New Jersey – Minnesota 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 4:2 (kon.) | Montreal – Columbus 2:3 (kon.)
Ottawa – Tampa 4:5 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 1:3 (kon.)
Arizona – Florida 2:1 (kon.) | San Jose – Anaheim 3:2 (kon.) | Los Angeles – Washington 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
San Jose Sharks
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Anaheim Ducks
Pátek 21.03.2014, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Anaheim už hraje s prázdnou brankou a jedním hráčem navíc v poli.
     
    56:01
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost, která propukla nyní v SAP Center. Domácí nějakou dobu okupovali prostor kolem svatyně Fredrika Andersena a po zásluze otáčí skóre utkání zpátky ve svůj prospěch. Na celé akci měl velikou zásluhu střelec předchozí branky Joe Thornton, jenž nahodil puk na svatyni. A před gólmanem už velice přesně tečoval touš do sítě BRENT BURNS. Asistence: Joe Thornton, Marc-Edouard Vlasic.
     
    54:18
    Veliká šance Anaheimu na skórování, kotouč po zásahu Niemiho ještě skákal brankovištěm a právě gólman Žraloků nakonec celou situaci zachránil.
     
    48:11
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě před polovinou třetí třetiny se San Jose Sharks dočkali. Ačkoli jejich tlak v posledních minutách nebyl nijak drtivý, domácí klub dokázal srovnat v pravou chvíli. Dvojice domácích útočníků unikala v přečíslení dva na jednoho směrem k soupeřově brankáři. Brent Burns nepřihrával na Thorntona a nejdříve vystřelil. Ale následně kotouč našel odraz přímo na místo, kde stál připravený JOE THORNTON. Poslal touš do poloviny odkryté brány. Asistence: Brent Burns.
     
    43:02
    Sharks zatačili soupeře do jeho brankovišti a byli doslova centimetry od gólu, nakonec ale kotouč ještě zůstal před čárou!
     
    42:18
    Další možnost pro Žraloky, jak využít přesilovku, dvě minuty za hákování dostává Mathieu Perreault (ANA).
     
    41:43
    Anaheim právě vstřelil branku!
    San Jose nevyužilo svou přesilovou hru a navíc má další trable. Hned po skončení vlastní početní výhody totiž Žraloci inkasují a hokejisté Anaheim Ducks unikají na ledě soupeře do jednobrankového vedení. Za brankou vznikla pro Kačery výhodná situace, k zakončení u Niemiho svatyně se dostal COREY PERRY, ten následně poslal kus černé gumy do sítě. Asistence: Ryan Getzlaf.
     
    39:21
    Hra je ještě jednou přerušena, San Jose čeká přesilová hra. Za katr odjíždí na dvě minuty Bryan Allen (ANA), který hákoval Pavelskiho.
     
    39:04
    Sheppard ujížděl na začátku poslední minuty druhé části sám na branku, jenže dobře připravení Andersen ho stihl zastavit.
     
    37:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Okamžitě po vhazování hokejisté Anaheimu dokázali vyprodukovat akci, která vede k vyrovnání skóre na ledě v Kalifornii. Obrana San Jose zůstala na chvíli úplně zmražená a rozhozená z plynulé kombinace soupeře, puk do sítě Anttiho Niemiho nakonec dopravil na střelu do odkryté sítě připravený MATHIEU PERREAULT. Neměl tolik práce s tímto gólem, ale branka je pro hosty důležitá. Asistence: Corey Perry, Ryan Getzlaf.
     
    37:30
    San Jose bude v oslabení pokračovat, ještě osm vteřin čeká Žraloky dvojnásobné oslabení. Marc-Eduoard Vlasic (SJS) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:10
    Důležitý zákrok Anttiho Niemiho, který kryl hodně tvrdou střelu, jež byla vypálena kousek za pravým kruhem.
     
    35:35
    Teprve druhé vyloučení v dnešním zápase signalizuje hlavní rozhodčí. A také svou první přesilovku budou hrát hokejisté Anaheim Ducks. Dvě minuty za podražení dostává Logan Couture (SJS).
     
    34:28
    Domácí ujížděli dva na jednoho, Marleau se rozhodl vystřelit, ačkoli měl na druhé straně volného Logana Couturera. První jmenovaný těsně přestřelil.
     
    26:36
    Frederik Andersen zasahoval na poslední chvíli proti úniku Brenta Burnse, jenž znovu přebral nádhernou přihrávku od Thorntona!
     
    21:36
    Matt Nieto dostal nádhernou přihrávku přímo do brankoviště a v tutové šanci minul branku Anaheimu!
     
    15:26
    Brent Burns z poměrně nenápadné akce nakonec trefuje horní tyčku soupeřovy branky, veliká šance pro druhé skórování San Jose!
     
    13:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Trvalo to jen několik chvil a početní výhoda San Jose se stává využitou, z první opravdu velké šance v zápase dává domácí výběr důležitý gól na 1:0. Sharks už nějakou dobu motali hlavu brankáři Anaheim Ducks a také celé obraně, až se kus černé gumy dostal zpoza braky přesně na hokejku letošního střelce jménem Joe Pavelski. Nejdříve to vypadalo právě na jeho branku, ale puk ještě tečoval PATRIK MARLEAU. Ten přesně trefil prostor ve svatyni Andersena. Asistence: Joe Thornton, Logan Couture.
     
    12:49
    A za tento tvrdý zákrok se bude vylučovat, z čehož pramení přesilová hra pro domácí. Dvě minuty za krosček inkasuje hostující Luca Sbisa (ANA).
     
    07:55
    Joe Pavelski málem tečoval zdařile puk do branky, ale nakonec se od jeho hokejky odrazil mimo dosah svatyně.
     
    05:30
    Joe Thornton posílal přes celé kluziště rychlou přihrávku na Brenta Burnse, kterému nakonec sjel kotouč z hokejky, jinak by ujížděl sám na branku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Marleau (Thornton, Couture), 49. Thornton (Burns), 57. Burns (Thornton, Vlasic) – 38. Perreault (Perry, Getzlaf), 42. Perry (Getzlaf)


    San Jose Sharks: Niemi – Demers, Vlasic, Boyle, Hannan, Braun, Irwin – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Couture, Marleau – Havlát, Sheppard, Wingels – Burish, Desjardins, Kennedy
    Anaheim Ducks: Andersen – Sbisa, Beauchemin, Lindholm, Lovejoy, Robidas, Allen – Perry, Getzlaf, Selanne – Silfverberg, Perreault, Maroon – Cogliano, Koivu, Winnik – Etem, Rakell, Palmieri

    Rozhodčí: Don VanMassenhoven, Paul Devorski – Don Henderson, Pierre Racicot

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri