konec
Velká cena Kanady

Vítěz: D. Ricciardo

Neděle 08.06.2014, 20:00 • Okruh: Gillese Villeneuva, Montreal, Kanada • Formule 1
     
    Konec závodu.
     
    70
    DANIEL RICCIARDO jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Kanady. Druhý dojel Nico Rosberg a třetí Sebastian Vettel.
     
    70
    Na trať tak musel vyjet safety car, který doveze piloty až do cíle.
     
    70
    Ovšem v posledním kole došlo k velké havárii! Felipe Massa se při pokusu o předjetí střetl se Sergiem Pérezem a oba kohouti narazili do bariér. Naštěstí jsou oba jezdci v pořádku!
     
    69
    Sebastian Vettel se prohnal kolem Sergia Péreze a protlačil se na stupně vítězů!
     
    68
    Daniel Ricciardo aktivoval systém DRS a předjel Nica Rosberga! Australan se tak těsně před koncem ujal vedení! Tak to je neuvěřitelné!
     
    67
    Dalším jezdcem, který dnes neprotne cílovou pásku, je Esteban Gutiérrez. Předčasně odstoupit musel také Romain Grosjean.
     
    66
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Ricciardo, 3. Pérez, 4. Vettel, 5. Massa, 6. Hülkenberg, 7. Alonso, 8.Button, 9. Bottas, 10. Vergne.
     
    60
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Pérez, 3. Ricciardo, 4. Vettel, 5. Massa, 6. Hülkenberg, 7. Alonso, 8. Bottas, 9. Button, 10. Vergne.
     
    51
    Potíže s brzdami Lewise Hamiltona jsou většího rázu a pilot stáje Mercedes tak ze závodu předčasně odstupuje!
     
    49
    Dalším odstoupivším závodníkem je Daniil Kvjat, který odstavil svůj vůz mimo trať.
     
    47
    Krásný souboj spolu svedli Lewis Hamilton a Nico Rosberg. Hamilton předjel Nica Rosberga, ovšem při svém manévru si zkrátil trať, a tak záhy sportovně pustil svého soupeře před sebe!
     
    46
    Následně zajel ke svým mechanikům i Lewis Hamilton, který se na trať vrátil na druhém místě, navíc před svým kolegou Nicem Rosbergem. Na první místo se tak posnul Felipe Massa!
     
    44
    Z prvního místa zajel do boxů Nico Rosberg a vedení v závodě tak převzal jeho stájový kolega Lewis Hamilton.
     
    42
    Kimi Räikkönen se vrátil z pit lane a hned vzápětí se dostal do problémů, při nichž ztratil drahocenné vteřinky. Na chvíli byly vyvěšeny i žluté vlajky, ale finský pilot nakonec pokračuje v závodě.
     
    26
    Kamuj Kobajaši dostal hodiny a vzhledem k tomu, že má poškozené levé zadní kolo, tak i on ze závodu předčasně odstupuje. Cílem dnes neprojede ani Pastor Maldonado.
     
    12
    Dalším závodníkem, který dnes nespatří šachovnicový praporek, je Marcus Ericsson.
     
    7
    Safety car zajede do boxů na konci tohoto kola!
     
    2
    Vzhledem k tomu, že na trati zůstalo hodně předmětů z Bianchiho vozu a dokonce vytekly nějaké kapaliny, vyjel na trať safety car!
     
    1
    Ovšem k velkému kontaktu došlo mezi Chiltonem a Bianchim. Max Chilton dostal v zatáčce smyk a narazil do svého týmového kolegy Bianchiho, který navíc rozbil svůj vůz o zeď. Oba piloti tak odstupují ze závodu již v prvním kole.
     
    Závod právě odstartoval.

    Michal Šandor

    bahis siteleri