takeučiová, Hiranová)


    Rusko: Prugovová (27. Leskinová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová – Smolencevová "C", Sosinová, Lebeděvová – Vafinová, Smolinová, Děrgačjovová – Šochinová, Paškevičová. Trenér: Michail Čekanov.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Nakaokuová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová "C", Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová. Trenér: Judži Iizuka.

    Rozhodčí: Eskolaová (FIN) – Girardová (FRA), Novotná (CZE).

    Diváci: 4793
    bahis siteleri