Nigérie – Bosna 1:0 (kon.) | Belgie – Rusko 1:0 (kon.) | Jižní Korea – Alžírsko 2:4 (kon.)
konec
Belgie
1:0 (0:0)
Rusko
Neděle 22.06.2014, 18:00 • Maracanã - Rio De Janeiro • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný dobrý večer! Vítám Vás u onlajn přenosu z Mistrovství světa! Zaměříme se na duel, jenž může dosti napovědět o budoucím průběhu v této skupině. Černý kůň z Belgie bude čelit Rusku. Zápasem Vás bude provázet Radim Sochor!
     
                               BELGIE
                             

    Minulý zápas:

    Belgie – Alžírsko 2:1 (0:1)

    Sestava: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vertonghen – Chadli (46. Mertens), Witsel, Dembélé (65. Fellaini) – de Bruyne, Lukaku (58. Origi), E. Hazard

    Branky: 70. Fellaini (de Bruyne), 80. Mertens (E. Hazard) – 25. Feghouli (pen.)

    Držení míče: 65% : 35%
    Střely na branku: 10:1
    Střely mimo: 6:2


    Nominace:

    Brankáři: Thibat Courtois, Simon Mignolet, Sammy Bossut

    Obránci: Toby Alderweireld, Laurent Ciman, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Daniel van Buyten, Anthony Vanden Borre, Thomas Vermaelen, Jan Vertoghen

    Záložníci: Kevin De Bruyne, Steven Defour, Moussa Dembélé, Marouane Fellaini, Eden Hazard, Axel Witsel, Adnan Januzaj, Kevin Mirallas

    Útočníci: Dries Mertens, Romelu Lukaku, Nacer Chadli, Divock Origi
     
                               RUSKO
                             

    Minulý zápas:

    Rusko – Jižní Korea 1:1 (0:0)

    Sestava: Akinfejev – Ješčenko, Ignaševič, V. Berezuckij, Kombarov – Samedov, Fajzulin, Glušakov (72. Denisov), Žirkov (71. Keržakov), Šatov (59. Dzagojev) – Kokorin

    Branky: 74. Keržakov (Ješčenko) – 68. Lee Keun-Ho (Han Koo-Kjoung)

    Držení míče: 47% : 53%
    Střely na branku: 5:5
    Střely mimo: 6:4


    Nominace:

    Brankáři: Igor Akinfejev, Jurij Lodygin, Sergej Ryžikov

    Obránci: Vasilij Berezuckij, Sergej Ignaševič, Georgij Ščennikov, Vladimir Granat, Alexej Kozlov, Andrej Ješčenko, Dmitrij Kombarov, Andrej Semjonov

    Záložníci: Igor Denisov, Jurij Žirkov, Alan Dzagojev, Viktor Fajzulin, Oleg Šatov, Alexander Samedov, Denis Glušakov, Pavel Mogilevec

    Útočníci:Alexej Ionov, Alexander Kokorin, Maxim Kanunnikov, Alexander Keržakov
     
    Pohled na tabulku skupiny H. Belgie si dnes při výhře může zajistit jistý postup ze skupiny. Uspěje?

     
    Poslední vzájemné utkání spolu dnešní soupeři sehráli 17. 11. 2010, tehdy byla belgická reprezentace úspěšnějšíí a dokázala vyhrát v poměru 0:2 (0:1).
     
    Dnešní utkání povede německý rozhodčí Felix Brych. Na čarách mu budou asistovat Mark Borsch a Stefan Lupp. Carlos Alfredo Vera Rodríguez byl nominován jako čtvrtý rozhodčí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rusko má všech třiadvacet hráčů ve své vlastní lize. Naopak pouze tři Belgičané hrají v belgické lize.


     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vermaelen – Witsel, Fellaini – Mertens, de Bruyne, E. Hazard – Lukaku.
    Náhradníci: Bossut, Mignolet – Ciman, Vertonghen, Lombaerts, Vanden Borre, Defour, Dembélé, Chadli, Januzaj, Mirallas, Origi.

    Rusko: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij (C), Ignaševič, Kombarov – Glušakov, Fajzulin – Samedov, Šatov, Kanunnikov – Kokorin.
    Náhradníci: Lodygin, Ryžikov – Ščennikov, Semjonov, Granat, Ješčenko, Denisov, Dzagojev, Mogilevec, Žirkov, Ionov, Keržakov.

    Rozhodčí: Brych – Bosrch, Lupp.
     
    Obě hymny již dohrály, mužstva jsou nachystány, za chvíli začneme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Míč do hry uvedli Belgičané v červených dresech.
     
    1
    Mertens si vzal míč na křídle a pokusil se nacentrovat. Míč byl zablokován na rohový kop. Dokáže z něj Belgie profitovat?
     
    2
    I když má Belgie velmi zkušené hlavičkáře, míč byl odvrácen obránci Ruska, šance Rudých Ďáblů je u konce.
     
    2
    Vermaelen se nyní srazil hlavou se Samedovem. Ruský křídelník již putuje za postranní čáru, obránce Belgie se zdá být v pořádku.
     
    4
    Můžeme pokračovat.
     
    4
    Mertens dostal nadýchaný pas za obranu, měl spoustu prostoru na zakončení, ale jeho rána skončila na chráničích Ignaševiče. Posléze se Belgie dostala k míči zpět, co vymyslí teď?
     
    5
    Belgičané kooperují na útočné polovině, zatím se však nedostali k příležitosti, odkud by mohli vyzkoušet pozornost Akinfejeva.
     
    7
    Rusko se zatím zdá mírně pasivní. Hlavní roli na tom možná bude hrát to, že Belgičané hrají velmi dobře. Je však odehráno pouze sedm minut. Vše se může změnit.
     
    8
    Fellaini vybojoval míč na útočné polovině, následně však hráči v červených úborech míč ztratili. O několik vteřin poté se do útočného kontru hnal Kokorin, ale Kompany, jakožto poslední obránce, míč odkopl do zámezí.
     
    9
    Fellaini si nyní vyměnil míč s Mertensem u postranní čáry, druhý jmenovaný se poté pokusil proběhnout po lajně, ale byl odzbrojen ruským obráncem.
     
    11
    Lukaku se pokusil o přihrávku za obranu, nabíhal si na ní Mertens, ale Kombarov míč zachytil a přihrál spoluhráči. Rusko se vydalo do útočné akce, ale ta měla brzký konec.
     
    12
    O několik vteřin poté se však Rusové do šance dostali, Fajzulin si zpracoval přihrávku na ose hřiště a zpoza šestnáctky donutil brankáře vytáhnout solidní zákrok. Courtois vyrazil míč na rohový kop, z něj se však Rusku udeřit nepodařilo. Pozorná obrana Belgie zažehnala nebezpečí odkopem.
     
    Fanoušci Belgie a především Marouane Fellainiho.


     
    14
    Šance i na druhé straně! De Bruyne rozběhl nádhernou akci Belgie, když téměř z poloviny hřiště doběhl s kulatým nesmyslem až k vápnu, kde předal štafetu Mertensovi. Ten měl spoustu času na zakončení, ale pokusil se o nesmyslnou přihrávku na nabíhajícího spoluhráče. Lukaku byl dobře pokryt obranou, vše se tedy obešlo bez zakončení.
     
    16
    Eden Hazard ukázal, že je nejen talentovaný v ofenzívě, ale také ve hře na své polovině. Nyní o míč zkušeně připravil Kozlova.
     
    17
    Z pravé strany vyslal Alderweireld centr do vápna, ten však přelétl i takového dlouhána, jakým je Marouane Fellaini. Míč končí v zámezí, Akinfejev bude odkopávat.
     
    19
    Oba týmy nyní předvedly několik zbytečných chyb, které je připravily o míč. Hraje se spíše kolem středového kruhu.
     
    20
    Fellaini si poradil s protihráčem, posunul míč Mertensovi, jenž upaloval z poloviny hřiště až k vápnu, odkud vyslal jedovatou ránu. Fanoušci Belgie se v některých sektorech možná začali radovat, míč totiž škrtl o síť. Bohužel pro ně pouze z boční strany.
     
    22
    Další šance Belgie a opět Mertens! Nádhernou vzdušnou přihrávku od De Bruyna zúročil skvěle, dostal se až k vápnu, avšak jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    23
    Rusko drží míč na útočné polovině, spíše u středového kruhu. Zatím se tedy nezdá, že by se nějak hnalo k zakončení.
     
    24
    Další srážka hlavami, tentokrát cítí bolest jiní dva hráči, Alderweireld a Kanunnikov. Zdají se však býti v pořádku, vše se obešlo bez pomoci zdravotníků.
     
    25
    Velmi aktivní Mertens si zpracoval míč na křídle, fantastickou kličkou poslal, jak se lidově říká, na párek Kombarova, následně mu však kulatý nesmysl odkopl Kanunnikov na rohový kop. Z něj se nepodařilo belgické reprezentaci zakončit.
     
    26
    Alderweireld nyní může děkovat panu rozhodčímu. Německy sudí Brych mohl odpískat penaltu poté, co belgický hráč s číslem 2 srazil ve vápně Kanunnikova.
     
    28
    Rusko se nyní snažilo najít vhodnou pozici pro to, aby se mu podařilo proniknout do obrany soupeře. Marně.
     
    29
    Nepřesná rozehrávka Ruska dolétla ke Kompanymu, jehož přihrávka skončila opět u hráčů v bílých dresech. Do útočné akce se hnal Samedov, ale jeho centr byl mírně nepřesný a skončil v autu.
     
    30
    Courtois se prezentoval dalším jistým zákrokem, kterým zneškodnil ránu Faizulina. Belgie bude střídat, nejspíše jde o nějaké zranění! Uvidíme, kdo je tím nešťastníkem.
     
    31
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thomas Vermaelen, přichází Jan Vertonghen.
     
    33
    Hra je nyní taková nemastná, neslaná. Oba týmy produkují příliš mnoho chyb, jenž sráží jejich hru do nižších výkonnostních úrovní.
     
    34
    Witsel, jenž zná téměř všechny protihráče z ruské ligy, se pokusil založit útočnou akci, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel, tak zvolil přihrávku zpět.
     
    35
    Kozlov dostal špatnou přihrávku k rohovému praporku, i tak si s ní však poradil. Následně k němu přicupital Vertonghen, jenž ho donutil chybovat. Courtois bude odkopávat od branky.
     
    Posledních osm ruských gólů na mistrovství světa padlo ve druhých poločasech.


     
    36
    Mertens dostal míč na křídle, následně si udělal kužel z Kombarova a pronikl do vápna. Uvnitř šestnáctky na nic nečekal a vyslal tvrdý střelecký pokus, jenž zneškodnil Akinfejev.
     
    38
    Glušakov si na středu hřiště počínal velmi agresivně. Žlutá karta je správným řešením.
     
    Žlutá karta – Denis Glušakov

     
    39
    Lukaku byl ve velmi slibné pozici, jeho rána však skončila pouze na chráničích Ignaševiče! Teď měla Belgie smůlu, Romelu Lukaku umí z podobných pozic zakončit lépe.
     
    41
    Do vápna Belgie z pravé strany přilétl slušný centr, Alderweireld však nechtěl riskovat a odklidil jej na rohový kop. Z něj se Rusku udeřit nepodařilo, sudí odpískal útočný faul jednomu z ruských hráčů.
     
    43
    Rusko chvíli drželo míč na útočné polovině. Jeden z centrů byl zblokovaný. Rohový kop odvrátil van Buyten pouze k Fajzulinovi, jehož rána z první neměla daleko od úspěchu. Míč letěl příliš vysoko.
     
    44
    Rusko mohlo jít do vedení! Z levé strany přilétl nadýchaný centr přímo na hlavu osamoceného Alexandra Kokorina, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou netrefil branku! To by mohlo Rusko velmi mrzet!
     
    Kokorinova šance

     
    45+
    Nastavovat se bude 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí bezbrankovou remízou. Největší šanci zahodil minutu před koncem půle Alexandr Kokorin.

    Hra byla v první půli rozháraná, obě mužstva se prezentovala obrovským množstvím chyb. Belgičané měli navíc štěstí, že Rusko nekopalo penaltu. Aktivnějším brankářem je zatím Courtois.

    Držení míče: 53% : 47%
    Střely celkem: 5:5
    Střely na branku 2:4
    Rohy: 2:3
    Přihrávky: 162:120
    Naběhané kilometry: 50:53
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kanunnikov si nabíhal za obranu, ale počínal si v souboji s Alderweireldem nedovoleně. Všeho si rozhodčí všiml a akci zastavil.
     
    47
    Mertens hledal spoluhráče uvnitř vápna, jeho centr měl však přílišnou rychlost a celé vápno přelétl. Posléze se Rusko kvůli nepřesnostem ihned o míč připravilo.
     
    49
    Opět je přerušena hra kvůli srážce. Kanunnikov sestřelil Witsela, jenž zůstává ležet na trávníku a drží se za rameno.
     
    50
    Axel Witsel je v péči lékařů doprovázen za postranní čáru.
     
    51
    Můžeme pokračovat.
     
    51
    Lukaku dostal přihrávku mezi obránce Ruska, následně však couvl zpět. Jeho zpětnou přihrávku obdržel Fellaini. Co Belgie vymyslí?
     
    52
    Nevymyslela nic, dnešní zápas je podobný tenisu, kde se dokonce nevynucené chyby počítají. Dnes by jich měly oba týmy velké množství.
     
    53
    Rusko zahrávalo rohový kop, ale jeden z belgických hráčů vyskočil nejvýše a míč odhlavičkoval do bezpečné vzdálenosti.
     
    54
    Z pravé strany dolétl míč až k Glušakovovi, jenž to zřejmě vůbec nečekal. Jeho zakončení také tak dopadlo.
     
    55
    Witsel, dle mého názoru, omylem srazil soupeře zezadu, za což vidí žlutou kartu.
     
    Druhá žlutá karta

     
    57
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Romelu Lukaku, přichází Divock Origi.
     
    58
    Hazard si neporadil s vysokým míčem, kulatý nesmysl se po jeho zpracování dostal až do zámezí. Rusko bude zahrávat autové vhazování.
     
    Adnan Januzaj, kterého si žádají fanoušci po celém světě, se zřejmě na hřiště jen tak nedostane. Podle některých zdrojů odmítl na tréninku plnit některé z pokynů trenéra Wilmotse.


     
    59
    Hazard předložil míč Origimu do vápna, jenž upadl po mírném kontaktu s Ignaševičem. Nutno dodat, že pádu jednoznačně přidal a může být rád, že nevidí žlutý trest.
     
    60
    Na trávníku leží Kozlov, jenž je v péči lékařů.
     
    61
    Hazard se prokousal až k vápnu, odkud se pokusil zakončit. Míč byl zblokovaný obranou, Akinfejev zůstane bez práce. Zraněný Kozlov střídá.
     
    62
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexej Kozlov, přichází Andrej Ješčenko.
     
    64
    V ofsajdovém postavení se ocitl Divock Origi, praporek pomezního rozhodčího vylétl rychle nahoru. Akce Belgičanů končí.
     
    65
    Rusko si vybojovalo rohový kop, exekutorem byl Samedov, ale jeho centr nenašel adresáta. Hráči Ruska však stále drží míč na svých kopačkách a kooperují na útočné polovině.
     
    66
    Origi nedoběhl dlouhou přihrávku z obranných řad, míč dolétl do zámezí. Aut pro Rusko.
     
    Skupina H je opravdu skupinou smrti. Smrtelné nudy!


     
    67
    Zase ta stejná písnička, jeden tým kombinuje kolem šestnáctky toho druhého, bránící tým drž své obranné řady zpevněné a v žádném případě nikoho nechce pustit do zakončení. Je více než pravděpodobné, že zápas skončí bezbrankovou remízou.
     
    69
    Další ofsajd Belgie, Rudí Ďáblové, jak se reprezentaci Belgie nazývá, je dnes ve velmi špatném rozpoložení. I vlastní fanoušci přispívají k její hře svým pískotem.
     
    71
    Šatov ve sprinterském souboji s posledním obráncem Belgie prohrál. Belgičan van Buyten míč odkopl na rohový kop, k zakončení tedy nedošlo. Exekutorem rohu byl Kombarov, ale Kompany míč odhlavičkoval na další roh. Ten opět zahrál Kombarov a opět míč Kompany odklidil. Tentokrát ne do zámezí, ale do bezpečné vzdálenosti od branky svého gólmana.
     
    73
    Rusko zahrávalo standardní situaci, k zakončení se dostal stoper Ignaševič, ale jeho hlavička skončila mimo tři tyče Courtoisovy branky.
     
    74
    Alderweireld srazil Kanunnikova k zemi, za což byl odměněn žlutou kartou.
     
    Třetí žlutá karta

     
    75
    Denis Glušakov zkusil střelu ze slušné pozice, ale míč se mu svezl po kopačce a letěl vysoko nad. Belgie bude střídat.
     
    75
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Kevin Mirallas.
     
    Romelu Lukaku a jeho reakce na střídání.


     
    76
    Rohový kop Ruska hráčům v bílých dresech nepřinesl ovoce, míč odhlavičkovala obrana Belgie. Rusko však stále kooperuje na útočné polovině.
     
    77
    Nyní již u míče Belgie. Uvidíme, zdali se jí povede dostat se do zakončení. Zatím to tak vůbec nevypadá.
     
    78
    Hazard si sice pohrál s obránci, to však bylo vše, co Belgie předvedla. Následná střela Origiho totiž k brankáři vůbec nedolétla.
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 73819 diváků.
     
    80
    Fellaini se pokusil prodloužit centr hlavou na Origiho, ten se však nacházel v ofsajdovém postavení. Rusko se opět vrátí k míči, bude však muset počkat, až se Berezucki zbaví křečí.
     
    81
    Tak teď to stadionem pouze zahučelo! Ješčenko dostal přihrávku na hranici velkého vápna, odkud se také rozhodl ihned zakončit. Jeho pokus na vzdálenější tyč skončil o necelý metr vedle.
     
    82
    Kanunnikovův centr byl velmi nepřesný, míč dolétl až do zámezí. Fanoušci na hráče se šestkou na zádech bučí. Rusko plánuje střídaní, bude však muset počkat, až skončí akce Belgie.
     
    83
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Alan Dzagojev.
     
    Podle Garyho Linekera je toto utkání tak špatné, že rozhodčí ani nemohl použít svůj sprej.


     
    84
    Belgie zahrávala velmi, velmi slibnou standardní situaci po ruce Kanunnikova. Exekutorem byl Mirallas, jehož pokus z dobrých osmnácti metrů orazítkoval tyč! Akinfejevovi ještě teď zvoní v uších!
     
    85
    Hazard se ocitl ve vápně s míčem na noze, ale byl obklopen několika Rusy, což mu nedovolilo zakončit. Hra Belgie se ke konci zápasu nesmírně zlepšila.
     
    86
    Hazard ve vápně krásnou Zidanovou kličkou poslal soupeře ze své dráhy, následně zakončil, ale jeho projektil byl zblokovaný na rohový kop. Ten byl zahrál De Bruynem, ale Fellainiho hlavička úspěch nepřinesla.
     
    88
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgie jde přeci jen do vedení! DIVOCK ORIGI si vyměnil míč s Edenem Hazardem, následně přesnou střelou do šibenice přiblížil svůj tým do osmifinále!
     
    Divock Origi – 1:0

     
    Rusy od inkasované branky neuchránil ani Chewbacca z Hvězdných válek.


     
    90
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexandr Samedov, přichází Alexandr Keržakov.
     
    90
    Origi byl ve vápně mezi obránci úplně sám, tak udělal to nejlepší, co mohl. Vybojoval rohový kop. Ten zahrál Mirallas na krátkou vzdálenost. Taktická bitva Belgie začíná.
     
    90+
    Nastavovat se budou 3 minuty.
     
    90+1
    Dlouhý nákop do vápna Belgie odklidil van Buyten, Rusko svého soupeře přeci jen může potrápit. Zbývá něco málo přes sto vteřin!
     
    90+2
    Belgičané běželi čtyři na dva! Hazard vedl celou dobu míč, následně přihrál Mirallasovi, jenž ze skvělé pozice ve vápně trefil stojícího Akinfejeva! Podobné šance by měli hráči této kvality proměňovat.
     
    90+3
    Belgie bude zahrávat rohový kop, zdá se, že je dobojováno!
     
    90+4
    Je tomu tak. Rozhodčí Brych píská konec!
     
    Konec zápasu.
     
    V zápase jsme se branky přeci jen dočkali. Střídající Origi se prosadil až v osmaosmdesáté minutě po přihrávce Hazarda.

    Zápas byl i po začátku druhé poloviny více než nudný. Hra se začala zlepšovat kolem pětasedmdesáté minuty, kdy oba týmy začaly chtít vyhrát. Hře Belgie velmi pomohlo střídání, když byl Lukaku nahrazen Origim.

    Držení míče: 53% : 47%
    Střely celkem: 11:13
    Střely na branku 7:6
    Rohy: 5:8
    Přihrávky: 314:317
    Naběhané kilometry: 108:117
     
    Tímto se s Vámi loučí Radim Sochor, děkuji Vám za pozornost. Na přečtenou! (20:13:27)

    Radim Sochor

    Branky: 88. Origi (E. Hazard)

    Karty:   55. Witsel (BEL), 74. Alderweireld (BEL) – 38. Glušakov (RUS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:7.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vermaelen (31. Vertonghen) – Witsel, Fellaini – Mertens (75. Mirallas), de Bruyne, E. Hazard – Lukaku (57. Origi).
    Náhradníci: Bossut, Mignolet – Ciman, Vertonghen, Lombaerts, Vanden Borre, Defour, Dembélé, Chadli, Januzaj, Mirallas, Origi.

    Rusko: Akinfejev – Kozlov (62. Ješčenko), V. Berezuckij (C), Ignaševič, Kombarov – Glušakov, Fajzulin – Samedov (90. Keržakov), Šatov (83. Dzagojev), Kanunnikov – Kokorin.
    Náhradníci: Lodygin, Ryžikov – Ščennikov, Semjonov, Granat, Ješčenko, Denisov, Dzagojev, Mogilevec, Žirkov, Ionov, Keržakov.

    Rozhodčí: Brych – Bosrch, Lupp

    Diváci: 73819
    bahis siteleri