konec
Velká cena Kanady

Vítěz: D. Ricciardo

Neděle 08.06.2014, 20:00 • Okruh: Gillese Villeneuva, Montreal, Kanada • Formule 1
     
    Je za námi hodně zajímavá Grand Prix Kanady, která začala i skončila bouračkou. Dvě kola před koncem pak Daniel Ricciardo předjel do té doby lídra závodu Nica Rosberga a slaví první vítězství v sezóně. Na stupně vítězů se ještě vměstnal Sebastian Vettel. Další Velká cena se pojede 22. června, kdy je na programu Grand Prix Rakouska. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (22:01:39)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Kanady: 1. Ricciardo, 2. Rosberg, 3. Vettel, 4. Button, 5. Hülkenberg, 6. Alonso, 7. Bottas, 8. Vergne, 9. Magnussen, 10. Räikkönen. Závod nedokončili Bianchi, Chilton, Ericsson, Maldonado, Kobajaši, Kvjat, Hamilton, Gutiérrez, Grosjean a v posledním kole ještě kolidovali Massa s Pérezem.
     


    >Daniel Ricciardo – průjezd cílem<

     
    Konec závodu.
     
    70
    DANIEL RICCIARDO jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Kanady. Druhý dojel Nico Rosberg a třetí Sebastian Vettel.
     
    70
    Na trať tak musel vyjet safety car, který doveze piloty až do cíle.
     


    >Felipe Massa – havárie<

     
    70
    Ovšem v posledním kole došlo k velké havárii! Felipe Massa se při pokusu o předjetí střetl se Sergiem Pérezem a oba kohouti narazili do bariér. Naštěstí jsou oba jezdci v pořádku!
     
    69
    Sebastian Vettel se prohnal kolem Sergia Péreze a protlačil se na stupně vítězů!
     
    68
    Daniel Ricciardo aktivoval systém DRS a předjel Nica Rosberga! Australan se tak těsně před koncem ujal vedení! Tak to je neuvěřitelné!
     
    67
    Dalším jezdcem, který dnes neprotne cílovou pásku, je Esteban Gutiérrez. Předčasně odstoupit musel také Romain Grosjean.
     
    66
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Ricciardo, 3. Pérez, 4. Vettel, 5. Massa, 6. Hülkenberg, 7. Alonso, 8.Button, 9. Bottas, 10. Vergne.
     
    65
    Daniel Ricciardo si vyšlápl na Sergia Péreze, kterého předjel a posunul se na druhé místo!
     
    65
    Sebastian Vettel trochu nezvládl brzdný manévr a málem toho využil Felipe Massa. Brazilec pak zaútočil na Vettela ještě jednou, ale čtyřnásobný mistr světa se zuby nehty ubránil.
     
    64
    Poslední bodovanou, tedy desátou pozici drží Jean-Eric Vergne na Toro Rosso, jenž by za současné konstelace získal bod.
     
    63
    Můžeme si připomenout, že v GP Kanady nepokračují Bianchi, Chilton, Ericsson, Maldonado, Kobajaši, Kvjat a Hamilton.
     
    62
    Do boxů zamířil Romain Grosjean. Nico Rosberg bude mít ve zbytku závodu co dělat, aby odolal atakům svých soupeřů, kteří na něj ztrácí maximálně vteřinu.

    Michal Šandor

    bahis siteleri