Jihlava – Teplice 1:1 (kon.) | Slavia – Znojmo 2:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:1 (1:0)
1. SC Znojmo FK
Pátek 14.03.2014, 20:15 • Snot Tip Arena, Praha - Vršovice • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Ještě jedna standardka pro Znojmo, do vápna jde i brankář Hrubý.
     
    90+1
    Mohlo být srovnáno! Crnkič se parádně uvolnil do pokutového území, ale jeho křižná střela nakonec neskončila v bráně, protože ji o několik decimetrů minula.
     
    90
    Znojemští však z rohového kopu nic nevymysleli a následný brejk Boudjemy musel zastavit Haurdič jen za cenu žluté karty.
     
    89
    Boudjemaa oslovil Smejkala na bližší tyči, jeho hlavičku ale Hrubý reflexivně vyrazil.
     
    85
    Dvougólový Piták za potlesku tribun opouští hřiště, poslední minuty si zahraje Mario Lička.
     
    84
    Po rohovém kopu poslal Škoda míč na soupeřovu bránu a Hrubý měl co dělat, aby míč vytáhl před brankovou čárou. Následně byl slávistům pískán ofsajd.
     
    80
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po dobré obranné práci Nitrianského až do vápna elegantně protancoval Boudjemaa, který se v šestnáctce uvolnil a perfektně nacentroval na hlavu KARLA PITÁKA, jenž hlavičku umístil do šibenice mimo dosah gólmana Hrubého!
     
    78
    Boudjemaa poslal míč od rohového praporku přímo na hlavu Milana Škody, jeho pokus ale skončil těsně vedle tyče v boční síti. Slávisté ještě reklamovali roh, sudí ale nařídil jen odkop od brány.
     
    73
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Tak to byla paráda! Mudra vyvezl míč a parádní uličkou za obranu vyřadil ze hry oba slávistické stopery. Za ně si pak jako vítr v obrovské rychlosti naběhl NERMIN CRNKIĆ, který udělal kličku Čontofalskému a z těžkého úhlu i se štěstím poslal ránu, která se od břevna a tyče dostala za brankovou čáru!
     
    72
    Střídá i Znojmo. Stáňa v útoku nahrazuje Reljiče.
     
    71
    Slávistický kouč Pastoor poprvé sahá do sestavy, místo Juhara si zahraje Vošahlík.
     
    70
    A ještě jednou musel zasahovat Hrubý. Prudká střela Zmrhala však mířila jen doprostřed brány.
     
    69
    Necid teď má jednu šanci za druhou. Nyní ho do šestnáctky uvolnil Boudjemaa a domácí útočník zkusil štěstí křižnou střelou, s ní si Hrubí ale opět poradil.
     
    66
    Opět Tomáš Necid! Tentokrát si naběhl na precizní uličku, pak ale tváří v tvář Hrubému selhal. Znojemského gólmana chtěl totiž prostřelit po zemi, ten ale všechny skulinky perfektně utěsnil.
     
    64
    O minutu později střílel spektakulárně Necid, jeho prudká střela z patnácti metrů ale o metr přeletěla znojemskou bránu.
     
    63
    Po dlouhém centru se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území Piták, který chtěl z voleje vystřelit, ale vůbec netrefil míč. K němu se ale pak ještě dostal Martin Juhar, jehož prudká střela skončila na tyči.
     
    58
    Hosté poprvé střídají: Crnkič za Helíska.
     
    53
    Hrubý si pětadvacet metrů před znojemskou bránou hlavou postrčil míč těsně před tím, než ho do ní napálil Cihlář. Hostující hráč vidí žlutou kartu a může být ještě hodně rád. Hrubý je ošetřován na hrací ploše.
     
    48
    Diarrassouba u půlicí čáry dohrál právě Hrubého, tentokrát už to žlutá karta bude.
     
    45
    Slávistickou akci táhl středem hřiště Hrubý, který pak na pravém křídle uvolnil Necida. Ten chvíli přemýšlel o střele z úhlu, pak ale přeci jen nacentroval na malé vápno, kde sice Piták dostal míč kousek za paty, ale povedeným škorpionem nakonec jen o kousek přestřelil hostující bránu.
     
    39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí přenesli po zemi hru z levé strany na pravou, odkud pak poslal vysoký centr do vápna Nitrianský. Ten původně mířil na Necida, ale slávistický útočník se k míči neprocpal. Ten tak propadl za něj, což očekával KAREL PITÁK, jemuž stačilo balón usměrnit do poloodkryté brány!
     
    17
    Rychlý brejk slávistů zakončoval Necid prudkou ranou po centru Zmrhala. Gólman Hrubý se ale vyznamenal a Necidovu bombu směřující pod víko vytěsnil na rohový kop.
     
    5
    Rejlič vysunul na pravém křídle Helíska, jehož prudká přízemní střela mířila ke vzdálenější tyči. Brankář Čontofalský byl však včas dole a balón zastavil.

    Václav Baumann

    Branky: 39. Piták (Nitrianský), 80. Piták (Boudjemaa) – 73. Crnkić (Mudra)

    Karty:   48. Diarrassouba (ZNO), 53. Cihlář (ZNO), 90. Haurdič (ZNO)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 11:2.
    SK Slavia Praha: Čontofalský – Nitrianský, Smejkal, Škoda, Ritchie – Juhar (71. Vošahlík), Hrubý, Piták (C) (85. Lička), Zmrhal, Boudjemaa – Necid.
    Náhradníci: Černý – Dostál, Neves, Prošek, Mensah, Lička, Vošahlík.

    1. SC Znojmo FK: Hrubý – Mudra, Odehnal, Hnaníček (C), Helísek (58. Crnkić) – Reljić (72. Stáňa), Lacko, Haurdič, Cihlář – Diarrassouba, Vašíček.
    Náhradníci: Drobisz – Jonov, Stáňa, Crnkić, Liener.

    Rozhodčí: Proske – Nádvorník, Černý
    bahis siteleri