Třinec – Olomouc 1:2 (kon.) | Košice – Martin 3:4 (kon.) | Havířov – Polsko U20 3:2 (kon.)
Poprad – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Minsk – HC Slovan 6:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HC Olomouc
Pátek 01.08.2014, 11:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5118 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné páteční dopoledne přeji všem hokejovým fanouškům! Okurková sezona je u konce a pozvolna se začínají rozjíždět přípravné zápasy a turnaje před vypuknutím ligových soutěží. Díky našim online přenosům můžete všechna přípravná utkání sledovat a jste zváni i na to dnešní mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Olomouc. Domácí Oceláři otevřeli svou novou Werk Arenu střetnutím proti Liberci a hned o několik hodin později je čeká souboj s Olomoucí. Pro extraligového nováčka bude dnešní duel rovněž již druhým utkáním v přípravném období. Zápas odstartuje v třinecké Werk Areně v 11:00, nenechte si jej ujít!
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Slezané prožili v loňském ročníku Tipsport extraligy velice zajímavou sezonu. V základní části podávali dobré výkony především na domácím ledě a až na malé výkyvy se jim dařilo vozit důležité body i z cizích stadionů. Výsledkem bylo po odehrání základní části 2. místo za zády suverénní Sparty Praha. Ve čtvrtfinále bojovali Oceláři s Pardubicemi, série trvala pět utkání a skončila třineckým triumfem 4:1. Před branami finále pak na Třinecké čekal neoblíbený Zlín. Třinec se dostal do vedení 2:0 na zápasy, ale další čtyři duely ztratil, a z vítězství 2:4 se tak radovali ševci. Zlín vyřadil Oceláře ve vyřazovacích bojích již potřetí v řadě a později se radoval z titulu. Třinci patřila po skončení play-off 4. příčka.

    Změny v kádru

    V kabině Ocelářů došlo po semifinále play-off se Zlínem k mnoha změnám. Konec kariéry definitivně ohlásil řízný útočník Václav Varaďa, který bude i nadále asistenten trenéra Kalouse. Brusle pověsili na hřebík také zkušení hračičkové Jan Peterek a Radek Bonk. Mužstvo opustili rovněž ostrostřelec Martin Růžička, jenž zamířil do ruského Čeljabinsku, útočníci Vojtěch Polák s Davidem Ostřížkem a mladý obránce Daniel Krejčí, kterému skončilo hostování a vrátil se do kádru pražské Slavie.

    Posil ovšem v Třinci také nepředstavili málo a pod Javorový zamířil například zkušený zadák Rostislav Klesla, ten naposledy hájil barvy Phoenixu v NHL, ale po nevydařených trejdech se rozhodl klub z Arizony opustit. Obranné šiky Ocelářů vyztužil nadějný bek Milan Doudera, ten přišel do Třince z Kladna i s talentovaným šestnáctiletým bratrem Lukášem Douderou. Útočné vozby potom posílili Kamil Kreps z Ässätu Pori, Tomáš Plíhal z Tappary Tampere a konečně Lukáš Žejdl z pražské Slavie.

    Momentálně zkouší třinecký klub další dva slovenské útočníky, a to Jakuba Gašparoviče, který oblékal v minulém ročníku dres kazašské Karagandy, a Vladimíra Draveckého, jenž působil ve švýcarském Ajoie. O své místo bude bojovat také mladý odchovanec Ocelářů David Cienciala, který se do Třince vrátil po finské štaci v juniorském týmu Lukko Rauma. Zajímavou osobností je další útočník Aron Chmielewski z Cracovie Krakov. Polský reprezentant je v týmu Ocelářů již od konce dubna.

    Letní příprava

    Už v květnu odjeli Oceláři na soustředění do Nízkých Tater, uprostřed přípravy zavítali na tradiční kemp do Turecka a do Nízkých Tater se na závěr znovu vrátili. Trenér Kalous byl s přípravou spokojen, Třineckým se navíc vyhýbala zranění. K prvnímu přípravnému utkání si Oceláři pozvali Bílé Tygry z Liberce. Severočeši neměli na natěšené Slezany nárok, za domácí se dvakrát trefil Žejdl, trefily se i další nové tváře a výsledkem byl nádherný hokej a vítězství v poměru 6:2. To navíc Oceláři nehráli zdaleka v nejsilnější sestavě a otevření nové Werk Areny se jim povedlo ve všech směrech.

    Absence

    Třineckým Ocelářům budou v utkání proti Kohoutům určitě chybět zadáci Milan Doudera, Vladimír Roth a útočník Jakub Orsava. Tito mladí hokejisté byli pozváni na reprezentační kemp v Praze. Proti Liberci nenastoupili ani obránci Tomáš Linhart a Marek Trončinský, v útoku chyběly posily Kamil Kreps, Tomáš Plíhal, dále pak Adam Rufer nebo Marek Růžička. Šanci dostali mladší hráči, dnes proti Olomouci možná nastoupí právě zmiňovaní hokejisté.
     
    HC OLOMOUC

    Kohouti hráli už v sezoně 2012/13 v baráži o postup do extraligy, tehdy jim to však ještě nevyšlo. O rok později už byli úspěšnější a po 17 letech se vracejí mezi českou hokejovou smetánku. Olomouc skončila v 1. lize na 2. pozici za Mladou Boleslaví, ve čtvrtfinále zdolala Litoměřice poměrem 4:2, v semifinále si výsledkem 4:1 na zápasy poradila s Jihlavou a podruhé v řadě zamířila do baráže. Čtyřčlennou baráž rozehráli hanáci skvěle, společně s Mladou Boleslaví zaskočili Kladno a Chomutov, skončili na 2. místě, které jim zaručovalo návrat do Tipsport extraligy. Olomouc patřila v 1. lize dlouhodobě k těm lepším týmům, přesto její postup o patro výše mnohé hokejové odborníky překvapil.

    Změny v kádru

    Olomouc potřebovala po postupu do extraligy svůj kádr hlavně doplnit a zkvalitnit, přesto ji potkaly i některé odchody. Konec kariéry ohlásil obránce Mario Cartelli, který bude dále pracovat ve vedení klubu, útočník David Ostřížek, jenž byl v Olomouci na hostování z Třince, podepsal smlouvu s brněnskou Kometou, a brankář Tomáš Halász odešel do Pardubic.

    Největšími posilami hokejistů z Hané se stali zkušený brankář Jiří Trvaj z Komety Brno a matador Pavel Patera, jenž přestoupil na Moravu z Kladna. Vedle těchto hokejových čtyřicátníků dostanou v Olomouci šanci také útočníci Jakub Matai ze zaniklého Lva Praha, Marek Laš z Třebíče a Slovák Peter Zuzin, který naposled působil ve Zvolenu. Zapomenout nemůžeme ani na obránce Martina Vyrůbalíka, který v Olomouci před lety působil a letos se tam znovu vrátil ze slovenské Skalice.

    Na zkoušce u Kohoutů jsou nyní další hokejisté. Mladý útočník a zároveň juniorský reprezentant Patrik Machač z Kladna, zkušený zadák Jan Dresler z Karlových Varů a nakonec slovenský obránce Peter Hraško ze Zvolenu.

    Letní příprava

    Přípravné období na suchu v podání olomouckých hokejistů vygradovalo soustředěním v Malé Morávce, v Jeseníkách. Úvodní přípravné utkání odehráli Kohouti již 29. července v Třebíči. Horácká Slavia byla po dvou třetinách v dvoubrankovém úniku, Olomouc v posledním dějství dotahovala, ale k remíze se jí utkání dovést nepovedlo. Třebíč – Olomouc 4:3.

    Absence

    Olomouci chybělo v Třebíči spoustu tradičních hráčů. Nenastoupili například obránci Tomáš Houdek či Jakub Bartoň, útočníci Matěj Pekr, Radim Kucharczyk a Jan Řípa. Nehráli ani Pavel Selingr s Michalem Vodným, ti měli zdravotní problémy už dříve během letní přípravy, druhý jmenovaný dokonce absolvoval operaci křížového vazu.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Oba kluby mají dlouhodobě vřelé vztahy a každým rokem putují někteří mladí hráči z Třince na hostování právě ke Kohoutům. Posledními takovými příklady jsou třeba Rostislav Marosz, Radim Matuš nebo David Ostřížek. Třinec se s Olomoucí střetává v přípravných duelech velmi často. Připomeňme si tři poslední souboje obou mužstev.

    V roce 2010 hostila Olomouc třinecké Oceláře v rámci letního Tipsport Cupu. Přestřelku tehdy zvládli lépe Slezané, když jim hattrickem pomohl obránce Zíb. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný, v té třetí kraloval Třinec a připsal si vítězství. Olomouc – Třinec 4:7.

    Olomoucká Mora byla soupeřem Ocelářů i na začátku letní přípravy v roce 2011. Také tehdy bylo utkání dlouho vyrovnané a tehdejší úřadující mistr z Třince se výrazněji prosadil až v posledním dějství. Olomouc – Třinec 1:3.

    Naposledy se oba týmy střetly v září 2013. Oceláři si Kohouty pozvali na závěrečnou generálku před startem extraligy a po první třetině vedli už 3:1. V dalším průběhu viděli diváci ještě po dvou brankách na každé straně, a tak se z výhry opět radovali Třinečtí. Třinec – Olomouc 5:3.

    Oceláři se s Kohouty v rámci nového extraligového ročníku střetnou již v 2. kole, to se odehraje v neděli 14. září v Třinci.
     
    WERK ARENA

    V utkání s Libercem byla do zkušebního provozu uvedena nová třinecká Werk Arena. Stavba nové multifunkční arény, jež spolkla zhruba 700 milionů korun, započala v říjnu roku 2012 a po 628 dnech se dočkala prvního buly. Nový stadion stojí jen několik stovek metrů od staré haly Ocelářů, pojme 5118 diváků a řadí se mezi nejmodernější stánky v Evropě. Prostory pro hokejisty jsou vybaveny luxusními regeneračními bazénky a hráči byli nadšení také z velikosti jejich nové šatny. Projektanti zvolili při výstavbě materiály pro Třinec typické, tedy ocel a beton. Hala je multifunkční a do budoucna se plánuje její využití pro koncerty, halové sporty či freestyle motocross.

    Ohlasy

    Jiří Polanský, útočník Třince: „Hala je fakt nádherná. A pokud nám přinese tolik štěstí, jak pěkně vypadá, tak to bude paráda. Překvapila mě kvalita ledu. Vzhledem k tomu, že je venku skoro třicet stupňů, je vynikající. A nikde mlha, která v létě hokejisty trápí ve starších halách. Nejmodernější technologie dělá divy."

    Martin Adamský, útočník Třince: „Ve staré hale jsme měli krásné zázemí, ale v nové je ještě lepší. Šatny jsou obrovské, vybavení pro regeneraci, rehabilitaci a rozcvičení prvotřídní."

    Jan Czudek, viceprezident třineckého klubu: „Když tohle uvidí fanoušci na vlastní oči, budou tou krásou unešeni, jako jsme teď my všichni. Nebojím se naši novou arénu označit za svatostánek nebo chrám, zároveň jsem spokojen s rychlostí, s jakou výstavba Werk Areny proběhla."

    NOVÁ LOGA OBOU KLUBŮ

    Třinec i Olomouc představili před vstupem do nové sezony nové klubové znaky. Třinečtí ten svůj značně zjednodušili, zapojili jen dvě barvy a jejich drak má podle tvůrce chrlit na soupeře oheň a škodolibě se jim smát.

    V logu Olomouce setrval kohout, akorát má být v dynamičtějším provedení, v rukavicích drží hokejku a v popředí stojí nápis HC Olomouc. Fanoušci si pak v hlasování na internetu zvolili i klubové motto: „S kohoutem ve znaku, s bojovností v srdci!"
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému zápasu mezi Třincem a Olomoucí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Foltýn, Trončinský, Repe, Matyáš, L. Doudera, Zíb (C), Heider, Pisárik – Kindl, Plíhal, Kreps – Rufer, Jašek, Chmielewski – Marosz, Dravecký, Hrňa – Matuš, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.

    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Ondrušek, Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, Bartoň (C), Hraško, Dresler – Zuzin, Herman, Kucharczyk – Laš, Patera, Jergl – Řípa, Knotek, Pekr – Švaňhal, Machač, Buc. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pavel Mikula, René Trombik – Tomáš Mikler, Vladan Bojda.
     
    Třinecký tým svou sestavu oproti včerejšímu utkání s Libercem značně promíchal. Chytat dnes bude Šimon Hrubec, Peter Hamerlík mu bude krýt záda. Chybět budou Rostislav Klesla, Lukáš Galvas, David Nosek, Jiří Polanský, Martin Adamský, Jakub Gašparovič, Lukáš Žejdl a Daniel Rákos.

    Do hry dnes naopak naskočí nové posily z Finska Kamil Kreps a Tomáš Plíhal. Uvidíme také obránce Marka Trončinského, mladého Slovince Juriho Repeho a mladšího bratra Milana Doudera Lukáše Douderu. V útoku bude i Adam Rufer a mladý Lukáš Jašek.
     
    V týmu Olomouce dnes dochází k výměně obou gólmanů. Branku Kohoutů bude hájit Tomáš Vošvrda, zkušený Jiří Trvaj začne utkání na střídačce. Hrát nebudou zadáci Roman Kadela, Martin Janáček, Alex Rašner, ani David Škůrek. Po ledě se dnes nebudou prohánět ani útočníci Jakub Matai, Richard Diviš, Dominik Lehečka, Jakub Novotný a Lukáš Králík, kteří v Třebíči nastoupili.

    Novými muži v obraně jsou Tomáš Houdek, Jiří Ondrušek, Jan Staněk a Jakub Bartoň. Ofenzivní šiky Mory dnes posílí Radim Kucharczyk, ten v Třinci kdysi působil, Aleš Jergl, Jiří Řípa, Jan Knotek a Matěj Pekr.
     
    Obě mužstva pomalu končí s úvodním rozbruslením. Třinečtí ještě ostřelují prázdnou branku, zatímco hokejisté z Olomouce už zmizeli v šatně. Do úvodního buly zbývá něco přes čtvrthodinku a tribuny Werk Areny se pozvolna zaplňují. Dnes ovšem takový příval diváků jako včera nejspíš nemůžeme očekávat.
     
    Na ledě je již kvarteto rozhodčích, nyní naskakují domácí Oceláři. Čeká se už pouze na olomoucký tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Za prvním nahozením Trončinského spěchal Kreps, ale puk před červenou čarou nestihl a bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    00:42
    Na ledě jsou druhé pětky, kotouč drží stále Třinečtí a nyní se snaží rozjet první útočnou akci.
     
    01:10
    Do útočného pásma se nyní stěhuje Olomouc. Lehké nahození Vyrůbalíka kryl Hrubec, o pár chvilek později dorážel jinou střelu Řípa neúspěšně.
     
    01:47
    Třinec se ubránil a vyrazil dopředu. Individuálně to zkusil obránce Foltýn, ale ještě před Vošvrdou byl zastaven Dreslerem.
     
    02:25
    Zatím se nehraje v nijak závratném tempu, ani jeden z týmů se ještě nedostal do větší šance, brankáři jsou prozatím bez práce.
     
    02:50
    Matyáš nahodil za branku Kohoutů a odjel střídat. O puk zabojoval za bránou Kindl a na chvilku útočné pásmo získal.
     
    03:35
    Do Zíbovy střely vložil svou hokejku Kindl, ale ani svou tečí Vošvrdu neohrozil. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    03:58
    V další ofenzivní snaze zamezil Oceláře čárový rozhodčí, když zapískal ofsajd. Pozornost Hrubce na druhé straně vyzkoušel Vyrůbalík.
     
    04:30
    Za Chmielewského nahozením se vydal Rufer, dokázal obrat olomouckého Vyrůbalíka, ale nikoho ze svých spoluhráčů následně nenašel.
     
    05:23
    Trončinskému se napodruhé podařilo vyvézt puk do středního pásma, ale třinecká akce znovu ztroskotala na obraně Kohoutů.
     
    05:53
    V útoku se pro změnu pokusila usadit hostující Mora, ale střela Hraška byla zablokována a puk zamířil zpět k Vošvrdovi.
     
    06:28
    Ciencialovi sjel při pokusu o střelu puk z hole a olomoucký protiútok bleskurychle založil Jaroměřský.
     
    06:56
    Hrubec si musel poradit se střelou Kucharczyka, puk vyrazil vyrážečkou a o pár sekund později schoval do lapačky pokus Bartoně.
     
    07:10
    Olomouci se momentálně daří menší nápor a Oceláři se museli osvobodit jen za cenu vyhození přes všechny čáry. Další vhazování před Hrubcem.
     
    07:34
    K Lašovi se kotouč šťastně odrazil, a tak přihrál do dobré příležitosti Jerglovi, proti jehož bekhendu však zasáhl Hrubec. Na druhé straně střílel těsně vedle rozjetý Chmielewski.
     
    08:14
    Hrubec znovu úspěšný proti ráně hostujícího Pekra z prostoru mezi kruhy. Tento zákrok byl z kategorie lehčích, vhazování v třineckém pásmu.
     
    08:58
    Hra se přesouvá před Vošvrdu, který musel ve výstroji podržet nepříjemnou Krepsovu střelu, aby nemohl nikdo z domácích dorážet.
     
    09:26
    O přihrávku od Zíba si klepal Kindl, ale zkušený bek na chvilku zaváhal a pak už bylo pozdě. Nakonec pouze nahodil za bránu.
     
    09:40
    Do obranného pásma Ocelářů se prodral Herman a svůj únik po levém křídle zakončil střelou na připraveného gólmana Hrubce.
     
    10:15
    Jašek nevybojoval puk v souboji s Vyrůbalíkem a Oceláři musejí otáčet dozadu. Střela Bartoně však jejich klec minula.
     
    10:48
    Chmielewski se pere s Bartoněm za Vošvrdovou brankou a povedlo se mu udržet kotouč. Ale to jen na chvilku, dopředu teď kvapí Pekr.
     
    11:27
    Pekr našel v útočné třetině Dreslera, ale jeho tvrdý projektil skončil na tvrzeném skle za bránou třineckého Hrubce.
     
    11:53
    Za Třinec to z protiútoku zkoušel Matuš, ale při míchání s pukem mu kus černé gumy odpálil do středního pásma Hraško.
     
    12:35
    Rychlou a svižnou akci olomouckého mužstva zakončoval střelou tahem z levé strany Švaňhal. Hrubec dokázal kotouč pokrýt.
     
    12:58
    Třineckým se podařilo založit rychlý kontr, který vedl Kindl. V útočném pásmu předal puk pod sebe Matyášovi, jehož střelu tečoval do výstroje Vošvrdy Plíhal.
     
    13:28
    Ondrušek napřáhl na modré čáře k tvrdé střele, kterou někdo z domácích zadáků tečoval a vychýlil její směr mimo bránu.
     
    13:49
    Olomoučtí Kohouti pokračují v útočné třetině, přízemní pokus Vyrůbalíka skončil na brusli mladičkého L. Doudery.
     
    14:22
    Zíbovu propagační ránu od modré čáry vyrazil Vošvrda do rohu kluziště, kde o puk bojuje Jašek s hostujícími beky.
     
    14:55
    Na druhé straně neměl nejmenší problémy s nahozením Bartoně Hrubec a po vzoru svého protějška vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    15:29
    Hrubec teď nadvakrát podržel domácí Oceláře proti pokusu Pekra a rovněž proti dorážejícímu Knotkovi. Toho ovšem fauloval Aron Chmielewski (TRI) a odpyká si dvě minuty za hákování.
     
    15:53
    Švaňhal nabil na modré čáře kolegovi Dreslerovi, jeho ránu al Hrubec vyrazil před sebe a Třinečtí vyhodili do bezpečné vzdálenosti.
     
    16:13
    Dreslerovi přeskočil puk hokejku na modré čáře a Slezané dostali znovu možnost se osvobodit. Kreps vepředu zkušeně podržel puk.
     
    17:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ve druhé minutě své přesilovky se už Kohouti dokázali usadit před Hrubcem a vytěžili první branku! Kucharczyk zpoza branky přihrál TOMÁŠI HOUDKOVI a ten svou ránu od mantinelu umístil přesně do horního rohu – 0:1! Asistence: Radim Kucharczyk.
     
    17:53
    Třinec se okamžitě pokusil zareagovat, ale Vošvrda Zíbovu ránu zneškodnil. V dalším průběhu hry vyhodili Olomoučtí na zakázané uvolnění.
     
    18:14
    Matyáš odvážně prošel přes dva hráče až do útočné třetiny, tam byl ale tvrdě zastaven Knotkem. Dopředu míří Kohouti.
     
    18:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A z následného protiútoku padla druhá branka dnešního utkání! Cienciala neubránil za brankou olomouckého Pekra, ten připravil kotouč pro JANA KNOTKA, který neměl se zakončením z bezprostřední blízkosti problém – 0:2! Asistence: Matěj Pekr.
     
    19:30
    Jaškova prudká rána Vošvrdovu svatyni minula a kotouč skončil až na zadním mantinelu. Třinec nadále bojuje o útočné pásmo.
     
    19:50
    Vošvrda pokryl střelu Rufera z levého kruhu a schyluje se zřejmě k poslednímu buly první třetiny. To se uskuteční v olomouckém obranném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:47.
     
    Máme za sebou první dějství dnešního střetnutí mezi Třincem a Olomoucí a lépe jsou na tom zatím Moravané. Utkání se rozjíždělo velmi pozvolna, hokejisté po ledě zrovna nelétali, a tak jsme nemohli vidět ani žádné gólové příležitosti. Kohoutům se podařilo proměnit jejich první přesilovou hru v gól v 18. minutě. To Kucharczyk přihrál k mantinelu Houdkovi a ten se trefil přímo do horního rohu. Hned o minutu později vybojoval Knotek kotouč v obranné třetině a chvíli nato vstřelil druhou branku svého týmu, když uklidil Pekrovu přihrávku zpoza brány za Hrubce. Mladá sestava Třince má v dalších dvou třetinách co dotahovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Trončinského vyhození po mantinelu sebral na modré čáře Ondrušek a vrátil kotouč za Hrubce. Olomouc se usadit nedokázala.
     
    20:52
    Repe minul Vošvrdovu branku a sám se vracel za odraženým kotoučem až do obranného pásma, aby založil další útok.
     
    21:26
    Jašek tvrdě dohrál na mantinel Jergla, ale Olomouc pokračovala v útoku, Patera byl však na útočné modré o puk obrán.
     
    21:45
    Přihrávka Laše z rohu kluziště měla oči a našla legendu českého hokeje Pateru zcela volného mezi kruhy! Patera těsně minul Hrubcovu branku!
     
    22:31
    Třinečtí se nahrnuli dopředu, ale dlouho v olomoucké obranné třetině nepobyli. Zatím jim v útočné fází schází potřebný klid.
     
    22:54
    Matuš měl spíše přihrát Ciencialovi, ale zvolil si individuální cestu, při které narazil na důrazného Dreslera za brankou.
     
    23:54
    Tak v posledních chvílích se Třinec přece jenom natlačil před Vošvrdu, polský útočník Chmielewski obkroužil branku a olomoucký brankář raději puk přikryl.
     
    23:59
    Hned po vyhraném buly ostře vypálil od modré čáry Repe a Vošvrda si nebyl vůbec jistý, jestli kotouč drží, nebo jestli náhodou nepropadl. Platila první varianta.
     
    24:14
    Repe vyslal i v následující akci dělovku směrem na Vošvrdu, ale rozvlnil jenom boční síťku olomoucké branky.
     
    24:42
    Olomouckou akci zastavil ofsajd, za Třinec táhl útok Jašek, ale v situaci dvou na jednoho se mu nepovedlo přihrát Chmielewskému.
     
    25:34
    Gašparovič se rval s olomouckými beky o kotouč před Vošvrdou, ale k zakončení se nakonec neprotlačil a Olomouc se dostala dopředu.
     
    26:15
    Chmielewského zastavil velice nevybíravě při výjezdu z obranného pásma Dresler a vytvořil tím palebnou pozici pro Buce, jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    26:34
    Rufer unikal defenzivě Mory po levé straně, ale znovu nedokázal propasírovat kotouč na volného Chmielewského před Vošvrdu.
     
    27:05
    Plíhal dostal od olomouckých beků v rohu útočného pásma dostatek prostoru, a tak v klidu předal Krepsovi, ten ovšem kotouč ztratil.
     
    27:43
    Další šanci Třineckých měl na holi Jašek, když obkroužil branku Vošvrdy a zakončoval bekhendem. Třinec hraje ve výhodě a Foltýnova střela zamířila těsně vedle.
     
    28:31
    Dlouhou dobu museli Olomoučtí vydržet v pěti proti šesti, až nyní je vyloučen Marek Laš (OLO) za hákování. Třinec si zahraje první přesilovku.
     
    28:46
    Zíbova rána od modré čáry se zastavila hned na prvním clonícím hráči, kterým byl Knotek. Kohouti se osvobozují.
     
    29:15
    Kreps obdržel přesnou přihrávku od Trončinského a ještě před brankou hledal parťáka Plíhala, ale neprostrčil puk mezi nohama obránce.
     
    29:43
    Trončinského tečovaný pokus vyrazil Vošvrda těsně vedle, to Zíb byl se svou dělovkou o pár desítek sekund nato mnohem nepřesnější.
     
    30:24
    Repeho ránu ztlumil ještě před Vošvrdou Bartoň a už to vypadá, že Olomouc první oslabení ubrání bez úhony.
     
    30:42
    Hosté jsou již v plném počtu, naopak Třinec musí do čtyř. Vyloučen Lukáš Doudera (TRI) na dvě minuty za držení protihráče.
     
    31:06
    Mora se rychle nastěhovala před Hrubce, připravila střeleckou pozici pro Houdka, jehož tvrdou ránu však třinecký brankář dokázal skrýt.
     
    31:41
    Slezané se zmocnili kotouče a přihrávkami šetří drahocenné sekundy. Až Trončinský vyhazuje přes všechny čáry. Další akci Olomouce zastavilo postavení mimo hru.
     
    32:14
    Přihrávku Švaňhala před branku Hrubce přečetl a zachytil Zíb. Zkušenému zadákovi Třince se povedlo i vyhodit.
     
    32:45
    Švaňhal následně nedokázal trefit prudkou přihrávku Machače a také Třinec své oslabení ve druhé části zvládl a je v plném počtu.
     
    33:11
    Olomouc pokračuje přesto v útočném pásmu. Dreslerovu ránu Hrubec v pohodě schoval, po vhazování to měl s bombou Jaroměřského těžší, ale znovu uspěl.
     
    33:43
    Marosz se tlačil mezi tři olomoucké obránce až před Vošvrdu a chystal se zakončit. Olomoucká přesila byla ovšem úspěšnější.
     
    34:27
    Střelu Bartoně nepříjemně pro domácího brankáře tečoval Řípa a tlačil se i k dorážce. Hrubec odpálil do rohu kluziště.
     
    34:58
    Knotek byl při svém průniku tak důrazný, až skončil na brankáři Hrubcovi, a proto bylo správně odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    35:20
    Machače v rozletu zastavil domácí Kreps, ale také on byl nepřesný a Třinec musí začít úplně odzadu, od obránců.
     
    35:55
    Plíhal projel po levém křídle a vypálil těsně kolem Vošvrdovy branky. Puk se vrátil až k Hrubcovi a v následující akci se Třinečtí provinili zakázaným uvolněním.
     
    36:21
    Hrňa nestačil zpracovat Draveckého přihrávku a Vošvrda odehrál kotouč k mantinelu. Tam jej Oceláři znovu vybojovali, ale Hrňova střela byla sražena do sítě za brankou.
     
    37:12
    Laš vytvořil svou přihrávkou dobrou pozici pro Jergla, který se procpal mezi Třineckými a zakončil. Mezitím byl faulován Denisem Kindlem (TRI), který si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    37:23
    Poměr sil na ledě se velice rychle srovnal. Za katr musí Martin Vyrůbalík (OLO) za nedovolené bránění. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    38:11
    Mora přišla o kotouč uprostřed kluziště a dopředu vyrazili Oceláři. Dravecký přistrčil Krepsovi, jenomže ten nedokázal prostřelit clonícího Staňka.
     
    38:29
    Hrubec si dokázal poradit se střelou Pekra a v ještě lepší pozici se na druhé straně octl Jašek, kterému olomoučtí obránci odevzdali kotouč mezi kruhy. Ocelářovu střelu zkrotil Vošvrda.
     
    39:24
    Hrňa s Maroszem si několikrát vyměnili kotouč a zavřeli Olomouc v obranném pásmu. L. Doudera branku minul, Maroszovu střelu Vošvrda ztlumil.
     
    39:28
    Jen chvilku se hrálo v pěti na obou stranách. Třineckým je nabídnuta přesilovka po vyloučení Jiřího Řípy (OLO) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:58
    Ale poslední příležitost druhé třetiny měli hosté. Ondrušek v úniku přihrával Bucovi, ten ale v těžké pozici kotouč netrefil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:38.
     
    Ve druhé třetině se toho v herním obrazu příliš nezměnilo. Hned ve 22. minutě měla Olomouc dobrou šanci na zvýšení svého náskoku, ale po chytré přihrávce Laše minul zkušený Patera Hrubcovu branku. K vidění bylo o něco více přesilových her, ale všechny zůstaly bez gólového zhodnocení. Na začátku třetí třetiny ještě potrvá ta třinecká, z vyloučení olomouckého Řípy zbývá ještě minuta a osmadvacet sekund. Uvidíme, co Oceláři s nepříznivým stavem ve třetí třetině udělají.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Takový vstup do třetí třetiny si Olomouc nepředstavovala! Trončinský ujel po křídle a nebezpečně vystřelil, Vošvrdovi vypadl puk do brankoviště, Rufer ještě v dorážení úspěšný nebyl, KAMIL KREPS už puk do sítě dostal – 1:2! Asistence: Adam Rufer.
     
    40:51
    Olomouc se hned chtěla natlačit před Hrubce, ale třinecká obrana odolala a vyráží dopředu. Třinec vstřelený gól jistě nabudí.
     
    41:23
    Maroszova formace se usazuje před Vošvrdou a zatím se jí daří držet útočné pásmo. Ke střele se zatím Oceláři neprobojovali.
     
    41:49
    Kindlův pokus vyrazil olomoucký gólman za pomoci pravého betonu, ale mírný nápor Třince i nadále pokračuje.
     
    42:27
    Dvě zakázaná uvolnění v řadě předvedla obrana Kohoutů, která je teď pod tlakem. Naposled vyhodil Bartoň a vhazuje se před Vošvrdou.
     
    42:42
    Řípa vyvezl kotouč do útočného pásma, ale v souboji s třineckými zadáky úspěšný nebyl a o puk přišel. Dopředu se ženou domácí.
     
    43:26
    Chmielewského zastavil za olomouckou brankou Staněk, ale znovu jen odevzdal puk do středního pásma Ocelářům.
     
    43:55
    Plíhalova rána po nabídce Krepse byla olomouckým obráncem zpomalena a Vošvrda nemusel zasahovat, puk zamířil mimo.
     
    44:25
    Hrubec vyjel z branky hodně vysoko, aby zastavil protiútok Olomouce a byl nakonec úspěšný. Naštěstí pro domácí si potom Herman vyhozený puk nezpracoval.
     
    45:28
    Buc se prodral po pravé straně a předal kotouč pod sebe Švaňhalovi, ten ovšem nezamířil nejpřesněji a Hrubec jeho pokus zblízka pokryl!
     
    45:48
    Vošvrda vyrazil Trončinského pokus před sebe, ale následně vykopl Gašparovičovu střelu jen ke Kindlovi, který ovšem nestihl v té rychlosti zamířit přesně a odkrytou branku přestřelil!
     
    46:42
    Olomouc v dalším průběhu vyhodila jen na zakázané uvolnění, Třinečtí se do útočné třetiny okamžitě vrátili a Matyášova střela skončila po teči v ochranné síti.
     
    46:54
    Další ofenzivní snahu Třince už Kohouti utlumili a Dresler posunul puk do středního pásma. Ale více ze hry má teď Třinec.
     
    47:31
    Jaroměřský vystrkal puk z olomoucké obranné třetiny, ale opět pouze odevzdal. Kohouti teď vůbec nehrají s pukem holi.
     
    48:13
    Hrňův průjezd obranným pásmem Olomouce zatrhl Jaroměřský a svezl se s Ocelářem na zadní mantinel, kde probíhá další boj o puk.
     
    48:48
    Ve třetí třetině má hra spád a příliš se nepřerušuje. Třinec v posledních minutách marně dobývá defenzivu Olomouce.
     
    49:25
    Po chybě Trončinského musel na zem Matyáš, aby zamezil průchodu přihrávky Buce před branku Hrubce.
     
    49:49
    Po delší pasáži je hra přerušena. Matuš přizvedl Řípovu střelu do vysoké sítě za třineckou brankou a vhazuje se po levici Hrubce.
     
    50:14
    A jdeme do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Olomouc zastavila další útok Ocelářů, konkrétně Ciencialy, ve střední třetině.
     
    50:49
    Chmielewski se prokličkoval přes Buce, obkroužil Vošvrdovu branku, přihrával pod sebe, ale nenalezl nikoho ze spoluhráčů.
     
    51:25
    Užuž to vypadalo, že by se Mora také mohla usadit v útočném pásmu, ale Pekr nedokázal udržet skákavý puk na modré čáře.
     
    51:59
    Ondrušek přihrál Hraškovi na opačném pólu modré čáry a slovenský obránce vyslal tvrdou ránu, kterou vyrážel Hrubec do ochranné sítě.
     
    52:30
    Nyní vepředu zase Třinec, ale stále nemůže ze své aktivity vytěžit žádné nebezpečí před Vošvrdou, Olomouc se v klidu brání.
     
    52:54
    Maroszova střela po ledu nemohla Vošvrdu příliš ohrozit, a také že ne. Olomouc se brání, zalezlá v obranném pásmu.
     
    53:31
    Zbytečným útočným faulem v útočném pásmu Kohoutů se prezentoval Dávid Buc (OLO) a odpyká si dvouminutový trest za podražení.
     
    53:47
    Zíbova první přesilovková střela branku minula, ale Třinec udržel kotouč na holích a pokračuje v náporu, který sílí.
     
    54:23
    Zíb se teď ovšem nechal vytlačit hostujícím Řípou až do středního pásma a Olomouc může vystřídat. Třinec rozjíždí novou akci.
     
    54:57
    L. Doudera se na modré čáře dostal ke střele, ale musel si kotouč rovnat, a proto nebyl výsledek tak dobrý. Vošvrda vyrazil.
     
    55:24
    Ondrušek překazil kombinaci Ocelářů a vyhodil puk až k Hrubcovi. Vypadá to, že Olomouc důležité oslabení přečká bez inkasované branky.
     
    55:47
    Mora už je v plném počtu a ihned zahrozila před Hrubcovou brankou. Pronikající Švaňhal jemně tečoval nabídku Machače a třinecký gólman musel být ve střehu.
     
    56:27
    Vošvrda nedokázal nahození Zíba zkrotit svou hokejkou, a Třinec se proto nastěhoval do útočné třetiny a může pokračovat v náporu.
     
    56:54
    Formace Marosze sice drží hru v útočné třetině, ale nemůže se probojovat k ohrožení olomouckého gólmana Vošvrdy.
     
    57:33
    Rozehrávka L. Doudery s Matyášem v obranném pásmu. Olomouc dobře napadá a nepouští Třinec do šancí.
     
    57:54
    Naopak, sama měla obrovskou příležitost na zvýšení náskoku! Řípa ujížděl sám na Hrubce, ale když už se chystal zakončit blafák, vypíchl mu puk obránce Matyáš!
     
    58:02
    Jakub Matyáš (TRI) ovšem o několik sekund později fauloval a byl vyloučen na dvě minuty za podražení. S třineckými nadějemi to vypadá bledě.
     
    58:51
    Ale Oceláři se ani ve čtyřech nevzdávají. Vošvrda vyrazil rány Gašparoviče a Trončinského, při úniku Foltýna k zakončení nedošlo.
     
    59:24
    Olomouc se ani nesnaží dostat do útočného pásma. Drží čas v obranném pásmu a přihrávkami dráždí třinecké hokejisty.
     
    59:51
    Třinec to zkouší s pěti bruslaři v poli. Hrubec je na střídačce a místo něho naskakuje Dravecký. Vhazuje se před Vošvrdou.
     
    59:56
    Buc se chystal zakončovat do prázdné branky, ale o kotouč ho připravil třinecký bek Trončinský.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a v Třinci dnes zvítězila Olomouc. Nová Werk Arena má tedy za sebou první porážku. Třetí třetina přitom začala pro Oceláře snově, když se už v 41. minutě prosadil Kreps a po předchozí Ruferově snaze dostrkal kotouč do sítě. Pak měla šance hostující Olomouc, Hrubec si musel poradit se šancí Švaňhala. Za Třinecké se mohl trefit Kindl, ale odkrytou bránu přestřelil. V posledních deseti minutách se hrálo především před Vošvrdou, ale Oceláři se do velkých příležitostí nemohli dostat. Naopak, Kohouti mohli náskok navýšit po úniku Řípy, ten ovšem ukončil skvělým obranným zákrokem třinecký Matyáš. V závěru hrála Olomouc navíc přesilovou hru a vítězství 1:2 už si pohlídala.
     
    Po včerejším drtivém vítězství nad Libercem tedy obměněná třinecká sestava podlehla extraligovému nováčkovi z Olomouce. Hanáci si po prohře v Třebíči připisují první vítězství v letní přípravě. Další zápas čeká Oceláře již v úterý 5. srpna, kdy opět v domácí Werk Areně přivítají účastníka KHL, a sice běloruský klub Dinamo Minsk. Zápas začne v 17:00 a přesně v tolik hodin se představí Dinamo Minsk s Čechem Krajíčkem za dva dny, tedy ve čtvrtek 7. srpna, právě v Olomouci.
     
    Pro dnešek je to z nové Werk Areny v Třinci všechno. Doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni a budu se těšit na příště. Vám přeji příjemné prožití víkendu, na počtenou! (13:12:37)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 41. Kreps (Rufer) – 18. Houdek (Kucharczyk), 19. Knotek (Pekr)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Foltýn, Trončinský, Repe, Matyáš, L. Doudera, Zíb (C), Heider, Pisárik – Kindl, Plíhal, Kreps – Rufer, Jašek, Chmielewski – Marosz, Dravecký, Hrňa – Matuš, Cienciala, Gašparovič. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Ondrušek, Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, Bartoň (C), Hraško, Dresler – Zuzin, Herman, Kucharczyk – Laš, Patera, Jergl – Řípa, Knotek, Pekr – Švaňhal, Machač, Buc. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pavel Mikula, René Trombik – Tomáš Mikler, Vladan Bojda
    bahis siteleri