R. Sobota – Šaľa 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Šamorín 3:1 (kon.) | Prešov – Bardejov 2:1 (kon.)
Podbrezová – Senec 1:0 (kon.)
konec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
3:1 (2:0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
sk Sobota 12.04.2014, 15:30 • ZŠ Liptovský Mikuláš • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Skončil sa nám tak zápas 26. kola, v ktorom Liptovský Mikuláš zdolal 9. tím tabuľky Šamorín.

    V krátkosti si rozoberme čo sa v dnešnom zápase vlastne všetko stalo. Liptáci sa dostali do vedenia v 14. minúte, keď skóre po strele z voleja otvoril Matić. Liptáci mali následne dve dobré možnosti z pokutových kopov, no ani v jednom prípade neboli úspešný, keď najskôr Latiak zaváhal na brankárovi, v tom druhom prípade Hanzeľ poslal loptu vysoko nad. Liptovský Mikuláš však v závere prvého polčasu navýšil svoje vedenia gólom Kucharčíka, ktorý nasmeroval center z pravej strany k ľavej tyči.

    V druhom polčase to vyzeralo na menšiu drámu, aspoň to tak naznačovali úvodné minúty. Po centri hlavička Čembu skončila gólom. Po tomto góle sa hra spomalila. Liptáci začali kontrovať hru a do útokov sa dostávali len zriedka. V 51. minúte svoje zaváhanie pri nepremenenej penalte napravil Latiak, ktorý presnou strelou k pravej tyči nedal šancu brankárovi. (17:22:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ako sme spomínali zápas 26. kola je na konci. Liptáci si vybojovali tri body pred vlastnými fanúšikmi.
     
    90+2
    Po zákroku Šavola prišiel dlhý odkop a do úniku sa dostal Hanzeľ. Hajdúch opustil 16-tku a odkopáva do bezpečia. Vyzerá to tak, že zápas 26. kola sa o malý moment skončí.
     
    90+1
    Na záver stretnutia prichádza ešte štandardná situácia hostí. Center z pravej strany kryje brankár Šavol.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty!
     
    89
    Tak nakoniec je tu ešte jedno striedanie. V tíme domácich opúšťa v poslednej minúte ihrisko Hubočan, na jeho miesto prichádza Šimún.
     
    88
    Na záver zápasu prišla ďalšia dobrá šanca pre domáci tím. Latiak krížnou prihrávkou vysunul do nájazdu Hanzeľa, ktorý nedokázal zoči-voči brankárovi skórovať.
     
    87
    Fanúšikovia MFK Tatran Liptovský Mikuláš už začínajú svoje chorále, lebo vedia, že Liptáci si pripisujú tretiu výhru v rade. Center domácich z pravej strany kryje v náručí brankár Hajdúch.
     
    86
    Záver dnešného stretnutia 26. kola sa už iba kúskuje. Začínajúci útok domácich nedovolene zastavil striedajúci Peter Vaško.
     
    86
    Vyzerá to tak, že striedania v dnešnom zápase už máme za sebou. To posledné prišlo na strane hostí, keď ihrisko opustil Krištan. Na jeho miesto prichádza Mezzei.
     
    84
    Striedanie v domácom tíme. Neavizovali sme zranenie Jánošíka, ktorý predčasne odchádza z ihriska. Na jeho miesto nastupuje Balluch.
     
    83
    Domáci hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš už zjavne stiahli hráčov pred vlastnou 16-tkou. O pár sekúnd prichádza ďalšie striedanie.
     
    83
    Liptáci to skúšajú na teraz centrami po pravej strane. Pokus Kubenu však nebol dosť presný a končí až u brankára hostí. Šamorín začína útok na vlastnej polovici.
     
    80
    Ako sme už spomínali do konca zápasu ostáva už niečo menej ako 10. minút. Tatran má náskok dvoch gólov a Šamorín už zjavne nemá dostatok síl, aby zdramatizoval toto stretnutie.
     
    79
    Liptovský Mikuláš sa drží pri lopte a ak mu to takto vydrží zrejme si náskok udrží. Po pár minútach sa dostali Liptáci aj na polovicu súpera, kde chvíľu opäť podržali loptu, no všetko to zavŕšili centrom z pravej strany v podaní Matića, ktorý poslal loptu do náručia brankára Hajdúcha.
     
    78
    Domáci hráči sa držia pri lopte už dlhšiu dobu a snažia sa nájsť nejakú medzeru, kde by zakončili. Po chvíli Kucharčíkov center končí u brankára hostí.
     
    77
    Liptovský Mikuláš postupuje do útoku. Zakončenie si pýtal Latiak, lenže jeho pokus neprišiel. Po pár sekundách prichádza center z ľavej strany, ale ten je zrazený obranou Šamorína.
     
    73
    Striedanie v tíme hostí. Ihrisko v tejto chvíli opustil Samuel Fuzik, na ihrisko nastupuje Peter Vaško.
     
    72
    Dobrá myšlienka z radov domáceho tímu. Center prišiel od Latiaka, ktorý vyslal center pred 16-tku súpera, tam to vyzeralo celkom nebezpečne, lebo na loptu si nabiehal Branislav Hanzeľ, lenže Špánik hlavou posiela loptu do náručia brankára Hajdúcha.
     
    71
    V posledných sekundách sa hrá viac na pravej strane. V kombinácii Šamorína sa ocitol ako posledný Radoslav Krištan, ktorý prihrávkou z prvej hľadal svojho spoluhráča, lenže namieril loptu iba do Hubočana, ktorý posiela loptu do autu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 392 divákov.
     
    70
    Šamorín sa dostáva teraz častejšie k lopte, takže ak by teoreticky padol nejaký ten gól zápas by sa každopádne zamotal. Hra sa však teraz prerušila, rozohrávať od autovej čiary budú hráči Liptovského Mikuláša.
     
    70
    Ďalšia žltá karta v dnešnom zápase. Tentokrát ju vidí hráč hostí – Michal Cmarko.
     
    68
    Uvidíme ako sa tento zápas ešte vyvinie. Aktuálne sa darí viac hráčom Liptovského Mikuláša, ktorí vyhrávajú rozdielom dvoch gólov. Pri lopte sú hráči Šamorína, ktorí sa tlačia k bráne Šavola.
     
    67
    Rohový kop z pravej strany v podaní Tatranu. Lopta skončila pred malým vápnom, kde však dobre zasiahol obranca Kucharčík.
     
    66
    Na priamy kop sa dlhšie čaká. Centrovaná lopta skončila pred malým vápnom, kde však zasiahol brankár Šavol, ktorý boxoval loptu do bezpečia.
     
    66
    Registrujeme krátky výpadok siete za ktorý sa vám ospravedlňujeme. Hráči Liptovského Mikuláša budú zahrávať priamy kop z ľavej strany.
     
    62
    Ďalšia žltá karta, tentokrát je to hráč hostí – Krištan.
     
    60
    V posledných minútach je viacero fauloval. V krátkom časovom rozpoložení prichádza žltá karta. Za nejaké strkanice vidí žltú kartu Hubočan.
     
    59
    Žltá karta v tíme hostí. Pár minút po príchode vidí žltú kartu Michal Vilkovský.
     
    57
    Striedanie v tíme hostí. Z ihriska odchádza Lukáš Čemba na ihrisko nastupuje Michal Vikovský.
     
    56
    Pri lopte sú aktuálne hráči Liptovského Mikuláša, no nie však nadlho. Po tom ako domáci zaváhali na súperovej polovici prichádza protiútok, avšak ten Šamorín nedokázal využiť.
     
    55
    Center Fuzika skončil pred 16-tkou následne prišlo aj zakončenie, ktoré však Čemba autor gólu hostí posiela vysoko nad.
     
    53
    Šamorín sa ešte snaží o nejakú tú šancu, ale teraz sa o slovo prihlásili práve Liptáci. Center po pravej strane prerušoval jeden z obrancov do autu.
     
    51
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia sa zrejme z gólu dlho netešilo. Po eufórii prichádza ľadová sprcha a gól na strane domácich. Brankárovi sa prihlásil MIROSLAV LATIAK, ktorý v prvom polčase nepremenil penaltu, no teraz presnou strelou k pravej tyči zvyšuje na 3:1.
     
    48
    Šamorín dáva gól! Dnes to bude ešte zaujímavé. Krátko po začatí druhého dejstva sa hostia dostali do dobrej šance, z ktorej prišiel aj gól. Center z ľavej strany skončil na hlave LUKÁŠA ČEMBU, ktorý tak hlavou znižuje na 2:1.
     
    46
    V úvode druhého polčasu prichádza striedanie. Z ihriska odchádza Tomáš Staš na ihrisko nastupuje Július Chomistek.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:25.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol (K) – Kubena, Kucharčík, Hubočan, Latiak, Staš, Matić, Hoferica, Moravčík, Janošík, Hanzeľ.
    Náhradníci: Šimún, Revaj, Balluch, Asanović, Chomistek, Macík, Pavlík

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Mezovský, Cmarko, Fuzik, Špánik, Pončák (K), Marušin, Hutta, Krištan, Fulmek, Čemba.
    Náhradníci: Vaško, Pinte, Vikovský, Stifter, Jamroškovič, Javorina, Mezzei

    Rozhodca: Horváth, Poláček, Mihálik.
     
    Skončil sa nám prvý polčas zápasu 26. kola medzi MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC ŠTK 1914 Šamorín výsledkom 2:0. Liptáci po úvodnom góle Matića mali k dispozícii dve penalty, ale ani jednu nepremenili. Prvú poslal Latiak k pravej tyči, lenže brankár Hajdúch jeho pokus zlikvidoval. V závere prvého polčasu prišli dva výrazné momenty. V 40. minúte poslal Hanzeľ z bieleho bodu vysoko nad, avšak to Liptákov nemusí vôbec mrzieť, keďže tri minúty na to Kucharčík hlavičkou zvýšil na 2:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nastavovať sa nakoniec nič nebude. Hlavný rozhodca Kamil Horváth ukončuje prvý polčas stretnutia 26. kola medzi MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC ŠTK 1914 Šamorín.
     
    44
    Do konca prvého polčasu nám ostáva niekoľko sekúnd. Liptovský Mikuláš si kontroluje situáciu na vlastnej polovici. Vyzerá to tak, že v prvom polčase sa už nič vážne nestane.
     
    43
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Na záver prvého polčasu sa nám skóre predsa mení v prospech domácich, ktorých zrejme už ani nemrzia nepremenené dve penalty. Center z pravej strany na zadnú tyč našiel azda najvyššieho hráča na ihrisku DUŠANA KUCHARČÍKA, ktorý takzvanou "rybičkou" poslal loptu k pravej tyči.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva päť minút. V strede ihriska rozohrával akciu Staš, ktorý poslal loptu na ľavú stranu. Následný center pokryl do náručia brankár Hajdúch.
     
    39
    Liptovský Mikuláš mohol v prvom polčase vyhrávať hrozivo 3:0. Po úvodnom góle penaltu nepremenil Latiak, ktorého vychytal brankár Hajdúch. V závere prvého polčasu prišla druhá možnosť z bieleho bodu, avšak tentokrát zaváhal Hanzeľ.
     
    38
    Tak toto môže Tatran mrzieť! Druhá penalta po faule v 16-tke a znovu nie je premenená. Loptu na biely pod si po Latiakovi postavil Hanzeľ, ktorý prestrelil bránu.
     
    37
    Do konca prvého polčasu nám ostáva niečo vyše 8. minút. Liptovský Mikuláš sa dostáva do útoku, kde sa snaží niečo vymyslieť. Staš si prebral loptu, ale je z toho iba aut.
     
    35
    Dlhší čas sa nám už nehrá, pretože prišiel faul na Lukáša Huttu, ktorý bol faulovaný, ale karta neprišla. Na tri minúty sa hra prerušila.
     
    30
    Skvelá šanca na strane Tatranu. Center z pravej strany si prebral Staš, ktorý síce najskôr naznačil strelu, ale nakoniec prihral na voľného Latiaka, ktorý sa po predošlej nepremenenej penalte opäť prihovoril brankárovi Hajdúchovi. Tentokrát jeho strela končí tesne mimo pravej tyče.
     
    29
    Posledných päť minút sme nevideli žiadne zakončenie ani na jednu bránu. Liptovský Mikuláš bude aktuálne rozohrávať na vlastnej polovici. Center Kubenu skončil v 16-tke súpera, avšak zakončenie neprišlo.
     
    28
    Kde tu nám vypadne spojenie za čo sa Vám ospravedlňujeme. Šamorín teraz bude vhadzovať z ľavej strany na súperovej polovici. V strede ihriska kontroluje hru Ľubomír Mezovský, ktorý rozohrávka na kraj ihriska.
     
    26
    Po krátkom čase tu máme ďalší rohový kop na strane Šamorína. Tentokrát bolo celkom rušno po tom ako Kucharčík a Šavol zaváhali a lopta našťastie pre Tatran iba preletela 16-tkou.
     
    25
    Dnes to bude ešte zaujímavé. Šamorín je v úzadí, ale z nejakej vážnej šance môže prekvapiť. Liptáci doposiaľ držia loptu na svojich kopačkách, uvidíme či sa dostanú do nejakého streleckého zakončenia.
     
    24
    Všetko to skončilo nakoniec rohovým kopom po tom ako loptu poslal do bezpečia v hlavičkovom súboji Martin Kubena. Ja už len doplním, že hostia rohový kop nevyužili, pretože center na zadnú tyč v súboji pokryl brankár Matej Šavol.
     
    23
    Tempo hry sa v posledných sekundách tak trošku spomalilo. Po priamom kope sa hra dvakrát prerušila. Na teraz vhadzujú z pravej strany hráči hostí.
     
    22
    Prebieha nám 22. minúta ak dobre rátam je to už šiesty faul a štvrtý na strane hostí. Liptovský Mikuláš bude zahrávať štandardnú situáciu z ľavej strany, lenže je to väčšia vzdialenosť. Center Lukáša Jánošíka pokryl brankár Hajdúch.
     
    21
    Šamorín sa azda po gólovej šanci previedol krásnou akciou. Všetko to začalo na polovici ihriska, kde hostia súpera rozhodli viacerými nahrávkami. Všetko to skončilo centrom pred bránu, kde do bezpečia upratoval Kucharčík.
     
    19
    Uvidíme či sa podarí Liptovskému Mikuláša ešte skórovať. Po nepremennej penalte sme videli viaceré útoky aj na strane Šamorína, ktorý zrejme cíti šancu. Liptáci, kde tu predvedú útok aj so zakončením. Aktivitou srší najmä gólový Matić.
     
    17
    Po nepremenenej penalte sa Šamorín dostáva pod menší tlak, lenže táto akcia nebola premenená. Útok po ľavej strane a následný center nekončí strelou na Šavola.
     
    16
    Liptovský Mikuláš mal skvelú šancu po pár minútach navýšiť skóre, avšak Latiak zaváhal na bielom bode, keď nepremenil pokutový kop. Jeho strela smerovala na pravú stranu, lenže Hajdúch senzačne vyráža!
     
    15
    PENALTA PRE LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ!
     
    14
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po krátkom výpade tu máme radostnú správu pre domácich fanúšikov. Liptáci sa dostávajú do vedenia po tom ako Jánošík potiahol loptu po ľavej strane, poslal center do 16-tky, kde GORAN MATIĆ z prvej nedal šancu Hajdúchovi.
     
    7
    Hra sa nám prelieva zo strany na stranu. Liptovský Mikuláš postupuje pomocou autov cez ľavú stranu, avšak pri tomto pokuse to všetko finišovalo iba centrom z ľavej strany, ktorý kryje v náručí brankár Juraj Hajdúch.
     
    5
    Ak sme hovorili o šanciach, tak tá prvá vážna v zápase prišla práve teraz! Liptáci zaspali v obrane a z ničoho nič sa zoči-voči brankárovi ocitol Lukáš Hutta, ktorý zrejme zaváhal a namieril do iba do brankára, ktorého priam nastrelila lopta. Šamorín, tak v úvode zápasu spálil gólovú šancu.
     
    4
    Loptu si teraz vymenili brankári na oboch stranách. Najskôr rozohrávka brankára hostí skončila v strede ihriska, avšak žiadna šanca sa ešte nekonala.
     
    4
    Na ľavej strane zahráva aut Matúš Hubočan, ktorého prihrávka našla v súboji iba hosťujúceho hráča. Lopta sa nakoniec dostala až k brankárovi Hajdúchovi, ktorý následne rozohráva odkopom do stredu ihriska.
     
    2
    Od úvodného hvizdu nám ubehlo pár sekúnd a Liptáci doposiaľ kontrolujú hru. Znovu je tu faul Šamorína a štandardná situácia domácich. Cirka z 30 metrov zahrával priamy kop Lukáš Jánošík, ktorý pálil iba do trojčlenného múru.
     
    2
    Prvá štandardná situácia v zápase. Lukáš Jánošík poslal z ľavej strany center do 16-tky, kde síce našiel najvyššieho hráča pred bránou hosti, lenže hlavička Hanzeľa skončila v náručí brankára.
     
    1
    Prvý kontakt s loptou si pripisujú aj hostia. V strede ihriska zaistil, resp. získal loptu Tomáš Marušin, ktorý oblúčikom hľadal na pravej strane pri autovej čiare Lukáša Huttu, ten v súboji nezískal loptu.
     
    1
    Začal sa nám, tak zápas 26. kola. V úvode stretnutia sú pri lopte domáci, hráči ktorí však loptu držia na svojej polovici. Prvý pokus prišiel po centri Kubenu, avšak pri autovej čiare sa lopta dostáva opäť späť na polovicu Tatranu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ja už len pred samotným zápasom dodám, že trénerom domácich je pán Vladimír Goffa, na druhej strane to je pán Miroslav Hýll.
     
    Futbaloví priatelia už o malý moment sa nám začína zápas 26. kola, v ktorom Liptáci privítajú na domácom ihrisku Šamorín. Hráči sú už nastúpení pri vlastných striedačkách o pár sekúnd všetko začne.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol (K) – Kubena, Kucharčík, Hubočan, Latiak, Staš, Matić, Hoferica, Moravčík, Janošík, Hanzeľ.
    Náhradníci: Šimún, Revaj, Balluch, Asanović, Chomistek, Macík, Pavlík

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Mezovský, Cmarko, Fuzik, Špánik, Pončák (K), Marušin, Hutta, Krištan, Fulmek, Čemba.
    Náhradníci: Vaško, Pinte, Vikovský, Stifter, Jamroškovič, Javorina, Mezzei

    Rozhodca: Horváth, Poláček, Mihálik.
     
    Vážení športoví priatelia, ja vás vítam túto slnečnú sobotu aj pri zápase 26. kola, v ktorom Liptovský Mikuláš tu na ihrisku v Okoličnom privíta Šamorín. Prajeme príjemný športový zážitok.

    Na úvod si povedzme ako sa obom tímom v posledných zápasoch darí. Liptáci nemali dobrú východiskovú pozíciu na vstup do jarnej časti, keď sa nachádzali na úplnom dne, kde by im pri teoretickom takomto istom poste hrozila na konci sezóny baráž. Liptovský Mikuláš však v posledných dvoch zápasoch zabral naplno, keď najskôr na domácom ihrisku porazil Bardejov 2:1, následne o týždeň neskôr v hodine dvanástej, resp. v 93. minúte získal cenné tri body na ihrisku u druhých Michaloviec.

    Vladimír Goffa, tréner Liptovského Mikuláša: "Východisková pozícia do zápasu nie je najpriaznivejšia, pretože nám chýbajú viaceré opory v tíme. V zápase bude chýbať Pastva, Mizerák, Lišivka, Hoferica, Hatalovič. Čo sa týka dorastencov, treba im dávať príležitosť, ale v tejto situácii, keď sa zachraňujeme je to zložité." Na záver tréner domácich dodal, že šanca na zisk troch bodov tu je, ale súper bude taktiež dobre pripravený.

    Pozrime sa však aj na opačnú stranu. Hráči Šamorína sa nachádzajú pred zápasom, taktiež na dolnom konci tabuľky, presnejšie na 9. mieste. V poslednom zápase sa im na vlastnom ihrisku podarilo zdolať Rimavskú Sobotu, keď vyhrali 2:0. O góly sa postarali Tubonemi a Vilkovský.

    Posledný zápas sa odohral 26.10.2013, keď Šamorín zdolal na vlastnom ihrisku Liptákov 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Batiz

    Branky: 14. Matić, 43. Kucharčík, 51. Latiak – 48. Čemba

    Karty:   60. Hubočan (LMI) – 59. Vilkovský (SAM), 62. Krištan (SAM), 70. Cmarko (SAM), 86. Vaško (SAM)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol (K) – Kubena, Kucharčík, Hubočan, Latiak, Staš, Matić, Hoferica, Moravčík, Janošík, Hanzeľ.
    Náhradníci: Šimún, Revaj, Balluch, Asanović, Chomistek, Macík, Pavlík

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Mezovský, Cmarko, Fuzik, Špánik, Pončák (K), Marušin, Hutta, Krištan, Fulmek, Čemba.
    Náhradníci: Vaško, Pinte, Vikovský, Stifter, Jamroškovič, Javorina, Mezzei

    Rozhodčí: Horváth, Poláček, Mihálik

    Diváci: 392
    bahis siteleri