Kanada – Itálie 6:1 (kon.) | USA – Kazachstán 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 3:1 (kon.)
Finsko – Švýcarsko 3:2 (1:0 po s.n.)
po prodl.
USA
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Kazachstán
Pátek 16.05.2014, 15:45 • Minsk Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:05
    USA právě vstřelilo branku!
    Kdo jiný, než SETH JONES by mohl rozhodnout toto utkání. Dnes jednoznačně nejpilnější střelec amerického týmu si vzal puk v prostoru mezi kruhy a tvrdou střelou švihem se trefil přesně pod víko.
     
    54:37
    Američané v obrovském tlaku, který končí skvělým zákrokem Ivanova. Ten schoval do lapačky dorážku Craiga Smithe.
     
    53:10
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Spojené státy teď hrály v obranném pásmu doslova katastrofálně. Dva Američané nedokázali odpálit puk, který poskakoval mezi kruhy, až jej dojel ROMAN STARČENKO a pod Thomasem protlačil puk do branky. Asistence: Nikolaj Antropov.
     
    48:51
    Ivanov se teď zaskvěl. Nejprve vyrazil střelu Nelsona a pak se výborně přesunul k levé tyčce, kde lapil i tvrdou dorážku Craiga Smithe.
     
    44:55
    Rozhodčí posílají na trestnou lavici dalšího Kazacha. Tentokrát je jím Talgat Žaljauov a dostává dvě minuty za hákování.
     
    41:08
    Konstantin Romanov nájezd vůbec nezvládl, dlouho míchal s pukem a nakonec zvolil kličku do forhendu. Ale udělal to hodně pomalu a Thomas si v pohodě u tyčky pohlídal jeho zakončení.
     
    41:08
    Chybu amerických hráčů se snažil uhasit Seth Jones, ale rozhodčí jeho zákrok na Romanova posoudil jako faul a Kazachstán bude mít výhodu trestného střílení.
     
    40:07
    Roman Starčenko je vyloučen na dvě minuty za sekání, Spojené státy budou mít hned v úvodu třetí třetiny výhodu přesilové hry.
     
    35:02
    USA právě vstřelilo branku!
    Rozhodčí signalizovali další výhodu Kazachů po faulu na Johnnyho Gaudreaua, ten ale ještě v pádu stihl přistrčit puk MATTU DONOVANOVI, který tvrdou přízemní střelou z levého kruhu propálil Ivanova. Asistence: Johnny Gaudreau.
     
    32:50
    Vadim Krasnoslobodcev je vyloučen na dvě minuty za hákování, Spojené státy budou mít další příležitost získat vedení.
     
    32:50
    Vadim Krasnoslobodcev je vyloučen na dvě minuty za hákování, Spojené státy budou mít další příležitost získat vedení.
     
    29:08
    Jones se protáhl do pásma a vynutil si další faul soupeře. Kapitán Kazachstánu Nikolaj Antropov je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    25:59
    Tyler Johnson napálil spojnici břevna a tyčky. Kazaši jsou v americké přesilovce pod velkým tlakem!
     
    24:48
    Další přesilovka pro USA. Fjodor Polišuk je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    23:44
    USA právě vstřelilo branku!
    Nejmladší obránce na celém mistrovství světa SETH JONES teď napřáhl na modré a tvrdou bombou přesně pod břevno nedal Ivanovovi žádnou šanci. Asistence: Craig Smith.
     
    23:16
    Tvrdou bombu Setha Jonese zastavilo břevno, následně Mueller namířil svoji dorážku do tyčky! Teď měl Ivanov velké štěstí.
     
    22:54
    Michail Panšin je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    21:21
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Po přistrčení Panšiva vypálil rychle švihem z pravého kruhu KONSTANTIN ROMANOV a posílá Kazachy podruhé v zápase do vedení. Asistence: Michail Panšin, Artěmij Lakiza.
     
    18:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané přesilovku bleskově využívají. Ivanov neudržel střelu CRAIGA SMITHE a tentýž hráč si sám dojel volný puk v brankovišti a dorazil ho do sítě. Asistence: Brock Nelson.
     
    18:28
    První přesilovka pro svěřence Petera Lavioletta. Na dvě minuty za držení je na trestnou lavici odeslán Alexej Litviněnko.
     
    14:23
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši rozjeli přesilovkouvou kombinaci, Thomasovi vypadl puk po střele Dalmana, zmocnil se ho Upper a přistrčil ROMANU STARČENKOVI před odkrytou branku. Pro něj už bylo zakončení poměrně jednoduché. Asistence: Dmitrij Upper, Kevin Dallman.
     
    13:30
    Dlouho ale hráči USA v plném počtu nebyli, vyloučen bude Andy Miele na dvě minuty za sekání. Kazaši byli ve výhodě v dobré šanci, ale Romanov místo přihrávky na volného Gavrilina volil střelu a trefil gólmana.
     
    11:05
    Abdelkader a Puškarjov zůstali ležet po střetu ve středním pásmu na ledové ploše, rozhodčí trestají amerického kapitána. Dvě minuty za faul kolenem.
     
    10:12
    Kazaši se v přesilovce dlouho nemohli dostat do pásma, nakonec se ale dostal do obrovské šance Roman Starčenko, který z pravého kruhu napálil břevno americké branky!
     
    08:26
    Dvě minuty za hákování dostává Andy Miele, Kazachstán si zahraje podruhé v zápase přesilovku.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jakub Mezlík

    Branky a nahrávky: 19. Smith (Nelson), 24. Jones (Smith), 36. Donovan (Gaudreau), 62. Jones (DeKeyser, Gaudreau) – 15. Starčenko (Upper, Dallman), 22. Romanov (Panšiv, Lakiza), 54. Starčenko (Antropov)


    USA: Thomas (Leggio) – Jones, DeKeyser, Gardiner, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – Gaudreau, Miele, Abdelkader – J. Hayes, Trocheck, Mueller – K. Hayes, Stapleton, Shore – Wingels
    Kazachstán: Ivanov (Jeremějev) – Dallman, Blochin, Semjonov, Lakiza, Savčenko, Litviněnko, Vasilčenko, Kazancev – Žaljauov, Starčenko, Antropov – Upper, Puškarjov, Romanov – Polišuk, Gavrilin, Krasnoslobodcev – Panšin, Spiridonov, Rymarev

    Rozhodčí: Nord (SWE), Sidorenko (BLR) – Fluri (SUI), Lederer (CZE)

    Diváci: 10 779
    bahis siteleri