Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.)
konec
USA
5:6 (1:2, 2:1, 2:3)
Lotyšsko
Čtvrtek 15.05.2014, 15:45 • Minsk Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Minsk Arenou zní lotyšská hymna, hráči ve fialových dresech se drží za ramena a užívají si úspěchu. Za necelé dvě hodiny vám odtud nabídneme další on-line přenos ze zápasu Finsko – Bělorusko. (18:02:16)
     
    Dramatickou koncovku nakonec Lotyši zvládli a získávají proti favoritovi další tři důležité body a jsou na dobré cestě k postupu do čtvrtfinále. Halou zní hromové povzbuzování jejich fanoušků, mezitím jsou vyhlašováni nejlepší hráči obou týmů. V celku USA je to Craig Smith, mužem zápasu v týmu Lotyšska je Zemgus Girgensons.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Obrovský tlak Američanů vrcholí střelou Jonese, ovšem vedle.
     
    59:15
    Gaudreau nahazoval před branku a Hayesovi se málem podařilo tečovat za lotyšského brankáře.
     
    58:49
    Tým USA je znova bez brankáře a je v útočném pásmu Lotyšů!
     
    58:30
    Ve stejném čase si vzal timeout lotyšský celek.
     
     
    58:30
    USA právě vstřelilo branku!
    No tak bude ještě drama! Trenéři Spojených států vsadili na hru bez brankáře, která se vyplatila. Johnny Gaudreau našel krásnou střílenou přihrávkou hůl BROCKA NELSONA, který usměrnil kotouč za záda Gudlevskise. Asistence: Johnny Gaudreau, Seth Jones.
     
     
    57:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hala bouří, je na nohou, je totiž nejspíše rozhodnuto! Dvě minuty a jednadvacet sekund před koncem dostal Cipulis do samostatného úniku HERBERTSE VASILJEVSE, lotyšský kapitán zachoval chladnou hlavu a krásným blafákem do bekhendu zvyšuje na 6:4. Asistence: Martinš Cipulis.
     
    57:16
    Justin Abdelkader míjí ranou od mantinelu lotyšskou branku.
     
    56:37
    Brock Nelson se zjevil před Gudlevskisem a pokoušel se o technickou střelu podél lotyšského brankáře. Střela šla mimo.
     
    56:13
    Po další ráně Sotniekse vhazujeme v útočném pásmu Lotyšů.
     
    56:10
    Arturs Kulda měl po nahrávce Džerinše na holi dvoubrankové vedení! Jeho střelu americká obrana na poslední chvíli vyrazila nad.
     
    55:34
    Další šance lotyšského týmu, Niživijse vychytal Thomas.
     
     
    54:35
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Rachot na lotyšskou! Gints Meija uvolnil v rychlé akci po pravé straně ZEMGUSE GIRGENSONSE, který, ač faulován, dopravil bekhendem kotouč za Tima Thomase. 5:4 pro Lotyše! Asistence: Gints Meija.
     
    54:16
    Lotyši začnou od své branky.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 17. Smith (Gardiner), 29. Nelson (Jones), 31. Johnson (Smith, Trouba), 54. K. Hayes (Jones, Abdelkader), 59. Nelson (Gaudreau, Jones) – 16. Meija (Berzins), 19. M. Redlihs (Keninš, Daugavinš), 29. Niživijs (Vasiljevs), 52. Daugavinš (J. Redlihs.), 55. Girgensons (Meija), 58. Vasiljevs (Cipulis)


    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, DeKeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – K. Hayes, Gaudreau, Abdelkader – Stapleton, Wingels, Mueller – McDonald, Trocheck, Shore – J. Hayes.
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins.

    Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba RUS) – Leermakers (NED), Valach (SVK)
    bahis siteleri