Košice – Nitra 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
4:3 (2:1, 0:1, 1:1)
HK Nitra
sk Středa 09.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V prvom zápase finále play-off Tipsport extraligy sa Košice tešia a dostávajú sa v sérii do vedenia 1:0. Zápas priniesol výborný, rýchly a dynamický hokej so šancami na oboch stranách. O vyrovnanosti svedčí aj to, že sa nerozhodlo po sedemdesiatich minútach hry. V samostatných nájazdoch uspel ako jediný domáci Peter Bartoš, ktorý sa tak stal hrdinom dnešného duelu. (20:11:24)
     
    Dnešné stretnutie sledovalo v Košiciach 5212 divákov.
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Rozhodujúci nájazd premenil PETER BARTOŠ.
     
    Richard Lelkeš naznačil pohyb do strany, nakoniec to ale smeroval medzi betóny Rastislava Staňu, ktorý ale do dráhy puku položil hokejku! (1:0)
     
    Peter Bartoš za Košice na to ide znova, tentokrát ale dal, urobil blafák do bekhendu, puk nadvihol a zakončil do siete! (1:0)
     
    Marek Svatoš zo skúsenosťami z NHL to skúšal medzi betóny Kristana, ani on ale neuspel. (0:0)
     
    Roman Tománek na to šiel veľmi pomaly, zvolil nakoniec strelu medzi betóny Staňu, ale neuspel. (0:0)
     
    Gabriel Spilár vyskúšal jednoduchú strelu z medzikružia, no reprezentanta Slovinska v bránke Nitry neprekonal. (0:0)
     
    Lukáš Novák už mal na ľade Rastislava Staňu, okolo betónu ale nedokázal zakončiť, keďže puk bol rýchlejší ako čakal. (0:0)
     
    Peter Bartoš za Košice vyskúšal blafák do bekhendu, Robert Kristan ale stihol dať betón do dráhy puku. (0:0)
     
    Nájazdy otvorí Jozef Stümpel, majster sveta tak ide proti majstrovi sveta, tentokrát bol úspešný ale Rastislav Staňa a nedal sa prekvapiť strelou medzi betóny! (0:0)
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V predĺžením sa nám zápas nerozhodol, oba celky sa dostali do šancí, Košice mali výhodu presilovky, v ktorej strieľali hlavne od modrej, potom sa ale dostal k slovu Roman Tománek, ktorý šiel dvakrát na Staňu, no v oboch prípadoch uspel brankár Košíc.

    Nasledovať budú samostatné nájazdy.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    69:50
    Nitra už podrží puk za vlastnou bránkou a počká si na koniec predĺženia. Budeme tak vidieť nájazdy.
     
    69:20
    Nádaždi to po buly vyskúšal švihom po ľade, puk šiel tesne vedľa tyčky, Staňa netušil kde je puk a na jeho šťastie netrafil priestor brány.
     
    69:10
    Roman Tománek najprv po chybe Marcinka sa dostal pred bránku s pukom, Staňu ale neprekonal, o pár sekúnd dostal možnosť zas, keď si puk sám vybojoval, no zas skvelý Staňa jeho pokus zachytil a hru prerušil.
     
    68:50
    Hostia v plnom počte.
     
    68:40
    Ďalšia nebezpečná strela Košíc od modrej, tentokrát ju vyslal na Kristana Kolba, no brankár Nitry skvelo vyráža betónom!

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 2. Cebák (Bartoš), 17. Spilar (Bartoš, Štrbák), 43. Štrbák (Češík, Hrnka), rozh. náj. Bartoš – 13. Tománek (L. Novák, Ordzovenský), 39. Lelkeš (L. Novák, M. Novák), 57. H. Ručkay (J. Ručkay, M. Novák)


    HC Košice: Staňa – Štrbák (C), Cebák, Deyl, Klouček, Šeda, Macejko, Kolba – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Matúš Chovan, Pašek, Hrnka, Skalický
    HK Nitra: Kristan – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Chrenko, Segľa – Piačka, Lelkeš, Mráz

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Rovenský, Korba

    Diváci: 5212
    thejrc.org