Rusko – Jižní Korea 1:1 (kon.) | Austrálie – Nizozemsko 2:3 (kon.) | Španělsko – Chile 0:2 (kon.)
konec
Austrálie
2:3 (1:1)
Nizozemsko
Středa 18.06.2014, 18:00 • Estadio Beira-Rio, Porto Alegre (BRA) - kapacita: 43.394 • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    68
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Takový je fotbal. Krátce před tímto gólem měli Australané obrovskou šanci, ale nedokázali ji proměnit. A tak přišel zákonitý trest. MEMPHIS DEPAY se opřel do míče ze zhruba pětadvaceti metrů a po chybě brankáře Ryana je balon v síti. Tohle se dalo chytat, ale plachtící míč australskému brankáři propadl mezi rukavicemi. Inkasovaná branka jde na jeho vrub, o tom žádná.
     
    58
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Australská radost dlouho nevydržela. Za čtyři minuty je vyrovnáno a radost má především ROBIN VAN PERSIE. Centr Depaye zachytil na levé straně vápna a tvrdou bombou propálil Ryana.
     
    54
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Opět tu máme penaltu a je třeba říct, že na mistrovství světa jich máme požehnaně. Došlo k tomu jednoduše. Bozanicuv centr trefil ruku Janmaata a kapitán Austrálie MILE JEDINAK proměnil pokutový kop. Míč poslal do protipohybu Cillessena a překvapení je tu.
     
    21
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Neuběhla ani minuta a rázem je vyrovnáno. K tomu všemu jsme viděli s největší pravděpodobností nejhezčí gól dosavadního průběhu turnaje. TIM CAHILL dostal přesný centr za velké vápno a ta rána z voleje, no to byla lahůdka. Levačkou se opřel do míče a od břevna zapadl kus kulatého nesmyslu přesně do nizozemské sítě. McGowan zaslouží pochvalu za načasovaný centr snad ze čtyřicetimetrové vzdálenosti.
     
    20
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba Austrálie, která pustila do šance ARJENA ROBBENA. Ten vůbec první větší šanci svého týmu bez větších problémů využívá. S míčem si pohrál již na půlce hřiště, nastartoval svá rychlá chodila a přízemní střelou překonal padajícího Ryana. S tím se dalo jen těžko něco dělat.

    Roman Zajíček

    Branky: 21. Cahill (McGowan), 54. Jedinak (pen.) – 20. Robben (Blind), 58. van Persie (Depay), 68. Depay (de Guzmán)

    Karty:   44. Cahill (AUS) – 47. van Persie (NED)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 1:1.
    Austrálie: Ryan – McGowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson – Jedinak (C), McKay – Leckie, Bresciano (52. Bozanic), Oar (77. Taggart) – Cahill (70. Halloran).
    Náhradníci: Langerak, Galeković – Franjic, Wright, Milligan, Bozanic, Troisi, Holland, Luongo, Vidošić, Taggart, Halloran.

    Nizozemsko: Cillessen – De Vrij, Vlaar, Martins Indi (45+3. Depay) – Janmaat, de Guzmán (78. Wijnaldum), Sneijder, de Jong, Blind – van Persie (C) (87. Lens), Robben.
    Náhradníci: Vorm, Krul – Verhaegh, Veltman, Kongolo, Clasie, Fer, Kuijt, Lens, Huntelaar, Wijnaldum, Depay.

    Rozhodčí: Djamel Haimoudi (Alžír.) – Redouane Achik (Maroko), Abdelhak Etchiali (Alžír.)
    bahis siteleri