Německo – Japonsko 3:2 (kon.) | Finsko – Rusko 4:0 (kon.)
konec
Německo
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Japonsko
Úterý 18.02.2014, 09:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Dobré ráno, ženský hokejový turnaj na olympiádě v Soči vrcholí. Dnes nás čekají boje o konečné umístění na 5.-8. místě. O sedmou příčku si to rozdají dosud dva nejhorší týmy, Německo a Japonsko. Srdečně vás vítám u on-line přenosu tohoto zápasu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Německo se střetlo s neúspěšným čtvrtfinalistou z Finska, pro které je absence v bojích o medaile velkým zklamáním. O konečném výsledku rozhodla už úvodní dvacetiminutovka, v níž se reprezentantky země tisíce jezer ujaly po trefách Jenni Hiirikoskiové a Michelle Karvinenové dvoubrankového vedení. Němky už se vzmohly jen na snížení, když ve třetí části zamířila přesně do černého Bettina Eversová.
     
    Japonsko také vyzvalo soupeře, který neprošel čtvrtfinálovým sítem. Podruhé v turnaji se střetlo s domácím Ruskem, jemuž v základní skupině podlehlo po bojovném výkonu těsně 1:2. Hokejistky ze země vycházejícího slunce nabrali v první třetině nejtěsnější manko, které se po prostřední části ještě o gól navýšilo. I poslední dějství vyšlo lépe sborné, která slavila vítězství 6:3. Z japonského tábora se zapsaly do střelecké listiny Tomoe Jamaneová, Ajaka Toková a kapitánka Čiho Osawaová.
     
    Bitva o sedmé místo je pro oba tábory nesmírně důležitá, protože poražený bude muset bojovat o udržení v elitní skupině s vítězem mistrovství světa divize I. skupiny A, které na začátku dubna hostí Přerov. Jeho velkými favoritkami jsou právě české reprezentantky, které se v případě triumfu na domácí půdě utkají v sérii hrané na dva vítězné zápasy o návrat do elitní skupiny s posledním týmem z olympiády.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Harrerová (Harssová) – Götzová (C), Lanzlová, Hammerlová, Weisserová, Eisenschmidová, Anwanderová – Fellnerová, Zornová, Buschová – Seilerová, Schusterová, Kratzerová – Beckerová, Janzenová, Eversová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová.

    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová (C), Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová.

    Rozhodčí: Melanie Bordeleauová (CAN) – Therese Björkman (SWE), Michaela Kúdelová (SVK).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Němky se dostávají do útočného pásma.
     
    01:15
    Japonky jsou zatím zatlačeny hluboko do defenzivy, k puku se dostávají jen minimálně a musejí se bránit tlaku svých soupeřek z Evropy.
     
    01:55
    Tlak Německa teď dokázalo Japonsko trochu otupit, hraje se hlavně ve středním pásmu.
     
    03:42
    Kanae Aokiová (JPN) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    04:00
    Japonky i při vlastním oslabení nebezpečně zahrozily! Juka Hiranová napřáhla v levém kruhu a trefila u přední tyčky dobře postavenou gólmanku Harrerovou!
     
    04:27
    Němky drží útočné pásmo, jejich snaze zatím schází přesnější střelba.
     
    04:57
    Japonky se skvěle brání, Německo se horko těžko prosazuje v útočném pásmu a nedaří se mu probít se ke střele.
     
    05:15
    Až teď vyslala trochu nebezpečnější projektil Julia Zornová, jenže prostor, kudy by mohl jít puk do sítě, u přední tyčky nenašla, brankářka Fudžimotová podržela svůj tým.
     
    05:30
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce posunuly hru alespoň do středního pásma, Německo už nemá souvislou územní převahu, jako tomu bylo v úvodu přesilovky.
     
    06:15
    A zapotila se i brankářka Harrerová, jež si poradila s ranou, jež na ni vyletěla z prostoru pravého kruhu. U přední tyče se nenechala zaskočit.
     
    06:35
    Japonky v plném počtu hýří aktivitou. Opět slaví úspěch hlavně tím, co je zdobí po celý turnaj, a to je mrštný a rychlý pohyb.
     
    06:59
    Krásnou nahrávku převzala při rychlém protiútoku mezi kruhy Julia Zornová a svižnou ranou zápěstím trefila rameno gólmanky Fudžimotové.
     
    07:05
    Asiatky se usadily v útočném pásmu, kde se bude nyní vhazovat.
     
    07:18
    Němky sice vybojovaly kotouč, jenže vzápětí jej přes celou délku kluziště poslaly jen na zakázané uvolnění.
     
    07:35
    Japonsko zatím předvádí velmi dobrou práci v defenzivní činnosti, když už se Němky k něčemu dostanou, tak ke střelám z dálky nebo ze stran, s nimiž si brankářka Fudžimotová dokáže poradit.
     
    08:07
    Nyní se v útočném území pohybovaly i Japonky a gólmanka Harrerová se musela mít na pozoru. Její obránkyně si ale poradily na výbornou a hrát může Německo.
     
    08:39
    Teď se však Němky ocitly pod mohutným tlakem, při němž vypálila z vrcholu kruhů zápěstím Kanae Aokiová a její dělovka jen těsně minula branku Harrerové!
     
    09:13
    Hanae Kubová (JPN) – 2 minuty – hákování.
     
    09:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká nepříjemnost pro Japonky, Němky jdou do vedení! Franziska Buschová posunula kotouč na SUSANN GÖTZOVOU, která se opřela do puku na modré čáře ihned po vyhraném vhazování a kotouč se gólmance Fudžimotové nešťastně překulil přes pravé rameno a doklouzal se do sítě! Asistence: Franziska Buschová, Jacqueline Janzenová.
     
    10:30
    Hra je teď značně neurovnaná, oba týmy se rychle střídají do puku, ale nedaří se jim na delší dobu se usadit v útočném pásmu.
     
    11:05
    Obrázek hry se nemění, stále sledujeme hlavně bojovný hokej, při němž se hráčkám obou táborů lepí na hole spousta nepřesností, jež zabraňují vzniku zajímavější šance.
     
    11:29
    Německo vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    11:45
    Obrovský tlak si teď vytvořily Japonky a moc nechybělo k tomu, aby toho využily k rychlému vyrovnání! V předbrankovém prostoru ale nedokázaly protihráčky přetlačit a Kanae Aokiová vzápětí pálila na modré čáře nepřesně!
     
    12:17
    Jurie Adačiová rozkmitala své rychlé nohy a uháněla za obranu Němek, jenže byla odzbrojena dříve, než stihla zakončit.
     
    12:54
    Julie Zornová vybojovala v rohu útočného pásma puk a bekhendem pomalu vystřelila. Brankářka Fudžimotová vyrazila kotouč před sebe a k dorážce se probila Kerstin Spielbergerová, jenže bekhendem neprocedila betony japonské gólmanky!
     
    13:09
    Reprezentantky v černožlutých dresech pokračují v tlaku.
     
    13:40
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky se teď mohou u brány soupeřek uklonit, což znamená, že daly gól! Na vrcholu kruhů vystřelila zápěstím Čiho Osawaová, gólmanka Harrerová kotouč vyrazila kotouč od své levé tyčky jen před sebe, odkud pohotovou dorážkou trefila volnou půlku brány HANAE KUBOVÁ! Asistence: Čiho Osawaová.
     
    14:05
    Hokejistky z ostrovů mají navrch a i nadále se drží na dostřel německé brány.
     
    14:26
    A po pasu zpoza branky střílela z bezprostřední blízkosti nikým neatakovaná Miho Šišiučiová, jenže nastřelila jen betony gólmanky Harrerové, jež číhala u přední tyče!
     
    14:57
    Němky přesunuly hru po zisku kotouče do pásma Japonska.
     
    15:23
    Reprezentantky země vycházejícího slunce jsou zatlačeny hluboko do defenzivy, jenže Německo má problémy s tím, aby se probilo do zakončení.
     
    15:45
    Zahanbit se však nechtějí nechat ani Japonky, kotouč teď několikrát hodně rychle prosvištěl kolem německé brány, gólmanka Harrerová nemusela zasahovat.
     
    16:07
    Fanoušci v Šajba aréně přihlížejí velmi vyrovnanému a útočnému hokeji, oba soupeři se tlačí do útoku.
     
    16:28
    Před japonskou bránou to teď pořádně vřelo, ale Němky nedokázaly po nahození od modré čáry využít zmatku v předbrankovém prostoru, soupeřky zde byly důraznější a počínající požár uhasily.
     
    16:57
    Tanja Eisenschmidová (GER) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    17:20
    Němkám se povedlo vyhodit, Japonky mají i nadále problém s tím, aby se usadily v útočném pásmu.
     
    17:35
    Japonsko vyrobilo obrovskou chybu při přesilovkové kombinaci, když kotouč vypíchla obránkyním Sophia Kratzerová, dostala se do úniku a mezi kruhy těsně minula levou tyčku gólmanky Fudžimotové!
     
    18:09
    Japonky už kombinuj v přesilovkovém postavení.
     
    18:37
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně, kotouč se potuloval před německou bránou a zblízka zakončovala Miho Šišiučiová, jenže jen do betonů Harrerové!
     
    19:07
    Němky přesunuly hru ke středovému kruhu.
     
    19:40
    Japonsko se horko těžko probíjí zpět k brankářce Harrerové.
     
    19:43
    Franziska Buschová (GER) – 2 minuty – hákování.
     
    19:48
    Brankářka Harrerová měla zakrytý výhled proti střele Šiori Koikeková a měla obrovské štěstí, že kotouč zasáhl její pravý beton!
     
    19:56
    Tohle volalo hodně hlasitě po gólu! Gólmanka Harrerová vyrazila ránu od modré čáry betony jen před sebe a z bezprostřední blízkosti mohly Japonky několikrát dorážet, jenže ležící strážkyni německého brankoviště nepřekonaly!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla vyrovnaný hokej a dvě branky, po jedné na každé straně. Německo poslala do vedení přesnou trefou Susann Götzová, o vyrovnání se však brzy postarala z dorážky Hanae Kubová. Před prostřední částí, jež začne přibližně v 9:55, platí v Šajba aréně stav 1:1.
     
    Střely na branku v první třetině:

    Německo – 9
    Japonsko – 12
     
    V Přerově se od 6. do 12. dubna 2014 uskuteční Mistrovství světa v ledním hokeji žen divize I, skupiny A. Oficiální web turnaje najdete na adrese www.msprerov2014.cz.
     
    Vše se již chystá na začátek 2. třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Japonky rozehrávají od své modré čáry, dohrávají zbytek své přesilovky.
     
    20:20
    O puk musejí bojovat v rohu německého pásma.
     
    20:29
    A nyní už japonské obránkyně ostřelují gólmanku Harrerovou, jež po další střele od modré čáry čelila dorážce zblízka, ale vše pro ni dobře nakonec dopadlo!
     
    21:00
    Japonsko už je zpět v útočném postavení.
     
    21:18
    Němky se velmi dobře brání, opět ukořistily puk a poslaly jej přes celou délku ledové plochy.
     
    21:32
    Navíc se jim povedlo kotouč podržet u branky gólmanky Fudžimotové, čímž nechaly vydechnout své zatížené zadní řady.
     
    22:04
    Manuela Anwanderová dostala nabito mezi kruhy, jenže v ideální palebné pozici jí uskočil puk a zůstal jí za holí, čehož využila japonská obrana k uklidnění situace.
     
    22:28
    Z rychlého protiútoku zahrozila Jurie Akačiová, jejíž rána z levého kruhu doplachtila do připravené lapačky gólmanky Harrerové, u níž se bude vhazovat.
     
    22:55
    Děj hry se stále odvíjí hlavně v pásmu Němek, které si musejí dávat dobrý pozor, aby zachytily pohyb aktivních soupeřek.
     
    23:09
    Německo vyvezlo kotouč k brankářce Fudžimotové, jenže dlouho se s ním zde neohřálo a jeho útok vzal brzy za své. Nyní už tlačí znovu Japonky.
     
    33:42
    Japonsko hrálo v příliš mnoha hráčkách, dvouminutový trest odsedí Ami Nakamuraová (JPN).
     
    24:05
    Tvrdou ránu vyslala z blízkosti modré čáry Susann Götzová, jež už dnes jednou slavila úspěch, ale našla jen betony pozorné gólmanky Fudžimotové.
     
    24:30
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle byla hokejová paráda, po níž jdou Němky znovu do vedení! Na modré čáře přiťukla puk vedle sebe Franziska Buschová a JULIA ZORNOVÁ se z mohutného nápřahu vší silou opřela do puku, který orazítkoval horní tyčku japonské brány a spadl za záda bezmocné gólmanky Fudžimotové! Asistence: Franziska Buschová, Susann Götzová.
     
    24:59
    Japonky se pokoušejí o rychlou odpověď.
     
    25:18
    Bettina Eversová (GER) – 2 minuty – podražení.
     
    25:30
    Asiatky hned sevřely své soupeřky pod tlak u jejich brány.
     
    25:39
    Ostrou ránu vyslala od modré čáry Jurie Akačiová a její dělovka zaduněla na betony dobře postavené brankářky Harrerové. Japonky se tlačily k dorážkám, ale marně.
     
    26:00
    Japonky mají i nadále územní převahu, chybí jim však častější a přesnější střelba.
     
    26:18
    Hokejistkám s černou orlicí na hrudi se povedlo vyvézt puk do bezpečí, puk se zdržuje ve středním pásmu.
     
    26:39
    Tomoe Jamaneová (JPN) – 2 minuty – hra tělem.
     
    27:00
    Německo drží puk ve své moci za gólmankou Harrerovou, od níž zakládá útočnou akci.
     
    27:15
    Sice se probilo do útočného pásma, jenže zde byly pozorné Japonky, které kotouč vrátili zpět do pásma Černých orlic.
     
    27:45
    Puk už je znovu u německé brány.
     
    28:00
    Šiori Koikeová zkusila štěstí z předbrankového prostoru, kam prošla jako nůž máslem a ostrou bekhendovou ranou vyprášila betony gólmanky Harrerové!
     
    28:28
    Německo se trápí, s dobře se pohybujícím soupeřem si neví rady.
     
    28:50
    I nadále se reprezentantky země vycházejícího slunce velmi zodpovědně a účinně brání, gólmanka Fudžimotová jen sleduje dění před sebou, aniž by musela do hry zasahovat.
     
    29:07
    Haruna Jonejemaová (JPN) – 2 minuty – podražení.
     
    29:38
    Němky se drží v útočném pásmu a ostřelují gólmanku Fudžimotovou ze všech možných pozic, jenže zatím postrádají přesnost.
     
    30:00
    Asiatky získaly kotouč do své moci a okamžitě jej odpálily do bezpečí.
     
    30:17
    Hokejistky z Evropy pálí ze všech možných pozic, hlavně od modré čáry, odkud už dnes dvakrát slavily úspěch. Jejich ranám však schází přesnost.
     
    30:49
    Jacqueline Janzenová práskla do puku z mohutného nápřahu, jenže nasměrovala puk jen do prostoru, kde měla gólmanka Fudžimotová své betony.
     
    31:10
    Německý tlak se rozplynul, Japonky pravidelně odpalují puky k bráně soupeřek.
     
    31:40
    Japonsko ustálo oslabení bez úhony, při hře v plném počtu už pomýšlí na ofenzivu, jenže na soupeřky se jim zatím nedaří vyzrát.
     
    32:07
    Hra je hodně neurovnaná, kotouč rychle mění svého majitele. Chvíli útočí Německo, jindy pro změnu Japonky, jenže není z toho nic nebezpečného.
     
    32:41
    Kotouč se potuluje kolem brankářky Harrerové, jenže její obrana si počíná znamenitě. Soupeřkám nedává ani kousek volného prostoru.
     
    33:26
    Země vycházejícího slunce má teď jasně navrch, Němky svírá v hloubi jejich obranného pásma, jenže zatím se potýká s vychýlenou muškou.
     
    33:46
    Černé orlice se stále nemohou probít na delší dobu ke kotouči a v klidu rozehrát, hned jsou u nich neúnavné Japonky, které ustavičně napadají jejich rozehrávku.
     
    34:35
    Evropanky neví, kam dřív skočit. Brankářka Harrerová však zamkla svou bránu na deset západů a Japonsko pálí na její svatyni neúspěšně. Nyní se na ni tlačily důrazné útočnice po ráně Jurie Ajačiové, jež je hodně střelecky aktivní.
     
    35:09
    Němky způsobily průvan v japonském pásmu, do zakončení se však přes důraznou obranu neprotlačily.
     
    35:18
    Brankářka Harrerová si připsala na konto další úspěšný zákrok, ale ten nebyl až tak těžký, protože si poradila se střelou z velkého úhlu na pravé straně.
     
    35:49
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle už bude mít Japonsko hodně těžké, Němky odskakují na rozdíl dvou branek! Z levé strany vypálila Lisa Christina Schusterová, a i když nastřelila jen hruď brankářky Fudžimotové, z bleskové dorážky už se mohla radovat SARA SEILEROVÁ! Asistence: Lisa Christine Schusterová.
     
    35:49
    Gólmanka Nana Fudžimotová opustila japonské brankoviště, kde ji nahradila její kolegyně Akane Konišiová.
     
    36:40
    Kotouč se stěhuje po ledové ploše sem a tam, oba týmy se střídají v útočení.
     
    37:15
    Vpřed se ženou Japonky, které to potřebují kvůli dvoubrankovému manku jako sůl.
     
    37:46
    Dalekonosná rána nemohla nadělat pozorné brankářce Harrerové sebemenší problémy, kotouč vyrazila betonem do rohu německého pásma.
     
    38:23
    Japonky zle dotíraly na německou bránu, ale gólmanka Harrerová i v této zkoušce obstála. Pomohla své obraně i tím, že odražený kotouč před své brankoviště rybičkou vypíchla do bezpečí.
     
    38:55
    Japonky si vynutily velký tlak.
     
    39:15
    Stále se kotouč drží v pásmu Německa, hokejistky z Asie pokračují v ostřelování německé brány.
     
    39:55
    Čiho Osawaová poslala při rychlém útoku kotouč mezi kruhy na najetou Tomoko Sakagamiovou, jejíž svižná střela skončila na betonech skvělé Viony Harrerové!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla jednoznačně ve prospěch Německa, které se ujalo dvoubrankového vedení, které je velmi důležité. Přesně do černého mířily Julia Zornová a Sara Seilerová. Třetí dějství začne přibližně v 10:37.
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

    Německo – 5 (14)
    Japonsko – 11 (23)
     
    V Přerově se od 6. do 12. dubna 2014 uskuteční Mistrovství světa v ledním hokeji žen divize I, skupiny A. Oficiální web turnaje najdete na adrese www.msprerov2014.cz.
     
    Reprezentantky obou zemí se vracejí do ledového kolbiště. Uvidíme, jestli Japonsko dokáže s dvoubrankovou ztrátou něco udělat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Japonky u kotouče v blízkosti vlastní modré čáry.
     
    40:18
    Německo odrazilo útok svých soupeřek, jenže kotouč jen nahodilo do útočného pásma, kde u kusu černé gumy byly dříve soupeřky.
     
    40:40
    Japonsko zatím buší do obranného bloku Německa, které zatím velmi zodpovědně hlídá svou modrou čáru a nepouští Asiatky do blízkosti gólmanky Harrerové.
     
    41:15
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce už rozvinuly dlouhou kombinaci v útočném pásmu, zatím nezakončily.
     
    41:40
    Japonky jsou mnohem častěji na puku a diktují tempo hry, jenže zatím jim to není nic platné. Černé orlice se velmi zodpovědně brání a hlídají svůj náskok.
     
    42:07
    Němkám to zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze, poslalo kotouč přes kluziště jen na icing.
     
    42:25
    Japonsko se drží u gólmanky Harssové.
     
    42:56
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    A máme zaděláno na pořádné drama, Japonky snižují na nejtěsnější rozdíl! Ránu Čiho Osawaové z pravého křídla sice gólmanka Harrerová vyrazila betony, jenže pro rychlou dorážku si dojela pohotová HARUNA JONEJAMAOVÁ a vrací svému týmu naději na zvrat! Asistence: Čiho Osawaová, Sena Suzukiová.
     
    43:19
    A na Japonsko je vidět, jak moc mu vstřelená branka pomohla. Jeho hráček je najednou plný led a německá defenziva má ještě více práce než předtím.
     
    44:15
    Jenže Japonky brzdí v rozletu nedisciplinovanost, na lavici hanby usedla Hanae Kubová (JPN) za hákování.
     
    44:29
    Japonsko při vlastním oslabení zahrozilo, když se hnalo do rychlého brejku, který však zakončením neskončil.
     
    44:54
    Útok Německa nedopadl na úrodnou půdu, soupeřky vyhodily přes celé hřiště.
     
    45:09
    Z bezprostřední blízkosti pálila bez přípravy Sara Seilerová, která dostala před branku přesný pas, jenže gólmanka Konišiová se bleskově přesunula a vyrazila puk do bezpečí!
     
    45:40
    Japonsko se i nadále výtečně brání, Němky se horko těžko k něčemu dostávají.
     
    46:07
    Hokejistky s černými orlicemi na dresech už drží útočné postavení.
     
    46:25
    Monika Bittnerová promarnila obrovskou příležitost, když dorážela z bezprostřední blízkosti! Gólmanka Konišiová vyrazila betony puk před sebou a německá útočnice o kousek minula její bránu!
     
    47:10
    Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    47:17
    Gólmanka Konišiová opět v akci, tentokrát si smlsla na ráně, která na její bránu vyletěla až ze středního pásma. Kotouč doplachtil do její náruče.
     
    47:33
    Japonky ukořistily kotouč a okamžitě s ním uhánění vpřed.
     
    48:02
    Nakonec vyhrály boj u mantinelu a brankářka Harrerová musela u své levé tyčky schovat kotouč do lapačky.
     
    48:32
    Volný prostor se otevřel na levém křídle před Bettinou Eversovou, jež práskla do puku a gólmanka Konišiová se předvedla ve skvělém světle, když kotouč vyrazila hrudí a přikryla pod lapačkou!
     
    49:05
    Rui Ukitaová teď může hodně litovat toho, že nedokázala ve velké rychlosti zkoordinovat lépe svůj pohyb a přesněji zakončit, ocitla se těsně před německou gólmankou!
     
    49:40
    Karta se otočila, nyní sledujeme tlak Německa. Šajba arénou se, jak už napovídá samotný její název, pokřik "Šajbu!", tedy v překladu do češtiny "Gól!".
     
    51:00
    Velký rozruch byl před brankou Japonek, ale žádná z útočnic Německa nedokázala usměrnit ze vzdálenosti několika kroků kotouč za zády gólmanky Konišiové.
     
    51:17
    Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu.
     
    52:02
    Do velikánské příležitosti se hnala Rui Ukitaová, jež sebrala Němkám puk ve středním pásmu a dostala se za záda Anji Weisserové (GER), jíž nezbylo nic jiného, než japonskou hráčku podrazit.
     
    52:10
    Japonky se zabydlely v útočném pásmu.
     
    52:40
    Němky jsou pod mohutným tlakem a ruští fanoušci si znovu žádají gól.
     
    53:25
    Kotouč létá kolem branky gólmanky Harrerové ve velké rychlosti, jenže japonské střely jsou zatím nepřesné.
     
    54:00
    Němky se na chvíli osvobodily, jenže Japonky pokračují v útočné aktivitě.
     
    54:33
    Kanae Aokiová tvrdě vystřelila na modré čáře a jen o kousek kotouč minul německou bránu, když gólmanka Harrerová vyrazila kotouč betonem.
     
    55:07
    Němky se dokázaly osvobodit, ale znovu musí čelit útočné aktivitě svých soupeřek.
     
    55:36
    Monika Bittnerová ani ze druhého souboje s brankářkou Harrerovou nevyšla vítězně, tentokrát také vypálila z levého kruhu, ale jen do hrudi brankářky Konišiové!
     
    56:10
    Japonkám už se krátí čas na vyrovnání.
     
    56:40
    Německo se soustředí na pečlivou obranu a každou příležitost okamžitě využívá k rychlým protiútokům.
     
    57:10
    Hráčky bojují o puk za německou bránou.
     
    57:20
    Ze souboje vyšlo vítězně Japonsko, jenže při kombinaci se vlastní nepřesností dostalo do středního pásma.
     
    57:45
    Hokejistky v černožlutých dresech přesunuly hru do blízkosti brankářky Konišiové, kde chvíli pozdržely hru.
     
    58:25
    Japonky drží útočné postavení, Němky čelí velkému tlaku.
     
    58:50
    Brankářka Harrerová vyrazila ránu od modré čáry betony a z mírného úhlu na pravé straně rychle dorážela Ami Nakamuraová, ale těsně minula vzdálenější tyč!
     
    59:25
    Japonky to zkoušejí bez gólmanky, puk je však jejich v pásmu!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání o 7. místo je u konce, Němky jej nakonec zvládly o něco lépe. Japonsku se sice podařilo v poslední třetině snížit, jenže i přes velký tlak už na vyrovnání nedosáhly. Je tak jisté, že země vycházejícího slunce se utká o udržení v elitní skupině s vítězem mistrovství světa divize I, skupiny A, které hostí Přerov. Jeho velkými favoritkami jsou české reprezentantky, ale uvidíme, jestli na domácí půdě potvrdí papírové předpoklady. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne.
     
    Utkání sledovalo 2012 diváků.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Německo – 9 (23)
    Japonsko – 6 (29)
     
    Oficiální web Mistrovství světa v ledním hokeji žen divize I, skupiny A, které se od 6. do 12. dubna 2014 uskuteční v Přerově, najdete na adrese www.msprerov2014.cz. (11:15:21)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Götzová (Buschová, Janzenová), 25. Zornová (Buschová, Götzová), 36. Seilerová (Schusterová) – 14. Kubová (Osawaová), 43. Jonejamaová (Osawaová, Suzukiová)


    Německo: Harrerová (Harssová) – Götzová (C), Lanzlová, Hammerlová, Weisserová, Eisenschmidová, Anwanderová – Fellnerová, Zornová, Buschová – Seilerová, Schusterová, Kratzerová – Beckerová, Janzenová, Eversová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (36. Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová (C), Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová.

    Rozhodčí: Melanie Bordeleauová (CAN) – Therese Björkmanová (SWE), Michaela Kúdelová (SVK)

    Diváci: 2012
    bahis siteleri