Boston – Chicago 3:0 (kon.) | New Jersey – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Los Angeles 2:3 (kon.)
Detroit – Montreal 4:5 (kon.) | Tampa – NY Islanders 3:2 (5:4 po s.n.) | Florida – Carolina 0:3 (kon.)
St. Louis – Minnesota 5:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 6:1 (kon.) | Colorado – Vancouver 3:2 (po pr.)
San Jose – Winnipeg 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
4:3 (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 28.03.2014, 19:00 • KAJOT ARENA - Brno • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnská KAJOT ARENA právě explodovala radostí! Jakub Koreis u levého mantinelu zatáhl puk do útočného pásma a následně předložil puk do středu útočného pásma zcela volnému HYNKU ZOHORNOVI. Brněnský útočník se se svoji střelou neunáhlil, položil si Machovského a zkušeně mu poslal puk do horní části brány. Brno slaví postup do semifinále, smutnému obhájci titulu z Plzně právě skončila sezóna. Asistence: Jakub Koreis.
     
    58:32
    Schleiss našel zpoza brány na pravém kruhu volného Mozíka, který v dobré pozici trefil jen brněnského brankáře!
     
    55:25
    Štěstí hostí, Němec od pravého křídla trefil vzdálenější tyčku hostující brány!
     
    55:03
    Útočný faul Plzně a Kometa bude hrát možná klíčovou přesilovou hru v zápase. Dvořák (PLZ) bude pykat za nedovolené bránění.
     
    54:51
    Dnešní utkání sleduje 7 200 diváků, v Brně je tak znovu vyprodáno!
     
    47:01
    Další velká šance Komety. Na hranici brankoviště se jako první zorientoval Čermák, volný puk však bekhendem nasměroval jen do náruče Machovského.
     
    43:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa přečkala oslabení a nakonec dokázala srovnat stav na 3:3. Domácí kapitán Čermák nahodil od levého mantinelu puk na hostující bránu, Machovský na něj moc dobře neviděl a ten mu nakonec propadl do brány. Do brány ho však nakonec tečoval na hranici brankoviště dobře postavený JAKUB SVOBODA. Jedná se o jeho první gól v letošním play-off. Asistence: Leoš Čermák, Jan Hanzlík.
     
    39:52
    V závěru třetiny se bude ještě vylučovat. Marek Čiliak při svém zákroku trefil hokejkou branku objíždějícího protihráče a inkasuje tak dvě minuty za podražení. Trest odpyká Hynek Zohorna.
     
    34:16
    Jan Hruška (KOM) je vyloučen za sekání během komerční přestávky. Brněnskému publiku se tento verdikt pochopitelně nelíbí.
     
    30:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    I Plzeň využívá svoji přesilovou hru a vrací se do vedení! Po střele Jeřábka od modré se díky většímu důrazu v předbrankovém prostoru dostal na puk JAKUB LEV a nasměroval ho za záda Čiliaka. Asistence: Pavel Kašpařík, Jakub Jeřábek.
     
    28:57
    Za napadení je vyloučen Miller (KOM).
     
    27:27
    Žižka hledal následně před bránou volného Hrušku, který však nedokázal puk dopravit do volné brány. Kometa mohla rázem skóre otočit ve svůj prospěch!
     
    26:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa dvojnásobnou přesilovou hru využívá a srovnává stav zápasu na 2:2! Brňané se dlouho nemohli dostat ke střele, až Hruška našel křižným pasem přes brankoviště u pravé tyče volného VOJTĚCHA NĚMCE, který měl snadnou práci. Zametl puk do volné brány a rozpoutal gejzír radosti v brněnské aréně! Asistence: Jan Hruška, Michal Kempný.
     
    26:18
    Plzeň jde do tří. Po zákroku vysokou holí na Čermáka odchází na trestnou lavici Tomáš Sýkora (PLZ). Výhoda Komety bude trvat maximálně 46 vteřin.
     
    25:04
    Vyloučeni jsou Adam Raška (KOM) 2+2 za hrubost, Miroslav Indrák (PLZ) na 2+2 za hrubost a Jeřábek (PLZ) 2 minuty hrubost.
    Kometa bude hrát přesilovou hru.
     
    25:04
    Po další šance Plzně se do sebe pustili mladíci Adam Raška s Miroslavem Indrákem. Sudí nakonec oba kohouty od sebe trhá a posílá je na trestnou lavici.
     
    24:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň v úvodu druhé třetiny obrací vývoj utkání! Po nahození Tomáše Sýkory od modré čáry se na hranici brankoviště jako první zorientoval PATRIK PETRUŠKA a doklepl puk do Čiliakovy brány. Asistence: Miroslav Indrák, Tomáš Sýkora.
     
    22:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň do druhé třetiny vstoupila lépe a srovnává stav na 1:1! Čiliak neudržel puk ve své lapačce, ten mu vypadl před sebe, přesně na hůl dorážejícího MIROSLAVA INDRÁKA, který již měl snadnou práci. Do střely se sice po hlavě vrhal brněnský Hanzlík, šanci Indráka ale již nezabránil. Asistence: bez asistence.
     
    21:53
    Velká šance Plzně! Indrák na levém křídle oklamal brněnského obránce a ocitl se sám před Čiliakem. Na toho si nakonec ale nepřišel, jeho pokus zastavil pravý beton domácího gólmana.
     
    Nakonec se přeci jenom vylučovalo. Lev (PLZ) a Jan Hanzlík (KOM) inkasují trest dvě minuty za hrubost.
     
    16:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se v ponechané výhodě po faulu na Rašku ujímá vedení! Za bránou následně vybojoval puk obránce Žižka, předložil ho na levý kruh, kde stál dobře postavený HYNEK ZOHORNA a propálil vše, co mu stálo v cestě. Dobrou práci odvedl mladík Raška, který nejprve vybojoval faul a následně vypracoval střeleckou příležitost pro Zohornu. Asistence: Tomáš Žižka, Adam Raška.
     
    15:58
    Čermák ve velké šanci. Na levém kruhu byl sám, na druhé straně se mu za posledním obráncem nabízel navíc Hruška. Kapitán Komety si však čekal na vhodný okamžik a nakonec se rozhodl pro přímou střelu. Trefil jen beton Machovského.
     
    07:38
    Přesilovku si vyzkouší i hosté z Plzně. Za sekání na Indráka je vyloučen Jan Hruška (KOM).
     
    04:40
    Plzeňský Hanzlík vyhodil pod tlakem puk mimo led a putuje na trestnou lavici. Kometa bude šest vteřin hrát v pěti proti třem!
     
    04:09
    Němec dostal puk mezi kruhy, měl chvilku času, puk ale nakonec poslal jen do povyjetého Machovského. Kometa svého soupeře svírá, ten neví, kam dříve skočit.
     
    03:10
    Dobrá střela Zohorna z mezikruží, kterou Machovský vyrazil jen před sebe. Zde se o dorážku snažil Tomáš Svoboda, minul ale volnou část hostující brány.
     
    02:46
    Kometa bude hrát první přesilovou hru v zápase. Za podražení v útočném pásmu je vyloučen Boháč (PLZ).

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 17. H. Zohorna (Žižka, Raška), 27. Němec (J. Hruška, Kepmný), 44. J. Svoboda (Čermák, Hanzlík), 65. H. Zohorna (Koreis) – 23. Indrák, 25. Petruška (Indrák, Sýkora), 31. Lev (Kašpařík, Jeřábek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Miller, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Boháč, Mozík, Moravčík – Schleiss, Straka (C), Kratěna – Pletka, Lev, Indrák – Vlasák, Kašpařík, Holec – Pitule, T. Sýkora, Dvořák – Petruška.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 7 200 (vyprodáno)
    bahis siteleri