Finsko – Německo 2:1 (kon.) | Rusko – Japonsko 6:3 (kon.)
konec
Rusko
6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Japonsko
Neděle 16.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:24
    Rusky najížděly proti prázdné bráně, ale japonské obránkyně byly na svém místě.
     
    58:07
    Tak to je hodně zajímavé. Japonky to ještě zkoušejí v šesti bez brankářky!
     
    56:34
    Ještě jeden úder mohla zařídit Olga Sosinová. Svůj parádní výlet z rohu pásma ale gólem nezakončila, Fudžimotová se zaskvěla.
     
    55:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí ruský gól v početní výhodě a zdá se, že máme rozhodnuto! Japonská obrana trochu zaspala, když Šibanovová od červené čáry poslala puk na zadní hrazení. Od něj se odrazil přímo do jízdy TAŤÁNĚ BURINOVÉ, která ho bez váhání napálila do druhého růžku – 6:3! Asistence: Anna Šibanovová, Aljona Chomičová.
     
    54:22
    Japonky tedy v pěti moc dlouho nepobyly a zahřáté místečko přivítá další samurajku. Rozjetou Děrgačjovovou zasáhla hokejkou Hanae Kubová (JPN), která míří k trestoměřičům za podražení.
     
    53:40
    Smolencevová se dostala k dorážce, na bekhendu se ale nesrovnala s technikou. Japonsko je kompletní.
     
    51:37
    Pomůže jim v tom početní výhoda. Haruna Jonejamaová (JPN) je vyloučena za faul kolenem, po kterém její soupeřka prožila nepěkný letecký den.
     
    50:18
    Japonky mohly zase honem rychle odpovědět. Hiranová ale před odkrytou klecí skákavý puk netrefila.
     
    49:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná využívá druhou přesilovku ze tří a zase si své soupeřky odmítá od těla. Gavrilovová posunula puk na střed Burinové, které střela vůbec nesedla. Paradoxně to ale bylo dobře, protože puk poslala na druhou stranu brankoviště GALINĚ SKIBOVÉ, která ho hned zametla do prázdné klece – 5:3! Asistence: Taťána Burinová, Ija Gavrilovová.
     
    47:50
    Tak už se jim to po nesmírně dlouhé době povedlo a vyloučení je tady. Aina Takeučiová (JPN) si odsedí menší trest za vysokou hůl, soupeřku zasáhla do helmy dokonce zeshora.
     
    46:20
    Hiranová nečekaně byjela zpoza brány, bekhendem však recept na Leskinovou nenašla.
     
    42:56
    A drtivý tlak pokračuje i po vhazování. Gavrilovová objela klec a vybídla ke skórování Skibovou, která však nedokázala přehodit beton ležící gólmanky!
     
    42:45
    Rusky mohly zase odskočit. Šochinová ale napálila tyčku!
     
    42:23
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Přesně to, co Japonky potřebovaly, přichází jen několik okamžiků po startu druhé třetiny. Střela ČIHO OSAWAOVÉ z pravé strany možná nevypadala až tak nebezpečně, ale šla přesně pod břevno a lapačka Leskinové máchla naprázdno – 4:3! Gól ještě muselo zkontrolovat video. Asistence: Aina Takeučiová, Juka Hiranová.
     
    40:27
    Taťána Burinová sáhla do japonské rozehrávky a v přečíslení se místo přihrávky rozhodla pro střelu, se kterou si Fudžimotová poradila.
     
    39:50
    Tomoko Sakagamiová zakončovala zajímavou kombinaci z parádní střelecké pozice. Snažila se puk nacpat do druhého růžku, rameno Leskinové ale nepřekonala.
     
    39:07
    Během vhazování se sekáním provinila Ija Gavrilovová (RUS), takže si Japonky ještě před odchodem do šaten zahrají přesilovku.
     
    39:07
    Vzrušení domácího publika je zbytečné. Šochinová sice po přejezdu modré čáry našla perfektně postavenou Gavrilovovou, ale ještě před zakončením zastavil její snahu odpískaný ofsajd.
     
    37:10
    Suzukiová svou jedovkou pěkně pozlobila Leskinovou. Ta máchla lapačkou nad hlavou jako plácačkou na mouchy.
     
    34:09
    Ani velký závar v brankovišti Nany Fudžimotové nebyl pro ruský celek s gólovou tečkou.
     
    32:27
    Paradoxně ve vlastním oslabení ujela ruské obraně Čiho Osawaová. Japonská kapitánka však ztroskotala na Leskinové!
     
    32:07
    A je tady další nepříjemnost pro japonské bojovnice. Miho Šišiučiová (JPN) je další vyloučenou za hru tělem.
     
    31:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka to byla úspěšná, domácí tým jde poprvé v zápase do dvoubrankového vedení! Střela od modré se chvíli motala mezi hráčkami mezi kruhy, až se k němu dostala OLGA SOSINOVÁ. Ruská osmnáctka přesnou střelou na druhou tyč překonává Fudžimotovou počtvrté – 4:2! Asistence: Jekatěrina Smolencevová, Anna Šochinová.
     
    30:46
    Vůbec poprvé v dnešním zápase si sborná zahraje přesilovou hru. Kanae Aokiová (JPN) je vyloučena za hru tělem.
     
    27:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bláznivá druhá třetina pokračuje, díváci se za své vstupné asi opravdu mají dočkat adekvátní podívané. Hned po buly přišla střela od modré čáry, kterou po rychlé otočce dorážela Gavrilovová. Co se nepovedlo jí, dotáhla do konce bekhendem GALINA SKIBOVÁ, která měla před prázdnou brankou snadnou úlohu – 3:2! Asistence: Ija Gavrilovová, Taťána Burinová.
     
    26:50
    Rusky reagují střídáním brankářek, Prugovovou nahrazuje Julia Leskinová.
     
    26:50
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný gól ale skóre znovu vyrovnává! S brankami se nám opravdu roztrhl pytel, ale to, co jsme viděli teď, překonává všechno. AJAKA TOKOVÁ nazdařbůh poslala kotouč od červené čáry do útočného pásma. Pět metrů před Prugovovou se odrazil od ledu a skončil v bráně dezorientované gólmanky, která ho čekala vedle své klece – 2:2! Asistence: Hanae Kubová.
     
    26:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná ale potřebovala na odpověď jenom půl minuty! Domácí se dostaly do přečíslení dvě na jednu, které řešila ANNA ŠOCHINOVÁ přihrávkou. Ta sice k její spoluhráčce neprošla, ale odrazila se mladé útočnici zpátky na hokejku a Šochinová ho bekhendem poslala za rozhozenou Fudžimotovou – 2:1! Asistence: Jekatěrina Smolencevová.
     
    26:14
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    No ale podívejme, krátce po konci přesilovky máme vyrovnáno! Tenhle okamžik si Anna Prugovová rozhodně za rámeček nedá. Rui Ukitaová posílala puk zpoza brány do ohně a černá pryž projela brankářce pod tělem. Pravděpodobně ještě díky zásahu TOMOE JAMANEOVÉ se od betonu ležící gólmanky odrazila za čáru – 1:1! Asistence: Rui Ukitaová.
     
    24:07
    Podruhé v zápase si Japonky zahrají početní výhodu. Znovu to je po faulu Anny Šibanovové (RUS), která pyká za hru tělem.
     
    18:13
    Paškevičová dokonce zachytila přihrávku a utrhla se do samostatného nájezdu. Fudžimotová jí ale skórovat nepovolila!
     
    16:51
    Vzápětí se ale domácí výběr bude muset poprvé bránit v oslabení. Dorážející hokejistku zastavila Anna Šibanovová (RUS), která je vyloučena za podražení.
     
    16:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ještě před koncem první třetiny je tady přece jen úvodní gól utkání. Lebeděvová přihrála na centr ANNĚ ŠUKINOVÉ, která se rozhodla ze střední vzdálenosti vypálit. Byla to moc dobrá volba, Fudžimotová totiž na puk lapačkou nedosáhla – 1:0! Asistence: Anna Šochinová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Šukinová (Šochinová), 27. Šochinová (Smolencevová), 28. Skibová (Gavrilovová, Burinová), 32. Sosinová (Smolencevová, Šochinová), 50. Skibová (Burinová, Gavrilovová), 56. Burinová (Šibanovová, Chomičová) – 27. Jamaneová (Ukitaová), 27. Toková (Kubová), 43. Osawaová (Takeučiová, Hiranová)


    Rusko: Prugovová (27. Leskinová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová – Smolencevová "C", Sosinová, Lebeděvová – Vafinová, Smolinová, Děrgačjovová – Šochinová, Paškevičová. Trenér: Michail Čekanov.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Nakaokuová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová "C", Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová. Trenér: Judži Iizuka.

    Rozhodčí: Eskolaová (FIN) – Girardová (FRA), Novotná (CZE).

    Diváci: 4793
    bahis siteleri