Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.)
konec
Kanada
6:1 (1:1, 1:0, 4:0)
Dánsko
Čtvrtek 15.05.2014, 15:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:24
    Read se dostal na levém křídle k volnému puku a okamžitě ho poslal směr brána. Bohužel pro něj však trefil jen spojnici břevna a tyčky. Druhý hattrick dnešního zápasu se tak nekoná!
     
    56:55
    Přesilovka pro Kanadu. Kristensen (DEN) je vyloučen za držení.
     
    56:55
    Dnešní utkání sleduje 7 085 diváků!
     
    50:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přidává šestou branku v zápase, zároveň jsme svědky prvního hattricku letošního mistrovství! CODY HODGSON se po dalším nahození dostal k volnému puku a kolem levé tyče ho procpal do dánské brány. Kanada zároveň využila další přesilovou hru. Asistence: Jason Garrison, Nazem Kadri.
     
    49:02
    Larsen (DEN) je vyloučen za krosček.
     
    48:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada v signalizované výhodě navyšuje své vedení! Po nahození Riellyho od levého mantinelu před bránu se na puk dostal JONATHAN HUBERDEAU a u levé tyčky dánské brány dopravil nadvakrát puk za záda brankáře Galbraitha. Šance Dánska na zdramatizování výsledku klesly téměř na nulu. Asistence: Morgan Rielly, Ryan Ellis.
     
    47:10
    Green dostal přihrávku mezi kruhy, měl dokonce chvíli času na koncovku, nakonec ale pod tlakem kanadské obrany poslal puk těsně mimo.
     
    45:24
    Vyloučen je Kadri (CAN) za krosček. Čekat nás tak bude přesilová hra Dánska.
     
    43:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dánsko kapituluje ve vlastní přesilové hře a už je to s ním velmi špatné! Kanaďané zachytili puk na modré čáře a vydali se do rychlého přečíslení dva na jednoho. Turris přihrál na levé křídlo MATTU READOVI, který z první prostřelil brankáře Galbraitha šťastně mezi betony. Asistence: Kyle Turris, Tyler Myers.
     
    41:58
    Dánsko bude hrát přesilovku. Za sekání je vyloučen Hodgson (CAN).
     
    41:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic se Kanada dostává do dvoubrankového vedení. Jason Chimera nahodil od levého křídla puk na bránu, ten se po šikovné teči Turrise dostal až na hůl MATTA READA, který měl velmi snadnou práci. Stačilo mu doklepnout puk do volné části dánské brány. Asistence: Kyle Turris, Jason Chimera.
     
    36:57
    Zajímavá šance Staala z levého křídla. Dánský forvard měl před sebou hodně prostoru, jeho štiplavá střela ale končí na pozorném Scrivensovi.
     
    34:30
    Za vysokou hůl je vyloučen Lauridsen (DEN).
     
    34:30
    Schenn našel z pravého křídla před bránou zcela volného Burrowse, který však měl problémy zpracovat vhodně puk a nedostal se tak do nebezpečné střelby.
     
    28:22
    Dobrá šance Scheifela. Ten si z pravého křídla sjel na kruh, kde se nadvakrát nedokázal prosadit. První střelu vyrazil dánský brankář před sebe, s tou druhou mu pak pomohli jeho obránci.
     
    26:36
    Schenn si z pravého křídla sjel až před bránu, kde se snažil procpat puk mezi betony Galbraitha. Brankář Dánska ale betony rychle scvakl k sobě a ucpal veškerý prostor.
     
    25:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přečkala oslabení a ihned na to se vrací do vedení! Po chybné rozehrávce Dánska ve středním pásmu se na puk dostal CODY HODGSON, najel si mezi kruhy, kde se tvrdou bombou prosadil podruhé v zápase. Brankář Galbraith si sice na puk sáhl, ten mu ale nakonec i tak prošel do brány mezi betony. Bez asistence.
     
    22:56
    Vyloučen je Huberdeau (CAN) za nedovolené bránění.
     
    22:56
    Zajímavá šance Storma z pravého křídla. Jeho pokus byl tečován hokejkou Garrisona a skončil nakonec na břevnu kanadské brány! Bude se ale vylučovat.
     
    19:26
    Na druhé straně však hned velký závar, brankář Galbraith měl plné ruce práce! MacKinnon se ale z hranice brankoviště nedokázal prosadit a puk nedokázal zamést za záda dánského brankáře.
     
    18:28
    Hodgson se vymotal zpoza brány na hranici brankoviště, kde byl chvíli sám. Jeho pohotový bekhend ale končí na brankáři Galbraithovi. Prosadit se však nedokázal ani dorážející Brouwer.
     
    13:43
    Dánové hráli v šesti bruslařích a jejich přesilovka je u konce. Trest za příliš mnoho hráčů odsedí Staal. Hraje se 4 na 4.
     
    12:15
    Dánové si dobrým pohybem vysloužili přesilovou hru. Vyloučen je Hodgson (CAN) za držení.
     
    10:23
    Dánové pokračují ve svém tlaku, střely Bjorkstranda a Storma z pravého kruhu končí opět jen na brankáři Scrivensovi. Dánové aktuálně tlačí na kanadskou obranu.
     
    09:54
    Dánové měli další dvě velké šance! Boedker střílel z pravého kruhu do ramene, neuspěl ani Poulsen, který taktéž ztroskotal na kanadském brankáři Scrivensovi. Nechybělo mnoho a Dánsko mohlo otočit vývoj utkání!
     
    09:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové srovnávají v polovině první třetiny skóre utkání! Po chybě Kanady ve středním pásmu se do přečíslení dva na jednoho dostali Madsen s NICKLASEM JENSENEM. První jmenovaný přihrál tomu druhému na pravé křídlo, který se štěstím propálil z první kanadského brankáře. Asistence: Morten Madsen, Kim Staal.
     
    05:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Po velké šanci Dánska střílí Kanada úvodní branku. CODY HODGSON si najel z levého křídla na kruh a rychlou střelou propálil dánského brankáře Galbraitha nad pravým betonem. Asistence: Nazem Kadri, Ryan Ellis.
     
    05:08
    Velká šance dánského Bjorkstranda! Ten se z pravého kruhu rozhodl pro pohotovou střelu švihem, následně ani nedokázal dostrkat volný puk za brankáře.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 6. Hodgson (Kadri, Ellis), 26. Hodgson, 42. Read (Turris, Chimera), 44. Read (Turris, Myers), 49. Huberdeau (Rielly, Ellis), 51. Hodgson (Garrison, Kadri) – 10. N. Jensen (Madsen, Staal)


    Kanada: Scrivens (Reimer) – Bieksa (C), Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele.
    Trenér: Dave Tippett.

    Dánsko: Galbraith (Nielsen) – Larsen, Lassen, Lauridsen, Kristensen, Bruggisser, Jesper B. Jensen, Lauridsen – Green (C), M. Poulsen, Christensen – N. Jensen, Staal, Madsen – Hansen, Spelling, Boekder – Storm, Bjorkstrand, A. Poulsen – Jesper Jensen.
    Trenér: Jan Karlsson.

    Rozhodčí: Dremejl (SLO), Šindler (CZE) – Puolakka (FIN), Raming (RUS)

    Diváci: 7 085
    bahis siteleri