Francie – Itálie 1:2 (kon.) | Německo – Lotyšsko 3:2 (kon.) | Norsko – Dánsko 4:3 (kon.)
Bělorusko – Kazachstán 4:1 (kon.) | Švédsko – Česko 4:3 (2:1 po s.n.) | Finsko – Rusko 2:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
Švédsko
4:3 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)
Česko
Neděle 11.05.2014, 19:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
    Autorem branky je JOAKIM LINDSTRÖM.
     
    Joakim Lindström to vzal asi nejvíce ze všech k mantinelu a prostřelil Saláka mezi betony! – 2:1
     
    Jakub Klepiš si položil Nilssona a pak bekhendem poslal puk pod břevno! – 1:1
     
    Linus Klasen si přikopl puk bruslí a pak krásně překonal Saláka! – 1:0
     
    63:45
    Backlund se šikovně prodral přes Vitáska a pak ztroskotal na Salákovi! To byl velmi důležitý zákrok českého brankáře.
     
    56:13
    To je velká šance pro švédské hokejisty, neboť případný gól už může být skutečně vítězný. Jakub Petružálek je vyloučen na dvě minuty za držení a my se můžeme jen modlit, aby i toto provinění českého útočníka Švédové nepotrestali.
     
    53:13
    Kovář byl při tom faulován a Linus Klasen dostává dvě minuty za hákování.
     
    51:47
    Hudlerovu vysokou ránu vyrazil Nilsson před sebe a pak měl plné ruce práce, aby ji schoval do lapačky! Před švédským brankářem se pak odehrála menší mela a je to možná dobře. I čeští útočníci potřebují ukázat, že jsou na ledě. Zatím byli u brankoviště aktivnější spíše Švédové.
     
    50:26
    Ševc nahodil puk před branku, kde šikovně tečoval Kovář! Nějakým zázrakem se však puk odrazil od tyče a vycestoval mimo.
     
    49:55
    Klepiš zachytil poskakující puk a poté byl zahákován Timem Erixonem. Dvě minuty pro švédského beka.
     
    48:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po dvaceti vteřinách je Petružálkův faul za švédskou brankou potrestán. Před Salákem se najednou objevila řada hráčů a puk se odrazil před ni. Rahimi zachoval chladnou hlavu, našel zcela volného JOAKIMA LINDSTRÖMA a ten do prázdné branky srovnal stav. Asistence: Magnus Nygren, Oscar Möller.
     
    48:20
    Jakub Petružálek je vyloučen na dvě minuty za podražení. Konec českého tlaku.
     
    37:12
    Přesilovku si zahraje také český tým. Za hrubost je na dvě minuty vyloučen Mattias Sjogren.
     
    36:45
    Kovář byl dvakrát sám před brankou, v prvním okamžiku ale nepálil přesně a poté nedokázal doklepnout puk za rozhozeného Nilssona!
     
    36:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak bohužel. OSCAR MÖLLER si vzal puk na modré čáře, zápěstím jej poslal na branku, kde dobře clonil Backlund. Salák na puk vůbec neviděl a nakonec kapituloval. Švédsko snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Jimmie Ericsson, Joakim Lindström.
     
    35:47
    To je neuvěřitelné! Lindström měl dvakrát možnost doklepnout puk do odkryté branky, avšak ani jednou se mu to nepovedlo.
     
    34:49
    Lindström sice netrefil z prostoru mezi kruhy branku, ale vše bude mít možnost napravit v přesilové hře. Na dvě minuty byl totiž za sekání vyloučen Jiří Hudler.
     
    34:26
    Klasen dal puk před branku zcela volnému Lundqvistovi a švédský kapitán v dobré pozici netrefil! To mohlo být velké vystřízlivění.
     
    31:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak takto se nám to líbí. Hertl předložil puk na modrou čáru Němcovi, jenž poslal okamžitě puk před branku, kde MARTIN ZAŤOVIČ přesnou tečí potřetí překonal Nilssona. Asistence: Ondřej Němec, Tomáš Hertl.
     
    31:29
    Hudler byl následně prakticky úplně sám před Nilssonem a Novotného přihrávku poslal do švédského brankáře! Dvě velké příležitosti si teď vypracoval třetí český útok.
     
    31:10
    Hudler výborně zpracoval puk na modré čáře a pak předvedl skvělou kombinaci s Novotným, kterého ještě naprosto zbytečně hledal před brankou místo střely!
     
    28:03
    To je velmi zbytečné vyloučení. Petr Zámorský mimo hru zahákoval švédského útočníka a dostává dvě minuty.
     
    27:07
    Rolinek nabral rychlost a vyrazil do brejku, v jehož finální fázi hledal Hertla. Ten ale puk nepřebral, neboť jeden ze švédských obránců se skvěle položil na led a pomohl Nilssonovi! Jinak by švédský brankář měl s Hertlem obrovské starosti.
     
    25:57
    Danielsson ostře vypálil z pravého křídla od mantinelu a Salák jeho ránu neudržel! Naštěstí nebyl v jeho blízkosti nikdo z hráčů ve žlutém švédském dresu.
     
    22:05
    Na dvě minuty za podražení byl vyloučen Calle Järnkrok.
     
    19:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čechům se opravdu povedlo orámovat první třetinu svými góly. Ševc poslal do nulového úhlu přihrávku Kovářovi, jenž před brankou našel JIŘÍHO HUDLERA a ten z bezprostřední blízkosti nedal Nilssonovi sebemenší šanci. Využitá přesilovka a není co řešit. Asistence: Jan Kovář, Martin Ševc.
     
    19:01
    Klepiš dobře předal puk Červenkovi, jenž sice nevystřelil, avšak byl ještě předtím seknut Linusem Klasenem. Ideální šance pro české mužstvo na orámování první třetiny svými góly.
     
    17:35
    To byla velká chyba! Naši hráči zřejmě špatně vystřídali a sám na Saláka šel Backlund, jenž ale zvolil střelu, kterou vůbec netrefil branku.
     
    15:38
    Ondřej Vitásek je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    11:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká škoda. Lindström odvedl výbornou práci před Salákem, který toho moc neviděl a nakonec si do švédského útočníka zamotal i svou hokejku, takže odražený puk po Backlundově střele vzal OSCAR MÖLLER a lehce jej poslal do prázdné branky. Asistence: Mikael Backlund.
     
    05:53
    Druhý český útok předvedl skvělou akci! Červenka našel před brankou úplně volného Klepiše, jenž zády k brance ještě bekhendem hledal Sobotku, který se ale naneštěstí k zakončení nedostal a Nilsson schoval puk do lapačky.
     
    01:15
    Švédové jsou opravdu hodně vyvedeni z míry. Teď špatně vystřídali a jsou za to penalizováni dvouminutovým trestem. Trest odsedí Mikael Backlund.
     
    00:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný začátek českého týmu! TOMÁŠ HERTL vyhrál úvodní vhazování, Jágr mu odtáhl dva protihráče a před centrem prvního útoku českého týmu se po Němcově přihrávce otevřela obrovská dálnice, kterou Hertl využil k přesné střele. Asistence: Ondřej Němec, Tomáš Rolinek.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 12. Möller (Backlund), 37. Möller (Ericsson, Lindström), 49. Lindström (Nygren, Möller), rozh. náj. Lindström – 1. Hertl (Němec, Rolinek), 20. Hudler (Jan Kovář, Ševc), 32. Zaťovič (Němec, Hertl)


    Švédsko: Nilsson (Eriksson) – Gustafsson, Ekholm, Fransson, Erixon, Ahnelöv, Rahimi, Nygren – Backlund (A), Möller, Lindström – Nyquist, Ericsson (A), Järnkrok – Axelsson, Sjogren, Hjalmarsson – Danielsson, Rasmussen, Lundqvist (C) – Klasen
    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec (A), Kindl, Vitásek, Ševc, Zámorský, Kolář, Jordán – Jágr (A), Hertl, Rolinek (C) – Červenka, Sobotka, Klepiš – Sekáč, Novotný, Hudler – Petružálek, Jan Kovář, Zaťovič

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Schrader (GER)
    bahis siteleri