Švýcarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
konec
Švýcarsko
4:3 (0:1, 0:1, 4:1)
Švédsko
Čtvrtek 20.02.2014, 13:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Je to jasné, Švýcarsko slaví po velkolepém obratu poprvé v historii zisk ženských olympijských medailí!
     
    59:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečné, Švédky to ještě stihly a v power-play znovu snižují na nejtěsnější rozdíl! Asserholtová našla zpoza brány PERNILLU WINBERGOVOU, která poslala kotouč do druhého růžku a drama je na světě – 4:3! Asistence: Jenni Asserholtová, Erika Grahmová.
     
    58:53
    A Švédsko hraje znovu bez brankářky!
     
    58:53
    Švýcarky si ještě vybírají oddechový čas.
     
    58:53
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už je to asi jasné, Švýcarky sahají po historických bronzových medailích! Z obranného pásma poslala ALINA MÜLLEROVÁ puk z pásma a snad ani nedoufala, že by mohla trefit bránu, ale stalo se tak! Švýcarská střídačka je zase na jedné hromadě – 4:2! Bez asistence.
     
    58:32
    Eliassonová pálí vedle, Švýcarky ujely dopředu. Do prázdné brány ale nestihly puk namířit.
     
    57:57
    Valentina Wallnerová zůstává na střídačce, Švédky jdou hrát power-play šest proti pěti! Vhazování v útočném pásmu.
     
    57:57
    Oddechový čas pro švédskou střídačku. Seveřanky nutně potřebují vyrovnat!
     
    57:05
    Švédky dělají v rozehrávce obrovské chyby, další mohla potrestat Sara Benzová. Wallnerová se ale blýskla pohotovým zákrokem lapačkou.
     
    56:24
    Patnáctiletá Alina Müllerová předvedla parádní slalom, ale poslední natažená švédka jí zabránila v zakončení! To byla krásná akce nejmladší hráčky turnaje.
     
    53:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, další skvělá třetí třetina v podání Švýcarek dokonale otáčí skóre a najednou to jsou ony, kdo má blíž k zisku bronzových medailí! Obránkyně zastavila vyhození a poslala puk Stalderové, který nejdřív sklouzl. Pak ale zachovala chladnou hlavu a narýsovala krásnou přihrávku JESSICE LUTZOVÉ, která ji pouze ztečovala do prázdné brány – 3:2! Asistence: Lara Stalderová, Laura Benzová.
     
    51:23
    Dobrá dělovka Frautschiové končí na vyrážečce Wallnerové.
     
    50:02
    Schellingová zastavuje Uden-Johanssonovou, která dostala přihrávku z rohu. Napodruhé už jí puk ujel za bránu.
     
    48:26
    Nabuzené hokejistky helvétského kříže přibrzdí faul. Lara Stalderová (SUI) míří k trestoměřičům za napadení, Švédky mají šanci vrátit na svou stranu vedení.
     
    46:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno!! Obrovská radost na švýcarské střídačce, využitá přesilovka totiž znamená, že se pojede zase od nuly! Skákavý puk zpracovala Müllerová rukavicí, její střelu ještě Švédky odrazily. Ne už ale další pokus PHOEBE STANZOVÉ, která dokázala překonat Wallnerovou a vyrovnat na 2:2! Asistence: Alina Müllerová.
     
    45:36
    Lutzová se snažila před odkrytou bránou o dorážku, ale dojíždějící Švédka puk odpálila jako první.
     
    45:04
    Obrovská švýcarská chuť vede k přesilové hře! Johanna Olofssonová (SWE) je vyloučena za podražení a Švýcarky dostávají opravdu velikou možnost.
     
    44:06
    Seveřanky spěchaly do protiútoku, Grahmová se natahovala po střílené přihrávce. Zvládla ji ale ztečovat jen do rohu pásma, bylo to moc dlouhé.
     
    41:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Švýcarky hned zkraje třetí třetiny střílejí strašně důležitý gól a jsou zpátky ve hře! Forsterová zachytila na modré kotouč a poslala ho do ohně, kde zůstala úplně volná SARA BENZOVÁ a okamžitou střelou snižuje na nejtěsnější rozdíl – 1:2! Asistence: Sarah Forsterová.
     
    38:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečně smolný moment pro švýcarskou brankářku Florence Schellingovou. ERICA UDEN-JOHANSSONOVÁ krátce po přejezdu modré čáry vyslala střelu na druhý růžek, kterou se Schelligová snažila lapit. Puk ale jenom škrábla a pak se snesl za její záda – 0:2. Asistence: Cecilia Östbergová, Maria Lindhová.
     
    34:50
    Horká chvilka pro Švýcarsko. Livia Altmannová (SUI) odchází na trestnou za hru tělem, Švédky mají k dobru 28 sekund přesilovky pět na tři!
     
    33:18
    Švédský pohyb vede ke třetí přesilovce vedoucího týmu. Lara Stalderová (SUI) – 2 minuty za podražení.
     
    33:10
    Na druhé straně dostala přihrávku do druhé vlny Grahmová, svou střelu z vynikající pozice ale poslala jen do zadního mantinelu.
     
    32:44
    Elitní útok Švýcarek hraje ve druhé třetině výborně. Stefanie Martyová číhala za zády střídajících Švédek, ale bekhendové zakončení signalizovala moc dlouho a Wallnerová jí od tyčky neodjela!
     
    31:23
    A další šance Ericy Uden-Johanssonové. Okamžitě po buly pálila do švýcarského břevna!
     
    31:10
    Špatná rozehrávka Švýcarek se dostala do levého kruhu k Uden-Johanssonové, která pálila z první. Schellingová ovšem rychle přitiskla ruku k betonu.
     
    28:51
    Před Wallnerovou číhala na dorážku připravená Jessica Lutzová. Puk dokonce trefila ze vzduchu, ale švédská gólmanka se proti ní výborně roztáhla!
     
    28:33
    Po další střele Lary Stalderové, která byla tentokrát tečovaná, vznikl ve švédském brankovišti neskutečný závar. O kotouč bojovalo dohromady snad osm hráček, ale brankovou čáru nepřešel!
     
    27:26
    Teď to může být zajímavé, přichází první faul na švédské straně. Emma Eliassonová (SWE) si odsedí menší trest za nedovolené bránění a Švýcarky se mohou chytnout.
     
    21:26
    Na druhé straně uháněly dopředu Sara Benzová s ještě jednou spoluhráčkou. Benzová zakončovala sama, ale bližší tyč minula.
     
    20:54
    Winbergová a po ní i Grahmová se ocitly před švýcarskou brankářkou úplně samy. Ani jedna na ni však nedokázala vyzrát! Švýcarsko v plném počtu.
     
    18:28
    Další nedovolený zákrok Švýcarek, znovu od té samé hráčky. Sandra Thallmanová (SUI) si přitáhla hokejkou Asserholtovou a podruhé usedá na lavici hanby. Menší trest za hákování, druhá možnost pro Švédky.
     
    14:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Aktivita zajišťuje švédským hokejistkám vedení, jejich soupeřkám se naopak unavený start vymstil. Cecilia Östbergová se mezi kruhy zbavila své obránkyně a puk posunula na stranu brankoviště MICHELLE LÖWEHNIELMOVÉ, která ho bekhendem poslala za záda přesouvající se Schellingové – 0:1! Asistence: Cecilia Östbergová, Maria Lindhová.
     
    12:52
    Bojující Bullová se Stanzovou skvěle forčekovaly, druhé jmenované puk před brankou o kousek ujel.
     
    11:53
    Winbergová vykroužila oblouk zpoza brány a Schellingová se proti ní musela perfektně přesunout.
     
    11:19
    A máme tu první vyloučení zápasu. Sandra Thalmannová (SUI) si odpyká menší trest za hákování, Švédky si zahrají početní výhodu.
     
    09:37
    Ledovým palácem Bolšoj obíhají mexické vlny. Hlediště už se parádně zaplňuje a diváci se očividně baví už teď.
     
    06:32
    Stanzová na červené čáře výtečně obrala soupeřku o puk a pak vyzvala na středu číhající Jessicu Lutzovou. Té ale v tísni zakončení nevyšlo, zblízka poslala kotouč do výstroje Wallnerové.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 42. S. Benzová (Forsterová), 47. Stanzová (Müllerová), 54. Lutzová (Stalderová, L. Benzová), 59. Müllerová – 14. Löwenhielmová (Östbergová, Lindhová), 39. Uden-Johanssonová (Östbergová, Lindhová), 60. Winbergová (Asserholtová, Grahmová)


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová "C", Frautschiová, L. Benzová, Thalmannová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Stalderová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová. Trenér: Rene Kammerer.
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Bäckmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová – Asserholtová "C", Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Uden-Johanssonová – Rasková, Löwenhielmová. Trenér: Niclas Hogberg.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER) – Caugheyová (CAN), Hanrahanová (USA).

    Diváci: 8283
    bahis siteleri