Slovensko – Německo 4:5 (1:2 po s.n.) | Maďarsko – Japonsko 12:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:2 (kon.)
Rakousko – Brazílie 5:1 (kon.) | USA – Kanada 5:6 (1:2 po s.n.) | Chorvatsko – Austrálie 5:6 (po pr.)
Česko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Slovinsko – Lotyšsko 13:2 (kon.)
konec
Maďarsko
12:2 (2:1, 3:0, 3:0, 4:1)
Japonsko
Pátek 06.06.2014, 14:00 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Mistrovství světa v inline hokeji 2014 v Pardubicích se drtivým tempem řítí do závěrečných dvou dnech, kde se již bude rozhodovat o opravdovém bytí a nebytí. V utkání o udržení si to proti sobě rozdají celky Maďarska a Japonska.
     
    Maďaři zde rozhodně nezažívají vydařený turnaj. Svěřenci českého trenéra Miroslava Vybírala byli jedním z aspirantům na boj o postup do elitní divize, po včerejší čtvrtfinálové prohře s Austrálií však skončil jejich sen v troskách. Nyní se však musí soustředit na nepříjemný boj o záchranu, dnešní porážka by pro ně znamenala daleko větší pohromu.
     
    Japoncům také nevyšlo čtvrtfinálové utkání, po porážce 5:2 od mužstva z Chorvatska před sebou mají těžký úkol – zastavit favorita z Maďarska. Porážka by pro ně znamenala přímý sestup a neúčast na příštím světovém šampionátu. Úvodní střetnutí v základní skupině přineslo vyrovnaný průběh, o vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy.
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko: T. Kiss (Sájevics) – Orbán, Revák, Rafaj, Fekecs – I. Bartalis, Pál, Ladányi, A. Kiss – Lencsés, Feil, Vaszjunyin, B. Bartalis – Papp

    Japonsko: K. Cučimoto (K. Osawa) – Nišinaga, G. Cučimoto, Ohto, Kawaguči – Suzuki, Kobajaši, Kohda, T. Osawa – Kuribajaši, Ušidžima, Asanuma, Jonejama – Aoki

    Rozhodčí: Fridrich (SVK), Erd (AUT).
     
    Kritický souboj pro obě mužstva za malou chvíli začíná, na úvod nás jako již tradičně přivítá znělka IIHF.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Maďaři vstoupili do zápasu po vyhraném vhazování aktivně, zatím aktivně krouží na polovině japonského soka.
     
    01:09
    Na druhé straně ukončila japonskou kombinace hrubě nepřesná přihrávka Nišinagy.
     
    01:41
    Attila Rafaj se dostal do první zajímavější příležitosti, obkroužil japonskou branku, jenže zasunout k tyči se mu již nepodařilo. Gólman Kotaro Cučimoto se stihl přesunout včas.
     
    02:02
    Mnohem zajímavěji již vypadala šance Ištvána Bartalise, který se z levé strany šikovně uvolnil do samostatného úniku a bekhendovou kličkou se pokusil přiblížit Maďarsko k záchraně! Cučimotova lapačka byla ale na svém místě!
     
    02:55
    Svěřenci Miroslava Vybírala jsou zatím mnohem aktivnější, hráči ze země vycházejícího slunce se ještě k ničemu nedostali.
     
    03:30
    Zdvižená pravice jednoho z rozhodčích symbolizuje první vyloučení, výhodou jednoho muže v poli dostanou Maďaři. Zatím se radují z nabídnuté výhody.
     
    03:45
    První potrestaným hráčem dnešního zápasu je japonský forvard Takao Ušidžima (JPN) který si odnáší menší trest za vražení na hrazení.
     
    04:32
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Velký přesilovkový zámek Maďarů přináší první gól dnešního střetnutí! Po několika přihrávkách se ke střele odhodlal ÁKOS KISS a umístil kotouč neomylně k tyči! Cučimoto měl zakrytý výhled, a tak neměl příliš šanci zasáhnout – 1:0! Asistence: Attila Orbán.
     
    06:00
    Vzápětí budou v početní výhodě hrát také Japonci. Šanci na vyrovnání dostanou při trestu Ištvána Bartalise (HUN) za pád pod nohy.
     
    07:04
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Také Asiaté se radují z využité přesilové hry a hlavně ze vstřelení důležité vyrovnávací branky! Dlouhé kombinace dlouho nic nepřinášely, až se k puku dostal na pravém kruhu GENTARO CUČIMOTO a ranou švihem do bližší šibenice překonal Kisse – 1:1! Asistence: Kentaro Nišinaga a Daisuke Ohto.
     
    07:36
    Maďaři znovu přebírají aktivitu na své hole a chtějí si vzít ztracené vedení hodně rychle nazpět.
     
    08:30
    Střela Kawagučiho byla o rameno Kisse odražena do ochranné sítě, Japonci se mohou těšit z vhazování před maďarským gólmanem.
     
    08:40
    Následné kombinace Japonska přerušuje píšťalka jednoho ze sudích, postavení branky Tamase Kisse totiž nebylo ideální.
     
    09:05
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Dnes podruhé se favorizovaný tým dostává do vedení! Pohledná a velmi rychlá kombinace přenesla kotouč na hokejku IŠTVÁNA BARTALISE, který z první našel skulinku u tyče přesouvajícího se brankáře Cučimota – 2:1! Asistence: Zoltán Pál.
     
    09:56
    Arťom Vaszjunyin si ukrojil příliš velké sousto, jeho průnik japonská defenzíva bez větších potíží zpacifikovala.
     
    10:35
    Arnold Feil si najel na kruhy z druhé vlny, obdržel puk zadovkou od svého spoluhráče a tvrdou ranou jen těsně minul pravou tyč branky Kotara Cučimota!
     
    11:13
    Blíží se konec úvodní čtvrtiny, Japonci se snaží kooperovat před maďarskou klecí.
     
    11:39
    Ákos Kiss se dostal do dobré příležitosti, dlouhou přihrávku obdržel přesně na červené čáře a mohl tak postupovat sám na brankáře! Puk mu sice ujel, přesto ale na poslední chvíli dokázal změnit jeho směr. Cučimoto jeho dobrou příležitost zlikvidoval!
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi, Maďaři se zatím naprosto po zásluze radují z vedení 2:1. Japonsko, jakožto outsider tohoto střetnutí, je většinu času pod tlakem, ojedinělé výpady asijských hráčů jsou ale velmi nebezpečné. Uvidíme, zda se styl hry během zbylých částí zápasu změní nebo Maďarsko dokráčí bez větších potíží k záchraně.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:50
    Norbert Fekecs táhl přečíslení Maďarů dva na jednoho, jeho nebezpečný pokus však branku Japonců těsně minul.
     
    13:35
    Daisuke Ohto se od pravého mantinelu samostatnou akcí probil až do předbrankového prostoru, ani nadvakrát ale dobře postaveného Kisse nepropálil.
     
    15:10
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Další maďarská radost v Malé hale v Pardubicích! Rychlá protiakce evropského mužstva skončila přihrávkou na volného ARNOLDA FEILA, který neomylně trefil volný prostor u tyče japonské svatyně – 3:1! Asistence: Balazs Bartalis a Tamas Kiss.
     
    16:00
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Nedlouho na třetí vstřelený gól se japonští hráči radují opět! Velmi rychlé přečíslení vyústilo v křižný pas Orbána na volného ATTILU RAFAJE, který z první zametl puk do odkryté klece – 4:1! Asistence: Attila Orbán a Zoltán Revák.
     
    16:43
    Právě nyní dělají Maďaři velký krok k záchraně v Divizi I, naopak jejich soupeř se zřejmě příští šampionátu ve finském Tampere nezúčastní.
     
    18:06
    Arťom Vaszjunyin se snad natřikrát snažil procpat puk za záda Cučimota, japonský brankář ale vynikajícími zákroky udržel tříbrankový rozdíl.
     
    18:19
    Norbert Fekecs (HUN) si bude muset odpykat menší trest za krosček. Japonci tak mají příležitost se znovu soupeři o něco málo přiblížit.
     
    19:03
    Kentaro Nišinaga byl ve vynikající šanci, chvilku se ocitl sám před brankářem, jenže v momentě střely se mu kotouč zamotal mezi nohy a on tak nedokázal kloudně zakončit.
     
    19:49
    Přímo s návratem vyloučeného hráče zakončil Ohto přímou střelou do Kissovy rukavice.
     
    20:46
    Ákos Kiss dostal přihrávku z druhé vlny, jeho rána příklepem skončila po zásahu Cučimotova ramena až v ochranné síti. Maďaři však zůstanou navezeni před japonskou brankou.
     
    22:00
    Druhá čtvrtina se dohrává na japonské polovině, Maďaři se snaží navýšit své vedení a definitivně rozhodnout o své záchraně.
     
    23:04
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Silná převaha maďarského týmu také přináší zasloužené ovoce! Dlouhé obléhání asijské klece ukončil ostrou ranou příklepem z velké dálky přesně k tyči ATTILA RAFAJ – 5:1! Asistence: Norbert Fekecs a Zoltán Revák.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Maďaři ve druhé čtvrtině prakticky rozhodli o svém vítězství a zbytek zápasu si již mohou spíše užít. Naopak Japonci musí být výrazně nespokojeni, jejich tým je totiž opravu blízku definitivní sestupu z Divize I.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    25:36
    Další komplikace pro Japonce, Šunej Kobajaši (JPN) dostává menší trest za podražení.
     
    25:45
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Japonští hráči se až moc zahleděli do útočení při vlastním oslabení, jejich soupeř toho dokázal dokonale využít. Protiútok tři na jednoho zvládli Maďaři na jedničku, na konci smrtící kombinace byl IŠTVÁN BARTALIS – 6:1! Asistence: Ákos Kiss.
     
    26:48
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Nyní již nepomůže Japoncům ani svěcená voda! Dnes můžeme vidět velké mezery v japonské defenzívě, té další využil BALASZ BARTALIS a navýšil svým prvním gólem náskok Maďarska již na šest branek – 7:1! Asistence: Csaba Papp a Tamas Lencses.
     
    27:40
    Attila Rafaj (HUN) to nyní u mantinelu přehnal s důrazem, od rozhodčího obdržel posezení na trestné lavici za krosček.
     
    28:11
    Maďarům se daří útočit i při vlastním oslabení, Japonsko již nemá na obrat psychické ani fyzické síly.
     
    29:10
    Vyloučený Rafaj je zpět na hrací ploše, Maďaři se bez problému ubránili.
     
    30:24
    Zakázané uvolnění Maďarů vrací hru před Tamase Kisse.
     
    31:12
    Vaszjunyin se velmi šikovně probil až před japonskou svatyni, tentokrát však jeho akce úspěchem neskončila.
     
    32:10
    Attila Orban (HUN) si ze souboje odnáší menší trest za sekání. Japonci dostávají další výhodu přesilové hry.
     
    32:45
    Nišinagova rána z první z levého kruhu byla Kisse odražena do rohu hřiště. Následně se Maďaři osvobodili.
     
    33:33
    A opět v hlavní roli Kentaro Nišinaga a hlavně Tamas Kiss! Rána prvního jmenovaného zapadla přímo do lapačky maďarské jistoty!
     
    33:40
    Maďarsko je znovu ve čtyřech a může se tak v klidu soustředit na uspokojení útočných choutek.
     
    34:39
    Hrubá chyba v maďarské defenzívě přináší další početní výhodu pro Japonsko. Proti volnému kotouči musel ven brankář Kiss, nedovoleným zákrokem mu práci usnadnil Zoltán Pál (HUN), který putuje za katr za hákování.
     
    35:16
    Seidži Kohda z bezprostřední blízkosti trefuje před prázdnou brankou pouze tyč!
     
    35:42
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďarské mužstvo se raduje z další vstřelené branky po sporném předcházejícím momentu! Jeden z hráčů totiž ukázkovým stromem sestřelil japonského obránce a nabídl tím šanci pro ARŤOMA VASZJUNYINE, který v samostatném úniku nezaváhal – 8:1! Asistence: Balazs Bartalis.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:19
    Krátce po začátku závěrečného dějství hrají Maďaři v plném počtu. Oslabení přežili bez úhony, navíc se jim podařilo skórovat.
     
    36:51
    Nyní se však budou Maďaři znovu bránit, Zoltán Revák (HUN) je potrestán minutou a půl trestu za hrubost.
     
    38:09
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda však japonskému týmu vůbec nevyšla, Maďarsko přidává svoji druhou branku při vlastním oslabení! Pálova přihrávka skončila přesně na holi ARNOLDA FEILA, který dokázal zamířit přímo do černého – 9:1! Asistence: Zoltán Pal a Ištván Bartalis.
     
    38:28
    A znovu se bude trestat z řad evropského soka. Balazs Ladányi (HUN) si půjde posedět za katr za držení. Japonce tak čeká další přesilová hra, zamezí tentokrát gólu v jejich síti?
     
    39:53
    Zoltán Revák si to při vlastním oslabení namířil přímo na branku a ranou tahem trefil tyč! Následně zboural japonskou branku i s brankářem, oba jsou však v pořádku a v poklidu dohrají tento turnaj!
     
    39:53
    Na závěrečných osm minut se mezi maďarské tyče staví Andras Sájevics!
     
    39:58
    Domácí v plném počtu.
     
    40:13
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to se ze vstřelené branky radují také japonští hráči! Po přihrávce Takuji Osawy zamířil přímo mezi tři tyče KENTARO NIŠINAGA – 9:2! Asistence: Takuja Osawa a Seidži Kohda.
     
    41:00
    Nervy na uzdě neudržel Tamas Lencses (HUN), který po odpískání atakoval japonského hráče. Rozhodčí mu po právu udělili menší trest za hrubost.
     
    41:37
    Při vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal Attila Orbán, byl faulován a uvidíme tak trestné střílení! Dočkáme se desítky?
     
    41:37
    Attila Orbán jel hodně pomalu, a tak bylo pochopitelné, že jeho bekhendová klička nebude mít přílišnou šanci na úspěch. Maďarský útočník navíc ani netrefil japonskou klec!
     
    42:00
    Pokračuje tak japonská přesilovka, která stále přináší nebezpečnější příležitosti na straně Maďarska.
     
    42:33
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po návratu vyloučeného hráče dotlačili maďarští hráči puk do sítě podesáté! Autorem kulatého gólu je ATTILA RAFAJ – 10:2! Asistence: Norbert Fekecs.
     
    43:41
    Zbytek utkání je již spíše formalita, hraje se pouze o to, jak velkým rozdílem japonští hráči dnešní klíčový souboj o záchranu prohrají.
     
    44:22
    Takao Ušidžima svoji střelou z mezikruží nadělal Kissovi velké potíže, maďarský brankář nakonec dokázal udržet puk před brankovou čarou.
     
    44:44
    Vzápětí trefuje Takao Ušidžima tyčku maďarské svatyně!
     
    45:25
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďarská kanonáda pokračuje i v závěrečných minutách! ZOLTÁN REVÁK dostal spoustu času na mezikruží, s ničím se nepáral a neomylnou ranou pod horní tyč nedal Cučimotovi žádnou šanci – 11:2! Asistence: Norbert Fekecs a Attila Rafaj.
     
    46:19
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Japonci se vypijí kalich hořkosti až do dna! Střelou z levé strany procpal kotouč do sítě ARTYOM VASZJUNYIN – 10:2! Asistence: Arnold Feil.
     
    46:19
    Zajímavá komplikace na hrací ploše, v japonské brance se po dvanáctém gólu objevila trhlina, která musí být pochopitelně spravena. Pokračovat se bude za malou chvilku.
     
    47:02
    Seidži Kohda měl na hokejce snížení, jenže fantastickým zákrokem mu úsměv ze tváře sťal brankář Tamas Kiss!
     
    36:00
    Konec zápasu.
     
    Maďaři se po vítězství 12:2 zachraňují v Divizi I, japonským samorajům naopak zůstanou pouze oči pro pláč. Nejlepším hráčem Japonska v dnešním zápase je Kentaro Nišinaga, na druhé straně je oceněn Zoltán Pál.
     
    Nejlepší hráč na celém turnaji:

    Maďarsko – Tamas Kiss
    Japonsko – Gentaro Cučimoto
     
    Na počest vítězů si vyslechneme maďarskou hymnu, program v Malé hale zanedlouho pokračuje souboje o udržení mezi Brazílií a Rakouskem! (15:35:51)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. A. Kiss (Orbán), 10. I. Bartalis (Pál), 16. Feil (B. Bartalis, T. Kiss), 16. Rafaj (Orbán, Revák), 24. Rafaj (Fekecs, Revák), 26. I. Bartalis (Á. Kiss), 27. B. Bartalis (Papp, Lencses), 36. Vaszjunyin (Bartalis), 39. Feil (Pál, I. Bartalis), 43. Rafaj (Fekecs), 46. Revák (Fekecs, Rafaj), 47. Vaszjunyin (Feil) – 8. G. Cučimoto (Nišinaga, Ohto), 41. Nišinaga (T. Osawa, Kohda)


    Maďarsko: T. Kiss (Sájevics) – Orbán, Revák, Rafaj, Fekecs – I. Bartalis, Pál, Ladányi, A. Kiss – Lencsés, Feil, Vaszjunyin, B. Bartalis – Papp
    Japonsko: K. Cučimoto (K. Osawa) – Nišinaga, G. Cučimoto, Ohto, Kawaguči – Suzuki, Kobajaši, Kohda, T. Osawa – Kuribajaši, Ušidžima, Asanuma, Jonejama – Aoki

    Rozhodčí: Fridrich (SVK), Erd (AUT)
    bahis siteleri