Washington – Chicago 4:0 (kon.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Tampa – Columbus 3:2 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:3 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:0 (kon.) | Calgary – Winnipeg 3:5 (kon.)
San Jose – Colorado 5:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
2:5 (0:4, 0:1, 2:0)
HC Sparta Praha
Sobota 12.04.2014, 17:30 • Kajot Arena, Brno • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Potrestán je po tomto souboji ale jen brněnský obránce, který dostává hned 4 minuty (2 za hákování a 2 za hrubost).
     
    52:20
    Kometa znovu před pražskou brankou. Dnes je to první početní výhoda, při které domácí takhle hrozí. Čermák ve velká šanci trefuje pouze Pöpperleho.
     
    50:27
    A pro Kometu je tady velká šance. Dominik Simon dostává dvě minuty za vysokou hůl. Podaří se Kometě přesilová hra?
     
    48:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    A co víc, Kometa se prosazuje v oslabení. Vyhozený kotouč se po chybě hostů dostal k TOMÁŠI SVOBODOVI, který si udělal prostor pro střelu a zamířil přesně nad Pöpperleho vyrážečku. Kometa si tedy minimálně dodává sebevědomí. Ale kdo ví, ještě je před námi minimálně jedenáct minut. Bez asistence.
     
    47:18
    Brňané se mohli vrhnout do protiútoku, ale místo toho budou hrát opět ve čtyřech. Tomáš Dujsík dohrával souboj a odnáší si z něho dvě minuty za napadení.
     
    45:02
    Byly uděleny následující tresty: Jan Hruška (KOM) dostal dvě minuty za napadení a Jakub Krejčík (SPA) dostal dvě minuty za držení protihráče. Hrát se bude dál 4/5.
     
    43:48
    Na žádné brněnské stíhání sparťanského vedení to nevypadá. V útoku zbytečně fauluje Jozef Kováčik. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    40:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak přesně jednatřicet sekund třetí třetiny stihlo utéct, než se Kometa poprvé prosazuje. Ihned ze středového kruhu Brňané zamířili do útoku, kde měli hned několik šancí. Nakonec se chytla střela MICHALA KEMPNÉHO, která zapadla přesně do pravého růžku Pöpperleho branky. Signalizovaný trest se neukládá. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    38:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Sparta toho využívá naprosto beze zbytku. Zmatku v brněnské obraně využil nejprve Jan Buchtele, který získal kotouč a následně jej přesně přihrál najetému DANIELU PŘIBYLOVI, který střelou taháčkem poprvé prostřeluje Jiřího Trvaje. Asistence: Jan Buchtele.
     
    33:02
    Jakub Koreis odchází na trestnou lavici na dvě minuty za napadení. Sparta ví, jak přesilovku využít, dneska už to ukázala.
     
    25:38
    Po střele Dlapy od modré se k puku dostal Pivko, který si udělal prostor pro dorážku, ale Pöpperle jeho pokus vyrazil nad bránu.
     
    20:27
    A hned po uplynutí 27 sekund si Kometa zahraje druhou přesilovku v zápase. Vyloučen znovu Piskáček, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    14:38
    Šance pro Kometu. Jan Piskáček dostává dvě minuty za podražení a Kometa se může alespoň trochu vzpamatovat.
     
    12:20
    Kometa na tento nepříznivý stav reaguje výměnou brankářů. Místo Marka Čiliaka se do brány staví Jiří Trvaj.
     
    12:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita. Byť se Kometě na začátku oslabení dařilo, tak potom Sparta dala na obranné pásmo Komety pevný zámek, který ukončila až čtvrtá branka v domácí síti. Silný tlak hostů ukončil druhou brankou v zápase JAROSLAV HLINKA. Asistence: Petr Ton, Jakub Krejčík.
     
    10:57
    V Brně se poprvé vylučuje. Ryley Miller dostává dvě minuty za držení protihráče. Celé je to pouze vyústěním sparťanské aktivity.
     
    08:26
    Kometa samozřejmě reaguje oddechovým časem.
     
    08:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně studená sprcha pro Brňany. Další minuta a další branka v jejich síti. Velkou chybu teď vzadu udělal zkušený obránce Komety Žižka. Ten jim tento gól jednoduše daroval. Autorem branky je JAROSLAV HLINKA, který mě dostatek času i prostoru pro překonání Čiliaka. Asistence: Petr Ton, Jan Buchtele.
     
    07:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Pražané přidávají velice rychle druhou branku. Necelé dvě minuty potřebovali hosté na dvoubrankové vedení. MIROSLAV FORMAN z první akce trefil tyč, ale chvíli na to si chuť spravil, když už se trefil přesně do černého. Bezmocný Čiliak neměl šanci se k jeho dorážce Poláškovy střely natáhnout. Asistence: Adam Polášek, Vladimír Sičák.
     
    05:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení zásluhou TOMÁŠE DIVÍŠKA. Nejprve se ke střele z mezikruží dostal Adam Polášek, kterého vychytal Čiliak. Proti dorážce Divíška už však byl krátký, a tak právě Divíšek, který dva roky zpět dovedl Brno ke stříbru, mu teď střílí první branku šestého semifinále. Asistence: Adam Polášek, Dominik Simon.

    Adam Havel

    Branky a nahrávky: 41. Kempný (T. Svoboda), 49. T. Svoboda – 6. Divíšek (Polášek, Simon), 8. Forman (Polášek, Sičák), 9. Hlinka (Ton, Buchtele), 13. Hlinka (Ton, Krejčík), 39. Přibyl (Buchtele)


    HC Kometa Brno: Čiliak (13. Trvaj) – Žižka, Miller, Kempný, Kováčik, Dlapa, Kuboš, Dujsík – J. Svoboda, Čermák (C), Novotný – Káňa, Hruška, T. Svoboda – Pivko, Raška, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Sparta Praha: Pöpperle (Málek) – Krejčík, Piskáček, Polášek, Sičák, Kubát, Phillip, Pilař – Klimek, Hlinka, Ton – Rolinek, (C) Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – I. Rachůnek, Divíšek, Simon.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Pavel Hodek – Jaromír Bláha, Evžen Kostka
    bahis siteleri