Francie – Norsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.)
Bělorusko – Německo 5:2 (kon.) | Slovensko – Itálie 4:1 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 6:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Dánsko
4:3 (1:2, 0:0, 2:1 - 0:0)
Česko
Sobota 17.05.2014, 15:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dánsko.
    Jágr trefil jen v životní formě chytajího Nielsena a Dánsko překvapivě v tomto zápase vítězí. Rozhodující nájezd proměnil MIKKEL BOEDKER a připisuje svému týmu dva body.
     
    59:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, Dánové se dočkali vyrovnání čtyřiapadesát vteřin před koncem základní hrací doby. Velká škoda, že před malou chvíli zlomil v dobré pozici hůl obránce Kindl. Poté se soupeř dostal do přečíslení a Hansenova přihrávka skončila u levé Salákovy tyče. Tam byl připraven PATRICK BJORKSTRAND, který vyrovnává na 3:3. Takřka totožná situace, jako při druhém gólu a opět nikým neobsazený hráč. Asistence: Jannik Hansen, Morten Madsen.
     
    55:31
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel je sníženo, Dánové dokázali využít přesilovku a jsou zpátky v utkání. JESPER JENSEN dostal přesnou přihrávku na levé křídlo a v plné rychlosti prostřelil Saláka mezi betony. Obrana mu nechala příliš prostoru, s takovou šancí se nedalo pohrdnout. Každopádně český tým reklamoval postavení hráče v brankovišti, Hansen totiž dohrál Saláka, ale nepíská se. Asistence: Kim Staal, Jannik Hansen.
     
    45:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českému týmu se povedla vstřelit hodně důležitá branka a konečně ze hry. JAKUB KINDL napřáhl od modré čáry a kotouč doplachtil přesně do dánské klece. Výbornou práci odvedl na brankovišti Jiří Hudler, který clonil Nielsenovi ve výhledu. Asistence: Roman Červenka, Jakub Klepiš.
     
    09:56
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko je zpátky v zápase. Zmatky v české obraně využívá STEFAN LASSEN, který uviděl volné místo na levém křídle a svižnou ranou prostřelil Saláka. Před ním ještě padal Rolinek, který chtěl puk zachytit, ale nepovedlo se. Asistence: Mads Christensen.
     
    06:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle se nám líbí. Druhá přesilovka byla využita za dvacet vteřin. Z pravého křídla nacentroval před bránu útočník Sobotka a pozorný JAROMÍR JÁGR kotouč lehce nadzvedl a protečoval do sítě. Nielsen si na puk lehce sáhl, ale přes záda mu doplachtil za záda. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    04:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je zhodnocena úvodní brankou českého týmu. Nejprve si svým typickým způsobem najel před bránu Jágr, jehož střelu zápěstím ještě Nielsen vyrazil, ná následný pokus JAKUBA KLEPIŠE už neměl šanci reagovat. Útočník pražského Lva napřáhl z pravého kruhu a jeho pumelice propadla přesně k pravé tyči. Asistence: Jaromír Jágr, Ondřej Němec.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 10. Lassen (Christensen), 56. Jesper Jensen (Staal, Hansen), 60. Bjorkstrand (Hansen, Madsen), rozh. náj. Boedker – 5. Klepiš (Jágr, Němec), 7. Jágr (Sobotka), 46. Kindl (Červenka, Klepiš)


    Dánsko: Nielsen (Galbraith) – Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen, Kristensen, M. Lauridsen – Green (C), Christensen, Boedker – Niclas Jensen, Madsen, Hansen – Storm, Bjorkstrand, Jesper Jensen – Staal, A. Poulsen, M. Poulsen – Spelling. Trenér: Jan Karlsson.
    Česko: Salák (Kovář) – Kindl, Němec, Ševc, Vitásek, Zámorský, Kolář, Jordán – Sobotka, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Klepiš, Hudler – Novotný, Sekáč, Vondrka – Zaťovič, Kovář, Petružálek. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Kaval (USA), Patafie (USA) – Carlson (CAN), Semjonov (EST)

    Diváci: 6892
    bahis siteleri