Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Finsko – Rusko 3:1 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Slovinsko
Středa 19.02.2014, 09:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči, Rusko • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Čtvrtfinálový duel mezi Švédskem a Slovinskem končí nakonec jednoznačnou výhrou favorita v poměru 5:0. Rozhodla o tom zejména třetí třetina, ve které již Slovinci fyzicky odpadli a s turnajem se loučí. Na Švédy je připraven boj o medaile, v semifinále se utkají s lepším z dvojice Rusko – Finsko. Příjemné pokračování dne přeje Petr Dejnožka. (11:08:39)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Běží již poslední minuta dnešního duelu, hraje se s velkým klidem a bez osobních soubojů.
     
    58:20
    Edler od modré čáry umístil kotouč do Kristanovy lapačky.
     
    57:34
    Slovinsko se zde loučí s turnajem, rozhodně se za své výkony nemusí stydět. Největší úkol na slovinský tým čeká v dubnu, kdy se hráči Matjaže Kopitara musí vrátit do elitní skupiny mistrovství světa.
     
    56:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédská suverenita ve třetí třetině nabírá gigantických rozměrů! Erik Karlsson znovu ukázal svůj obrovský přehled, když milimetrovým pasem našel čepel CARLA HAGELINA, jemuž pouze stačilo nastavit hokejku – 5:0! Asistence: Erik Karlsson a Marcus Krüger.
     
    55:52
    Gregorc hledal rozjetého Kopitara, jediný zástupce Slovinska v NHL však přihrávku nezpracoval.
     
    54:27
    Tičar zakombinoval v útočném pásmu s Jegličem, následně oba hráči o puk přišli. Na druhé straně Steenův průnik se také s úspěchem neshledal.
     
    53:45
    Pardubický Blaž Gregorc zpoza modré čáry prověřil pozornost Henrika Lundqvista.
     
    52:34
    Utkají se již bude pouze dohrávat, Slovinci již ztratili všechny naděje na medailové boje.
     
    51:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Oslabení sice dokázal slovinský tým zvládnout, vzápětí však Robert Kristan inkasuje počtvrté! CARL HAGELIN si najel na další pas Jimmieho Ericssona a následně umístil puk mezi betony slovinského brankáře – 4:0! Asistence: Jimmie Ericsson a Nicklas Kronwall.
     
    51:07
    A tak to také zůstane, Slovinsko hraje v plném počtu.
     
    50:42
    Tato početní výhoda rozhodně nepatří do výstavní síně švédského týmu, Kristan ještě nemusel zasahovat.
     
    49:55
    Urban je namlsán po včerejším úspěchu proti Rakousku, po kličce do středu umístil kotouč do náruče Henrika Lundqvista.
     
    49:41
    Puk po Muršakově zásahu míří až za Lundqvistovu svatyni.
     
    49:07
    Dlouhá švédská výhoda a pobyt Lundqvista na střídačce je nyní ukončen. Robar (SLO) si přidržel u mantinelu Hagelina, za což slovinský hráč obdržel dvouminutový pobyt na lavici hanby.
     
    48:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O prvním semifinalistovi je již definitivně rozhodnuto! LOUI ERIKSSON dostal přihrávku kousek za modrou čarou, následně nikým nehlídám umístil kotouč střelou zápěstím nekompromisně do levé šibenice Kristanovy branky – 3:0! Asistence: Nicklas Backström a Johny Oduya.
     
    47:23
    David Rodman však z protiútoku mohl překvapit Lundqvista! Slovinský útočník prošel mezi obránci jako nůž máslem, jeho následnou ránu však brankář chytající ve službách New Yorku Rangers zlikvidoval!
     
    47:00
    Berglund se pokusil vypálit ihned po vhazování, jeho rána byla sražena. Švédové však zůstanou s kotoučem v útočné periodě.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. D. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Backström, Oduya), 52. Hagelin (Jimmie Ericsson, Kronwall), 57. Hagelin (Karlsson, Krüger)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jonathan Ericsson, Kronwall (C), Hjalmarsson, Oduya, Edler, Karlsson, Ekman-Larsson – Alfredsson, Berglund, Steen – Backström, Eriksson, D. Sedin – Silfverberg, Johansson, Landeskog – Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson – Hagelin. Trenér: Pär Marts.
    Slovinsko: Kristan (Hocevar) – Pretnar, Kranjc, Kovačevič, Robar, Gregorc, Pavlin, Tavželj, Podlipnik – Kopitar, D. Rodman, Muršak – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas, M. Rodman, Razingar (C) – Goličič, Musič, Pance. Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Meier, Šindler – Carlson, Wheler
    bahis siteleri