Slovinsko – Maďarsko 2:0 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 2:3 (kon.) | Rakousko – J. Korea 7:4 (kon.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
San Jose Sharks
Středa 23.04.2014, 04:15 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    66:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hodně smolný závěr pro Los Angeles, které bylo po celou dobu prodloužení lepší! PATRICK MARLEAU rozhodl o vítězství Sharks snad při první útočné akci hostů, kdy z levé strany bekhendem poslal puk na branku Kings a nešťastně tam ještě zasáhla hůl Vojnova, od níž se puk dostal za záda bezmocného Quicka. Asistence: Scott Hannan.
     
    63:22
    Oddechový čas pro hosty.
     
    62:50
    Richards byl nyní blízko vítěznému gólu, na hranici brankoviště se natahoval po odraženému puku a kdyby měl delší ruce, mohl puk zasunout do odkryté branky!
     
    58:45
    Sharks jsou opět ve třetině Kings, po přihrávce Marleaua pálí z pravé strany Pavelski, ale Quick vyráží.
     
    58:02
    Ano, je to tak! Na trestnou lavici odchází za podražení domácí Jarret Stoll, to je kritická situace pro Los Angeles, které, pokud Sharks přesilovou hru nevyužijí, bude dohrávat třetí třetinu v oslabení!
     
    58:02
    Pozor, rozhodčí přerušují hru a zřejmě se bude vylučovat.
     
    56:57
    Nebezpečná střela Burnse z pravé strany, kterou Quick akrobaticky vyráží, stejně nebezpečná byla i střela Boyleho z levé strany, obě šance hostů dokázal domácí gólman chytit.
     
    49:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Již po skončení přesilové hry byl TOMÁŠ HERTL ve správný okamžik na správném místě, na hranici brankoviště doráží odražený puk po střele Wingelse z levé strany a je opět vyrovnáno. Asistence: Tommy Wingels a Marc-Edouard Vlasic.
     
    47:14
    A bude se opět vylučovat, rozhodčí posílají na trestnou lavici domácího Aleca Martineze za hákování, přesilová hra San Jose.
     
    42:27
    Nicméně Mitchell si v souboji s Couturem pomáhá vysokou holí a rozhodčí ho vylučují na dvě minuty, přesilová hra Sharks.
     
    40:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kopitar zavezl puk po pravé straně do útočného pásma, nakonec i od mantinelu vypálil a těsně před Niemim dokázal puk tečovat JEFF CARTER tak, že ten se převalil přes zasahujícího gólmana do branky, využitá přesilová hra Kings, kteří opět vedou! Asistence: Anže Kopitar a Drew Doughty.
     
    39:33
    Gáborík ve vyložené šanci, střílí z mezikruží, ale netrefuje branku!
     
    38:58
    James Sheppard fauluje Justina Williamse ve středním pásmu a dostává dvouminutový trest za podražení, přesilová hra Kings!
     
    33:55
    Hertl se nyní objevuje na ledě v elitní formaci s Thorntonem a Burnsem, místo Pavelskiho! Quick musí zasahovat, puk má ve své lapačce a přerušuje hru.
     
    29:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí rozhodně další gól nepřidají, naopak, sami nyní inkasují! Sharks se usadili v útočném pásmu, Jason Demers střílí od modré, z pravé strany a v souboji s bránícím Carterem dokázal MATTHEW NIETO puk před brankou Kings tečovat, na což již ležící Quick nedokázal zareagovat a je znovu vyrovnáno. Asistence: Jason Demers a Patrick Marleau.
     
    27:59
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A rychlý brejk, po předchozí chybě Desjardinse na útočné modré, zakončuje MARIAN GÁBORÍK, který projel středním pásmem, z levé strany se dostal až před Niemiho, kterého z bezprostřední blízkosti překonává povedeným bekhendem! Bez asistence.
     
    24:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Velmi dobrou práci odved Toffoli, který na sebe na pravé straně navázal dva bránící hráče Sharks, tím se otevřel prostor na druhé straně JARRETU STOLLOVI, kterému Toffoli adresu přesnou přihrávku a po přesné střele z voleje se Stoll raduje z gólu. Asistence: Tyler Toffoli a Drew Doughty.
     
    23:23
    Rozhodčí přerušují hru a na trestnou lavici posílají Jasona Demerse, který vyhodil puk do hlediště, Kings si zahrají přesilovou hru.
     
    19:51
    A ještě šance hostů, Joe Thorntot parádně rozděluje puk v útočném pásmu, nyní z pravé strany nachází Boyleho, který pálí z voleje od modré, těžký zákrok Quicka!
     
    14:51
    Na trestnou lavici míří Burns, který si za brankou Kings nepočínal v souboji s Mitchellem v souladu s pravidly a domácí si tak zahrají přesilovou hru.
     
    03:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    To byla bleskově využitá přesilová hra! Za jedenáct vteřin dává gól BRENT BURNS, který po přihrávce Thorntona pálí z levé strany z voleje, střela mu však příliš "nesedla", přesto se puk takovým podivným obloučkem dostává za záda Quicka. Své odvedl i dobře clonící Pavelski před Quickem. Asistence: Joe Thornton a Dan Boyle.
     
    03:05
    A znovu se vylučuje, tentokrát však na straně domácího týmu, za podražení dostává dvouminutový trest King, přesilová hra San Jose.
     
    00:26
    Dvě minuty za hru vysokou holí dostává kapitán San Jose, Joe Thornton.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 25. Stoll (Toffoli, Doughty), 28. Gáborík, 41. Carter (Kopitar, Doughty) – 4. Burns (J. Thornton, Boyle), 30. Nieto (Demers, Marleau), 50. Hertl (Wingels, Vlasic), 67. Marleau (Hannan)


    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Regehr, Vojnov, Mitchell, Martinez – Gáborík, Kopitar, Williams – King, Richards, Carter – Toffoli, Lewis, Nolan – Pearson, Stoll, D. Brown
    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Vlasic, Demers, Stuart, Braun, Hannan, Boyle – Pavelski, J. Thornton, Burns – Marleau, Couture, Nieto – Hertl, Sheppard, Wingels – Torres, Desjardins, M. Brown

    Rozhodčí: Peel, Rooney – Cormier, Miller

    Diváci: 18 390
    bahis siteleri