Tomsk – Perm 0:0 (kon.) | CSKA Moskva – Ural 1:0 (kon.) | Groznyj – Rostov 3:0 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 4:1 (kon.)
konec
FK Tom Tomsk
0:0 (0:0)
FK Amkar Perm
Sobota 12.04.2014, 10:00 • Stadion Trud, Tomsk • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Ruská Premier Liga má na programu další sérii utkání, do které spadá souboj celků FK Tom Tomsk a FK Amkar Perm. Úvodní výkop je na Stadion Trud, tedy domovském stánku Tomsku naplánován na 10:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do tabulky
    Favoritem utkání bude bezpochyby Perm, který okupuje osmou příčku tabulky. Na svém kontě má 35 bodů. Tomsk se v příliš optimistickém rozpoložení nenachází, s dvaceti body se topí na čtrnácté pozici. Každý bod by tak měl pro domácí celek cenu zlata. První vzájemné utkání právě probíhající sezony vyznělo lépe pro Perm, který na domácím trávníku zvítězil 2:0. Jak se bude klání vyvíjet nyní?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Cebanu – Bordačev, Rykov, Jiránek, Milanov – Portnjagin, Mureşan, Pintér, Ignatovič, Golyšev – Holenda
    Náhradníci: Božović, Aravin, Baškirov, Baženov, Mežjev, Něchajčik, Čerevko, Saláta, Sabitov, Komkov, Terencjev, Pančenko

    FK Amkar Perm: Narubin – Phibel, Čerenčikov, Bělorukov, Wawrzyniak – Twumasi, Georgijev, Vassiljev, Kolomejcev, Kanunnikov – Picuşceac
    Náhradníci: Gerus, Chodžanjazov, Nikitin, Kajumov, Zbozien, Nijholt, Pridjuk, Smirnov, Solovjev

    Rozhodčí: Nikolajev – Kalugin, Usačev.
     
    Obě mužstva jsou již nachystána na hrací ploše, duel bude za malou chvíli zahájen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ihned po úvodním výkopu snažili prodrat kupředu, Kanunnikov byl ale zastaven a odzbrojen. Míč tak vlastní na kopačkách fotbalisté Tomsku.
     
    2
    Znou ofenziva Permu, která byla vedená po pravé straně. Tentokráte se bude kopat rohový kop, Bordačev prudký centr odvrátil.
     
    3
    Standardní situace příliš nebezpečí nepřinesla, balon pouze prosvištěl velkým vápnem. Borci v bílém, tedy hostující Amkar, ale nadále pokračují v kombinacích v blízkosti domácí svatyně.
     
    4
    Další rohový kop Permu, nyní z levé strany. Letící nabídku si ale stáhl do svých rukavic pozorný Cebanu, který tak mohl svým spoluhráčům dopřát oddech.
     
    5
    Poprvé se podívali dopředu také domácí, Bordačev se protáhl podél levé postranní čáry a rozhodl se odcentrovat. Holenda se ale při vzdušném souboji dotkl balonu rukou. O rozehrávku se postará Narubin.
     
    6
    Na hrací ploše zůstal ležet Portnjagin, Zdá se ale, že středopolař Tomsku bude moci nadále pokračovat ve hře, zranění není vážnějšího charakteru.
     
    7
    Dlouhý nákop domácích končí postavením mimo hru, které neuniklo pozornému arbitrovi. Amkar bude rozehrávat.
     
    8
    Georgijev se snažil obehrát protihráče, což se mu také povedlo. Poté byl ale zatahána za dres. Volný kop hostující družiny ale přistál pouze v rukavicích pozorného gólmana Tomsku.
     
    9
    Portnjagin rozehrával standardní situaci ze slibné pozice, ovšem centr z levé hranice pokutového území hosté odvrátili do klidných bod. Protiútok následně zakončil Picuşceac, Cebanu byl ale pozorný a nepříliš nebezpečnou ránu uschoval do náručí.
     
    11
    Duel je plný drobných nedovolených zákroků. Po jednom takovém měli možnost rozehrávky opět hosté, kteří se rozhodli pro zahájení kombinace na útočné polovině. Vrcholem ofenzivních hrátek byla velice nepřesná rána Georgijeva, která skončila mezi diváky.
     
    12
    Čerenčikov se pokusil zaskočit soupeře útočným výletem, avšak Bordačev si své výsostné území ohlídal bez větších obtíží.
     
    13
    Kanunnikov dostal přihrávku do běhu, otočil se směrem doprostřed hrací plochy, načež z hranice velkého vápna zakroutil balon směrem k pravé tyči. "Kulatý nesmysl" minul domácí svatyni jen o centimetry.
     
    15
    Amkar je jednoznačně lepším mužstvem. Převahu hostujícího celku demonstroval také Phibel, který se z pozice stopera vydal zaútočit. Odražený balon ale napálil z voleje pouze do Rykova.
     
    16
    Ignatovič se za bouřlivé podpory publika hnal kupředu, ovšem akce neměla dlouhého trvání, Vassiljev se nenechal rozhýbat a záložníka Tomsku obral o míč.
     
    17
    Tentokráte to ale domácí provedli náramně, Golyšev dostal do uličky balon, se kterým směřoval sám na bránu. Twumasi (AMP) jej ale zezadu stáhl za dres a může být rád, že obdržel jen žlutou kartu.
     
    18
    Následný volný kop rozehráli domácí nakrátko, což se neukázalo jako optimální řešení. Amkar svým rychlým přístupem ihned zahnal nebezpečí.
     
    20
    Domácí se stále více osmělují, motorem akcí je především Golyšev, který připravil dobrou pozici pro Jana Holenda. Narubin byl ale u přihrávky dříve.
     
    21
    Hosté si v okolí středového kruhu pomohli nedovoleně, Tomsk měl tak výhodu dalšího volného kopu. Ten ale žádné nebezpečí nepřinesl, balon proskákal pouze k náruči připraveného Narubina.
     
    22
    Perm je v právě probíhajících momentech v těžké defenzivě, solidní pokus nyní převedl Portnjagin. Záložník Tomsku z uctivé vzdálenosti ale zamířil nad břevno. Výkop pro Amkar.
     
    23
    Zdánlivě nenápadný centr přistál u kopaček Kolomejceva, který z první nepropálil obranný val defenzivy Tomsku. Domácí poté odkopli balon mimo nebezpečnou zónu.
     
    25
    Picuşceac bojoval na hranici vlekého vápna jako lev, hlavní arbitr Nikolajev ale shledal jeho počínání nedovoleným, a tak přerušil hru ve prospěch družiny v zeleném.
     
    26
    Phibel zamýšlel rychlou rozehrávku podél levé lajny. Provedení už ale bylo horší, míč doputoval mezi diváky, což znamená jediné – vhazování Tomsku, který tak nadále zůstane na útočné polovině.
     
    27
    Kanunnikov zahájil bleskový sprint, kterým se snažil prodrat do pokutového území. Bordačev ale vynikajícím, ale především čistým, obranným zákrokem svého soka obral o balon.
     
    28
    Portnjagin si při souboji s Georgijevem počínal nedovoleně, Perm bude rozehrávat na útočné polovině. Žádné větší nebezpečí ale do řad Tomsku nevnesl.
     
    29
    Kanunnikov to přehnal s agresivitou a bodyčekem, který je k vidění spíše v utkáních kanadsko-americké NHL, sestřelil Milanova. Vše se ale zatím obejde bez karetního napomenutí.
     
    31
    Záložník s číslem 99, tedy hostující Kanunnikov je dnes skutečně všude. Tentokráte se prohnal až do velkého vápna, kde ale pokazil finální přihrávky. Balonu se poté zmocnila domácí ekipa.
     
    32
    Mureşan se výtečně uvolnil na levé straně hrací plochy, odkud odcentroval do předbrankového území. Tento prostor si ale Narubin nenechal narušit a balon uschoval do své moci.
     
    33
    Perm kombinuje a snaží se cosi vymyslet na obranný val Tomsku. Nakonec vybojoval alespoň rohový kop. Jeho exekuci si ale hosté za rámeček jistě nedají.
     
    35
    Tomsk se pokoušel o přechod do útoku, ale již ve svém zárodku byla tato snaha potlačena. Tempo utkání poněkud upadlo, od prvních minut se podstatně liší, Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    36
    Branka byla téměř přivolána! Svižná akce domácích se dostala až na hranici pokutového území, kde balon obdržel Bordačev. Levý krajní zadák Tomsku si jej pak porovnal a pravačkou zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    37
    Domácí tento slibný pokus nakopl, na hrací ploše mají nyní převahu. Portnjagin mohl vyslat Holendu do další akce, centr se mu ale vůbec nepovedl. Míč má ve své moci Narubin.
     
    38
    Holenda se přece jenom dostal k zakončení, hlavička ale neměla potřebné parametry a nedostala se ani k brankáři hostí. Perm tak má balon ve své moci.
     
    40
    Ignatovič se snažil individuálně prosadit, zavdal ale pouze příčinu protiofenzivy Permu, která ale rovněž neměla dlouhého trvání. Závěr první půle se neúprosně blíží, na branku nadále čekáme.
     
    41
    Volný kop Tomsku z pravé strany. Golyševův centr sice přistál na hlavě Holendy, český hrot však nezamířil přesně. Narubin si tak může oddechnout a v poklidu rozehrát.
     
    43
    Kanunnikov se pokusil odcentrovat z pravé strany hrací plochy, ovšem míč doskákal až do zámezí. Tomsk bude vhazovat. V právě probíhajících minutách sledujeme zcela vyrovnaný partii, a to v držení balonu, které má tyto hodnoty 49% – 51%.
     
    45
    Na hrací ploše zůstal ležet Twumasi, který zřejmě utržil ránu do obličeje. Za pomoci lékařů se ale zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    45+1
    Ignatovič se téměř dostal do velkého vápna, nakonec se ale v obležení hostujících fotbalistů neprosadil, míč mají ve své moci opět borci v bílém.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla zpočátku velkou převahu Permu. Hosté ji ale nedokázali zužitkovat. Později vyrovnaný duel příliš velkých šancí nepřinesl, na branky tak stále čekáme. Jak se bude střetnutí vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 1:3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po Bordačevově centru se hosté vydali do protiútoku, který byl zastaven nedovoleně. O rozehrávku volného kopu se postará Wawrzynikak.
     
    47
    Kolomejcev si seběhl do středu hrací plochym vytvořil si dobrou střeleckou pozici, v níž ale selhal. Levá šajtle zamířila vysoko nad. Záložník Permu je sám na sebe naštavý.
     
    49
    Twumasi si narazil s Čerenčikovem a poté se pokusil odcentrovat do vápna. Pas byl ale zblokovaný pozornou defenzivkou Tomsku.
     
    50
    Zhruba dvacet metrů před brankou si míč zpracoval Vassiljev, který vyslal svou levačkou jedovatý pokus. Ten ale opět nalezl pouze tělo obránce Rykova. Amkar je však v úvodu druhé půle opět dominantní.
     
    51
    Dlouhý nákop na Picuşceaca nebyl vyslyšen, Bordačev tuto přihrávku srazil do zámezí. Hosté mají alespoň možnost vhazování na útočné polovině.
     
    52
    Perm do obrany domácích buší, jak se dá. Kýžené ovoce ale tato snaha zatím nenese, Tomsk je velmi dobře organizovaná. Když už si hosté připraví střeleckou pozici, jedná se o ránu z větší vzdálenosti.
     
    54
    Tomsk o sobě dal ale přece jenom také vědět. Delší pobyt v blízkosti hostující svatyně končí prudkou ranou Mureşana. Defenzivně laděný zadák ale razantním pokusem neuspěl. Perm bude vykopávat.
     
    56
    Dělovka Bordačeva končí v zámezí. Krajní obránce Tomsku neměl na zakončení příliš času, a tak se dělovka minula účinkem. Rozehrávat bude znovu Cebanu.
     
    57
    Opět domácí v akci, dalekonosnou pumelicí se prezentoval Golyšev. Ani tato snaha ale neměla za následek toužebně očekávanou branku.
     
    58
    Kanunnikov se snažil obskočit protihráče, kterého při svém ataku srazil k zemi. Sudí tento zákrok za nedovolený nepovažoval, pro kontakt domácího borce s balonem nařídil rohový kop. Ani ten ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    59
    Dlouhá kombinace končí a Cebana. Domácí také poprvé střídají. Hrací plochu opouští Golyšev, atmosféru duelu okusí Baženov.
     
    61
    Táhlá rána z kopačky Twumasiho si cestu mezi tři tyče nenašla, Cebanu nemusel vůbec zasahovat. Hosté ale pokračují v nastoleném tempu.
     
    62
    Znovu v akci Perm. Tentokráte ale ofenzivní hrátky Kolomejceva neměly dlouhého trvání, domácí jej ihned odzbrojili. Amkar stále přidává na tempu, sám jsem zvědavá, zda Tomsk tlaku odolá.
     
    64
    Velká příležitost Tomsku, který po probdělých minutách druhé půle zahrozil. Portnjagin se vměstnal mezi dva protihráče, načež odcentroval přesně na hlavu Jana Holendy. Vytáhlý útočník ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    65
    Rohový kop domácích příliš vzrušení nepřinesl, prduký balon pouze procestoval velkým vápnem. Hosté se jej však dotkli, proto bude vhazovat Tomsk.
     
    66
    Domácí ale za mohutné podpory publika pokračují v útoku, Baženovovu dělovku nyní Narubin vytěsnil doslova silou vůle. Výsledkem je další rohový kop družiny v zeleném.
     
    67
    Další výměna sil v podání Tomsku. Ze hřiště odchází Mureşan, nahradí jej Sabitov.
     
    68
    Čerstvého hráče posílají na trávník také hosté. Odchází Twumasi, místo které naskočí do hry Solovjov.
     
    70
    Po krušných momentech v defenzivě se Perm vydal opět kupředu. Domácí jsou však nabuzení, předchozí povedená pasáž je po nepříliš povedeném startu do druhého poločasu balzámem na duši.
     
    71
    Centr Kolomejceva z pravé strany si pohodlně stáhl Cebanu. Domácí brankář poté ihned rozehrával a poslal svou družinu do protiofenzivy.
     
    72
    Tomsk je znovu nastěhovaný na útočné polovině, klání nabírá na tempu. Závěrečné minuty slibují zajímavou podívanou. Centr Bordačeva ale tentokráte opět zlikvidoval Narubin.
     
    74
    Portnjagin získal na hranici pokutového území balon, který chtěl ihned poslat nabíhajícímu Holendovi. Obrana hostí se ale důsledně vrátila a žádné komplikace nepřipustila.
     
    75
    Poslední výměna sil v podání domácí družiny. Ze hřiště odchází Ignatovič. Na poslední čtvrthodinku duelu naskočí Něchajčik.
     
    76
    Je skutečně záhadou, kde se v domácích berou takovéto síly. Po bleskovém přechodu do útoku vypálil razantně Sabitov. Narubin ale parádní robinzonádou vytěsnil alespoň na rohový kop, který byl poté pro domácí neúspěšný.
     
    77
    Bordačev dobře viděl nabíhajícího spoluhráče, nepodařilo se mu ale optimálně přihrát, a tak se balonu zmocnila opět hostující skvadra. Ta je nyní v těžkém útlumu.
     
    79
    Hosté si při bránění počínali nedovoleně, Tomsk bude zahrávat přímý kop ze slibné pozice. O jeho exekuci se postará Bordačev. Podaří se domácím prosadit?
     
    80
    Centr doputoval až do pokutového území, kde dobře hlavičkoval Baženov. Zamířil ale těsně nad. Narubin bude vykopávat. S rozehrávkou nikterak nespěchá, je si vědom tlaku domácí ekipy.
     
    81
    Georgijev zamířil kupředu, kde ale nenašel nikoho, komu by mohl přihrát. Pas naslepo domácí s přehledem odvrátili. Perm bude mít možnost vhazování.
     
    83
    Po delší době sledujeme klidnější momenty utkání, u balonu jsou ale hostující fotbalisté. Příliš nebezpečí ale do řad Tomsku nevnáší.
     
    84
    Domácí se prodírali do dobré příležitosti, ovšem Portnjagin byl zastaven. Utkání pomalu, ale jistě spěje ke svému závěru, branku jsme stále neviděli. Co přinesou poslední minuty?
     
    85
    Útok podél levé postranní čáry museli domácí zastavit za cenu vhazování. Perm se poté nedokázal udržet na útočné polovině, Milanov míč odkopl do bezpečí.
     
    87
    Hosté si díky své aktivitě vybojovali rohový kop, který sice žádnou větší šanci nepřinesl, sekundovat mu však bude přímý kop. Pravý krajní obránce Milanov (TMS) navíc dostává žlutou kartu za ostrý skluz.
     
    88
    Hosté střídají. Na poslední minuty utkání přichází Nijholt, který nahradí Picuşceaca.
     
    89
    Zmíněný volný kop zahrával Georgijev, který se pokusil vypálit. Projektil ale zamířil vysoko nad, toto je velká škoda pro Perm. Odkop domácích.
     
    90
    Rychlý útok Tomsku vedl opět aktivní Bordačev. Zadák domácích hledal Jana Holendu, ke kterému se ale míč nedostal, sbalil jej totiž pohotový Narubin.
     
    90
    K základní hrací době duelu budou nastaveny rovné tři minuty. Co zajímavého přinesou?
     
    90+2
    Domácí se snaží překonat obranu Permu, ta je ale zatím neoblomná. Závěr duelu ale patří Tomsku, který dnes zvládá roli outsidera výtečně.
     
    90+3
    Georgijev (AMP) zastavil pronikající Bordačeva zatažením za dres, což znamená žlutou kartu. Domácí budou mít ještě jednu příležitost. Volný kop ael odhlavičkoval pozorný Phibel.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Utkání končí zaslouženou remízou 0:0. Perm byl dominatních v úvodních minutách obou poločasů. Tomsk naopak zvládal závěry. K vidění byl duel, který navzdory absenci branky diváky rozhodně nenudil. Oba celky si tak do tabulky ruské Premier Ligy přípíší bod. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 5:4 (11:56:25)

    Libor Kucza

    Branky:

    Karty:   17. Twumasi (AMP), 90+3. Georgijev (AMP)


    FK Tom Tomsk: Cebanu – Bordačev, Rykov, Jiránek, Milanov – Portnjagin, Mureşan (67. Sabitov), Pintér, Ignatovič (75. Něchajčik), Golyšev (59. Baženov) – Holenda
    Náhradníci: Božović, Aravin, Baškirov, Baženov, Mežjev, Něchajčik, Čerevko, Saláta, Sabitov, Komkov, Terencjev, Pančenko

    FK Amkar Perm: Narubin – Phibel, Čerenčikov, Bělorukov, Wawrzyniak – Twumasi (68 Solovjov), Georgijev, Vassiljev, Kolomejcev, Kanunnikov – Picuşceac
    Náhradníci: Gerus, Chodžanjazov, Nikitin, Kajumov, Zbozien, Nijholt, Pridjuk, Smirnov, Solovjov

    Rozhodčí: Nikolajev – Kalugin, Usačev
    bahis siteleri