Slovinsko – Rakousko 4:0 (kon.) | Rusko – Norsko 4:0 (kon.) | Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
Švýcarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Norsko
Úterý 18.02.2014, 13:30 • Zimní stadión Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No a v závěru přichází ještě jeden gól v síti Norů. Tichonov dojel odražený puk, který poté přeposlal od zadního mantinelu před branku, kam si sjel ALEXEJ TEREŠČENKO, který se v bezprostřední blízkosti nemýlil a dělovkou propálil norslého muže v masce. Asistence: Viktor Tichonov, Vladimír Tarasenko.
     
    58:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDR RADULOV zachytil puk a od mantinelu poslal kotouč s velkým klidem do prázdné svatyně. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    57:40
    Haugen zůstává na střídačce! Norsko to zkusí v šesti hráčích.
     
    57:40
    Norsko si bere oddechový čas, jelikož se poté bude vhazovat v útočném pásmu seveřanů.
     
    55:03
    Nádherné sólo Dacjuka, který totálně rozhodil obranu soupeře. Až v té finální fázi se Norům podařilo ruského útočníka o puk obrat a Haugen tak nemusel ani zasahovat.
     
    52:05
    Olimb špatnou přihrávku našel pouze osamoceného Ovečkina! Ten poté zamířil nikým nehlídán na branku Haugena. Jenže těsně před brankovištěm mu rybičkou vypíchl kotouč právě Olimb. Ruská hvězda se dožadovala minimálně trestu pro norského hráče, ale hraje se dál.
     
    43:59
    Tarasanko šel úplně sám na branku, jenže ve své individuální akci střelou ke vzdálenější tyči Haugena nepropálil. Ten ale momentálně chytá fantasticky.
     
    41:04
    Olimb za držení oslabí svůj tým a míří na trestnou, kde si odsedí menší trest.
     
    37:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže z ničeho nic přichází další gól v síti Norů. Radulov opět objel branku a natlačil se až před Haugena. Svou bekhendovou střelou sice orazítkoval tyč, nicméně opět domácím pomohl štěstí, jelikož se puk odrazil k protější straně, kde zůstal zcela osamocený ILJA KOVALČUK, který poslal puk do prázdné branky. Asistence: Pavel Dacjuk, Alexandr Radulov.
     
    35:28
    Anisimov nahodil kotouč za branku, který poté sám dojel. Následně se natlačil před branku, kde se snažil propasírovat puk za záda Haugena. Ten ale stál u tyče, kterou si pečlivě pohlídal.
     
    26:49
    Dacjuk chtěl zasunout kotouč zpoza branky k levé tyči, kterou Haugen neměl včas pokrytou. Ruskému útočníkovi se to ale nepovedlo.
     
    25:47
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Solberg putuje na trestnou, jelikož se provinil držením.
     
    24:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDR RADULOV posílá domácí do vedení, avšak nutno dodat s velkým štěstí. Radulov obkroužil branku a z nulového úhlu vypálil z bekhendu. Jeho rána by gólem neskončila, jenž Holos puk nešťastně tečoval a ten poté zamířil za záda překvapeného Haugena. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    22:48
    Teď už ale Rusové zahrozili. Sjomin se propasíroval k odraženému kotouči, který poté z první vypálil. Haugen ani nevěděl jakým způsobem jeho ránu vytěsnil.
     
    18:15
    Domácí mohli jít do vedení! Sjomin si sjel do útočného pásma po levé straně, jelikož Norové právě střídali. Ruský útočník ale připraveného Haugena nedokázal propálit.
     
    15:26
    Avšak Rusové si zahrají první přesilovku. Olden zahákoval a odsedí na lavici hanby dvě minuty.
     
    09:38
    Přichází první vyloučení. Malkin se provinil hákováním a na trestné si odsedí menší dvouminutový trest.
     
    06:35
    První vážnější šance. Malkin se z ničeho nic propasíroval až před Haugena, kam si sjížděl na přihrávku, ale přes výborně bránícího Bonskasena se k zakončení nedostal, ačkoliv na něj číhala prázdná branka.
     
    00:52
    Vzápětí přišla velká hrubka právě Radulova, který špatnou přihrávku poslal do velké šance Olimb. Jeho zakončení ale nebylo povedené.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 25. Radulov (Dacjuk), 38. Kovalčuk (Dacjuk, Radulov), 59. Radulov (Dacjuk), 60. Těreščenko (Tichonov, Tarasenko)


    Rusko: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk , Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.
    Norsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom – Roymark, Lund Hansen, Olden.

    Rozhodčí: Piechazcek (NĚM), Pollock (KAN) – Mcelman (USA), Vlach (SVK)
    bahis siteleri