Dánsko – Francie 2:6 (kon.) | Kazachstán – Finsko 3:4 (kon.) | Itálie – Švédsko 1:5 (kon.)
Lotyšsko – Bělorusko 1:3 (kon.)
konec
Kazachstán
3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Finsko
Pondělí 19.05.2014, 15:45 • Minsk Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši ještě živí naději o vyrovnání! KONSTANIN ROMANOV si našel napotřetí odražený kotouč, který nasměroval za záda bezmocného brankáře Suomi! Asistence: Talgat Žajlauov.
     
    39:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jeden z kazašských útočníků zbytečně fauloval v útočném pásmu, Finové ujeli v signalizované výhodě do protiútoku a dvě vteřiny před koncem druhé třetiny navyšují své vedení. Přečíslení tři na dva vyřešili naprosto ukázkově, Jormakka nejprve našel Jokinena, ten poslal rychlou přihrávku mezi kruhy na JARKKO IMMONENA, který v ideální střelecké pozici zakončil přesně k tyči. Asistence: Olli Jokinen, Pekka Jormakka.
     
    27:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají již druhou početní výhodu utkání, a to hned po pěti sekundách jejího průběhu. Mäntylä naznačil střelu, našel hůl Kontioly, který okamžitě přehrál na OLLIHO JOKINENA a hráč Winnipegu Jets se prosadil, ač trošku kuriózně. Trefil totiž hlavu obránce Litviněnka, od níž se puk dostal za záda bezmocného Ivanova. Ledaři nyní musejí odklízet krvavé stopy z ledu. Asistence: Petri Kontiola, Tuukka Mäntylä.
     
    19:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Také u druhého gólu dokázali Finové perfektně zakombinovat. JORI LEHTERA dostal přihrávku od Karalahtiho skrz brankoviště, a i když byl hodně z úhlu, dokázal se trefit naprosto přesně do odkryté kazašské branky. Asistence: Jere Karalahti.
     
    15:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera, skutečně překrásná přesilovková akce Kazachů končí obratem ve skóre. Finové se mají nad čím zamýšlet. Po rozestavení šablony se kotouč dostal za branku na Rymareva, který odbruslil za záda nic netušícího Rinneho a nezištně poslal zadovku na FJODORA POLIŠČUKA. Kazašská osmnáctka pak zakončovala do odkryté branky přesně pod horní tyč. Asistence: Jevgenij Rymarev, Vadim Krasnoslobodcev.
     
    14:32
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Asijci se dočkávají srovnání, čímž dokazují, že tu nejsou jen do počtu. Škoda těch promarněných koncovek předchozích utkání. Poliščuk zpoza branky našel JEVGENIJE RYMAREVA a ten nadvakrát překonal Rinneho střelou z mezikruží. Asistence: Fjodor Poliščuk, Vadim Krasnoslobodcev.
     
    07:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané předvedli v přesilovce krásnou kombinaci. Jori Lehterä našel od pravého mantinelu přihrávkou přes celou šířku pásma z modré sjíždějícího OLLIHO PALOLU, a ten z první trefil odkrytou kazašskou klec. Asistence: Jori Lehterä, Leo Komarov.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jakub Mezlík

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 15. Rymarev (Poliščuk, Krasnoslobodcev), 16. Poliščuk (Rymarev, Krasnoslobodcev), 60. Romanov (Žajlauov) – 8. Palola (Lehterä, Komarov), 20. Lehtera (Karalahti), 28. Jokinen (Kontiola, Mäntylä), 40. Immonen (Jokinen, Jormakka)


    Kazachstán: Ivanov (Polujektov) – Dallman, Blochin, Semjonov, Lakiza, Savčenko, Litviněnko, Vasilčenko, Kazancev – Žaljauov, Upper, Starčenko – Gavrilin, Panšin, Romanov – Poliščuk, Krasnoslobodcev, Rymarev – Spiridonov, Anciferov, Rachmanov.
    Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehtera, Kontiola, Pakarinen – Jokinen, Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Salomäki, T. Sallinen, Huhtala – Savinainen.

    Rozhodčí: Nord (SWE), Patafie (USA) – Dehaen (FRA), Kilian (NOR).

    Diváci: 12 119