Estonsko – Belgie 6:1 (kon.) | Island – Izrael 4:3 (1:0 po s.n.) | Austrálie – Srbsko 0:1 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
Piráti Chomutov
Úterý 15.04.2014, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Baráž o extraligu
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Olomoučtí hokejisté dne extraligový sen neoslaví. Dvě vteřiny před koncem prodloužení se protlačil až před branku domácích jeden z hostujících hráčů, který předložil puk LUBOŠI BARTEČKOVI před prázdnou klec. Asistence: Jaroslav Svoboda.
     
    64:28
    Obrovské zmatky před domácí klecí nekončí rozhodující brankou! Halász perfektními zákroky drží šance Kohoutů na vítězství.
     
    59:59
    Malec zůstal úplně sám mezi kruhy a Kohouty to mohlo mrzet. Jeho pokus Halász vyrazil neuvěřitelně betonem!
     
    58:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Obrovská chyba domácích necelé dvě minuty před koncem! Když už se zdálo, že Kohouti zápas dovedou do vítězného konce, zachybovala olomoucká defenziva. Hřebejk předložil kotouč DAVIDU HRUŠKOVI, který sám před Halászem uspěl. Asistence: Štěpán Hřebejk.
     
    56:22
    A to jen za cenu zakázaného uvolnění. Olomoučtí jsou pod velkým tlakem svého soupeře!
     
    52:58
    No a domácí půjdou podle všeho do čtyř. Sikora (CHM) obdržel osobní desetiminutový trest, na domácí straně na dvě minuty odjíždí Pekr (OLO).
     
    52:00
    Švaňhal přišel o kotouč u domácí branky, kterého se zmocnil Kaše. Před domácím brankovištěm se útočníkovi Chomutova se podařilo i zakončit, puk těsně branky Mory minul.
     
    50:10
    Totožná situace. Houdek tentokrát od modré puk jen nahodil do brankoviště, kde se o něj strhla mela. Defenziva Pirátů ale nakonec puk vyhodila. To vše ale až ve chvíli, kdy byla hra přerušena.
     
    49:55
    Oba celky jsou již kompletní, Mora měla další možnost navýšit. Po pasu Ostřížka pálil tvrdě Selingr, ale Růžička jeho ránu zlikvidoval.
     
    48:47
    Nádherná akce z domácí produkce. Vodný ze středního pásma uviděl rozjetého Švaňhala, který byl sám před brankou soupeře, ale dle svých představ nezakončil.
     
    47:12
    Obě strany si nyní zahrají ve čtyřech. Svoboda (CHM) a Jaroměřský (OLO) opouští hrací plochu za hrubost.
     
    47:12
    Zajímavé momenty na obou stranách. Nejprve sám na hostující branku unikal Ostřížek, ale neproměnil. Následně se na druhé do podobné situace dostal Svoboda, ale ani on si nevedl úspěšně. Halász zasáhl vyrážečkou.
     
    46:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A vyprodaný stadion může slavit puk v síti svého dnešního soupeře. Po ráně Diviše z těžkého úhlu vyrazil gólman Pirátů puk jen do prostoru před sebe, kde se zorientoval nejlépe ALEŠ JERGL, který dopravil puk za záda Růžičky. Asistence: Richard Diviš, Ondřej Švaňhal.
     
    Olomoucký stadion podruhé během tří dnů hlásí vyprodáno! I dnes si cestu na hokej našlo 5500 diváků.
     
    45:31
    Kubinčák obdržel přihrávku zpoza branky, kotouč přes připraveného gólmana domácího celku ale nepropasíroval.
     
    44:59
    Cartelli dostal nabito na modré, jeho tvrdý projektil jen těsně minul pravou tyč hostující klece.
     
    40:44
    Hanáky čeká přesilová hra. Hřebejk (CHM) podrazil Marosze, který se dral do zakončení.
     
    39:22
    Ostřížek prudkým nahozením před brankoviště vyzval k zakončení Pekra. Útočník Mory ale letící kotouč netrefil.
     
    35:25
    Hřebejk obdržel přihrávku zpoza domácí branky, jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Halász. Domácí gólman sice kotouč neudržel, hra ale byla ještě před jakýmkoli nebezpečím přerušena.
     
    31:29
    Hanáci dělají svému soupeři problémy v útočné třetině a získávají další přesilovou hru. Krstev (CHM) bude pykat za podražení.
     
    28:40
    Obrovská šance Pirátů skončila nevyužitá. Poté, co se hosté dostali po rychlém přechodu až k brankovišti soupeře, dostal puk ke střele mezi kruhy Krstev. Hostující bek si jej ještě potáhl doleva, napálil ale jen tyč!
     
    26:38
    Krstev obdržel puk do ideální pozice před kruhy, odkud prověřil reakce Halásze. Domácí brankář pravým betonem šanci soupeře zneškodnil.
     
    22:29
    Růžička zalehl kotouč v brankovišti, nikdo z domácích jej neatakoval. Nicméně Krstev (CHM) jednoho z domácích napadl, za což inkasuje dvě minuty. Mora bude hrát půl minuty proti třem.
     
    21:45
    Vodný promáchl před odkrytou klecí, domácí ale nadále drží pásmo a mají tlak!
     
    20:59
    První vyloučení zápasu. Na trestnou lavici usedá Bartečko (CHM) za podražení.
     
    17:16
    Další zmatky před hostující klec brankou nekončí. Po střele Houdka od modré dorážel ve skrumáži v brankovišti Vodný, ale puk za zmateným Růžičkou neskončil.
     
    12:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po necelých třinácti minutách je srovnáno. Na modré se kolem olomouckého obránce snadno protáhl ONDŘEJ KAŠE, který v samostatném úniku překonal Halásze bekhendovou kličkou. Asistence: Vojtěch Kubinčák.
     
    12:00
    Obrovská příležitost Mory. Před brankovištěm zůstal opuštěný Rác, který ani nadvakrát nedokázal Růžičku překonat. Následně chtěl pálit Pekr, ale k puku se nedostal.
     
    05:22
    Olomoucký zimní stadion mohl slavit podruhé. Během minuty po vstřelené brance totiž vyrazila Mora hned dvakrát do přečíslení. V té první Rác jen těsně minul pravou tyč hostující klece, o pár vteřin později se defenziva Pirátů stihla vrátit.
     
    04:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zatímco v úvodních minutách hráli spíše hráči hostujícího celku, paradoxně první branku duelu mají na svědomí domácí. Vodný nejprve netrefil puk mezi kruhy, ovšem Hanáci se i tak udrželi v útočném pásmu. Bartoň z rohu nahodil do brankoviště, kde se ve skrumáži těl zjevil puk na holi MICHALA VODNÉHO, který neměl problém zakončit. Asistence: Jakub Bartoň, Rostislav Marosz.
     
    01:22
    První nebezpečná situace, kterou musel řešit domácí brankář. Hruška vybruslit s pukem od mantinelu až mezi kruhy, odkud bekhendem upozornil na svou přítomnost Halásze. Slovenský brankář puk udržel ve výstroji.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 5. Vodný (Bartoň, Marosz), 47. Jergl (Diviš, Švaňhal) – 13. Kaše (Kubinčák), 59. Hruška (Hřebejk), 65. Bartečko (Svoboda)


    HC Olomouc: Halász (Vošvrda) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.
    Piráti Chomutov: Růžička (Kostúr) – Malec, Stehlík, Havel, Krstev, Mrázek, Rutta, Bartejs, Tejnor – Svoboda, Bartečko (C), Bomersback – Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Sikora, Hromas – Kaše, Kämpf, Kubinčák.

    Rozhodčí: Minář, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 5500
    bahis siteleri