Japonsko – Řecko 0:0 (kon.) | Itálie – Kostarika 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Francie 2:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:5 (0:3)
Francie
Pátek 20.06.2014, 21:00 • Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador (BRA) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    88
    V závěru utkání je tu první žlutá karta zápasu. Viděl ji Francouz Yohan Cabaye, pro něhož to znamená stopku v příštím zápase turnaje.
     
    87
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nádherný fotbalový moment a sedmý gól večera! Gökhan Inler poslal krásný pas na naběhnutého GRANITA XHAKU, jenž míč trefil naprosto přesně a snížil na rozdíl tří branek!
     
    82
    Francouzi znovu vystřídali. Ze hřiště odešel Mathieu Valbuena, místo něho provětrá švýcarskou obranu čerstvý Antoine Griezmann.
     
    81
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Standardní situace z velké dálky znamená čestný úspěch Švýcarů! Po zemi vystřelil BLERIM DŽEMAILI, jehož střela prošla francouzskou zdí a zapadla přesně k pravé tyči, kam Hugo Lloris nedosáhl.
     
    76
    Francouzi útočí na šestý gól! Diego Benaglio teď svůj tým podržel proti pokusům Valbueny, Pogby i Benzemy.
     
    73
    Francie právě vstřelila branku!
    Pátou branku sice nevstřelil Evra, z následující akce už ale pátý hřebíček do švýcarské rakve přišel! Karim Benzema našel na pravém křídle MOUSSU SISSOKA, který utaženou střelou na zadní tyč zvyšuje na 5:0!
     
    72
    Patrice Evra mohl přidat pátou branku! Yohan Cabaye mu míč prostrčil mezi obránci, bek Manchesteru United však v pádu zakončoval nad branku.
     
    69
    Švýcaři sáhli ke třetímu střídání v zápase. Harise Seferoviće vystřídal Josip Drmić.
     
    67
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi pokračují v gólových hodech! Paul Pogba našel milimetrovým centrem v pokutovém území KARIMA BENZEMU, který míč z otočky poslal mezi nohama brankáře Benaglia do švýcarské sítě!
     
    66
    Další střídání Francie, tentokrát vynucené. Ze hřiště odkulhal Mamadou Sakho, jeho místo ve stoperské dvojici zaujal Laurent Koscielny.
     
    64
    Centr z pravé strany propadl až k Mehmedimu, švýcarský forvard se však dostal příliš blízko k brankáři Llorisovi a branku následně vysoko přestřelil.
     
    63
    Francouzi poprvé střídají. Odešel hrdina dosavadního průběhu hry Olivier Giroud, jenž jeden gól vstřelil a na další přihrál. Místo něj vběhl na trávník Paul Pogba.
     
    60
    Francouzi opět vyrazili do protiútoku a opět to bylo nebezpečné! Valbuena nejdříve hledal Girouda, následně střílel Benzema a bude z toho další rohový kop.
     
    46
    Ottmar Hitzfeld sáhl ke střídání. Valona Behramiho nahradil Blerim Džemaili.
     
    43
    Benzema připravil střeleckou pozici pro Valbuenu, ten ale tentokrát zamířil pouze do míst, kde stál připravený Benaglio. Francouzi jsou při chuti a předvádějí výborný fotbal!
     
    40
    Francie právě vstřelila branku!
    Švýcaři potřetí inkasují! Fotbalisté helvétského kříže přitom měli výhodu rohového kopu, jenže tomu se Francouzi ubránili, během několika sekund přešli do protiútoku, Giroud míč naservíroval před branku na MATHIEUA VALBUENU a ten se již nemohl mýlit!
     
    32
    Neuvěřitelné! Diego Benaglio lapil penaltu Karima Benzemy, následnou dorážku do úplně odkryté branky nezvládl Yohan Cabaye, který napálil břevno!
     
    31
    Byla nařízena penalta pro Francii! Johan Djourou fauloval Karima Benzemu a sudí Björn Kuipers neváhal.
     
    30
    Admir Mehmedi vypálil zpoza vápna na Llorise, jenž míč vyrážel pouze k Shaqirimu. Záložník Bayernu Mnichov ale ve výborné pozici netrefil míč tak, jak si přál. Branku proto těsně minul.
     
    27
    Švýcaři dostali míč do sítě, jenže Xhakův gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Fotbalisté v červeném nicméně po standardní situaci nastínili své možnosti.
     
    18
    Francie právě vstřelila branku!
    To je fofr! Ihned po rozehrání vyrobil velkou chybu Behrami, míče se zmocnil Karim Benzema, jenž přihrávkou vybídl ke skórování BLAISE MATUIDIHO, který přesnou střelou na přední tyč navýšil vedení Francie!
     
    17
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi udeřili z rohového kopu! Valbuenův roh našel přesně hlavu OLIVIERA GIROUDA, který hlavičkou do protipohybu brankáře Benaglia otevřel skóre utkání!
     
    9
    Avizované střídání je tu. Zraněný Steve von Bergen odchází ze hřiště s pomocí lékařů, místo něj je již na hřišti Philippe Senderos.

    Jiří Čihák

    Branky: 81. Džemaili, 87. Xhaka (Inler) – 17. Giroud (Valbuena), 18. Matuidi (Benzema), 40. Valbuena (Giroud), 67. Benzema (Pogba), 73. Sissoko (Benzema)

    Karty:   88. Cabaye (FRA)

    Neproměněná penalta: 32. Benzema (FRA), brankář Benaglio zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:16. Střely mimo: 9:6.
    Švýcarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, von Bergen (9. Senderos), Rodríguez – Behrami (46. Džemaili), Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Seferović (69. Drmić).
    Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, Lang, Schär, Barnetta, Stocker, Džemaili, Fernandes, Gavranović, Drmić.

    Francie: Lloris (C) – Debuchy, Varane, Sakho (66. Koscielny), Evra – Sissoko, Cabaye, Matuidi – Valbuena (82. Griezmann), Giroud (63. Pogba), Benzema.
    Náhradníci: Ruffier, Landreau – Mangala, Sagna, Digne, Koscielny, Mavuba, Cabella, Pogba, Grenier, Griezmann, Rémy.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)

    Diváci: 51 003
    bahis siteleri