13. etapa: Saint-Étienne - Chamrousse Vítěz: V. Nibali (kon.)
konec
13. etapa: Saint-Étienne - Chamrousse

Vítěz: V. Nibali

Pátek 18.07.2014, 12:10Tour de France
     
    Pro české fanoušky to byla skvělá etapa. Leopold König ukázal, že má na to jezdit s těmi nejlepšími, a patřil dnes ke klíčovým osobnostem. Pro vítězství si nakonec dojel Vincenzo Nibali, suverénně potvrdil roli lídra a výrazně navýšil náskok na ostatní soupeře. My berme Königovo 3. místo jako velký úspěch pro českou cyklistiku. Jeho týmový kolega Jan Bárta mimochodem dojel na 45. místě.
     
    CÍL
    Majka nakonec v závěru spurtoval a dojel druhý. Leopold König dokončil na skvělém třetím místě s jedenáctivteřinovou ztrátou na prvního Nibaliho!
     
    1,7
    Je to optický klam? König jako by stáhl něco z náskoku Nibaliho. Ztráta činí zhruba 10 sekund.
     
    2,6
    König už ztrácí dobrých třicet, čtyřicet metrů. Nibali jede vstříc obhajobě svého žlutého trikotu. Snad se Čechovi podaří udržet alespoň odstup od Valverdeho a Pinota.
     
    3,8
    Nibali nyní vede skupinu na čele. Za ním je König, v závěsu Majka. Všichni tři spolupracují, a to je rozhodně dobře. Nedávají Valverdemu ani Pinotovi žádnou šanci dotáhnout se.
     
    4,3
    14 sekund, zhruba takový je náskok Königovy trojice na Valverdeho s Pinotem. Zezadu navíc neustále útočí Bardet a spol, takže druhá dvojice je rozhodně pod tlakem.
     
    6,0
    Nibali se dokázal dotáhnout na Königa i Majku. Pinot s Valverdem jsou ve druhé skupině, ale zezadu hodně tlačí také Bardetova skupina.
     
    7,9
    König (NetApp) jede fantasticky! Majka využívá jenom jeho skvělé jízdy. 17 vteřin, takový je náskok na čtveřici vlčáků ve složení Nibali, Valverde, Pinot a ten Dam.
     
    8,5
    Zhruba dvacet sekund, takový je náskok Königa (NetApp) a Majky (Tinkoff). Český závodník vypadá daleko lépe než jízda jeho kolegy, který se drží pouze v závěsu za ním a do kopce ho nestřídá.
     
    10,3
    Alejandro Valverde se odpoutal, poté také Vincenzo Nibali a Thibaut Pinot. Právě tahle trojice bude chtít dohnat Königa s Majkou.
     
    10,6
    Skupina, od které se König odpoutal, zatím na nástup Königa a Majky nereaguje. Její tempo není úplně nejrychlejší. Tohle je šance pro českého cyklistu, jak navyšovat náskok.
     
    10,9
    Rafael Majka (Tinkoff) se dotáhl na českého cyklistu Leopolda Königa (NetApp). Tahle dvojice by mohla být silná. Snad se český cyklista udrží v úniku co nejdéle, a věřme, že až na vrchol Montée de Chamrousse.
     
    13,6
    Leopold König se stále drží v pelotonu. Jede zatím výborně, uvnitř, je schovaný přesně tak, jak má být. Takticky to český cyklista zvládá na jedničku.
     
    44,3
    Nejen Leopold König, ale i Jan Bárta zatím zvládá kopec na Col de Palaquit velmi slušně. České fanoušky tahle zpráva určitě těší.
     
    46,2
    Dobrou zprávou je, že Leopold König (NetApp) se v pohodě drží v pelotonu, a to dokonce na čelních pozicích. Col de Palaquit mu evidentně potíže zatím nedělá.
     
    Leopold König může být v této etapě také hodně vidět. Po mnoha eskapádách s kolizemi či technickými potížemi je to pro aktuálně 19. závodníka v pořadí velká šance, jak se zviditelnit. Portál c-cycling.com o něm dokonce mluví jako o černém koni této etapy: "Moc touží po tom ukázat světu svůj velký talent, i když ho první týden srazil na kolena."

    Patrik Sandev

    bahis siteleri